ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:816/1704)

Truskawki zapiekane z kokosem 137

malin, brzoskwiń lub czereśni, aby były tylko soczyste. Ostatnio zapiekałam truskawki i czereśnie, obie wersje bardzo smakowały. Uwielbiam takie szybkie desery z owocami. Jeśli nie macie kokilek, można wykorzystać do tego celu zwykłą formę do ciasta, którą najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia.  Składniki: (na 6 kokilek o średnicy 9 cm i wysokości(...)łyżek wiórków kokosowych 6 łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić truskawki zapiekane z kokosem? Truskawki oczyścić, umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.  Owoce przekroić na 4 części i ułożyć ciasno na dnie kokilek. Truskawki posypać cukrem i mąką kokosową, a na niej ułożyć śmietanę lub wiórki masła. Mąki kokosowej zbyt dużo nie dodawać

Kuchcik gotuje
Ciasto ucierane z rabarbarem 217

szybkie i łatwe ciasto. Przepis na ciasto ucierane pochodzi z domowych zapisków, dodatek rabarbaru to moja wariacja- przecież to jego sezon.  Ciasto ucierane to taki pewniak, zawsze się udaję. Można go dowolnie komponować z owocami, powidłami czy też z samą kruszonką- to już zostawiam Waszej inwencji.   Serdecznie polecam;) Składniki: 200 gram masła 180 g mąki pszennej(...)rabarbaru 4 łyżeczki brązowego cukru  Kruszonka: 50 gram masła 30 gram cukru drobnego do wypieków 70 gram mąki Wykonanie kruszonki: Masło, cukier i mąkę rozetrzeć. Wykonanie ciasta: Rabarbar pokroić na kostkę, wymieszać z brązowym cukrem. Masło utrzeć z drobnym cukrem na jasną puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i nadal ucierać. Do utartej masy dodać przesianą mąkę, budyń śmietankowy

Krakowskie smaki Ani
Mazurek daktylowy na orzechowo-owsianym spodzie 223

orzechy z cukrem przełożyć do miski, dodać mąkę, kawałki zimnego masła oraz jajko, składniki dokładnie posiekać ze sobą, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować i schłodzić - daktyle zalać gorącą przegotowaną wodą w takim naczyniu, by woda zakryła wszystkie owoce, odstawić do ostygnięcia - ostudzone daktyle wraz z wodą zblendować na gęsty mus - mus daktylowy przełożyć do rondelka, dodać sok z cytryny, ekstrakt(...)wanilii oraz opcjonalnie miód, składniki wymieszać i krótko podgrzać - schłodzonym ciastem wylepić dno formy wyłożonej papierem do pieczenia - ciasto piec w 190-200 stopniach przez 20-25 minut - upieczone ciasto ostudzić - na ostudzony spód wyłożyć powidła daktylowe (mogą być ciepłe), wyrównać - czekoladę wraz z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej (w misce ustawionej na garnku z parującą wodą) - gotową polewę lekko

Smakołyki Bereniki
Przekładany placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 262

jaki pieką od pokoleń podkarpackie gospodynie z Ziemi Brzozowskiej. Sekretem tego smaku jest połączenie cieniutkich placków pieczonych na amoniaku ze smażonymi jabłkami. Ciasto pod wpływem soku z jabłek staje się miękkie, a galaretka dodana do owoców sprawia, że całość jest stabilna i warstwy nie rozjeżdżają się. Warto czasem wrócić do tradycji i prostych smaków. Polecam :) Jeśli obawiacie się amoniaku(...)Smaki Ziemi Brzozowskiej” wydanej przez LGD Ziemia Brzozowska, a jego autorkami są panie z KGW Haczów. Przekładany placek z jabłkami - kuchnia podkarpacka Składniki na foremkę 25 x 35 cm: Ciasto (na 5 cienkich placków): 750 g mąki pszennej 250 g margaryny lub masła 150 g smalcu 7 żółtek 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka amoniaku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Trzeci talerz
Gofry drożdżowe 134

łyżka cukru Przygotowanie: Wkładamy wszystkie składniki na gofry do miski oraz miksujemy na gładką i lśniącą masę. Odstawiamy ciasto na godzinę przykryte ściereczką aby wyrosło. Gotowe ciasto nakładamy na rozgrzaną gofrownicę (1 łyżka) i smażymy złote gofry. Podajemy np. ze świeżymi owocami. Przepis na 3 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kakaowe gofry wg Ani Starmach 121

ubijamy białka. Delikatnie mieszamy białka z masą. Mocno rozgrzewamy gofrownicę. Nakładamy chochlą porcje ciasta i smażymy około 2-3 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podajemy z cukrem pudrem lub bitą śmietaną i owocami

Życie zaczyna się w kuchni
TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 210

Beza Pavlova to królowa wszystkich ciast. Kojarzy mi się z elegancją, wykwintnością i ekskluzywnością. Chrupiąca na zewnątrz, a w środku miękka i delikatna - prawdziwa poezja! Obowiązkowo musi być podana z dużą ilością bitej śmietany oraz owocami. Jej wykonanie nie jest trudne bo wystarczy tylko prawidłowo ubić pianę z białek, ale najważniejsze jest dobrze ją upiec - co jest czasochłonne 😉 Warto(...)jednak poczekać bo efekt jest powalający - nie tylko pięknie się prezentuje, ale również smakuje znakomicie. Żadne ciasto nie może jej dorównać! U mnie słodki smak bezy został przełamany kwaśną konfiturą z gruszkami domowej roboty, a do tego dużo bitej śmietany, kawałki gruszek oraz domowy karmel. Wyjątkowy deser! Składniki: Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z malinami, serkiem Ricotta i karmelem z masła orzechowego ;-D 193

końca, więc korzystając z ostatnich dni z dostępem do tych owoców, zapraszam Was serdecznie na przepyszną tarte z malinami, kremem z serkiem Ricotta i obłędnym karmelem z masła orzechowego.SKŁADNIKIciasto na tarte:25 dag mąki130 g masła zimnego1/3 szkl cukruopakowanie cukru waniliowegojajkopłaska łyżeczka proszku do pieczeniaJak najszybciej zagnieść ciasto , włożyć do lodówki na godzinę, wyjąć, wyłożyć blaszkę ponakłuwać widelcem

SMYKWKUCHNI
10 najlepszych przepisów na serniki na zimno 155

Ponieważ temperatury za oknem ciągle są bardzo wysokie i nie za bardzo mamy ochotę stać przy gorących piekarnikach, dlatego dziś przygotowałam dla Was zbiór 10 najlepszych

Kulinarne przygody Gatity
Jeżynowe scones Lorda Somersby. 126

byłyby nią jeżynowe scones zajadane na śniadanie do porannej herbaty, tej w złoconej porcelanie.  Lekkie, puchate scones zagniatane szybciutko wprawnymi rękami pulchnej i rumianej kucharki.  Mięciutkie trójkąty ciasta, które przeszło aromatem jeżyn i kryje ich smak pod chrupiącą skórką.   Ideał, zupełnie jak Lord i jego najnowszy wynalazek Somersby Blackberry Beer Drink. JEŻYNOWE SCONES LORDA SOMERSBY(...)sypką kruszonkę. W osobnej miseczce rozmieszać jajko i połączyć z Somersby Blackberry Beer Drink . Przelać do miski z suchymi składnikami i dodać owoce. Przy pomocy widelca wymieszać. Nie należy robić tego zbyt długo ani starannie - ciasto może, a właściwie powinno być grudkowate.  Tak przygotowaną masę przenieść na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i rozwałkować na kształt koła nacinając

KUCHARNIA
Brownie z malinami, orzeszkami i korzenną nutą 130

Przepyszne ciasto Brownie z malinami, orzeszkami i korzenną nutą. Składniki: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 50-100 g mlecznej czekolady 3 jajka 250 g cukru Diamant - cukier biały 135 g mąki pszennej tortowej 150 - 200 g malin 50 g orzechów włoskich bez skorupki 1 łyżeczka przyprawy korzennej cukier puder firmy Diamant Wykonanie: Piekarnik nastawić(...)mniejszych obrotach rozpuszczoną czekoladę z masłem, na koniec dodać mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną.  Gotową masę wylać na blaszkę. Poukładać na wierzch owoce, posypać orzeszkami i mleczną czekoladą, piec przez około 35 minut aż ciasto lekko urośnie. Ciasto idealne do kawy czy herbaty na każdą okazję. Zamiast malin można dodać wiśnie czy truskawki. www.uczymyjakslodzic.pl

W Moim Magicznym Domu
Sernik z jabłkami i żurawiną pod migdałową pierzynką 177

coraz bardziej widoczna. To też idealny czas na wykorzystywanie lokalnych owoców, takich jak jabłka czy świeża żurawina. Prócz walorów smakowych owoce te to prawdziwa skarbnica witamin o czy chyba nie muszę pisać. Dzisiaj przepis na wyjątkowe ciasto, które łączy w sobie najlepszą szarlotkę na kruchym spodzie z delikatnym sernikiem. W zasadzie rzecz biorąc całokształt ciasta przypomina

vaniliowoczekoladowa
Mieszanki musli: Fit / Cookiem&Cream - mojemusli.pl 151

budulca naszym mięśniom. Jednak to tylko najprostsze zastosowanie a inne ciekawsze pomysły zaoferujemy Wam  niebawem. Gryczane ciasto czekoladowe z tego przepisu, śmietanka kokosowa, mieszanka musli, kiwi. Kakaowy budyń owsiany, musli Cookiem&Cream i smoczy owoc. Musli Fit (z owocami) Ocena: 6 pand Musli Cookiem&Cream (smak wymiata ale odrobinę obniżamy za skład) Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań 165

Poznań. Potrawy przygotowane warsztatach: Przegrzebki z mango i kolendrą Tuńczyk z ananasem i lubczykiem z komosą ryżową Krewetki w cieście kataifii z majonezem wasabi Ośmiornica z chorizo, ziemniakami i zielonym majonezem ze szczypiorku   The post Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik brzoskwiniowy pieczony na jogurtach. 162

dużo pewniejsze, nie wychodzi zakalec ani inne rewelacje. Smaki można zmieniać dowolnie, można dać jogurt o innym smaku i inne owoce ale można także dać gęstą śmietanę i zrobić wersję śmietankową. Składniki na prostokątną blaszkę około 27x37: Na ciasto kruche: 3 szklanki maki pszennej tortowej pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250 g masła

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania