Witam kochani, dziś zapraszam na letni klasyk, czyli ciasto z malinami, galaretką i kremem. Całość jest na kakaowym cieście. Ciasto jest bardzo pyszne, nie za słodkie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzez te wszystkie przygotowania do świąt totalnie nie miałam ochoty znowu piec. Po ostatniej demolce jaką urządziłam barwnikami i piernikami w kuchni wszystko idealnie posprzątałam z
ciastkarnia na kruchym spodzieciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia. 2. Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Śliwki układam na kawałkach ciasta na blaszce. Owoce posypuję cukrem waniliowym oraz cynamonem. 3. Ciastka piekę 10 minut bez termoobiegu i około 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasimój dopieszczony przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami. Wygląda na skomplikowane a jest tak niesamowicie proste. Gorąco zachęcam do pieczenia razem ze mną! - tylko najważniejsze składniki - dużo owoców w cieście - zawsze się udaje
AniaGotuje.plmini muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, odciąć końcówkę i wyciskać do formy. Figi pokroić w ósemki, a następnie w poprzek na pół. Ułożyć kawałki owoców na cieście, delikatnie je w nie wciskając. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, aż do suchego patyczka. Ostudzić. Przygotować krem maślany: Białko i cukier podgrzewać w kąpieli wodnej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiasta z owocami,obok sernikow lubimy najbardziej i pieke je caly okragly rok.Latem gdy wybor owocow jest najwiekszy i sa najsmaczniejsze, bo sa swieze to ciasta smakuja wyjatkowo.Dzis bardzo proste i smaczne ciasto z morelami .Aromatyczny,delikatnie czekoladowy spod i miesista wilgotna gora morelowa.Owocow jst naprawde sporo.PychaSkladniki na blaszke250 maki orkiszowej 1050 (lub pszennej)4 jajka L100 g gorzkiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj moi synowie Krzyś i Kuba obchodzą imieniny. Jako że akurat ostatnio mieliśmy ich zatrzęsienie część powekowałam a co zostało poszło do tego ciasta. Polecam. Pyszne!! Ciasto podałam na DIAMANT PLATIN- PORCELANA BOGUCICE Składniki: tortownica 20 cm-na tortownicę dużą składniki razy 2 biszkopt: 3 jajka 7 łyżek cukru 7 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa(...)wysmarowanie boków i wierzchu ciasta. Mus porzeczkowy: Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy. Porzeczki blendujemy na mus, dosładzamy wg uznania. Do gotowego dodajemy przestudzoną żelatynę, mieszamy. Wylewamy na biszkopt. Przykrywamy ostatnim blatem. Boki i wierzch smarujemy odłożoną masą śmietanową. Boki obsypujemy czekoladowymi kropelkami, górę dekorujemy dowolnie świeżymi owocami
Z Majeczką w kuchniSkładniki na ciasto mrożony rozdrobniony szpinak, 1 opakowanie 450g cukier, 1 i 1/3 szklanki jajka, 3 sztuki olej, 1 szklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie Szpinak rozmrażamy(...)jednolitej masy. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny w 180 st, do tzw. "suchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki. Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder i serek mascarpone, mieszamy do połączenia składników. Wykładamy na placek, na wierzch wysypujemy pokruszone ciasto i owoce. Wstawiamy do lodówki
Gotowanie moimi oczamiSmaczny sernik z lekko kwaśną nutą żurawiny. Osobiście uwielbiam, gdy w ciastach są całe owoce, a nie przetarte przez sitko. Dlatego też góra ciasta jest słodko-kwaśna, bo znajdują się w niej również całe owoce żurawiny (niektóre popękały). SKŁADNIKI Kruchy spód: 200 g mąki pszennej tortowej 100 g zimnego masła 65 g cukru 1 jako szczypta soli Sernik(...)rozgrzać do temperatury 200 ° C. Do miski wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli. wbić zimne jajko i dodać pokrojone nożem masło. Zagnieść ciasto, uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć na dnie formy o średnicy 26 cm. Ponakłówać widelcem, po czym włożyć do piekarnika na 10 minut. Podpieczony
Passions hobbies lifeSoczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię konfiturę brzoskwiniową z galaretką lub po prostu brzoskwinie w syropie, które idealnie nadają się do deserów, czy wypieków. I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne, maślane ciasto z wykorzystaniem zawekowanych latem brzoskwiń. Ciasto jest puszyste, pachnące i bardzo smaczne. Polecam! Składniki
Rozpustne gotowanieCiasto ucierane na bazie niewielkiej ilości jogurtu greckiego z owocami leśnymi. Miękkie ciasto oprószone cukrem pudrem sprawdzi się idealnie do popołudniowej kawy, na wycieczkę lub piknik. Ponadto ciasto lubiane przez dzieci. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Klasyczne ciasto jogurtowe z bor\u00f3wkami","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/ciasto-z-borowkami.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/ciasto-z-borowkami-500x500.jpg","https(...)wpzoom-rcb-direction-step-15915268324467638","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Klasyczne ciasto jogurtowe z borówkami 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 12 porcje Przygotowanie 15 min. Gotowanie 50 min. Kalorie 250 kcal Miękkie ciasto jogurtowe z jagodami leśnymi. Oprószone sporą ilością cukru pudru, pasuje do popołudniowej kawy
ProstePesto.plciastach drożdżowych, czy ucieranych jest to mile widziane, tak w kruchych nie . W tym czasie mieszamy najlepiej ręcznie, składniki na masę twarogową. Zimne ciasto wkładamy do środka do rękawa i wałkujemy trochę większy placek niż spód formy. Chodzi o to, aby brzegi też były wyklejone ciastem. Odcinamy wierzch rękawa, a spód razem z ciastem wkładamy do tortownicy(...)ciasto widelcem, jak każdy kruchy wypiek, posypujemy obficie kakao, wykładamy ciasto i do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. . Nad garnkiem z wodą układamy miskę, wrzucamy połamaną czekoladę, oraz śmietanę. Podgrzewamy aż się połączą i będzie gładka jednolita masa. Na koniec dodajemy amaretto lub inny alkohol. Kto chce może pominąć. Taką masę wylewamy na zimne ciasto
Dieta moja pasjarobiłam pierwszej wersji, bo po kilku sukcesach miałam parę porażek i nieco się zraziłam. Jednak sezon na maliny i porzeczki dopiero się zaczyna, więc jeszcze pokażę Wam ciasta ucierane z owocami w różnych wersjach. Tymczasem sprawdźcie, jak puszyste i wilgotne może być ciasto z jogurtem. Dodałam go pierwszy raz do ciasta i byłam zachwycona. Po 3 dniach ciasto dalej
Anioszek w kuchnimoim domu, tak pysznych naleśników. Naleśnika z owocami podałam na ślicznym talerzu z kolekcji Kamila od Porcelana Bogucice Naleśniki z serem i owocami Składniki: Ciasto mąka - 1,5 szkl jajko - 2 szt mleko - 1,5 szkl woda - 0,5 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki olej do smażenia Nadzienie biały ser - 350 g śmietana(...)przygotowania: Ciasto Wszystkie składniki , suche i mokre, przełożyć do miski, zmiksować. Następnie wylewać porcjami ciasto na rozgrzany olej i smażyć naleśniki na rumiano. Nadzienie: Ser przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce, dodać śmietanę i cukier, dokładnie zmiksować. Owoce umyć, osączyć. Kiwi i mandarynki obrać, kiwi pokroić na plastry, mandarynki na cząstki. Naleśniki smarować
Kuchnia Danusi