ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:489/1704)

Jesienne wypieki z dyni 149

trzeba użyć odpowiedniej dyni. U mnie na piedestale jest hokkaido. Ciasto ma intensywny pomarańczowy kolor. Dyniowe ciasto z jabłkiem Dynia świetnie pasuje z owocami. Winne owoce jak jabłka podkreślają jej smak. Ciasto staje się bardziej interesujące. Warto wypróbować dodać do niego jabłka i kokosowe wiórki. Dyniowe ciasto z czekoladą Dyniowe ciasto to naprawdę ciasto jesieni. Robiąc zdjęciowe aranżacje

codojedzenia
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 136

roku cena czereśni jest bardzo wysoka. Mój teść na szczęście ma pokaźne drzewo owocowe, dlatego pozwoliłam sobie użyć ich do ciasta. Oczywiście można użyć innych sezonowych owoców takich jak maliny, truskawki czy porzeczki. Ciasto jest mało słodkie i orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory! Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki

Słodki Zakątek
Proste weekendowe ciasto z manną i rabarbarem 348

bardzo smaczne ucierane ciasto na bazie kwaśnej śmietany, mąki pszennej i manny, słodycz ciasta przełamuje kwaśny rabarbar, sezonowe ciasto które można piec z różnymi miękkimi owocami lata, sprawdzi się jako szybkie ciasto dla niespodziewanych gości czy na weekendowy piknik na łonie natury, oprószone cukrem pudrem, nic więcej nie potrzeba. Inspiracja z zaprzyjaźnionego bloga  Kuchnia szeroko otwarta z moimi

Wanilia i Kardamon
Muffinki wegańskie i bez pszenicy, czyli jak radzić sobie z nietolerancją pokarmową 202

obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Do miski dodawać na zmianę olej i mleko, energicznie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem w 1/3 wysokości i dodać owoce. Na wierzch dodać jeszcze po łyżce ciasta. Muffiny na mące jaglane i ryżowej nie będą rosły tak, jak muffiny na mące pszennej, dlatego można wypełnić papilotke

Receptura smaku
Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem 201

pory dodałam przepisy na pigwowiec z miodem. Dzisiaj zrobiłam z cukrem, który przepis bardziej do Was przemawia wybierzecie sami. Tak przygotowane owoce idealne są do przygotowania deserów, ciast np wzbogacenie smaku szarlotki, do herbaty. Owoce pigwowca umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do dużego słoja i zasypać cukrem, wymieszać. Zostawić na 12 godzin, następnie

Kuchnia Pokoleń
Mazurek marchewkowy 171

blendera ręcznego na gładką masę. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe warstwy. Połową kremu posmarować spód ciasta, przykryć drugim blatem i posmarować go pozostałym serkiem (boki ciasta również). Na koniec udekorować układając owoce oraz orzechy. Szczerze mówiąc - wbrew pozorom ciasto jest dosyć wymagające (szczególnie spód) i trzeba szczegółowo, trzymać się wszystkich wskazówek. Dlatego bardzo polecam, przed rozpoczęciem pracy, obejrzenie

Świat Ciasta
Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym 220

niej budynie Resztę mleka  zagotować z cukrem jak się zacznie gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie  gęsta masa 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część  ciasta dać na budyń piec ok 40 - 45 minut 180 stopni - Zimne ciasto posypać obficie cukrem pudrem

W królestwie smaków Beaty
bajaderki, ciasteczka z ciasta 218

owoców , mogą być za to z bakaliami ~1/2 szklanki mleka ~1/2 szklanki cukru (nie dodawałam cukru i, nie polecam go dodawać) ~1/2 szklanki orzechów/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego

chili & sugar
Babeczki pomarańczowo-marchewkowe z owocami 166

dokładnie mieszamy. Dodajemy startą marchewkę i skórkę z pomarańczy. Po dokładnym wymieszaniu napełniamy masą foremki. Nakładamy po 2 łyżki ciasta i na środku układamy po łyżce owoców. Przykrywamy je jeszcze dwoma łyżkami ciasta. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Mienta blog
Ciasto aroniowe 193

Ciasto na maślance i sodzie, posypane owocami aronii. Aronia może być sezonowa lub mrożona. Porada: Przechowywanie aronii w zamrażarce przez kilka dni powoduje, że owoce są mniej cierpkie.Składniki:wierzch: owoce aronii i kilka łyżek cukru pudruciasto: 1,5 szklanki mąki  2 jaja  120 g cukru 3 łyżki oleju  1 łyżeczka sody(...)szklanki maślanki   Sposób wykonania ciasta

w kuchni i w ogrodzie
Pierożki jagodowo- truskawkowe 147

NADZIENIE: W tym czasie przygotowujemy owoce. Truskawki i jagody przebieramy z truskawek usuwami szypułki, myjemy owoce i osączamy na sicie. Osączone owoce przekładami do miski, dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na placki, szklanką wykrawamy krążki, nakładamy na środek każdego krążka owoce i dobrze zlepiamy pierożki. Gotujemy pierogi we wrzącej i osolonej wodzie

Kuchnia Danusi
Jak wykorzystać mrożone owoce – przepisy i porady 122

wykorzystać mrożone owoce – przepisy i porady Macie czasami ochotę na trochę lata w środku zimy? Wiele deserów, czy potraw, które jadamy, wymaga użycia owoców. Niestety poza sezonem ciężko o świeże owoce. Wtedy można z powodzeniem użyć mrożonych. W tym poradniku dowiesz się, jak wygląda proces mrożenia owoców, poznasz także kilka pomysłów na ich wykorzystanie. Jeżeli(...)czas jest ważny. Im mniej go upłynie od zbioru, tym mniej owoc straci cennych minerałów. Przeprowadź selekcję i wybieraj do mrożenia jedynie owoce jędrne oraz bez uszkodzonej skórki – Najważniejsze, aby owoce nie były np. nadpsute. Co więcej, jeżeli dostrzeżemy pleśń, należy taki owoc wyrzucić. Pleśń potrafi rozprzestrzeniać się wewnątrz produktu, zatem nawet odkrojenie minimalnie nadpsutej części

Słodkie okruszki
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis 158

Ciasto Fale Dunaju z jabłkami to klasyczny wypiek przygotowany według starego i wypróbowanego przepisu mojej mamy. Ciasto jest pyszne, puszyste i mięciutkie, a masa budyniowa lekka i aksamitna. Całość dopełnia przepyszna polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady.   Składniki na ciasto Fale Dunaju z jabłkami (blaszka o wym. 28×23 cm): 280 g mąki pszennej (tortowej) 250 g masła 5 jajek(...)ucieramy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części, mniej więcej 1/3 i 2/3. Do mniejszej porcji ciasta dodajemy kakao i mleko. Miksujemy do połączenia składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy najpierw ciasto białe, a na nie brązowe. Wygładzamy wierzch. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Owoce układamy na wierzchu ciasta i lekko

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto kokosowe z porzeczkami 137

Kruche kakaowe ciasto, masa kokosowa i do tego czerwone porzeczki, które dają lekko kwaskowaty efekt. Można wykorzystać także inne owoce.  Składniki: (forma 25x35) Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 5 żółtek 250 g margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżka śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 budyń czekoladowy Masa kokosowa: 5 białek

talerz przyjemności
Drożdżowe rollsy z twarogiem i malinami 149

sklepie. Zasmakowały również mojej córeczce, która dzielnie mi pomagała w ich przygotowaniu. Do twarogu możemy również dodać inne ulubione owoce. Polecam do filiżanki kawy! Zaczyn: 125 ml letniego mleka 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Ciasto: 500 g mąki pszennej tortowej 100 g margaryny lub masła 60 g cukru 16 g cukru waniliowego 2 jajka + 1 żółtko Farsz

VioletoweKucharzenie
Ciasto z borówkami i orzechami włoskimi w karmelu (bez miksera) 249

mieszamy i dolewamy przestudzony tłuszcz, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej i obsypanej kaszą manną keksówki. Na wierzch wykładamy borówki (jeśli nie chcecie, aby owoce były na dnie ciasta można je delikatnie obtoczyć w odrobinie mąki) i pokruszone w dłoniach (lub posiekane nożem) orzechy włoskie w karmelu. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Kruche ciasteczka 154

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu kruche ciasto, które może posłużyć nie tylko do ciasteczek, ale również na babeczki do wypełnienia np. budyniem i owocami. S kładniki: na ciasto: 100 gramów miękkiej margaryny (u mnie Kasia) 180 gramów mąki 50 gramów cukru pudru 1 jajko - do ciasta dodajemy żółtko, ale jeśli nie mamy pomysłu na wykorzystanie białka, to możemy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasto rodzynkowo-kardamonowe 149

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu   Zanim przystąpimy do robienia ciasta, na kilka godzin przed należy namoczyć rodzynki w mocnym naparze z herbaty – zalewamy rodzynki taką ilością herbaty, aby zakrywały całość owoców. Odkładamy na kilka godzin, aż herbata i rodzynki ostygną. Ostudzone, odcedzamy na sicie, przekładamy do naczynia i blendujemy(...)cienkim strumykiem masło oraz porcjami dodajemy rozdrobnione rodzynki.   Do osobnej miski przesiewamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól oraz kardamon. Miksując na małych obrotach, dodajemy porcjami mąkę do ciasta i miksujemy tylko do połączenia składników.   Gotowe ciasto przekładamy do formy do pieczenia, wierzch wyrównujemy. Wstawiamy i pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie wystawiamy do całkowitego ostygnięcia

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania