lubimy domowe ciasta, to wiedzą chyba wszyscy..., że nie jadamy sklepowych słodyczy to też... U nas w domu prawie zawsze znajdzie się coś ze zdrowych, domowych słodkości. Takich rarytasów nie może zabraknąć również na wyjazdach wakacyjnych lub jak w tym roku (dzięki cudownej pogodzie) powakacyjnych weekendach. Te babeczki sprawdziły się u nas idealnie. Przygotowane w międzyczasie (dosłownie między pakowaniem(...)garści jeżyn lub innych dowolnych owoców (dałam jeżyny i maliny) Miękkie masło rozkręciłam z ksylitolem i ksylitolem z wanilią. Dodałam jogurt, dokładnie wymieszałam, następnie wmieszałam w masę 1 jajko. Wlałam sok z cytryny, wsypałam startą skórkę i zamieszałam. Następnie partiami dosypywałam mąkę i migdały wymieszane z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszałam tylko do połączenia składników. Do miski
Smaczne Zdroweananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarny S.O.S.ananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarne S.O.S.Leśne mini serniczki? Leśne, bo z jagodami? Przecież nie muszą być z jagodami. Jeśli nie macie jagód użyjcie innych owoców. Kremowe mini serniczki, o ta
Blondynka GotujeBardzo smaczny, delikatny serniczek przygotowany na jogurtach greckich, z mnóstwem pysznych owoców wewnątrz i delikatną polewą . Jeszcze nieraz zagości na naszym stole, Wam też bardzo
Smaczne Zdrowesprawdzony przepis na pyszne ciasto drożdżowe, z tradycyjnych jagodzianek . Bułeczki wyszły rewelacyjne, jak zawsze Ser biały doskonale współgrał z jagodami. Zachęcam Was do mieszania nadzienia. Doskonale sprawdzi się również ser z malinami czy brzoskwiniami jak również nadzienie w postaci malin czy jagód, lub jagód czy jabłek. Nie musimy ograniczać się do jednego rodzaju owoców (ja zwykle tak dla uproszczenia(...)najzwyczajniej w kuchni. Z podanej porcji wychodzi ok 10-12 bułeczek, w zależności od wielkości. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/jagodzianki3.jpg","recipeIngredient":["Ciasto\r","Robimy z tego przepisu \r","1 jajko do smarowania\r","\r","Nadzienie\r","500 g sera\r","250 g jag\u00f3d\r","4 \u0142y\u017cki cukru\r","jajko
Mieszam w Garnkuciasto wiśniowo-cytrynowe Szybkie, ucierane, wilgotne, pulchne, mocno owocowe, lekko kwaskowate, idealne do popołudniowej kawy w upalne dni. Przepis nieskomplikowany, ale jakże smaczny:) Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki oliwy szklanka cukru 1 duża cytryna (lub 2 małe) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 600 g wydrylowanych wiśni 2 łyżki mąki pszennej do obtoczenia owoców cukier(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodać do masy. Zmiksować na najniższych obrotach. Na końcu dodać pianę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Wiśnie obtoczyć mąką, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego
na moim stole...należy często mieszać, jedynie potrząsać garnkiem. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Wystudzone jeżyny wyłożyć na zimny sernik i odstawić do stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: budyń , jeżyny , olej kokosowy , twaróg , wiórki kokosowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamDeser banalnie prosty i szybki w przygotowaniu! Spód w postaci pianki z ciepłych lodów, krem chałwowy z kawałkami białej czekolady i soczyste owoce zalane krystaliczną
VioletoweKucharzenieposypania Ciasto: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia, przesiać cukier puder, dodać cukier wanilinowy i krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce z mąką , podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodać żółtka i wymieszać łyżką, następnie zagnieść rękoma ciasto. 2. Ciasto podzielić na dwie części, jedną troszkę większą od drugiej. Oba kawałki ciasta zawinąć w folię(...)wstawić do zamrażalnika na około 2 godziny (ciasto zamrozić). 3. Większą część ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami (jeśli ciasto będzie mocno zmrożone, można je zostawić na około 10 minut w temperaturze pokojowej). Ciastem wyłożyć blaszkę o wymiarach 25x30cm i docisnąć (blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia). Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C
Mała Cukierenkaśliwki. W tym roku śliwki zawładnęły naszym ogródkiem. Jest ich taka ilość, że z pewnością wszystkiego nie zdążymy przerobić. Jeśli u Was jest podobnie, albo po prostu lubicie ten owoc w wypiekach, w tym poście podpowiadam co pysznego można wyczarować z ich udziałem:) Tarta na kruchym spodzie, z kremem budyniowo-twarogowym oraz śliwkami to świetna propozycja na słodki poczęstunek. Jeśli(...)jest całkiem znośna, wręcz przyjemna, ale wiem, że u każdego ta skala słodyczy dopuszczalnej wygląda inaczej … Z drugiej strony… miało być na słodko, prawda?;) Początkowo obawiałam się ciasta – po wyrobieniu było dosyć luźne. Mąki jednak nie dosypywałam. Odłożyłam je do lodówki, a gdy troszkę się schłodziło wyłożyłam dno i boki formy do tarty myśląc, że co będzie
Smaki Na Talerzudesery. Ten jest wyjątkowo szybki w przygotowaniu i niezwykle puszysty. Na dodatek nie zawiera jajek. Ja wykorzystałam do niego mus z truskawek, który latem zamroziłam, ale zrobiony ze świeżych owoców na pewno będzie jeszcze lepszy:) Spód: 150g kakaowych herbatników, 5 łyżek masła. Herbatniki zmielić w blenderze, masło stopić. Dodać do ciastek, krótko zmiksować blenderem. Wyłożyć(...)cukrem pudrem. Dokładnie rozmieszać, po czym przestudzić. Dodać śmietanę, wymieszać i przelać na przygotowany spód. Schłodzić.Gdy masa całkiem stężeje na wierzchu rozsmarować mus z truskawek wymieszany z cukrem. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego:) Przepis
Z miłości do słodkościRewelacyjne smakowo ciasto w sam raz na ciepłe wiosenno letnie dni, do przygotowania z dowolnymi ulubionymi owocami , bez pieczenia, do ciasta używamy tylko i wyłącznie dobrej jakości masła bo od niego zależy cały smak naszego ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20 dag podłużnych biszkoptów Krem(...)nimi dno formy. Białą masę rozsmarować równo na biszkoptach. Na nią wyłożyć drugą warstwę biszkoptów namoczonych w galaretce. Biszkopty przykryć masą kakaową z wafelkiem. Na wierzchu ciasta rozsypać pomieszane owoce zalać tężejącą galaretką odstawić na całą noc do lodówki. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonCiasto wychodzi pyszne, polecam go bardzo, ja nie z truskawkami to ze śliwkami :-). Miłego dnia :-) Blaszka 23x33 cm Składniki: 6 jajek L tyle ile ważą jajka masła (temp. pokojowa) tyle ile ważą jajka mąki tyle ile ważą jajka cukru (ja dałam mniej o jakieś 100 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny truskawki lub inne owoce(...)jajko i część mąki, miksujemy. Tak postępujemy do wyczerpania się jajek i mąki :-) 3. Truskawki umyłam, odszypułkowałam, pokroiłam niedbale na mniejsze kawałki. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, na ciasto wsypujemy truskawki. 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto pieczemy około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczone. Studzimy na kratce, po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego
kruche babeczki