ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1084/1704)

Sernik z mlekiem w proszku 373

tylko polecam, do wyboru, więcej przepisów na serniki: Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik

mojewypiekiinietylko
Malinowa chmurka na biszkopcie 313

adziemy blat bezowy. Nie przykrywa ć ju ż gotowego ciasta, bo beza zmi ę knie i nie b ę dzie chrupi ą ca! Blaty najlepiej upiec dzie ń wcze ś niej. Malin nie trzeba rozmra ż a ć , galaretka szybciej st ęż eje jak owoce pozostan ą zamro

Takie tam pichcenie
Sernik truflowy 152

białka i wszystko razem wymieszać. Powstałą masę serową wylać na wyłożoną ciastem tortownicę, piec w temperaturze 180 °C przez 60 - 70 minut. Upieczony sernik zostawić w piekarniku do wystygnięcia.  Dodatkowo 250 g białej czekolady dobrej jakości 5 dag masła 1 łyżka śmietanki kilka "Trufli" do dekoracji owoc granatu Czekoladę połamać na kosteczki i umieścić w garnuszku, dodać masło oraz

Kuchenne aromaty
Prosty tort śmietanowy 205

cukier puder i śmietanfix. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone. Krótko miksujemy. Ciasto dzielimy na trzy części. Pierwszy blat lekko nasączamy syropem brzoskwiniowym i układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Na brzoskwinie wykładamy 1/3 masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Postępujemy tak samo. ostatni blat smarujemy tylko kremem. Dekorujemy owocami. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Ciastka orkiszowe z suszonymi malinami i białą czekoladą 145

/margaryny 1 jajko Dodatkowo: 100g białej czekolady 30g suszonych malin ( Brodowski Owoce ) W misce dokładnie wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wbić jajko i dodać masło/margarynę, a następnie całość dokładnie połączyć. Na końcu do masy wmieszać maliny z posiekaną czekoladą. Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć

Di gotuje
WIENIEC TRZECH KRÓLI – ROSCA DE REYES 175

około 60×20 cm. Rozłożyć przygotowane nadzienie zostawiając nieco wolnego ciasta od brzegów. Docisnąć nadzienie, zwinąć ciasno w roladę i przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rulon przeciąć wzdłuż na pół i zapleść w warkocz. Połączyć oba końce formując wieniec. Na wierzchu poukładać kandyzowane owoce, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Piec w piekarniku rozgrzanym

Pieguskowa Kuchnia
Amerykańskie pancakes w wersji kakaowej 134

krótko mieszamy. Nakładamy na rozgrzana patelnię po 2-3 łyżki ciasta i smażymy pulchne placuszki. Smażymy do czasu jak ładnie podrosną w górę i pojawią się pęcherzyki powietrza o odwracamy na druga stronę. Tak usmażone placuszki polewamy serkiem waniliowym albo jogurtem naturalnym i posypujemy dowolnymi owocami np. borówkami. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Kolorowy deser galaretkowy 144

dzieciom jak i dorosłym koneserom galaretki. Smaczna, lekka alternatywa dla ciężkich ciast i kremów, świetnie sprawdzi się na urodzinach pociechy lub umili ciepłe popołudnie w ogrodzie. Składniki (4 porcje): 2 kolorowe galaretki 2 (300 g) waniliowe serki homogenizowane 3 szklanki (750 ml) gorącej wody Dodatkowo: świeże owoce do podania Przygotowanie: 1) Połowę galaretki rozpuścić w szklance goracej wody

Fitsweet.me
Proste domowe gofry z dodatkiem imbiru 148

proszku - 2 łyżeczki cukru trzcinowego - cukier puder do posypania - dowolne owoce lub dżem (u mnie dżem z czerwonej porzeczki ) Łączę ze sobą wszystkie składniki - do mąki dodaję mleko, wbijam 2 jaja, mieszam, wsypuję imbir, cukier, proszek do pieczenia i olej Mieszam całość dokładnie i odstawiam ciasto na ok. 20 minut. Rozgrzewam gofrownicę, gdy już jest gotowa, wlewam ciasto

Wielopokoleniowo
PIEROGI Z JAGODAMI ( NAJLEPSZE CIASTO ) 160

Sezon na jagody już trwa, więc warto wykorzystać te wspaniałe owoce, pełne witamin do pysznego obiadu na słodko lub deseru jakim są pierogi. Można podawać je ze śmietaną kwaśną lub bitą śmietaną ! Są pyszne ! Lepiej zrobić więcej i zamrozić na zimę :) Poniżej przepis na najlepsze ciasto do pierogów !  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka 1 kg. typ 450 ciepła woda

Kuchnia Paulettes
Mazurek z makiem i konfiturą pomarańczową 163

czasie nakłuwamy widelcem. Wierzch możemy dodatkowo posmarować białkiem — dzięki temu ciasto będzie wolniej nabierać wilgoci po przełożeniu konfiturą. Mazurka pieczemy przez 25-30 minut w 180ºC . Wyjmujemy z pieca i odstawiamy do wystudzenia. Konfitura Pomarańcze parzymy wrzątkiem i delikatnie szorujemy. Ścieramy z nich skórkę. Każdy owoc przekrawamy na połówkę i za pomocą łyżeczki do cytrusów wykrawamy miąższ. Umieszczamy

Food Square
Placuszki z ricottą 149

było grudek . (Nie potrzeba miksera) Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką ciasto (1 łyżka, 1 placek)  Smażymy z każdej strony, aż się zarumieni.  (Jeśli do smażenia używacie patelni teflonowej nie potrzebny jest olej do smażenia) Podajemy z syropem klonowym, syropem złocisty albo cukrem pudrem i dowolnymi owocami

Bon appetit mon amie
Jabłka zapiekane pod bezą 222

Przygotowanie całości zajmuje niecałe 15 minut, więc jest to zdecydowanie szybkie ciasto, które wszystkim polecam na te ponure dni. Składniki: 2 jabłka 2 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki słodzika ze stewią cynamon Przygotowanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Obrane owoce umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. W misie umieszczamy białka i ubijamy

Moja Micha
Prosty mus owocowy 202

mojprzepisna.pl | Prosty mus owocowy Prosty mus owocowy w wersji Walentynkowej. Tegoroczny deser z okazji Walentynek dla mojego kochanego męża. Bardzo prosty i szybki, bez pieczenia, z

moj przepis na
Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej 137

lubiących słodkie obiady dla chcących trochę urozmaicić smak pierogów z owocami Składniki: szklanka mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej (do 2,5) 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - pszennej ok. 400g borówek (umytych i osuszonych) cukier i/lub słodka śmietanka do podania Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (konsystencja musi być elastyczna, ale nie za wodnista, stąd w przepisie

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania