Błyskawiczna sałatka owocowa jako odskocznia od świątecznych ciast, mięsa, oraz innych kalorycznych potraw. To smakowita sałatka owocowa w wersji fit bez cukru, tylko z sokiem z owoców. Zamiast kawałka ciasta polecam zjeść miseczkę takiej sałatki owocowej. Wszelakich egzotycznych owoców Piotrek przywiózł mi całą masę, więc je codziennie jem coś innego. Ta błyskawiczna sałatka owocowa z banana, grejpfruta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięglazura wykonana z galaretki owocowej. Idealne połączenie. :) Ciasto kruche można przygotować nieco wcześniej. Gotowe ciasto kruche zawinięte w folię spożywczą można przechowywać w lodówce do tygodnia, a w zamrażarce do 3 miesięcy. Klasyczna tarta z owocamiPRZEPIS Temperatura pieczenia: 180oC | Czas pieczenia: ok. 20 minut Kruche ciasto (wg Michel Roux "Ciasta") 250 g mąki tortowej 200 g masła nieco rozmiękczonego(...)ciepłym mlekiem i całość zagotować. Wyjąć strąk wanilii. Gotowy krem przełożyć do miski, zafoliować i odstawić do wystygnięcia. Zimny roztrzepać rózgą i wyłożyć na ciasto. Przygotowanie tarty Na spód wykładamy krem, a następnie ulubione owoce tworząc ciekawą kompozycję. Całość zalewamy tężejącą galaretką (wykonanie galaretki wg instrukcji znajdującej się na opakowaniu). Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comcieście francuskim. 1 opakowanie ciasta francuskiego (27,5 dkg) 1 jajko 70 dkg wiśni 4 łyżki cukru kryształu 5 łyżek mąki migdałowej 5 łyżek grysiku Wiśniowa rolada na cieście francuskim Jak zrobić ciasto wiśniowe. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Podzielić na dwie części. Wiśnie umyć, wypestkować. Do wiśni dodać cukier, mąkę oraz grysik. Dokładnie wymieszać. Jajko roztrzepać widelcem, posmarować brzegi ciasta(...)cieście francuskim O czym warto pamiętać przygotowując ciasto owocowe z wiśniami. Po wyłożeniu wiśni na ciasto, załóżmy delikatnie stronę ciasta, na której nie ma wiśni na tą z wiśniami. Ciasta nie powinniśmy przesadnie rolować a tylko delikatnie założyć część bez nadzienia na tę z nadzieniem. Miejsce, w którym ciasto zachodzi na siebie połóżmy na spód. Lubisz owoce? Jeśli
mecooksZaczyna się pomału sezon truskawkowy, na Dzień Mamy który był wczoraj zrobiłam więc torcik z tymi owocami. Do tego lekka śmietanowa pianka. Niebo w gębie. Ozdoby czekoladowe do dekoracji otrzymałam od SŁODKI ŚWIAT . Wszystkich fanów wypiekania zapraszam na ich stronę, gdzie znajdziecie mnóstwo świetnych gotowych dekoracji. Torcik idealnie pasuje do kawy czy herbaty, ja podałam go na zestawie(...)ubitej śmietany, miksujemy. Truskawki przekrawamy na połowę, odcięta stroną przyciskamy do boków tortownicy, układamy tak naokoło. Wylewamy masę śmietanową, wygładzamy. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Na wierzch stężałego ciasta wykładamy pokrojone resztę truskawek, ozdabiamy płatkami czekoladowymi i układamy serca
Z Majeczką w kuchniKeto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto ciasto kokosowo- cytrynowe (Paleo, LowCarb) Kawowy keto sernik z kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto cannoli z kremem kawowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto racuchy bananowe (Paleo, LowCarb) Keto Falafel z kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto ciasto limonkowe Pyszny, odświeżający w smaku wypiek, który przywodzi na myśl letnie dni. Keto ciasto limonkowe(...)eksplozja smaku i bogactwo kokosa. A kokos to przecież źródło zdrowych tłuszczy tak cenione na diecie ketogenicznej. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , jajka , owoce , torcik Porcje 10 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki Biszkopt kokosowy 3 jajka
Modern Cave GirlDiabelsko czekoladowe babeczki dla prawdziwych fanów czekolady. Do tego przepyszny krem z nutelli. Ja do nadziania użyłam śliwek ale możecie wykorzystać dowolne owoce, albo z nich zrezygnować. Babeczki są mięciutkie, mocno czekoladowe i wilgotne. Naprawdę polecam !! Devil's Food Cupcakes z kremem orzechowym z nutellą Składniki: 1/2 szklanki kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki(...)sól i cukier. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: maślankę, olej, kawę, ekstrakt waniliowy i jajko. Składniki mokre z suchymi łączymy za pomocą łyżki. Papilotki wypełnić do połowy ciastem, następnie nałożyć owoce i przykryć je reszta ciasta do ¾ wysokości. Pieczemy babeczki 20 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem. Schłodzone mascarpone miksujemy z nutellą. Najlepiej słodkość i intensywność kremu
Mania Gotowaniakońcu wyjdzie na moje". Margaret Thatcher Sezonowe wypieki to coś, co cenię najbardziej. Na jakiś czas ciasta z kremem odejdą w zapomnienie a my będziemy się cieszyć ciastami z owocami. Wprawdzie rabarbar to warzywo, jednak drożdżówką z nim w roli głównej otwieram sezon na owocowe wypieki :) Od jakiegoś czasu nie kombinuję za dużo z ciastem drożdżowym - stawiam na jeden
My simple kitchenmój rarytas. Ciasto cudownie pachnie migdałami, cynamonem i śliwkami, smakuje na prawdę wybornie. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nieadekwatnie pyszne do włożonego w jego przygotowanie wysiłku. Owoce w cieście można zamienić. Zamiast śliwek wybrać np. jabłka odmiany szara reneta, które fantastycznie się nadają do szarlotek, albo kwaskowaty rabarbar. Jeśli nie możecie lub nie chcecie używać ksylitolu, użyjcie zwykłego
Dietolognastępnie boki foremki. Resztę ciasta wkładamy z powrotem do lodówki. Gruszki i jabłko obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i innych niejadalnych części. Kroimy i układamy w środku wylepionej ciastem formy. Owoce posypujemy cynamonem, a następnie cukrem. Wstawiamy do lodówki na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni na funkcji góra-dół. Foremkę z ciastem wyciągamy z lodówki
Słodkie okruszkioraz czekolada deserowa.Sernik można wykonać w wysokiej tortownicy (9cm) o średnicy 18cm, lub w niższej, a nieco szerszej. Dekorację z truskawek i czekolady należy przygotować tuż przed podaniem ciasta, gdyż owoce zachowają swój świeży wygląd maksymalnie przez 1-2 dni. Jeśli nie przygotowujecie sernika na jakąś specjalną okazję, dobrym rozwiązaniem jest dekorowanie tylko podawanego kawałka ciasta. Sernik truskawkowo-czekoladowy
Smakołyki Berenikipachnące truskawkami i rozchodzi się w iście ekspresowym tempie, ciasto z truskawkami. Delikatne w smaku, nie przesuszone, jak w przypadku biszkoptów. Dla mnie idealne. Uwielbiam truskawki, mogłabym jej jeść całym rokiem. W sezonie zawsze muszę je mieć w domu, żeby móc sięgnąć po ten wspaniały owoc. Przepis znalazłam TUTAJ Składniki(...)płynnych a na końcu mąkę i proszek. Wszystko dokładnie zmiksować. Przygotować formę ( u mnie z kominem) , wysmarować masłem lub margaryną i posypać tartą bułką. Wlać ciasto do przygotowanej formy a następnie poukładać na nim truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 – 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się nie przykleja
Na słodko lub wytrawnieplacek połóżcie morelkę. Ciasto po złożeniu dłoni powinno ciasno obejmować owoc, możecie teraz ciasta dołożyć. Ciasto zamknijcie, zlepiając otwory w nim tak jak zlepiacie pieroga i utoczcie w dłoniach kulę. Moje knedle były dość spore. Jeśli wolicie mniejsze, możecie korzystać tylko z połówek owoców. Knedle dla wygody gotowałam w bardzo dużym garnku, a garnek mam od razu
Karo in the KitchenJesień sprawia, że apetyt na słodkie desery ma inny wymiar. Teraz poszukujemy innych owoców do ciast niż latem. Dzisiaj mam dla Was zdecydowanie jesienne ciasto. Jesienne, bo ze śliwkami węgierkami, bo z gruszkami... Kiedy indziej takie ciasto może tak wspaniale smakować, jak nie jesienią? Składniki: 450 g mąki pszennej 300 g zimnego masła 150 g cukru pudru
Kuchnia u KrysiKruszon? Znany też pod nazwą pleśniak. Delikatna skorupka na wierzchu, słodka pianka, soczysty owoc i kruchy spód. Najlepiej smakuje z sezonowymi owocami. Z dzieciństwa pamiętam to ciasto pieczone z domowym agrestem, ale czasami gdy nie było w domu pasujących owoców używaliśmy domowych konfitur. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 1/2 kg mąki – 3/4 kostki masła w temp. pokojowej(...)kakao (teoretycznie 1 łyżka, ale ja dałam na „oko” więcej) – owoc (u mnie podgotowane jabłka) Żółtka z cukrem ubić na puszystą, jasnożółtą masę. Dodać pokrojone masło i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Chwilę ubijać mikserem po czym dalej zagnieść w dłoniach. Ciasto podzielić na 3 równe części i do jednej dodać kakao. Na około 30 minut
Szybko Tanio Smacznie