ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:818/1704)

Moje zakupy 147

diety, zabawki dla dzieci i książki. Mnie najbardziej zainteresowały produkty spożywcze z tego względu, że będę mogła wykorzystać je w swojej kuchni:) Suszone owoce figi, żurawiny i migdały już wkrótce użyję jako dodatki do ciast, sałatek czy owsianki. A tak solidnie wyglądała paczka która do mnie dotarła

Proste Potrawy
Placek ze śliwkami 108

cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać wystudzony tłuszcz porcjami, następnie śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na wierzch ułożyć owoce . Piec około 40- 45 minut

mojej kuchni
Chlebek bananowy 123

sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

Na moim talerzu
Placek ze śliwkami 153

cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać wystudzony tłuszcz porcjami, następnie śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na wierzch ułożyć owoce . Piec około 40- 45 minut

w mojej kuchni
Ciasto z jabłkami z kratką 166

roku jabłonie uginają się od owoców. Dojrzałe, soczyste, pełne smaku. Zrobiłam z nich szarlotkę na kruchym cieście z kratką. Na stole prezentuje się wspaniale. Składniki: 6 jabłek opakowanie cukru z cynamonem lub łyżeczka mielonego cynamonu szczypta mielonego anyżu gwiazdkowego 1 łyżka miodu kardamon mielony 1/2 łyżeczki Ciasto: 500 gram mąki orkiszowej lub krupczatki kostka zimnego masła 3 łyżki cukru

AZgotuj!
Wysokobłonnikowe gofry z miodem gryczanym 205

woda - 1 szklanka sól himalajska - 1 szczypta miód gryczany ekologiczny- 2 łyżeczki Wszystkie mąki i pozostałe składniki zmieszać na gęste ciasto. Jeśli ciasto będzie za gęste dolać odrobinę wody. Wypiec gofry. Podawać z owocami i  miodem

AZgotuj!
Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy 154

mąkę z wodą. Mieszamy i czekamy aż całość zgęstnieje. Przelewamy do kubków/szklanek. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/domowy-kisiel-z-owocami-truskawkowo-rabarbarowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tartaletki z masą budyniowo - cytrynową i borówkami 186

Kruche ciasteczka ze świeżymi borówkami i orzeźwiającym cytrynowym kremem to propozycja małego słodkiego deseru ze świeżymi owocami, który idealnie pasuje do aromatycznej kawy w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto : 350g mąki pszennej 160g masła ekstra 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 żółtko 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku dopieczenia masło do wysmarowania foremek bułka tarta do posypania foremek

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z oliwkami, fetą i suszonymi figami w ziołowym dressingu 180

oliwkami, suszonymi pomidorami, aromatyczna w ziołowym dressingu. Podaję z bagietką, ciepłymi chrupiącymi i serowymi lub czosnkowymi grzankami. Smakuje do przekąsek z ciasta francuskiego. Do sałatki możecie dodać – zamiast suszonej figi – inne suszone owoce, smakują śliwki, rodzynki, żurawina. Jeśli chcecie dodajcie pestki dyni lub słonecznika – polecam! Składniki: 2 mini sałaty rzymskie 1 mała cebulka 3 łyżki pokruszonej

Zasmakuj Kuchni
Racuchy drożdżowe bananowe z dżemem 154

farsze, dodatki. Wypróbowałam i polecam (oprócz świeżych owoców, jak jabłka, gruszki, banany, sezonowe borówki, jagody, maliny czy wiśnie) wersje placuszków z suszonymi owocami, szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe z bananami podałam z dżemem truskawkowym Jamar . Dlaczego tak? Bo miałam w domu, naszła ochota

Zasmakuj Kuchni
Placek borówkowo-brzoskwiniowy 135

źródło: Instagram Tęsknicie już za latem? Ja trochę tak. Dzisiejszy przepis może pomóc wam przenieść się do tych najcieplejszych miesięcy w roku. To ciasto chyba każdemu przypadnie do gustu. Jest bardzo puszyste, słodkie, pełne owoców i z każdym dniem robi się coraz smaczniejsze. Jeżeli macie jeszcze zamrożone borówki z tego roku i puszkę brzoskwiń w spiżarni, koniecznie upieczcie

Kuchenny Double Trouble
Owsiane muffiny z malinami 122

oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin   Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy do nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, około 25-30 min.  Artykuł Owsiane muffiny z malinami pochodzi

Rusty Fork
Truskawki w kokilkach z kruszonką 156

Czas na coś naprawdę sezonowego – truskawki. Na ten owoc czeka się cały rok, można z niego przygotować wiele przebojowych ciast, czy deserów. Ja tym razem proponuje truskawkowe „uderzenie” pod kruszonką. To opcja dla tych, którzy uważają, że ciasta powinny być z samych truskawek. Choć deser wymaga od nas nieco pracy, to i tak warto go przygotować, wasi

Kuchennyviral.pl
Frużelina porzeczkowo-bananowa 232

jest już troszkę późno. W moim warzywniaku jeszcze są, więc postanowiłam z nich zrobić kilka słoiczków frużeliny. Na zimę będzie idealnie do ciast lub deserów. Kwaśny smak porzeczek przełamałam słodyczą bananów. Te dwa owoce idealnie się uzupełniły. Składniki: 1/2 kg białych porzeczek 3 średnie banany 1/2 szklanki cukru 300 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny Porzeczki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lekko kokosowy sernik z malinami i kruszonką 415

składnik, a mleko kokosowe zastąpcie śmietaną kremówką. Ale malinki obowiązkowe - z nimi nawet zwykły sernik staje się niezwykły ;). Pasować będą też inne owoce lata - wiśnie, czereśnie, jagody, borówki amerykańskie etc. Bardzo polecam :) Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 190 g masła, w temperaturze pokojowej 120 g drobnego cukru 16 g cukru wanilinowego 3/4 łyżeczki proszku

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania