ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1083/1704)

Co zrobić, by dziecko nie jadło śmieci?! 71

sięgniesz po nie, gdy poczujesz głód Nie kupuj śmieci! Miej za to sezonowe owoce, bakalie, dobrej jakości jogurty, kefiry, albo produkty, z których łatwo i szybko przygotujesz słodką ale zdrową przekąskę. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo inspiracji, chociażby na pyszne daktylowo-orzechowe kuleczki albo ciasto twarogowo-kakaowe. 3. Komponuj pełnowartościowe posiłki Staraj się gotować zdrowo na co dzień. Jeśli

Natka Pietruszki
Placki makaronowe 83

cukier zwykły i waniliowy. Dolałam mleko i wszystko dokładnie wymieszałam na jednolite ciasto bez grudek. Można w tym celu użyć miksera lub łyżki. Ugotowany i wystudzony makaron posiekałam drobno nożem i dodałam do ciasta. Wszystko jeszcze raz wymieszałam. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i łyżką nakładałam porcje ciasta, tworząc placuszki. Placki smażyłam z obu stron na rumiany kolor i wykładałam(...)talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placki można oprószyć przed podaniem cukrem pudrem, lub podać z serkiem, jogurtem, dżemem czy owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na placki, np.: placki jogurtowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/placki-jogurtowe.html), placki z kaszy jaglanej z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/placki-z-kaszy-jaglanej-z-jabkiem.html), placki ziemniaczane z patisonem (link

Waniliowe Improwizacje
Pancakes 246

rozgrzanej patelni bez tłuszczu lub na odrobinie oleju lub masła, nakładać łyżką porcje ciasta na patelnię i odwracać kiedy na powierzchni utworzą się pęcherzyki powietrza a spód będzie rumiany. Smażyć do zezłocenia drugiej strony. Podawać wg upodobań - z miodem, syropem klonowym, cukrem pudrem, sosami, świeżymi owocami lub dżemem. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto z jeżynami 256

Proste i szybkie ciasto z jeżynami, które pokocha cała rodzina. Bardzo często robię je w sezonie gdy jeżyny pojawiają się w moim ogrodzie. Samo ciasto ma

Blog kulinarny S9.PL
Rogaliki z 3 składników 117

posypania Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek. Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę). Na szerszym końcu każdego kawałeczka układamy po pół łyżeczki nadzienia lub owoc (ja zrobiłam je z truskawkami). Zwijamy do środka formując rogalik. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej

Mienta blog
Maślane pierożki malinowo-jeżynowe na najbardziej złoty czas w roku 198

kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto podziel na 8-10 części i z każdej uformuj okrągły placuszek. 4. Maliny wymieszaj z przekrojonymi na pół jeżynami i cukrem. 5. Na środek każdego placuszka układaj ok. 1 czubatej łyżki owoców i zawiń w pierożek. 6. Układaj na blasze do pieczenia wyłożonej papierem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini tarty z jagodami i jeżynami. 112

piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni, piec 15 minut. Następnie zdjąć z ciasta papier do pieczenia i groch i piec jeszcze 5 minut. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć wystudzone spody do mini tart z foremek i na każdym rozsmarować łyżeczkę konfitury. Przygotowanie wierzchu tarty: Owoce wypłukać na sicie pod bieżącą wodą i pozostawić do wysuszenia. Za pomocą miksera ubić

Codziennik Kuchenny
Przepis #153 Truskawkowy Czekokrem 94

Witajcie, na warzywniakach i targach można jeszcze spotkać resztki truskawek. Sezon na te owoce kończy się zdecydowanie za szybko... plusem jest to, że można je przechować w postaci dżemów, konfitur czy mrożonek na jesienno-zimową porę. Truskawki idealnie sprawdzają się do robienia koktajli czy ciast, ale równie dobrze można je w ykorzystać do zrobienia domowego czekokremu. Co prawda najlepiej

Health-Fit-Life
Lekko różowy sernik z truskawkową pianką 144

budynie, mąkę oraz wiórki. Mieszamy dokładnie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy sernik do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w plasteki. Przekładamy owoce do garnka, dolewamy wodę i na małym gazie zagotowujemy. Gotujemy przez 5 minut

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Owsiane placuszki z sosem truskawowo-rabarbarowym 161

smakują mi właśnie wiosną lub latem, kiedy mogę je podać ze świeżymi owocami lub sosem owocowym. W pozostałą część roku ratuję się swoimi przetworami np. domowym dżemem.  Nie używam do nich białej mąki, głównie owsianej, dzięki czemu są bardziej pożywne. Lubię dodatek jogurtu do ciasta, który sprawia, że nasze pancakes mają delikatny smak. Podałam je w towarzystwie sosu

Fabryka pomysłów
Naleśnik z pieca - dutch baby! 153

Gorące patelnie ostrożnie wyjmij z pieca, dodaj łyżeczkę masła i wylej ciasto. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut. Naleśnik w tym czasie spektakularnie urośnie, pieczemy na złoty kolor. Po otworzeniu drzwiczek, od razu opada i tak ma być!  Naleśnik podajemy najlepiej z owocami. Ja robię do niego zazwyczaj gorący sos malinowy. Mrożone maliny umieszczam w rondelku dodaje

SMYKWKUCHNI
Korzenne ciasto bananowe z jabłkami 177

Dzisiaj kolejny pomysł na ciasto piernikowe. Tym razem proste, z dodatkiem bananów i jabłek. Chyba idealne na ostatnią chwilę Korzenne ciasto bananowe z jabłkami należy do

Fitkot
Powidła z aronii i jabłek 202

powidła zawierają również jabłka i są doskonałe do pieczenia ciast typu pleśniak lub do ciasteczek. Składniki: – 1,2 kg aronii – 800 g jabłek pokrojonych, obranych ze skóry i bez gniazd nasiennych – 300 g cukru – 2 łyżki octu – 2 szklanki wody   Wykonanie: – Owoce układać w garnku warstwami na przemian z cukrem

To co kocham
Murzynek fasolowy z wiórkami kokosowymi 158

kawą zbożową, sodą i cynamonem. Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Ciasto piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra, dół). Kiedy murzynek ostygnie polać go polewą czekoladową (jeśli jej używamy, ale nie koniecznie). Przy podawaniu możemy ozdobić każdy kawałek owocami sezonowymi.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł

Ugotowane pozamiatane
Nalewka z czerwonej porzeczki 205

zalewamy wódką i znów nakrywamy talerzykiem. Po ok. 4 tyg, odcedzamy owoce od alkoholu. Mieszamy odlany sok z alkoholem. Przelewamy do butelek. Pijemy za pół roku 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-czerwonej-porzeczki/ MieszamWGarnku   Artykuł Nalewka z czerwonej porzeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania