ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:494/1704)

Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute 170

połączenia. Ściągamy miskę z rondelka i do masy dodajemy masło orzechowe. Ponownie mieszamy masę do dokładnego połączenia. Szybko rozlewamy polewę po cieście, bo naprawdę migiem gęstnieje i robi się ciągliwa. Dekorujemy, wciskając w szczyt przecięte czekoladki i owoce żurawiny. Perełki(...)posypkę również bardzo delikatnie wciskamy w polewę. Na pewno nie odpadnie. Wygląda super. W smaku – cudnie wilgotna, odczuwalnie rumowa. Czekolada do kwadratu – i w środku w cieście, i na nim. Na przełamanie – kwaśne owoce żurawiny. Nikomu nie musicie się przyznawać że ciacho jest z paczki ;) SKŁADNIKI 335g ciasta czekoladowego w proszku ( użyłam pół opakowania XXL Dr Oetkera) 2 jajka

Karo in the Kitchen
Murzynek Na Marmurku Z Czarną Porzeczką 145

łyżki oleju 3 całe jajka 2 łyżki cukru pudru 1 cały budyń np. waniliowy bez cukru + 1 czubata łyżka budyniu lub mąki ziemniaczanej 1 łyżka czubata mąki pszennej garść owoców czarnej porzeczki lub jagody 1. Masło, cukier, kakao i wodę zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia. 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. 3. Teraz miksujemy żółtka(...)kakaowej tak tylko aby zakryła nam spód ciasta. Następnie tworząc esy-floresy wylewamy połowę masy jogurtowej ( masa jest rzadka ale podczas pieczenia zgęstnieje) potem znów masę kakaową w miejsca białej masy i znów biała masę aż do wykończenia składników. Na sam koniec delikatnie wciskamy w ciasto lub posypujemy cały nasz placek owocami czarnej porzeczki mogą to być tez jagody

Gotowanie...to proste !
Ciasto z fasoli, czekoladowe i FIT! 139

fasoli z puszki - użyj karobu, ten ma smak jak kakao nesquik, i daje niesamowity smak ciastu, kakao jest bardziej kaloryczne i nie daje tego efektu, - białka ubij na sztywno przed dodaniem do masy - mąki kokosowej nie zamieniaj, ta działa, jak gąbka i dzięki temu ciasto nie jest maziste! WYKONANIE: - fasolę, olej, mleko i żółtka zmiksuj blenderem na idealnie gładką kremową(...)proszek - białka ubij na sztywno dodaj do masy i wprowadź delikatnie, wylej na blaszkę 20 cm x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia, na wierch dodaj owoce, lub gorzką czekoladę ciasto piekłam 1 godzinę i 10 min w temp. 180 stopni C Studzimy całkowicie i dopiero kroimy, ciasto jest dość delikatne i kruche. Bardzo smaczne i czekoladowe w smaku

SMYKWKUCHNI
Jesienne wypieki z dyni 119

trzeba użyć odpowiedniej dyni. U mnie na piedestale jest hokkaido. Ciasto ma intensywny pomarańczowy kolor. Dyniowe ciasto z jabłkiem Dynia świetnie pasuje z owocami. Winne owoce jak jabłka podkreślają jej smak. Ciasto staje się bardziej interesujące. Warto wypróbować dodać do niego jabłka i kokosowe wiórki. Dyniowe ciasto z czekoladą Dyniowe ciasto to naprawdę ciasto jesieni. Robiąc zdjęciowe aranżacje

codojedzenia
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 105

roku cena czereśni jest bardzo wysoka. Mój teść na szczęście ma pokaźne drzewo owocowe, dlatego pozwoliłam sobie użyć ich do ciasta. Oczywiście można użyć innych sezonowych owoców takich jak maliny, truskawki czy porzeczki. Ciasto jest mało słodkie i orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory! Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki

Słodki Zakątek
Proste weekendowe ciasto z manną i rabarbarem 317

bardzo smaczne ucierane ciasto na bazie kwaśnej śmietany, mąki pszennej i manny, słodycz ciasta przełamuje kwaśny rabarbar, sezonowe ciasto które można piec z różnymi miękkimi owocami lata, sprawdzi się jako szybkie ciasto dla niespodziewanych gości czy na weekendowy piknik na łonie natury, oprószone cukrem pudrem, nic więcej nie potrzeba. Inspiracja z zaprzyjaźnionego bloga  Kuchnia szeroko otwarta z moimi

Wanilia i Kardamon
Muffinki wegańskie i bez pszenicy, czyli jak radzić sobie z nietolerancją pokarmową 166

obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Do miski dodawać na zmianę olej i mleko, energicznie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem w 1/3 wysokości i dodać owoce. Na wierzch dodać jeszcze po łyżce ciasta. Muffiny na mące jaglane i ryżowej nie będą rosły tak, jak muffiny na mące pszennej, dlatego można wypełnić papilotke

Receptura smaku
Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem 173

pory dodałam przepisy na pigwowiec z miodem. Dzisiaj zrobiłam z cukrem, który przepis bardziej do Was przemawia wybierzecie sami. Tak przygotowane owoce idealne są do przygotowania deserów, ciast np wzbogacenie smaku szarlotki, do herbaty. Owoce pigwowca umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do dużego słoja i zasypać cukrem, wymieszać. Zostawić na 12 godzin, następnie

Kuchnia Pokoleń
Mazurek marchewkowy 140

blendera ręcznego na gładką masę. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe warstwy. Połową kremu posmarować spód ciasta, przykryć drugim blatem i posmarować go pozostałym serkiem (boki ciasta również). Na koniec udekorować układając owoce oraz orzechy. Szczerze mówiąc - wbrew pozorom ciasto jest dosyć wymagające (szczególnie spód) i trzeba szczegółowo, trzymać się wszystkich wskazówek. Dlatego bardzo polecam, przed rozpoczęciem pracy, obejrzenie

Świat Ciasta
Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym 190

niej budynie Resztę mleka  zagotować z cukrem jak się zacznie gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie  gęsta masa 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część  ciasta dać na budyń piec ok 40 - 45 minut 180 stopni - Zimne ciasto posypać obficie cukrem pudrem

W królestwie smaków Beaty
bajaderki, ciasteczka z ciasta 189

owoców , mogą być za to z bakaliami ~1/2 szklanki mleka ~1/2 szklanki cukru (nie dodawałam cukru i, nie polecam go dodawać) ~1/2 szklanki orzechów/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego

chili & sugar
Babeczki pomarańczowo-marchewkowe z owocami 141

dokładnie mieszamy. Dodajemy startą marchewkę i skórkę z pomarańczy. Po dokładnym wymieszaniu napełniamy masą foremki. Nakładamy po 2 łyżki ciasta i na środku układamy po łyżce owoców. Przykrywamy je jeszcze dwoma łyżkami ciasta. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Mienta blog
Ciasto aroniowe 163

Ciasto na maślance i sodzie, posypane owocami aronii. Aronia może być sezonowa lub mrożona. Porada: Przechowywanie aronii w zamrażarce przez kilka dni powoduje, że owoce są mniej cierpkie.Składniki:wierzch: owoce aronii i kilka łyżek cukru pudruciasto: 1,5 szklanki mąki  2 jaja  120 g cukru 3 łyżki oleju  1 łyżeczka sody(...)szklanki maślanki   Sposób wykonania ciasta

w kuchni i w ogrodzie
Pierożki jagodowo- truskawkowe 115

NADZIENIE: W tym czasie przygotowujemy owoce. Truskawki i jagody przebieramy z truskawek usuwami szypułki, myjemy owoce i osączamy na sicie. Osączone owoce przekładami do miski, dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na placki, szklanką wykrawamy krążki, nakładamy na środek każdego krążka owoce i dobrze zlepiamy pierożki. Gotujemy pierogi we wrzącej i osolonej wodzie

Kuchnia Danusi
Jak wykorzystać mrożone owoce – przepisy i porady 78

wykorzystać mrożone owoce – przepisy i porady Macie czasami ochotę na trochę lata w środku zimy? Wiele deserów, czy potraw, które jadamy, wymaga użycia owoców. Niestety poza sezonem ciężko o świeże owoce. Wtedy można z powodzeniem użyć mrożonych. W tym poradniku dowiesz się, jak wygląda proces mrożenia owoców, poznasz także kilka pomysłów na ich wykorzystanie. Jeżeli(...)czas jest ważny. Im mniej go upłynie od zbioru, tym mniej owoc straci cennych minerałów. Przeprowadź selekcję i wybieraj do mrożenia jedynie owoce jędrne oraz bez uszkodzonej skórki – Najważniejsze, aby owoce nie były np. nadpsute. Co więcej, jeżeli dostrzeżemy pleśń, należy taki owoc wyrzucić. Pleśń potrafi rozprzestrzeniać się wewnątrz produktu, zatem nawet odkrojenie minimalnie nadpsutej części

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania