ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:831/1704)

Racuchy drożdżowe z rabarbarem 233

sprzęt, wystarczy tylko, że odpowiednio ustawicie parametry i już, w przypadku tradycyjnego wykonania okryjcie wierzch miski z ciastem bawełnianą ściereczką i postawcie w ciepłym miejscu, koniecznie bez przeciągów ;) Może to stare wierzenia i zabobony, ale ja tam wolę z ciastem nie zadzierać. No to co? Czytam przepis, szukamy składników i ... DO ROBOTY 💪 Normal 0 21 false false false(...)sól. Włączamy program P1 do wyrabiania ciast. Po wyrobieniu wyciągamy ostrze i kontynuujemy wyrastanie przez 40 minut. Gotowe ciasto smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem. II sposób (dłuższy, ale racuchy są bardziej pulchne): Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, w misie umieszczamy ostrze do krojenia, wrzucamy cząstki owoców, zakładamy koszyk do parowania dzięki

Kuchnia w czekoladzie
PIERNIK Z PIGWĄ - BEZGLUTENOWY. 180

gotujemy do miękkości (około 20 minut) w syropie z wody i cukru doprawionym na korzenno. Obieramy ją i kroimy na połówki tuż przed gotowaniem (inaczej ściemnieje).Po ugotowaniu wyciągamy owoce i układamy na papierze kuchennym by obciekły.2. Przygotowanie Piernika Bezglutenowego:W dużym garnku, na bardzo małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, cały czas mieszając, następnie dodajemy miód, przyprawę(...)bezglutenowego pierniczka. SYROP DO NASĄCZANIA CIASTA/BAZA POD NALEWKĘ:Gotowana w ten sposób pigwa daje nam nie tylko smaczny owoc do piernika, ale i... coś pysznego, co możemy wykorzystać jako bazę do nalewki lub jako poncz do nasączania ciasta. Syrop pigwowy zlewamy do butelki (wrzątek) i odstawiamy aż przyjdzie jego kolej. Swoją drogą powstaje nam niezła dekoracja - pływające goździki

Wypisz Wymaluj
Gnocchi z ricotty 167

mąkę, jajko oraz miód. Całość dokładnie zagniataj, tak aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. W garnku zagotuj wodę. Z ciasta formuj niewielkie kuleczki lub wałeczki, wrzucaj je na gotującą się wodę i gotuj ok 10 minut. Gotowe gnocchi przekładaj na talerz i podawaj ze świeżymi owocami i jogurtem naturalnym. Smacznego Czytaj więcej – przepisy z ricottą w roli głównej

365 dni dookoła kuchni
Ciasto z jablkami i porzeczkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.87 141

sprzed tygodnia, pysznym, prostym w przygotowaniu i w sam raz by wykonać lodówkowe czystki np dotyczące mrożonych owoców.  U  mnie z jabłkami, bo brzoza już nie pyli, i z porzeczką :) przepis z książki Donny Hay (z moimi modyfikacjami). Ciasto z jablkami i porzeczkami 225 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wilgotne ciasto czekoladowe 105

Wilgotne ciasto czekoladowe , to jedno z prostszych ciast, które sprawdza się w zasadzie na każdą okazję. Można je śmiało przygotować na spotkanie z przyjaciółmi do filiżanki kawy czy herbaty. Można też pokusić się o jeszcze większe czekoladowe szaleństwo i podać do ciasta karob do picia . Wilgotny czekoladowy wypiek sprawdzi się również doskonale jako ciasto na Wielkanoc . Bo czyż zawsze(...)naszych stołach muszą pojawiać się wyłącznie tradycyjne keksy, które wypełniają po brzegi owoce suszone lub serniki? Ja uważam, że to jakie wielkanocne przysmaki przygotujemy zależy wyłącznie od nas i naszego gustu. Choć sernik, to u mnie również obowiązkowy wypiek Do przygotowania wilgotnego ciasta czekoladowego, jak i tradycyjnych babek w szafkach warto mieć zawsze dobry tłuszcz kakaowy i czekoladę

Słodkie okruszki
Sernik z bakaliami 194

znów zmiksować. Stopniowo do masy jajecznej dodawać ser, mąkę i sól. Cały czas miksować. Dodać bakalie (nie obsypuję ich wcześniej mąką, bo ciasto jest w miarę gęste i bakalie nie opadają) i skórki z wyszorowanych wcześniej owoców. Wymieszać. Białek ubić na sztywno.Stopniowo dodawać do masy serowej i delikatnie mieszać. Przełożyć masę do formy lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)stopni C. Piec do "suchego patyczka" i rumianego wierzchu sernika. W czasie pieczenia sernik sporo wyrasta, potem jednak opada :( Żeby nie opadł za bardzo, po upieczeniu, wyłączyć piekarnik i ciasto zostawić w środku. Wyjąć z piekarnika po ok. godzinie

Weekendy w domu i ogrodzie
Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą 195

stopniowo. Białko przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na owocach wycisnąć paseczki z białka. Wysypać kruszonkę, tam gdzie są owoce a nie białko. Piekarnik nagrzać do 190 st lub 180 st z włączonym termoobiegiem. Ciasto wstawić na najniższą półkę, piec 20 min, następnie temperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne

moj przepis na
Placuszki śniadaniowe 114

kwaśnej śmietany. U nas śniadanie awaryjne, składniki takie jak mąka, mleko, jajka zwykle są w domu, wystarczy zmieszać, dać chwilę ciastu odpocząć i można smażyć. Czynności wplecione w inne poranne działania. Można podać z ulubionymi dodatkami - z sezonowymi owocami, bitą śmietaną, czekoladą, cukrem pudrem. Placuszki śniadaniowe Składniki: 1 i ½ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru(...)łyżki masła do smażenia: olej do podania: owoce, bita śmietana, cukier puder, czekolada Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na pianę. Do mąki dodać mleko, żółtka i cukier, zmiksować. Masło rozpuścić i dodać do ciasta, zmiksować. 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style

Smaczny zeszyt
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 185

serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem czy gruboziarnistą solą. Ciasto francuskie sprawdza się naprawdę kulinarnie, jest wygodne, inspiruje do tworzenia

Zasmakuj Kuchni
Gofry kukurydziano-cynamonowe 208

olej. Stopniowo dodawaj na przemian mąkę i mleko, oraz proszek do pieczenia. Ja na swoją gofrownicę dawałam po 3 łyżki ciasta i piekłam około 3 minuty. Gotowe gofry wyłóż na talerz i posyp lekko brzegi cukrem pudrem, daj owoce i posyp nasionami chia.  Smacznego

Misz-masz by Domi
Kruszaniec z agrestem 175

Składniki: - 300g mąki pszennej - 4 jajka - 1/4 szklanki cukru do ciasta - 3 łyżki kakao naturalne gorzkie - pół szklanki cukru do białek - 250g masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenie - owoc: agrest Przygotowanie: 1 . Przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i zimne masło, ugniatamy najlepiej w misce. Następnie dodajemy żółtka i cukier cały czas ugniatamy, tak długo aż składniki się połączą

Coś z niczego
Gofry kukurydziano-cynamonowe 239

olej. Stopniowo dodawaj na przemian mąkę i mleko, oraz proszek do pieczenia. Ja na swoją gofrownicę dawałam po 3 łyżki ciasta i piekłam około 3 minuty. Gotowe gofry wyłóż na talerz i posyp lekko brzegi cukrem pudrem, daj owoce i posyp nasionami chia.  Smacznego

Misz-masz by Domi
Biszkopt z truskawkami, galaretką i mascarpone. 158

Ciastem, za którym przepadają moje dzieci (zresztą nie tylko one ;)) jest biszkopt z owocami, galaretką i mascarpone. Często gości na naszym stole latem, kiedy wybór owoców sezonowych jest największy. Naszymi ulubionymi są właśnie truskawki oraz maliny i borówki. Jeśli chodzi o biszkopt to sprawdzonym, niezawodnym przepisem jest ten, w którym na końcu zrzuca się blaszkę z zawartością(...)dodając partiami cukier. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać szpatułką. Do masy jajecznej dodawać partiami mąkę, mieszając delikatnie szpatułką. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C i piec ok. 35 min. (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu od razu wyjąć ciasto z piekarnika i zrzucić je (oczywiście z blaszką

zadanie-gotowanie
Szarlotka w kruchym cieście z orzechami, rodzynkami i żurawiną 160

sama też serwuję sobie to na co mam ochotę. Pomimo, że teraz w ogródkach i na straganach jest tyle sezonowych owoców: truskawek, malin, czereśni.   wiśni... ja nabrałam ochotę na szarlotkę. Tak,   zachciało mi się zjeść ciasto z jabłkami, pomimo że w tej chwili nie jest sezon na jabłka. Ale co tam, jabłka zawsze jakieś są. Tak więc

Kuchnia u Krysi
Recenzja książki Kuchnia włoska krok po kroku 154

owoce czy warzywa. Książka została podzielona na 7 rozdziałów: Pierwszy rozdział to przepisy na ciasta i przygotowania wstępne: a w nim przepisy na makaron jajeczny, makaron z nadzieniem, kluski ziemniaczane, ciasto francuskie, ciasto kruche, ciasto drożdżowe oraz biszkopt. Drugi rozdział to sosy , a w nim przepisy na buliny(...)ryby , znajdziemy w nim porady oraz wskazówki jak oczyścić i przyrządzić na wiele sposobów ryby. Piąty i szósty rozdział to  warzywa oraz owoce , w szczegółowy sposób pokazane jest mycie i gotowanie warzyw strączkowych i owocowych oraz ich krojenie. Ostatni siódmy rozdział to  słodkości , który zawiera porady

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania