ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:641/988)

Kruche babeczki z kajmakiem 229

prażonym słonecznikiem, który czasem robię do pochrupania. Zamiast prażonego słonecznika można użyć posiekanych orzechów lub jakiś innych ulubionych bakalii. Masa kajmakowa jest bardzo słodka więc dla przełamania jej dużej słodyczy można na spód babeczek nałożyć trochę kwaskowego dżemu lub konfitury. składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli

Monia miesza i gotuje
Owocowe babeczki bez pieczenia (wegańskie, bez cukru, bezglutenowe) + Blender N’OVEEN 147

zestawie znajdziemy także młynek o pojemności 50 g. Możemy go użyć do ziół, nasion, orzechów, czy też kawy, więc zastosowanie jest bardzo szerokie. Osobiście blendera używam też do innych czynności, nie tylko do koktajli – świetnie sprawdza się jako pomocnik przy sosach, zupach krem, cieście naleśnikowym i wielu innych potrawach! Nowoczesny i prosty w obsłudze Blender ma bardzo nowoczesny wygląd

Via Gusto
Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem 100

najlepiej przy pomocy trzepaczki. Muffinki należy piec w foremkach silikonowych, w przypadku papierowych foremek ciasto może przykleić się. Masę przekładamy do foremek. Pieczemy w temp. 180 st. przez 20-25 minut.  Smakują bardzo dobrze na ciepło i na zimno. Babeczki można wzbogacić dodając orzechy lub rodzynki. To idealny przepis na jesienne śniadanie do pracy czy do szkoły. Muffinki

Moja smaczna kuchnia
Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) 150

przerwany wyrabianie, dodajemy ocet, zgarniamy masę ze ścianek i ponownie uruchomiamy mikser. Ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem kokosowym i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra i dół) około 25 minut. Piernik  można dodatkowo ozdobić polewą i posypać orzechami. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
muffinki owsiano orzechowe 94

szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka 2 jaja 1/2 szklanki posiekanych orzechów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oliwy szczypta soli Przygotowanie w misce połączyć suche składniki do suchych dodać moje i wymieszać dokładnie formę do babeczek wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości piec w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 25 min Smacznego

Gotowanie z pasją
Bananowy baton z płatkami owsianymi 137

migdałowych oraz 2 łyżki karmelu. Całość wyłożyć na średniej wielkości blaszkę do pieczenia. Na górę ciasta wyłożyć pokrojonego w krążki banana. Piec 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika posmarować karmelem i posypać łyżką płatków migdałowych. Smacznego! Migdały śmiało można zastąpić orzechami włoskimi, laskowymi, rodzynkami, żurawiną czy też słonecznikiem. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery

mecooks
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 173

kawiorem Sałatka pomidorowa z tuńczykiem Sałatka z torellini i pesto Sałatka z fenkułem i orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal

Codziennik Kuchenny
Irlandzki chleb na sodzie oczyszczonej 152

średnicy ok 18 cm i przenieść na przygotowaną wcześniej blachę. Ostrym nożem na środku ciasta można naciąć krzyżyk. Chleb piec 45-50 minut lub do chwili aż bochenek będzie złocisty. Chleb można urozmaicić różnymi dodatkami np. dodać do niego rozmaryn z rodzynkami czy orzechy, wszystko wg. uznania. Polecam , z pewnością jego smak Wam przypadnie do gustu. Nam bardzo posmakował

Aromatyczne Podróże
Jesienne naleśniki 145

dokładnie zmiksowałam.   Na patelni rozgrzałam odrobinę masła klarowanego i wylewałam niewielką ilość   ciasta. Usmażyłam bardzo cieniutkie naleśniki.   Naleśniki z mąki kasztanowej mają ciemniejszy kolor niż te, które są zrobione z mąki pszennej. Ponadto są   bardzo delikatne, pachną i smakują jak mieszanka orzechów pekan i czekolady. Serek mascarpone utarłam z ekstraktem waniliowym i rozsmarowałam cienką warstwę

Kuchnia u Krysi
Gulab Jaman - pakistańskie mini pączki z mleka w proszku (w syropie pomarańczowym) 195

mleko w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i kaszę manną. Wyrabiając ciasto - dodać (stopniowo) śmietankę. (Ciasto powinno być miękkie, ale niezbyt lepkie. Jeśli jest za rzadkie - należy dosypać mleka w proszku. W przypadku odwrotnej sytuacji - dolać śmietanki.) Z gotowej masy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze). Pączki smażyć (partiami) w rozgrzanym (do około 130-150 stopni

Di gotuje
Chleb z nasion i kaszy (bez mąki i glutenu) 141

innym tłuszczem. To on scala chlebek. Dodajemy ziarna słonecznika, siemię lniane (zmielone i w całości), orzechy laskowe, nasiona chia, czarnuszkę, mak i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Zostawiamy do napęcznienia na około 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto.   Chlebek pieczemy w 170 stopniach C przez 55-60 minut. Studzimy. Kroimy po wystudzeniu

Pyry na Gaz
Ciasto marchewkowe 127

miksujemy by powstała gęsta gładka masa.   Ja dokonałam drobnych zmian i dałam mniej orzechów niż to jest w przepisie a zastąpiłam tą część miksem bakalii, których resztkę jeszcze miałam plus suszone śliwki, rodzynki i migdały - tak aby zgadzała się gramatura z przepisu.  Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach około 55 minut

Ukojenie Podniebienia
Ciasteczka z musli dietetyczne 164

jajko 350 g musli 3 łyżki mąki grahamki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki włoskich orzechów 3 łyżki goji jagód Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Wymieszaj tahini z miodem i jajkiem. Dodaj suche składniki i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto jest klejące. Formuj okrągłe płaskie ciastka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

codojedzenia
Gofry z bitą śmietaną, truskawkami i dżemem . 123

śmietany kremówki 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru  truskawki Dżem wieloowocowy Orzech   Wykonanie : Do miski wlać mleko , dodać jajka, cukier, cukier waniliowy,olej i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. Gofrownicę rozgrzać, lekko natłuścić, wlewać porcje ciasta, piec na złoty kolor. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno.Rękaw cukierniczy napełnić śmietaną

Sama słodycz i szczypta chili
Greckie ciasteczka z orzechami nerkowca i pistacjami 148

masę.  Ciągle ucierając - dodać cukier puder, żółtko, mleko, whisky i drobno posiekane orzechy.  Na końcu wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy.  Całość wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce (60 minut).  Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać z niego okrągłe ciasteczka (mniej więcej

Di gotuje