ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:645/988)

tort kokosowy 198

Pomysł na tort kokosowy dojrzewał w mojej głowie jakiś czas. Czekał na właściwy moment, czyli dobrą okazję, żeby go przygotować. Uwielbiam smak orzecha kokosowego, świeżego, który

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasteczka kokosowe (bez glutenu) 130

Hej! Ciasteczka, które widzicie na zdjęciu są upieczone z mąki kokosowej. I może najpiękniej nie wyglądają, ale są wyjątkowo smaczne. Dodatek posiekanych orzechów sprawia, że przyjemnie

Tylko pysznie
domowe sajgonki z jabłkami 156

składniki: ok. 6 sztuk papieru ryżowego 2 duże jabłka 100 g ryżu 1 garść orzechów włoskich 1 garść suszonej żurawiny lub rodzynek cukier do smaku cynamon

Domowy Smak Jedzenia
Sernik nowojorski - New York Cheesecake 129

Delikatna, puszysta i kremowa konsystencja sernika sprawia, że trudno zatrzymać się na jednym kawałku. Składniki: (na tortownicę o średnicy 26cm) spód: 50g orzechów włoskich 80g kruchych

Pyry na Gaz
grillowane brzoskwinie z mascarpone 176

składniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Energetyczny deser bez pieczenia i gotowania. Zdrowy, ekologiczny i smaczny. Prosty przepis. 232

    Zdrowy, ekologiczny i energetyczny deser bez pieczenia? Nie tylko dla dzieci?     A co powiedzie na przepyszne połączenie daktyli, orzechów nerkowca, rodzynek, sezamu

IzaGotuje
Owsianka orzechowa z jabłkiem i miodem 117

Pyszna i zdrowa owsianka orzechowa. Idealna na pożywne śniadanie Składniki: 3 łyżki płatków owsianych ½ szklanki mleka ½ cytryny 1 jabłko 10 orzechów laskowych 5 łyżek miodu Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Najlepszy jest sernik 143

Mam coś pysznego dla fanów wszelkich odmian serników, jego najprostsza postać – na herbatnikach, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka

Pink Envelope
Zbożowe batoniki 131

Słodkie i zdrowe – batoniki z mieszkanki płatków zbożowych. Proste w przygotowaniu, możecie do nich dorzucać różne suszone owoce, kawałki czekolady, orzechów lub po prostu zmiksować

Pink Envelope
Ciasto gruszkowo-imbirowe 158

Pamiętacie jak chodziliście do szkoły i zaczynał się okres jesienny? Czas katarów, kaszlania, ale też zbierania kasztanów, żołędzi, orzechów włoskich. Trzeba było bardzo uważać, bo niemiłosiernie

bistro mama
Wielkanocne babeczki z pomadą i bakaliami 257

dekorowania babeczek wielkanocnych wykorzystałam migdały, kandyzowane skórki i orzechy w kolorowej czekoladzie. Składniki na pomadę: *1/2 szklanki śmietanki 30% *1 szklanka cukru 1 łyżka kakao * szklanka ma pojemność 250 ml Przygotowanie babeczek: Suche składniki na kruche spody mieszamy hakiem robota, wbijamy jajko i dodajemy pokrojone w kostkę masło. Wyrabiamy szybko ciasto mechanicznie, bądź ręcznie. Ciasta nie schładzałam w lodówce. Odrywamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową - Kajmakową i Orzechami Włoskimi) 262

masła 5 żółtek 2 jajka 80 g drożdży świeżych 500 ml mleka cukier waniliowy odrobina soli ok. 400 g masy kajmakowej (najlepiej o smaku orzechowym) ok. 150 g orzechów włoskich Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową Kajmakową) - Sposób przygotowania: Ok. 3 łyżki mąki zaparzamy w 400 ml wrzącego mleka i dokładnie mieszamy, aby pozbyć się grudek (w razie problemów(...)odchodzenia" od rąk. Ciasto powinno być luźne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Po tym czasie formujemy pączki i znów pozostawiamy do wyrośnięcia (min. 40 minut). Pączki smażymy w głębokim rozgrzanym oleju. Przekładamy na ręczniki papierowe. Masę Kajmakową miksujemy, a następnie wykładamy na pączki delikatnie rozsmarowując za pomocą noża. Posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi

Słodka Strona
Makowiec japoński bezglutenowy 197

Makowiec japoński bez pszenicy, bez glutenu i laktozy. Wydanie specjalne tego popularnego ciasta zagościło na moim świątecznym stole w ostatnie Boże Narodzenie. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 24 CM: 20 dag suchego mielonego maku 300 ml mleka kokosowego – u mnie domowej roboty 15 dag cukru trzcinowego nierafinowanego 12 dag miękkiego masła 4 łyżki płynnego miodu – u mnie nawłociowy(...)orzechami. Oddzielić żółtka od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i miodem. Nie przerywając ucierania dodać pojedynczo żółtka, a następnie porcjami wystudzony mak (na małych obrotach, bo pryska na wszystkie strony). Nadal na małych obrotach połączyć z bakaliami i z jabłkami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie, przy pomocy łopatki wymieszać z masą makową. Ciasto

Kuchenne zapiski Edyty
Keto mazurek wielkanocny (Paleo, LowCarb) 131

charakterystyczne dla mazurków twarde kruche ciasto. Nadzienie też wydawało mi się nie lada wyzwaniem. No bo tradycyjna masa mazurkowa to masa cukrowa stanowiąca coś na kształt kajmaku. Taka opcja z oczywistych względów odpada na diecie ketogenicznej oraz Paleo . A prawda jest taka, że unikać jej powinien każdy kto na poważnie dba o swoje zdrowie. Orzechy, czekolada i marmurkowy wzór Jednak(...)więc kilka modyfikacji. W rezultacie powstała przednia imitacja prawdziwego wielkanocnego mazurka na kruchym spodzie z mąki kokosowej i erytrytolu z użyciem masy z nierafinowanego oleju kokosowego , masła z nerkowców (orzechy ziemne to strączki, więc ich unikam) oraz ciemnej czekolady . Wielkanocny keto mazurek Powtórka z mazurka Keto mazurek wyszedł obłędny w smaku i łudząco przypominał tradycyjne wielkanocne mazurki pieczone w moim

Modern Cave Girl
Ciasto makowo-jabłkowe z bakaliami ^ 187

mielonego maku * 3 łyżki miodu * 100 g margaryny * 200 g cukru * 6 łyżek kaszy manny * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 4 średniej wielkości jabłka * 1,5 szklanki bakalii ( orzechy, rodzynki, migdały, owoce kandyzowane) Sposób wykonania Zagotować 220 ml wody, dodać miód i mak, gotować mieszając na delikatnym ogniu do spęcznienia maku, następnie odstawić do wystudzenia. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce(...)kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, na koniec dodać jabłka i bakalie. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wymieszać z masą makową. Ciasto wylać do formy (24/30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni, ok. 50 min, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy upieczone

Mix smaku