Kruche, małe babeczki w kształcie kwiatuszków, wypełnione kremem z moreli. Małe ciasteczka na dwa, trzy kęsy, na których znajduje się słodka beza. BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% KREM MORELOWY: 500 g moreli 1/2 szklanka cukru 2 łyżki wody 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 50 g masła BEZA: 3 białka szczypta soli 1/2 szklanki cukru Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i p... czytaj dalej...
Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.