ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:757/1704)

Cytrynowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania na noc 236

dodatek ciasto zostawiamy w kuchni samopas na całą noc ! Jedyne, na co trzeba zwrócić uwagę, to kolejność wykładania poszczególnych warstw składników do miski . Proste? No pewnie, że proste! Polecam wypróbować :) Ciacho piekłam w ramach fejsbukowej akcji Słodkości z bakaliami organizowanej przez Ciasto na niedzielę .   Składniki na 1 dużą keksówkę o wymiarach LxWxH 30x10x7cm:   CIASTO: 50g świeżych drożdży(...)szkl. zimnego mleka 2 szkl. mąki 2 g arście skórki kandyzowanej - u mnie z różnych owoców skórka starta z 1/2 cytryny + trochę do dekoracji - u mnie akurat drobno pokrojona sok wyciśnięty z 1/2 cytryny - dodać dopiero dnia następnego przed wymieszaniem ciasta GLAZURA: 1/3 szkl. cukru pudru 2- 4 łyżki soku z cytryny - ilość płynu zależy tu od stopnia płynności

Grunt to przepis!
Muffinki otrębowo -żytnie ze śliwkami 127

Kolejny sezonowy owoc ŚLIWKA rządzi ;)  Długo myślałam nad tym przepisem,jakie proporcje, co i jak, bałam się ze nie wyjdą, ale się udało ;) Składniki na 11 sporych babeczek: 1 szklanka mąki żytniej typu 2000 1 szklanka otrębów 2 jajka 0,5 szklanki serka homogenizowanego lub gęstego jogurtu naturalnego 0,75-1 szklanka mleka 24 (skruszone) tabletki(...)czyli: mąkę, otręby, tabletki STEWII, kakao, przyprawa do piernika, proszek do p. mieszamy w jednej misce, a mokre czyli: jajka, serek, mleko w drugiej Miksujemy suche składniki z mokrymi ciasto odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w kostkę formę do muffinek wykładamy papilotkami najlepiej silikonowymi  do papilotek wykładamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Liebster Blog Award razy cztery 163

gotowaniu? Zdecydowanie pieczenie. I łączenie nowych, nietypowych smaków - tak przynajmniej lubię myśleć. 5. Jakie jest Wasze popisowe danie? Czy ja wiem? Generalnie chyba ciasto, jakiekolwiek... A precyzując: sernika różne wariacje. I drożdżówki z owocami - ostatnio wszyscy się nimi zachwycają. 6. Jakie jest Wasze najzabawniejsze wspomnienie z gotowania? Gdy byłam mała, razem z Siostrą czas przed Bożym Narodzeniem często spędzałyśmy(...)mną na dłużej.  4. Piętrowy, bogaty tort czy proste ciasto? Dlaczego tak, a nie inaczej? To zależy. Do jedzenia - raczej proste ciasto. Ich smak przypomina mi dzieciństwo, poza tym wystarczy odrobina wanilii czy cynamonu, żeby nabrało zupełnie nowego charakteru. Jeśli zaś chodzi o przygotowanie, to takie proste ciasta to codzienność, ale lubię wyzwania, więc od czasu do czasu lubię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piwne rożki z żurawinowym dżemem 173

użyłam Kasi) dżem (ja użyłam żurawinowego) cukier puder Przygotowanie: Do przesianej mąki zetrzeć na tarce mocno schłodzoną (w zamrażalniku) margarynę. Wymieszać wszystko ręką. Dodać piwo i zagnieść szybko ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie należy je cienko rozwałkować i pokroić na kwadraciki o boku(...)sprawdzić marmolada, bo jest gęsta i nie będzie wypływać w czasie pieczenia. Jeśli używacie dżemu - polecam żurawinowy (Ikea) albo jakiś inny, który ma dużo owoców, a niewiele galaretki.  2. Ważne jest, żeby ponakłuwać ciasto, bo pod wpływem piwa ciasteczka rosną, zaczynają się przekręcać i dżem może wypłynąć.  3. Nie trzymać ciasta zbyt długo, ciasteczka nie powinny się

Kulinarne Inspiracje
Placuszki z żurawiną na bazie mleczka kokosowego 171

Delikatne i wdzięczne ciasto, w które ze spokojem można zatopić inne suszone owoce, nawet świeże jabłka czy rozgniecione banany. To wersja na zdrową słodką przekąskę, obiad, deser, śniadanie, podwieczorek, jak wolicie. Ja mogłabym je jeść na okrągło, więc trudno określić mi nazwę pory:) może być drugie śniadanie. Albo po prostu kiedy macie ochotę i są w zasięgu ręki, sięgajcie(...)mleczka kokosowego 2 łyżeczki miodu lipowego 2 opakowania cukru wanilinowego 1 opakowanie proszku do pieczenia suszona żurawina - do woli woda - szklanka, półtorej, musicie sami powoli dolewać i wyczuć leistość ciasta, ma być nieco podobne do naleśnikowego, nie może być gęste ale i nie za bardzo lejące się, płynne szczypta soli cukier puder olej do smażenia Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do głębszej

Zasmakuj Kuchni
Jabłecznik na zimno 329

uchylonym piekarniku - po ostygnięciu biszkopt odkroić od brzegów formy ostrym nożem, odkleić papier ze spodu ciasta - biszkopt przekroić na dwa cieńsze blaty MASA JOGURTOWO-ŚMIETANKOWA - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w dość drobną kostkę, skropić sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny - owoce przełożyć do rondelka, zalać wodą, dodać domowy cukier waniliowy, gotować na małej mocy palnika przez kilka(...)ciasto schłodzić w lodówce do momentu zastygnięcia masy jogurtowej GALARETKA Z MUSU JABŁKOWEGO - galaretkę można rozpocząć przygotowywać od razu po włożeniu ciasta do lodówki - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki (obojętnie jakie) - owoce skropić sokiem z 1/2 cytryny, przełożyć do rondelka, dodać cukier, gotować, aż jabłka całkowicie zmiękną, mogą zacząć się rozpadać - ugotowane owoce

Smakołyki Bereniki
Pączki na Tłusty Czwartek, czyli i ja uległam temu szaleństwu 180

ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie każdą wyrośniętą kulkę nakłuć na wylot patyczkiem, po czym ponownie przykryć na kolejne 15 minut.Sposób drugi:Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na grubość około 3-4 cm. Wykrawać okrągłe "placki" i odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 20 minut. Kilka sztuk usmażyłam(...)dekoracji,polewa czekoladowa,kolorowy lukier, cukier puder.biały lukier + kolorowa posypkaczekoladowa polewa + uprażone orzeszkicukier puder + czerwona polewa + cukrowe gwiazdkibiały lukier + mieszanka skórek i owoców Gold Packczerwony lukier + kolorowa posypka + listki melisyCiasto, jakie Wam proponuję jest szybkie w wykonaniu, nie wymaga wielogodzinnego wyrastania. Nie piją tłuszczu, w którym się smażą. Korzystam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżowe bułki z nadzieniem owocowym 161

upiec drożdżowego, bo jest to ulubiony rodzaj ciasta Miśka i tak wpadłam na pomysł, że zamiast jagodzianek mogłabym upiec porzeczanki, bo reszta, która nie trafiła do konfitur błąkała się po lodówce od kilku dni. Do tego typu słodkich drożdżowych bułek można użyć praktycznie każdy rodzaj owoców, czy też dżemów. Jeżeli są bardzo soczyste, bo świeże(...)wystarczy wymieszać je z łyżką lub dwoma mąki ziemniaczanej, która wchłonie nadmiar wody i nie dopuści do rozciapciania się ciasta podczas pieczenia. Czarne porzeczki podrasowałam cukrem różanym i tak oto wieczorem w całym domu rozszedł się słodki zapach drożdżowego ciasta i z 12 sztuk dziś rano zostały dwie, bo Misiek postanowił się lansować w nowej pracy moimi bułami

greenscarf
Truskawkowy obłoczek 246

rozmrozić). Galaretki rozpuszczamy w połowie wody, która jest podana na opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami. Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go delikatnie na masę budyniową *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Ciasto bez pieczenia KOKOS – MANGO (wegańskie, bezglutenowe) 440

Mango to jeden z moich ulubionych owoców – słodkie, soczyste i ma piękny kolor. Na pewno wiele osób uważa tak samo i chętnie zjadłoby ciasto z mango. Prezentuję Wam ciasto bez pieczenia z mango i kokosem na pysznym kakaowym spodzie! Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe Do przepisu użyłam pulpę mango, która jest świetną alternatywą dla świeżego mango. Skład

Via Gusto
Number cake z kruchego ciasta, z kremem kokosowym i dyniowym (bez glutenu, cukru białego) 146

różnych orzechów KRUCHE CIASTO 1. W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, syrop klonowy, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. 2. Mąki i kakao wymieszać, dodać wcześniejszą mieszankę oleju i syropu oraz rozmieszane jajka, całość dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za suche można dodać łyżkę oleju i syropu lub gorącej wody. 3. Ciasto zawinąć w folię(...)Ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia   i wyciąć po dwie liczby (wcześniej przygotować szablony) . Przełożyć wykrojone numery na blachę w raz z papierem do pieczenia. 5. Piec w 150’C kilka minut w zależności od grubości i wielkości ciasta (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi będą bardzo lekko zarumienione a ciasto jeszcze miękkie). *Ciasta zostanie trochę więcej w zależności

Candy Pandas
Naleśniki z prażonymi cynamonowymi jabłkami 145

soli 1 łyżeczka cukru 120 ml mleka mąka pszenna dodatkowo: cukier puder lub syrop klonowy lub płynny miód świeże owoce Mleko roztrzepać z jajkiem, solą, cukrem i mąką. Mąki powinno być tyle, aby uzyskać konsystencję średnio gęstej śmietany. Ciasto odstawić na kilka minut, aby "odpoczęło". Jabłko umyć, obrać, wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w większą kostkę. Przełożyć na patelnię wraz(...)średnim ogniu. Dodać masło, wymieszać i wlać ciasto naleśnikowe. Kiedy naleśnik zacznie się delikatnie rumienić, wtedy zmniejszyć ogień, przykryć patelnię pokrywką, aby również góra dobrze się dopiekła. Nie przewracać naleśnika na drugą stronę. Usmażony przełożyć na talerz, obsypać cukrem pudrem lub oblać syropem klonowym (albo miodem.) Można udekorować dowolnymi świeżymi owocami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bezglutenowe muffiny z ananasem 202

proszek, sodę. W drugim mokre: roztrzepane jajko, maślankę, syrop ananasowy, olej. Połącz zawartość obu naczyń, wymieszaj tylko do połączenia się składników np. widelcem , wmieszaj owoce. Formę do muffin wyłóż papilotkami. Nałóż do nich ciasto, do 3/4 wysokości papilotki. Z wierzchu posyp cukrem demerara. Piecz w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut. Wystudź. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami i kruszonką 115

spacer trwał tak krótko... To już ostatni dzwonek aby przygotować jeszcze coś z czerwonymi porzeczkami (no chyba, że macie zapasy w zamrażalniku). Te kwaskowate owoce doskonale komponują się z pełnoziarnistymi wypiekami, stąd dzisiaj ciasto na bazie tej mąki. Oczywiście można użyć zwykłej mąki pszennej, ciasto również wyjdzie pyszne :) Składniki na małą blaszkę: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pełnoziarnistej

My simple kitchen
Ciasto bez pieczenia – efektowny deser bez udziału piekarnika! 167

Ciasta bez pieczenia są wyjątkowo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Co więcej, przepisów na ciasta bez piekarnika jest mnóstwo. Poznaj wyjątkowe pomysły na pyszny deser dla zapracowanych! Ciasto bez pieczenia ma wiele zalet. Przede wszystkim w niczym nie ustępuje ciastom pieczonym w piekarniku! Ciasta bez pieczenia są pyszne, aromatyczne i idealne na wiosnę lub lato. Często mają orzeźwiający smak(...)pracochłonnych ciast z piekarnika! Wreszcie, ciasta bez pieczenia są idealnym pomysłem dla osób, które „nie mają ręki do ciast” lub dopiero zaczynają stawiać pierwsze kroki w przygotowywaniu deserów. Ale nie tylko. To też świetny pomysł dla wszystkich tych, którzy nie posiadają piekarnika! Ciasta bez pieczenia można przygotowywać na wiele sposobów. Z tego względu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania