ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1216/1704)

Banan w cieście kukurydziano-kokosowym (bez glutenu) 233

 Szukacie pysznego, smacznego i FIT deseru, bądź przekąski? Dobrze trafiliście, bo taki banan świetnie nadaje się także na zdrowe śniadanie. Smakuje rewelacyjnie, a jego słodycz

Di gotuje
Naleśniki z lekkim serkiem i truskawkami 162

naleśniki 1 szkl mleka 1 szkl wody 1 jajko mąka szczypta soli 1 łyżeczka cukru nadzienie; 300 g chudego sera białego 300 ml kefiru 3 łyżki

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki na maślance z jagodami i twarożkiem 157

400 ml maślanki pół szkl mleka 1 jajko cukier do smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia spora garść jagód mąka olej do smażenia nadzienie 1 kostka

Gotowanie jest łatwe
Sernik jagodowy na zimno 211

Sernik owocowy na zimno, to jeden z moich ulubionych letnich deserów. Ulubionych z dwóch, a raczej po głębszym zastanowieniu nawet z trzech powodów. Przede wszystkim jest

Kulinarne przygody Gatity
Budyń truskawkowy z kardamonem 295

Budyń truskawkowy to pomysł na pyszny, zdrowy deser lub słodki podwieczorek. Smakuje dużo lepiej niż taki z torebki, a wcale nie wymaga dużo więcej pracy –

Poezja smaku
Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki 211

malibu przemycają do ciasta nieco kokosowego posmaku. Ciasto ma delikatną konsystencję, cudownie namaka od słodkich gruszek i jest bardzo wilgotne – wspaniałe! Zdecydowanie najlepsze jest jedzone na ciepło. Ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki: 4 słodkie, soczyste gruszki 4 duże, ekologiczne jajka 1 czekolada deserowa lub gorzka (100 g) 1 szklanka mielonych migdałów – można kupić lub zmielić płatki(...)obręcz). Boki smarujemy odrobiną masła i wysypujemy cukrem. Gruszki obieramy, kroimy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne i lekko nacinamy pionowe paski wzdłuż każdej połówki, aby ciepło równomiernie wnikało do owocu. Na parze, w kąpieli wodnej (metolowa lub szklana miska umieszczona na rondelku z gotującą się małą ilością wody) rozpuszczamy czekoladę z masłem. Zdejmujemy z kąpieli i dodajemy do niej malibu

Poezja smaku
Marchew – nie tylko pomarańczowa. Dlaczego warto spożywać marchew również w innych kolorach. 157

Myślę, że miało na to wpływ jej wszechstronne gastronomiczne użycie. Możemy z niej przygotować praktycznie wszystko. Zupy, wywary, placki, dodatki do obiadu, kluski, frytki , chipsy, soki , dżemy, ciastka owsiane , ciasto marchewkowe, surówki. Jest również przepyszna surowa, bez żadnej obróbki. Idealna jako przekąska dla dorosłych, dzieci (nawet tych najmniejszych – słupki marchewki służące jako gryzak). Marchewka to bogate źródło witaminy(...)warto takie marchewki spożywać? Oczywiście że tak. Wszystkie rodzaje marchewek są dobrym źródłem witamin, minerałów czy błonnika. Jednak te fioletowe zawierają również antocyjany (przeciwutleniacze znajdujące się w fioletowych owocach i warzywach takich jak czerwona kapusta, jeżyny, winogrona). Antocyjany jako przeciwutleniacze pomagają chronić nasz organizm przed stresem oksydacyjnym czyli wspomagają naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka. Uważa się, że dieta bogata

wysmienity
Podążając za smakiem Walencji… 152

się dań, nie tylko kuchni Walenckiej ale też z innych regionów Hiszpanii jak na przykład „pulpo a la gallega ” ( ośmiornica po galicyjsku) , „pastel de santiago” ( ciasto z migdałami) albo „crema catalana” ( deser między innymi z mleka, skrobi kukurydzianej, żółtek ) Jeśli chodzi o kuchnie Walencji to królują w niej dania z ryżu, którego jest tutaj(...)dobrej jakości. Danie, które pochodzi stąd to „Paella Valenciana”, która zawiera mięso z królika i kurczaka. Moje serce natomiast skradło „Fideua” danie z makaronem i owocami morza. Jeśli chodzi o praktyki, to trafiłam bardzo dobrze, mała restauracja , zaledwie 8 stolików, ale mi to bardzo odpowiada, ponieważ jest w niej bardzo miła atmosfera ze względu

Gotuj po hiszpańsku
Jaglane placuszki z morelami 209

Jeżeli nie mam możliwości przywiezienia warzyw i owoców od rodziców kupuję je na targu. Mam taki swój ulubiony i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że zawsze wracam z takich zakupów z nadprogramową zieleniną, bo jak przejść obojętnie obok uśmiechającego się do mnie kalafiora, czy kusząco wyglądających borówek. Po ostatniej wizycie przyniosłam do domu 2 kg moreli, ale były(...)piękne i cena też kusząca bardzo, poza tym tylko teraz są takie pyszne. I teraz mamy w domu tydzień morelowy, było jedno ciasto, a raczej zakalec. Tak mi także zdarzają się takie rzeczy, zwłaszcza gdy eksperymentuję z różnymi mąkami.  Będzie drożdżówka, na którą przepisem podzielę się z Wami niebawem, a dziś przepis na pyszne puszyste i zdrowe placuszki

Cynamonowe szczęście
Krakersy serowe z łososiem 197

Wrocławska) 170 g sera (np. Radamer) 55 g masła sól, świeżo mielony pieprz kolorowy Farsz: 150 g wędzonego łososia MOWI 200 g serka śmietankowego 1 mała czerwona cebula 1/2 owocu granatu 2 gałązki koperku WYKONANIE Krakersy: Ser zetrzeć na tarce i przełożyć do misy blendera lub robota kuchennego. Dodać mąkę, zimne masło, sól i pieprz do smaku, po czym włączyć(...)spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Blat kuchenny podsypać mąką i rozwałkować ciasto. Następnie powycinać radełkiem niewielkie prostokąty i przełożyć je na blaszkę. Każdą blaszkę piec około 12 minut. Farsz: Czerwoną cebulę obrać i pokroić na półtalarki. Plastry łososia podzielić na mniejsze kawałki

Passions hobbies life
Muffinki z ananasem i kokosem 188

pół szklanki oleju rzepakowego pół szklanki płatków owsianych (górskich) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki (waga samych owoców) Dodatkowo: płatki migdałowe lub wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek, sodę - przesiać, odłożyć. 2. Suche składniki, czyli mąkę, cukier, płatki owsiane(...)czyli jajko, maślankę, syrop ananasowy i olej. 3. Suche i mokre składniki wymieszać razem widelcem tylko do momentu połączenia się składników, na koniec wmieszać pokrojone w kosteczkę ananasy. 4. Ciasto przełożyć do papilotek do ich 2/3 wysokości, wierzch posypać wiórkami kokosowymi. 5. Piec w 180 st.C przez 25-30 minut. Smacznego!!! Źródło: Moje wypieki

Kuchnia domowa Ani
PĄCZKI Z DZIURKĄ 188

mąki 8 g drożdży w proszku  3/4 szklanki mleka  50 g rozpuszczonego masła kieliszeczek czystej wódki lub pół spirytusu ( 50tka) olej do smażenia  konfitura z owoców leśnych krem do karpatki lub budyniowy  czekolada biała, posypka kolorowa  Sposób wykonania:   Mąkę przesiać i połączyć z drożdżami. Dodać ciepłe mleko i wymieszać. Na koniec dodać roztopione(...)godzinę. W bloku takie miejsce znajduję przy kaloryferze a w domu na wsi na piecu kaflowym. Po tym czasie przełożyć na stolnicę, rozwałkować z miłością ( delikatnie a nie jak ciasto na kluski)na ok. 1 cm i wykrawać szklanką kółka a kieliszkiem w środku kółeczka. Układać na blacie wyłożonym papierem śniadaniowym czy gdzie tam chcecie ale w delikatnej odległości

pieprzny smaczek
Świąteczny piernik bezglutenowy 169

nich będzie Świąteczny piernik bezglutenowy – lekko wegańskiej (w przepisie pojawia się miód, ale można bez problemu zastąpić go syropem daktylowym i od razu przepis staje się czysto wegański Ciasto przeszło już pierwsze testy i nikt nie dostrzegł, że coś z nim ,,nie tak” – tzn. że nie jest przygotowane z pszennej mąki i nie zawiera w sobie morza(...)mąki gryczanej 50 g mąki kokosowej łyżka skrobii ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao lub karobu czubata łyżka przyprawy korzennej pół łyżeczki cynamonu orzechy/pestki/suszone owoce – ilość według uznania 200 g powideł śliwkowych (najlepiej takich domowej roboty) 100 g oleju kokosowego, nierafinowanego 3 łyżki miodu W misce wymieszaj mąkę kokosową, gryczaną, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cynamon

365 dni dookoła kuchni
Ciasto Rafaello w 15 minut! 265

wiele delikatniejszą strukturę i smak. Niestety nie miałam przy sobie mleka kokosowego, ale przy następnej okazji na pewno zakupię i dodam bezpośrednio do płatków ugotowanych na wodzie. Wtedy ciasto będzie wegańskie i jeszcze mocniej kokosowe. Ale ta wersja też jest przepyszna - musicie koniecznie wypróbować! Składniki: kokosowa masa 2 szklanki płatków ryżowych 2 szklanki mleka* + 2 szklanki wody niepełna szklanka płatków(...)słodzidła spód ok 1,5 szklanki płatków pełnoziarnistych* (u mnie Sante Fit) 2 łyżki oleju kokosowego  odrobina mąki (u mnie ryżowa) *możecie użyć dowolnego musli, najlepiej z suszonymi owocami dokładnie te płatki! Przygotowanie:  Masa kokosowa. Płatki ryżowe wsypujemy do garnuszka i zalewamy dwiema szklankami ciepłej wody, zagotowujemy. Gdy płatki wchłoną częściowo wodę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy

Kuchnia Ellie
PLACUSZKI ŚNIADANIOWE BANANOWE 158

jednak nie jestem zbyt wielką zwolenniczką sypania cukru do potraw, tzn wszystko można, ale z umiarem. Te placuszki śniadaniowe są bardzo pyszne, słodziutkie, a zawdzięczają to cukrom pochodzącym z owoców, w tym wypadku bananów. Placuszki wychodzą tak pyszne, że palce lizać! Spróbujcie  Składniki: 1 czubata szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 3 łyżki cukru(...)posypania Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą, cukrami. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy mleko oraz śmietanę, mieszamy. Wlewamy do mąki, mieszamy. Banany kroimy w kostkę, możemy również rozgnieść widelcem, dodajemy do ciasta. Łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię, smażymy na rumiano z obu stron. Gotowe obficie posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania