ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1078/1704)

PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI 172

Szybki i prosty pomysł na rabarbar, zazwyczaj rabarbar wykorzystuję do ciasta, ale chciałam zrobić rabarbar w wersji fit, bez tłuszczu i cukru. Połączyłam go ze słodkimi morelami i syropem klonowym. Upiekłam w piekarniku, przepięknie się skarmelizował i nabrał obłędnego koloru i smaku.  Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek

SMYKWKUCHNI
Kluchy serowe 187

obiad lub kolację. Od klusek leniwych różnią się ilością dodanej mąki. Ciasto jest luźne i delikatnie lepi się do dłoni, a po ugotowaniu kluski są puszyste i delikatne. 250 g twarogu chudego 1 jajko ok. 70 g mąki pełnoziarnistej do podanie: masło orzechowe puree owocowe Owoce miksujemy na puree. Ja użyłam jagód, ale mogą być dowolne, najlepsze jednak będą

Kucharzyca
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 225

cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem 100% albo powidła bez cukru. Naleśniki czekoladowe wypełnić gotowym farszem

Ola la LCHF
30 marca – Światowy Dzień Muffinka. Zaskocz swoich bliskich pysznymi babeczkami! 219

będzie jednocześnie dwie funkcje – pierwsza zapewni doskonały smak, który w połączeniu z ciastem stworzy wachlarz doznań dla kubków smakowych, a druga sprawi, że od muffinki nie będzie można oderwać wzroku. Do posypania kremu można zastosować nie tylko kolorową posypkę, ale też wiórki czekoladowe, migdały oraz cząstki owoców. Artykuł 30 marca – Światowy Dzień Muffinka. Zaskocz swoich bliskich pysznymi babeczkami

Drinkologia
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 327

cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem 100% albo powidła bez cukru. Naleśniki czekoladowe wypełnić gotowym farszem

Ola la LCHF
Placuszki z białek 175

pełnoziarnistej  4 łyżki ksylitolu szczypta soli ulubione dodatki np. jogurt, miód, owoce, masło orzechowe Wykonanie: Białka ubijać ze szczyptą soli na sztywną pianę. pod koniec dodać ksylitol i jeszcze przez chwilę ubijać. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnie rozgrzać i posmarować olejem kokosowy. Nakładać łyżką ciasto, tworząc okrągłe placuszki. Smażyć z dwóch stron aż do zarumienienia. Podawać

Healthy food explorer
Naleśniki z proszkiem budyniowym 160

idealną patelnię do naleśników.  Po za tym olej w cieście sprawia, że placki nie przywierają. Jeśli macie problemy przyklejaniem się naleśników - możecie powierzchnię patelni delikatnie natłuścić.   U mnie takie placki często znikają w wersji solo, ale idealnie pasują do wszelkich słodkich dodatków, np. owoców, sera , czekolady, czy dowolnego dżemu bądź nadzienia. Tym razem podałam je z pysznościami

Di gotuje
Domowe nachos z paluchami z szynką 192

paluchy sprężynki które zrobimy w 10 minut. Do tego pyszny dip serowy owoce i warzywa i mamy fajne zakąski. nachos: 50 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej sól, pieprz papryka słodka, ostra i wędzona kurkuma 2 łyżki oleju 60 ml wody gorącej paluchy: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 100 g szynki schwarcwalckiej 1 jajko pozostałe: dip serowy 1 papryka

wesoła kuchnia
Jaglanki na śniadanie, bardzo dobre 195

Smażenie – nagrzać patelnię, wlać trochę oleju i nałożyć dużą łyżką porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Placuszki smaży się bardzo dobrze, nie wymagają ciągłego podlewania olejem podczas smażenia. Wystarczy co kilka patelni naoliwić oliwą. Podawać ze słodką lub kwaśną śmietaną. Można dodać owoce. Wykonanie w thermomix kaszę uprażyć jak wyżej w opisie do naczynia miksującego

Kuchnia Pokoleń
Pancakes 216

mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzałam odrobinę masła klarowanego. Wylałam porcję ciasta tworząc okrągły placuszek średnicy około 10 cm i grubości około 5 mm. Smażyłam z obu stron na średnim ogniu żeby się lekko zrumienił. Piramidkę usmażonych pancakesów ułożyłam na talerzyku. Pancakesy można podać z owocami w syropie lub   z syropem klonowym. Są pyszne, pulchne, delikatne

Kuchnia u Krysi
Zdrowa pizza orkiszowa z batatami i nerkowcami 180

piekę dwie, a z pozostałego ciasta robię chlebek o nazwie Focaccia. Ciasto na pizze można przygotować wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Bataty, to słodkie ziemniaki zaliczane do tzw. grupy superfoods i w przeciwieństwie do zwykłych ziemniaków, zaliczane również do codziennej „Piątki warzyw i owoców”, którą powinniśmy spożywać. Bataty to bogate źródło witamin i minerałów (m.in

Moja Delicja
Bezglutenowy omlet biszkoptowy z chia 176

błonnikiem Nutri Free  1 łyżka nasion chia dodatki: jogurt naturalny + owoce    Białka oddziel od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera na najmnijesze i dodaj żółtka. Po chwili mąkę i chia. Delikatnie zmiksuj. Na dużej patelni rozgrzej olej i wylej biszkoptowe ciasto. Wyrównaj. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi

Kuchnia bezglutenowa
Amarantusowe placuszki z lodami malinowo-jogurtowymi 165

pomocą papierowego ręcznika rozprowadź po całej powierzchni patelni. Nakładaj kolejno porcje ciasta (1-2 łyżki)i smaż po 4 minuty z każdej strony.  Aby przygotować lody, do kielicha blendera lub miksera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj. Banana obierz i pokrój w plasterki. Placuszki przełóż świeżymi owocami- bananem i malinami, podawaj z przygotowanymi lodami polanymi syropem klonowym

Roślinna - blog wegański
wegański chlebek turecki 266

mocnej kawy (odcedzonej z paproszków) po ½ szklanki orzechów i suszonych owoców, drobno posiekanych (ja użyłam nerkowców, daktyli, migdałów, moreli, śliwek, żurawiny i rodzynek). Przygotowanie jest banalnie proste – wszystko razem zagnieść. Ja robię to w mikserze planetarnym. Jeśli zagniatacie ręką, to najpierw wymieszajcie łyżką, bo ciasto się bardzo klei. Ma mieć konsystencję mokrej gliny. Ciasto przekładam do keksówki wyłożonej papierem

ladykitchen
Naleśniki żytnie z twarożkiem kokosowym i lodami truskawkowymi 180

twarożkiem kokosowym i gałką lodów truskawkowych. Podajcie je z ulubionymi owocami :) Składniki : 100 g mąki żytniej 2 jajka 130 ml mleka 140 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy  Rozgrzać patelnię. Składniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podawać

Chocolate Muffin Blog
Drożdżówka sypana 164

małej pomocnicy Malwince bardzo posmakowała, reszcie domowników również. Naprawdę polecam! Składniki: CIASTO: 100 g drożdży 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 szklanka oleju ¾ szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 szczypta soli  KRUSZONKA: 1 szklanka - mąki ½ szklanki - cukru ½ kostki - masła Można dodać ulubione owoce lub bakalie, moja była "goła". Przygotowanie: Jajka roztrzepać, mąkę przesiać. W misce

Cakes By Kejt
Smażone kwiatki 246

ciasta i położeniu na niej kwiatów, po czym przykryciu jej większą porcją ciasta. Kwiatom bzu podczas smażenia z pierwszej strony odcięłam nożyczkami wystające łodyżki, żeby dało się je przewrócić. Placuszki wychodzą dość grube- w końcu skrywają w sobie kwiatową niespodziankę. Jedliśmy je jeszcze ciepłe z dodatkiem owoców i skropione limonką. Pycha! Zdjęcia z ogrodu zamieszczę jak w końcu przebiorę

les mirabelles
Otrębowe ciasto z mandarynkami 152

potrzebny, średnica 24cm) na wierzch wykładamy mandarynki, lekko wciskając je w ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) PS.  teraz przeczytałam w internecie, że nieraz mandarynki robią się po upieczeniu gorzkie, dziwne moje były ok, może jak się trafi na jakiś felerny owoc to tak się dzieję, mam nadzieję że jak będziecie robić to nie będzie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffiny z rabarbarem i kruszonką. 226

Rabarbar to warzywo a nie owoc , ale w deserach i wszelkich słodkich wypiekach sprawdza się świetnie. Sezon rabarbarowy trwa dość krótko , więc tym bardziej warto teraz przygotować coś słodkiego z dodatkiem tych kwaśnych łodyg. Dziś zrobiłam muffiny z kruszonką. Ciasto przygotowałam z dodatkiem maślanki. Można z niego też upiec jedno większe ciasto .  Składniki : 3 jajka 1 szklanka maślanki pół

Malinowa Kawiarenka
Naleśniki z mascarpone, bitą śmietaną i sosem śliwkowym 284

Wytrawne z mięsem i warzywami,  słodkie z bitą śmietaną i owocami ,  tradycyjne z serem i rodzynkami, czy też z duszonymi jabłuszkami. Dzisiaj padło na połączenie śmietany z mascarpone i żeby nie było zbyt nudno zrobiłam do nich błyskawiczny sos na bazie powideł. Było pysznie. Ciasto na naleśniki- składniki: 100 g jogurtu naturalnego 200 g mąki pszennej

Gosia gotuje
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 204

tarkę jarzynową.  Na garnek z wrzącą wodą kładziemy tarkę, wlewamy porcję ciasta i plastikową łopatką przecieramy je do wody. Wyjdą nieregularne kluseczki. Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami

w mojej kuchni
Crepes 211

wody- z samym mlekiem naleśniki będą zbyt twarde. Miksujemy wszystko razem.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców  Owocowa Rozkosz płatki migdała  Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym

Z Kuchni Do Kuchni
Knedle ze śliwkami, rozmarynem i Nestea 170

napoju Nestea Zimowa Śliwka, aż do momentu rozpadnięcia się owoców. Dodajemy cukier oraz posiekany rozmaryn. Gotujemy około 20 minut. Knedle: ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy a następnie mielimy przy pomocy praski. Ziemniaki wykładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę, wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy placuszki i na każdym dajemy po 1 łyżce dżemu ze śliwek

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką 201

moim domu cała rodzina uwielbia pierogi z owocami Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką SKŁADNIKI: mąka -0,5 kg sól olej -2 łyżki jajko -1 szt woda ciepła -1 szkl brzoskwinie świeże - 0,5 kg cukier -3 łyżki śmietana -4 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO:  Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe.  NADZIENIE:  Brzoskwinie wydrylować, pokroić

Kuchnia Danusi
Pączki w kokosowej obręczy 196

posypania lub lukier (1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 2 - 3 łyżkami gorącej wody) owoce kansyzowane, czekolada – rozpuscic w kapieli wodnej, kokos Wykonianie- Mąkę pszenną przesiać i zmieszaćz rozczynionymi wcześniejdrozdzami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie -polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego . Wyrobione ciasto

Z Kuchni Do Kuchni
Pełnoziarniste pierogi z jagodami 232

mąkę, szczyptę soli, wbijamy jajko i po woli wlewamy maślankę jednocześnie mieszając. Ciasto wyrabiamy około 10 minut. Po osiągnięciu odpowiedniej formy rozwałkujemy na cienki, ale nie zbyt gruby placek. Robimy kółka. Do przygotowania farszu będę nam potrzebne jagody. Ilość jest według własnego uznania (około 1 szklanki). Owoce posypujemy jedną łyżką cukru i delikatnie mieszamy. Nadziewamy pierogi średnią ilością farszu

Truskawkowa Fiesta
Orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną 193

orzeźwiający i pełen sezonowych owoców. Tak właśnie jest w tym wypadku. Kisiel z mojego przepisu wychodzi dość kwaśny, orzeźwiający. Jeśli lubicie słodsze desery polecam Wam dodać ciut więcej cukru lub odrobinę mniej soku z cytryny. Dodatkowym elementem wzbogacającym smak mojego deseru jest żurawina, którą po prostu uwielbiam. Naprawę warto wzbogacać nią najróżniejsze desery, ciasta, owsianki, a nawet koktajle. Spróbujcie(...)Smaku ( http://smaknamiare.pl ) *ilość cukru można zwiększyć, a cytryny dodać ciut mniej. Kisiel z mojego przepisu wychodzi dość kwaśny, orzeźwiający, czyli dokładnie taki jak chciałam. Słodycz zależy też od owoców. Przygotowanie: Truskawki przekładamy do garnuszka, dodajemy cukier, sok z cytryny i dolewamy pół szklanki wody i dodajemy żurawinę. Gotujemy całość na minimalnym ogniu, aż cukier się rozpuści, a truskawki

Słodkie okruszki
Pancakes sernikowe – na jogurcie greckim 205

przyjemniejszej pobudki niż pyszne śniadanie. Te pancakes smakują podobnie jak sernik, a podane z sosem owocowym i świeżymi owocami są zdrowym, smacznym i sytym początkiem dnia, gwarantującym dobry humor. W mniejszej misce mieszamy suche składniki – mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.   Proszek do pieczenia to wodorowęglan sodu. Używany jest w kuchni jako spulchniacz, gdyż w połączeniu(...)ciasta nakładamy na rozgrzaną patelnię łyżką i smażymy placki na małym ogniu, na suchej patelni, z obu stron. Przewracamy pancakes wtedy, gdy na ich powierzchni zaczynają tworzyć się dziurki po pęcherzykach powietrza. Z tej porcji wyszło 20 regularnej wielkości pancakes (około 8-10cm średnicy). Maliny zmiksowałam ze słodką śmietaną i dosłodziłam miodem. Uzupełnieniem zestawu były całe owoce malin

Karo in the Kitchen
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 279

tortownicy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 35 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa jabłkowa:5. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i miąższ pokroić na kawałeczki. 6. Zagotować 1/4 szklanki soku jabłkowego. Dodać do niego jabłka, cynamon i dusić owoce przez(...)ostygnięcia na około 20-30 minut (budyń powinien być ciepły, ale nie gorący).8. Ciepłą masę jabłkową rozprowadzić równomiernie na bezie w tortownicy i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 9. Ciasto wyjąć z tortownicy. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i posmarować nią wierzch ciasta. Na końcu posypać płatkami migdałowymi. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Leśna pokusa - ciasto na biszkopcie. 267

ciasto jest wspaniałym deserem dla osób, które lubią lekko kwaskowe ciasta. Ma orzeźwiający smak, dlatego fajnie sprawdza się w lecie, chociaż w zimie oczywiście też :) Składniki:  Biszkopt ciemny:  4 jajka  3/4 szklanki cukru  1 szklanka mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia   2 łyżki kakao (lub więcej do zabarwienia masy) Biszkopt jasny: 4 jajka(...)pieczenia Masa cytrynowa: 100 g masła 2 opakowania kiślu cytrynowego 1 galaretka cytrynowa Masa o smaku leśnych owoców: dżem o smaku owoców leśnych 2 galaretki o smaku owoców leśnych 2 jogurty naturalne Polewa: tabliczka czekolady (deserowa lub gorzka) 2 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru

Symfonia smakowa
Chlebek bananowy 204

prosty chlebek, od którego nie będziecie mogli się oderwać lub będziecie wyrywać go sobie z rąk ;) Szybki i nieskomplikowany, otwarty na dodatki z orzechów, kawałków czekolady lub innych owoców. Pomysł ja wniosłam do kuchni, wykonanie tego chlebka, należało do siostry. To co, może na niedzielę zapraszam do Nas na słodkie śniadanie? ;) Składniki 3 dojrzałe, rozgniecione banany 2 szklanki mąki(...)roztopione masło z cukrem. Następnie dodać roztrzepane jajka, rozgniecione banany i wymieszać. Przelać masę do miski z mąką, wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i przelać do niej ciasto. Nagrzać piekarnik do 170 stopni i piec przez ok. 1 godzinę. Smacznego

pink envelope
Ciasto z rabarbarem i jabłkami na oleju 192

się coś dzieje, że nawet czasami sama za tym wszystkim nie nadążam. Zatem cieszmy się z krótkich chwil i korzystajmy z życia, ile się da. Na dobry powrót - proste ciasto. Nie za słodkie. Lekkie. I wilgotne. Czyli takie, jakie lubię :) Przepis zaczerpnięty stąd ( klik ), z moimi drobnymi modyfikacjami. Tortownica 26 cm Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka budyniu(...)pieczenia  Dodatkowo: 2 małe jabłka 2 średnie łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w średnią kostkę. Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Owoce zasypać 2 łyżkami cukru i odstawić na parę minut. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę (aż zaczną pojawiać się "bąbelki" powietrza). Następnie wlać olej

My simple kitchen
Kasza Jaglana z Cukinią, Ziarnami i Bakaliami Zapiekana w Piekarniku 197

Kurcze, mam mały dylemat.. W książce autorka ten przepis określiła mianem "ciasto", a ja nazwałabym go raczej "zapiekaną kaszą jaglaną z cukinią". Ciasto kojarzy mi się z czymś bardziej podatnym na krojenie i bardziej sprężyste, albo sztywne. A to mi przypomina pyszną kaszę jaglaną zapieczoną z ziarnami. Powiem, że smaczne bardzo, a z dodatkiem domowych powideł rewelacja!  Składniki(...)pozostałe składniki oprócz pestek, orzechów i suszonych owoców przełożyłam do dzbanka miksera i wszystko razem zmiksowałam. Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam do niej masę. Wierzch posypałam orzechami, pestkami dyni, jagodami Goji i miechunką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekłam około 40 minut. Po tym czasie wyciągnęłam ciasto i pozostawiłam w formie do całkowitego wystudzenia

Blondynka Gotuje
Tarta z truskawkami i rabarbarem 148

masło. Zrumienione masło jeszcze bardziej podkreśla smak migdałów czy innych orzechów. Tarta z truskawkami i rabarbarem wyszła super. Dodatkowo posypałam ją kruszonką. U nas w domu jemy tartę z owocami na ciepło z lodami lub po ostygnięciu z waniliowym sosem. A Wy co wolicie do tarty lody czy sos? Tarta z truskawkami i rabarbarem Składniki: forma do tarty(...)łyżeczka waniliowego cukru Zacznij od spodu do tarty. Zimne masło posiekaj nożem z mąką i cukrem. Kiedy już utworzy się kruszonka dodaj żółtko i zagnieć ciasto ale tylko do połączenia składników. Rozwałkuj ciasto na placek i wyłóż nim dno formy. Owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 175ºC. Wymieszaj białka z cukrem i solą

codojedzenia
Rolada z truskawkami 405

wietrznie. Gdy przyjechałam tu prawie 3 tygodnie temu było bardzo słonecznie jak na ten miesiąc, bardzo miło wspominam to ciepłe słońce. Na co sobotnim targu można kupić wspaniałe owoce, mnie zainteresowały truskawki. Postanowiłam upiec coś lekkiego, szybkiego i pysznego, aby te słoneczne dni zagościły u mnie w domu.Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki(...)Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek do pieczenia i gotowe ciasto wylewamy na największą prostokątną blaszkę (na spód warto położyć silikonową matę do pieczenia aby ciasto ładnie odchodziło po upieczeniu). Pieczemy w 180'C przez ok. 10 min. ( ważne aby pilnować

cookpl
Naleśniki z mąki żytniej razowej z nadzieniem serowo-kokosowym 211

kokosowe -szczypta soli Owoce: - kilka borówek amerykańskich -pół banana  - pół kiwi Przygotowanie: 1. Do garnka/ miski wbijamy jedno całe jajko i rozbijamy trzepaczką.  2. Dodajemy mleko, cukier waniliowy i mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę (około 1,5 szklanki) i płatki owsiane i mieszamy, tak aby uzyskać jednolitą masę. Mąkę sypiemy ostrożnie, tak by ciasto naleśnikowe nie było zbyt(...)stylu amerykańskich pancakes. Przewracamy z obu stron i przekładamy na talerz. 5. Na naleśniki wykładamy łyżkę gotowej masy serowo-kokosowej i zwijamy lub składamy w trójkąt. Obrane i przygotowane owoce kroimy i układamy na talerzu obok naleśników. I gotowe!   Smacznego

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Sezamowe pierożki z leśnym farszem / Sesame dumplings with forest stuffing 172

Scroll down for recipe in English. Składniki: (18 szt.) Ciasto 200 g. mąki pszennej 100 g. masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 70 g. jasnego sezamu 1/4 łyżeczki soli Farsz 4 łyżeczki koncentratu grzybów leśnych Devaldano 400 g. pieczarek 1 cebula 2 gałązki rozmarynu 5 suszonych ziaren jałowca 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 50 g. sera typu(...)dobrze rozgniecione w moździerzu owoce jałowca, drobniutko posiekane listki rozmarynu oraz koncentrat grzybowy. Dobrze wymieszaj i smaż na małym ogniu około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wystudź. Do zimnych grzybów wsyp starty drobno ser i wymieszaj. Na stolnicy wymieszaj mąkę z solą i zmielonym sezamem. Dodaj posiekane masło, żółtka i śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto. Podziel na 3 części

Delicious Place
Muffinki czekoladowe ze śliwkami 195

która chętnie miesza ciasto a przy okazji ma kreatywną zabawę. Po czwarte: zawsze zdążę je upiec, zanim mały M się obudzi :D I tak sobie testuję różne przepisy na te małe słodkości ;) Tym razem skorzystałam z przepisu z najnowszego wydania magazynu Moje Gotowanie (9/2018). Póki są śliwki :) Ale jestem pewna, że z innymi owocami będą równie wyborne :) Składniki(...)jajka. Wymieszać. Wlać masę do składników suchych i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i śliwki i ponownie wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i nakładać do nich ciasto na 3/4 wysokości. Muffinki piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut

My simple kitchen
Wiśniowo - śmietanowy tort na ciemnym biszkopcie. Mężu sto lat z okazji urodzin. Z nami oczywiście jeśli tylko chcesz ;) 216

domowych wypieków okazjonalnych serdecznie zapraszam do lektury. Składniki: biszkopt (przepis znajdziecie również u mnie) 400ml śmietany 30% 400 gram serka mascarpone 1 miseczka gęstego kisielu wiśniowego z całymi owocami (również mojej produkcji) 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady dobrego gatunku sok wiśniowy (50 ml) esencja rumowa Przygotowanie: Biszkopt przygotowujemy i pieczemy wg tej receptury . Jedyna modyfikacja to dodanie 4 łyżek ciemnego(...)łyżek tartej gorzkiej czekolady aby uzyskać biszkopt czekoladowy. Najlepiej upiec go dzień wcześniej by dobrze się kroił. Ja upiekłam biszkopt w małej tortownicy, a resztę ciasta w małej blaszce by zrobić jeszcze ciasto z kremem cytrynowym, ale o nim przy okazji. Biszkopt kroimy na trzy równe plastry i każdą z nich nasączamy sokiem z kilkoma kroplami esencji rumowej. Ja użyłam

Kuchnia po mojemu