ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:180/1704)

Gruszki z czekoladą , w cieście francuskim 192

dodać migdały i wymieszać. Napełnić wydrążone owoce.  Z ciasta wyciąć 4 koła o średnicy 20 cm. Na  środku każdego postawić gruszkę i owinąć ją ciastem. Jeżeli stwierdzimy że ciasta jest za dużo, nadmiar przycinamy i wykorzystujemy do udekorowania gruszek  - można przykleić wodą listki wycięte z ciasta. Gruszki postawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)się upieką i  ładnie zrumienią.Uwagi: Robiłam 3 gruszki, miałam 1 opakowanie francuskiego ciasta (275g) podzieliłam na  3 prostokąty i nimi owijałam owoce . Gybym wycinała koła, potrzebowałabym faktycznie więcej ciasta

Stare Gary
Ciasto maślankowe z jabłkami wg Aleex 141

możliwości, aby zmienić cały świat. Mogę jednak zmienić tę jego cząstkę, która jest wokół mnie. I dlatego tak robię – kupuję jabłka, zwracając uwagę, by były to polskie owoce. W tym roku odświeżę dawne przepisy na szarlotki i znajdę też nowe. Będę podawała jabłka moim chłopcom i każdego dnia zabiorę chociaż jedno ze sobą do pracy. Jabłkom przypisano wiele znaczeń(...)pieczenia, porcjami dodawać do masy jajecznej, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. 4. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Można papier posmarować masłem. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy, wyrównać. 6. Obrane jabłka kroić na cząstki, układać je na wierzchu ciasta, niektóre lekko wcisnąć w głąb ciasta. 7. Z 3 białek ubić pianę. Dodać pozostałe ½ szklanki

W mojej kuchni
USTA BOGINI – CIASTO WIŚNIOWE Z KREMEM SEROWYM I GALARETKĄ – HIT NA BLOGU! 98

Santi Ice Rose jest półwytrawnym różowym winem musującym. Otrzymywane jest z wyselekcjonowanych winogron z lokalnych szczepów. Jest uwodzicielsko kuszące. Orzeźwia swoim owocowym bukietem aromatycznych nut wiśni i dojrzałych leśnych owoców. Zachwyca nie tylko swoim smakiem dojrzałych gruszek, ale także feerią łagodnych bąbelków. Monte Santi Rose w połączeniu z kostkami lodu nieziemsko orzeźwia oraz w pełni ujawnia swoje najlepsze cechy(...)sklepie WYBIERAMWINO.PL dostępne są też inne wina z serii MONTE SANTI. SPRAWDŹCIE TUTAJ! To właśnie to wino zainspirowało mnie do przyrządzenia kolejnego fantastycznego ciasta z dodatkiem wiśni – moja mama nazywała je USTA BOGINI – podoba mi się! Połączanie półkruchego spodu z wiśniowym domowym dżemem i lekką, serową masą przykrytą galaretką tworzy fantastyczną całość, ktorej absolutnie nike się nie oprze

Ostra na Słodko
Pavlova z kremem i owocami 328

Nie bez powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „.Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości.Jak wiemy

Ostra na Słodko
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 266

smakiem totalnie. Delikatne, puszyste i bardzo wilgotne, można je przygotowywać na mnóstwo sposobów, u mnie była już wersja bez dodatków, z kawałkiem czekolady (dzieci lubią takie dodatki) i z owocami. Wszystkie wersje równie smaczne. Da każdego to, co najbardziej lubi. Inspiracją był ten przepis   lekko tylko zmodyfikowany Przepis na 12 sztuk: Składniki: - 170g jogurtu naturalnego - 150g drobnego cukru(...)składników mokrych wsypać składniki suche i całość delikatnie wymieszać, nie wyrabiać, nie mieszać zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Bananowiec 151

ciasto nie wyszło zbyt kwaśne). Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodajemy masę bananową i tężejącą galaretkę z kwaskiem. Masę wykładamy na zimny biszkopt. Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy. Gdy galaretka zacznie tężeć, na masie rozkładamy plasterki banana (można je skropić niewielką ilością soku cytrynowego, by nie ciemniały). Owoce zalewamy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 181

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj! ) przełożony delikatnym

Ostra na Słodko
Pełnloziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi 106

Moje ukochane owoce lata, czyli morele i borówki amerykańskie, a do tego ciasto z pełnoziarnistą mąką  i odrobiną kakao - to nie mogło się nie udać 😍. Tymi tartaletkami zainspirowała mnie Ania z bloga Tajemnice smaku . Jej przepis co nieco zmodyfikowałam i upiekłam te pyszne chrupiące ciastka. I oto mamy pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi.  Mówię(...)mąką i cukrem. Dobrze schłodzone ciasto wałkujemy na omączonym blacie na grubość około 3 mm, następnie wycinamy kółka o średnicy 12 cm. Na środek kółka wykładamy owoce, a nastepnie zawijamy brzegi ciasta do środka, układamy  ciastka na blaszce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce, a przed podaniem posypujemy cukrem

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO OWOCOWY POCAŁUNEK 202

Ciasto jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika. Jest bardzo lekkie, owocowe po prostu pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM SPÓD: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (360 g) słoik powidła śliwkowego ok. 300 g PIANKA: 2 jogurty greckie ( 800 g) 2 wiśniowe galaretki WIERZCH: 2 krystaliczne galaretki smak truskawka - wanilia (Dr. Oetker)  dowolne owoce

Pani na deser
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYM 158

bułeczki z musem jabłkowym. Puszyste, mimo, że bez drożdży, delikatne, lekkie. Ja nadziałam je domową konfiturą jabłkowo-agrestową – Wy śmiało możecie użyć innych dodatków – mogą to być owoce, kremy orzechowe, masła, powidła i inne nadzienia, na które macie ochotę. Zawsze będzie pysznie! Spróbujcie! Ps. takie bułeczki są idealnym pomysłem zarówno na ciepłe śniadanie, słodką przekąskę w pracy(...)jabłkowo – agrestowy DODATKOWO: żółtko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Dodajemy miód, jogurt naturalny i roztopione masło. Wszystko razem mieszamy ( ciasto będzie klejące ). Wyciągamy na posypaną miksem stolnicę, kroimy na mniejsze kawałki, rozpłaszczamy w dłoniach, robimy wgłębienia, nadziewamy, formujemy bułeczki. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy

Ostra na Słodko
Owsiana tarta z czerwoną porzeczką 167

przebrać.  Formę (najlepiej do tarty, ale może być też zwykła tortownica) wyłożyć 2/3 ciasta, na wierzchu ułożyć owoce – ja posypałam dodatkowo odrobiną cukru. Pozostałą część ciasta pokruszyć na owoce, tworząc coś w rodzaju kruszonki. Piec w temp. 180 st. C przez około 35 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni. Przed podaniem wystudzić. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Fabryka pomysłów
LEŚNE TIRAMISU 171

To propozycja na szybki i łatwy deser bez pieczenia, a przy tym lekki i bardzo smaczny.     SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 500 g

słodki bratek
Piegusek z owocami (i chia) 139

Szybkie ciasto piegusek z owocami przygotujemy w 10 minut (nie licząc czasu pieczenia). Można je przygotować z dowolnymi owocami, ja wykorzystałam(...)mrożone wiśnie, ale będzie pyszne również z truskawkami, brzoskwiniami, borowikami, rabarbarem czy jabłkami. Nie podaję dokładnej wagi owoców, gdyż tutaj też mamy dowolność. Jeśli chcemy bardziej wilgotne ciasto, dodajemy więcej owoców, jeśli bardziej „babkowate” wtedy ilość którą pokazuję na filmiku wystarczy. [embed]https://youtu.be/5PkmUurYdS4[/embed] Składniki: 125 g masła 1,5 szklanki mąki (200 g) 0,5 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto ze śliwkami 172

To ciasto należy do prostych ciast, ale jest pyszne i nie suche. Polecam. Wykonanie ciasta w thermomix na dole, Przygotowanie ciasta – masło z cukrem utrzeć

Kuchnia Pokoleń
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I WIŚNIAMI 126

przesianą mąką, następnie dodać ubite jaja, aromat, szczyptę soli  i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, ale niezbyt cienko (ok 8mm) i wycinamy kubkiem trochę większe kółka niż obwód szklanki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia(...)nasze "kółeczka" podwoją swoją objętość, dnem szklanki (lub innego naczynia mniejszego niż nasz kubek) wyciskamy dołek w naszych drożdżówkach. Każdy dołek posypujemy lekko bułką tartą, nakładamy łyżeczkę budyniu i owoce.   Całość posypujemy  kruszonką. Pieczemy ok 20min w temp. 180st

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania