ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:18/988)

Snikers 239

mleka ¼ szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 ½ łyżki mąki pszennej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 125 g masła Masa orzechowa: 250 g orzechów 100 g cukru pudru 150 g masła 2 łyżki miodu Przygotowanie: Ciasto: Sodę rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wyrobić. Podzielić ciasto na 2 części. Pierwszą część rozwałkować(...)niego wymieszaną wcześniej mąkę i cały czas mieszając ugotować budyń. Gorącą masą budyniową posmarować pierwszy placek (bez orzechów), a na masę wyłożyć drugi ostudzony placek z orzechami. Ciasto wystudzić, przykryć ścierką i odstawić najlepiej na minimum 6-8 godzin, aby zmiękło. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto i upiec połowę 2. Przygotować masę

KuchniaWeDwoje.pl
Babka orzechowa pachnąca rumem 190

puszystą masę. Nie przerywając ubijania stopniowo dodaję mąki wymieszane razem z proszkiem do pieczenia. Następnie stopniowo cienkim strumykiem wlewam rozpuszczone masło. Na końcu dodaję posiekane orzechy i aromat rumowy. Mieszam. 2. Ciasto wykładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą formę na babkę. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Przestudzoną babkę wyjmuję z formy(...)babkę. Wierzch dekoruję orzechami włoskimi i laskowymi. Do przygotowania babki wykorzystałam orzechy włoskie i orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy MAKAR to idealny dodatek do ciast. Orzechy są doskonale wysuszone i pozbawione goryczki. Wypieki z bakaliami MAKAR zawsze się udają. Produkty są warte polecenia i zakupu.  Zachęcam do zakupu produktów firmy MAKAR . Firma oferuje cały

Tradycyjna kuchnia Kasi
Snikers -moja ulepszona wersja 198

budyniowa : 1 l mleka 3 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru  100 g masła 2 kropelki olejku waniliowego   Masa orzechowa na wierzch ciasta : 150 g orzechów włoskich lub pekan 3 łyżki cukru 110 g masła 2 łyżki miodu  1 puszka masy orzechowej Helio 1 puszka masy krówkowej o smaku czekolady około 3 długich(...)również delikatnie nasączamy i wykładamy połowę budyniu, na budyniu rozprowadzamy 3/4 puszki masy krówkowej czekoladowej i wykładamy drugą warstwę herbatników.Na herbatniki wykładamy resztę budyniu i przykrywamy plackiem z orzechami. Ciasto odstawiamy na noc do lodówki. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto cytrynowo lawendowe z orzechami nerkowca 73

Lawenda jest bardzo aromatyczna i…  ciasto będzie bardziej przypominało zapachem wyrób kosmetyczny, aniżeli deser. Proporcje na foremkę keksówkę o wymiarach około 12 x 25 cm. Składniki CIASTO 100 g orzechów nerkowca 150 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli skórka z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 płaska łyżka świeżych kwiatków(...)foremki  lub 1 łyżeczka masła i 1 łyżka bułki tartej POLEWA 100 g cukru pudru 20 g masła 30 g sera białego 5 ml soku z cytryny Wykonanie CIASTO Orzechy nerkowca miksujemy jak najdrobniej.  W dużej misce mieszamy ze sobą zmiksowane orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, otartą skórkę z cytryny i kwiaty lawendy. Masło z cukrem ucieramy

Tajemnice Smaku
Ciasto kawowe z orzechami i kawowym lukrem 161

misce ucieramy masło z cukrem, mieszając dodajemy jajka, następnie dodajemy kawę, przesianą mąkę z  solą i proszkiem do pieczenia i wszytko łączymy na gładką masę. Dodajemy do ciasta orzechy (możesz je posiekać jeżeli chcesz) kilka zostawiamy do dekoracji.  Przelewamy ciasto do formy keksowej i pieczemy ok 40-55 minut. Sprawdź wykałaczką czy ciasto nie przywiera, wtedy będzie gotowe(...)cukrem pudrem, mieszając wszystko do momentu kiedy powstanie gładka konsystencja lukru. Możesz użyć więcej cukru albo więcej wody - to zależy od Ciebie :) Gotowym lukrem polej upieczone ciasto i udekoruj pozostałymi orzechami. Smacznego

Niezły Młynek
Czekoladowe ciasto z karmelową polewą 191

czekoladę. Mocno wilgotne i rozpływające się w ustach. Z czekoladową polewą lub ganache to już wypas. Dzisiaj zapraszam na czekoladowe ciasto w ekskluzywnym wydaniu z karmelową polewą i laskowymi orzechami. Ciasto jest niesamowicie proste w przygotowaniu i błyskawicznie się piecze. Czekoladowe ciasto Składniki: prostokątna foremka 25 cm x 20 cm 120 g mąki 50 g kakao 225 g cukru(...)Wlej śmietankę mieszając zagotuj karmel. Laskowe orzechy upraż na suchej patelni. Przełóż na ściereczkę i pocieraj przez kilka minut tak aby odeszła skórka. Pokrój grubo orzechy i wymieszaj z karmelem. Wylej karmel na ostudzone ciasto. Wygładź i odstaw do zastygnięcia. Schłodzone ciasto pokrój. The post Czekoladowe ciasto z karmelową polewą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ciasto bananowe do góry nogami 270

pokryłam masą. Mało tego przyrządziłam dwa rodzaje masy, jedną z orzechami, a drugą z czekoladą. W ten sposób powstało ciasto bananowe l ekko marmurkowe. Ciasto pachnące wanilią, bananami i orzechami. Ciasto bananowe do góry nogami Składniki: forma o rozmiarach 20 cm x 30 cm Masa czekoladowa 250 g pszennej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła, u mnie(...)łyżki kakao 2 jajka 1 dl mleka 120 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 3 łyżki cukru muscovado 6 bananów Masa orzechowa 2 jajka 80 g zmielonych włoskich orzechów 80 g cukru 1 łyżka tartej bułki ½ łyżki pszennej mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia. Pokrój banany w plasterki i wyłóż

codojedzenia
ciasto "Ukrainka" 254

masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 3 łyżki startych orzechów włoskich Jajka rozbełtać z misce, dodać kakao, miód, sodę i masło. Miskę umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą  i mieszać aż wszystko całkiem się połączy. Wystudzić. Mąkę wysypać na stolnicę, wlać wystudzoną masę kakaową i zagnieść ciasto. Podzielić na pięć równych części. Z papieru do pieczenia wyciąć(...)ucierając dodawać po łyżce budyniu. Kremem przekładać placki.  Kakao, masło i cukier puder zagotować, dodać wrzątek i mieszać energicznie aż powstanie gładka polewa. Polać wierzch ciasta i posypać orzechami. Ciasto przełożyć do pojemnika w wstawić do lodówki. Kroić najwcześniej następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasta i ciasteczka na Boże Narodzenie 142

wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TU - KLIK!  przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Cappuccino Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Dyniowe ciasto z orzechami Expresowy piernik Kruche ciasto z jabłkami i migdałami   Makowa gwiazda z ciasta francuskiego   Makowiec z powidłami Miękkie

Moje Kuchenne Rewelacje
Orkiszowe bułeczki z orzechami włoskimi 196

łyżki oleju 1 łyżka czarnego sezamu Wykonanie: wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść gładkie, nie klejące się do rąk ciasto. Pod koniec wmieszać do ciasta posiekane włoskie orzechy. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, tak by podwoiło objętość wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na 8 kawałków. Na posypanej mąką macie lub stolnicy skręcić bułeczki. Układać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek z gotowanym serem i jabłkami - kuchnia podkarpacka 390

galaretka (najlepiej cytrynowa) Polewa*: 200 g margaryny 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki żelatyny 1 łyżka gorącej wody garść posiekanych orzechów Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Miękkie i elastyczne ciasto dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy je na wielkość foremki (łatwiej to zrobić bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem). Pieczemy 3 osobne placki(...)tyle, by polewa nie była bardzo rzadka, ale też żeby nie stężała. Polewamy ciasto cienkim strumieniem. Nie rozsmarowujemy – ewentualnie przechylamy ciasto, jeśli polewa ma się lepiej rozprowadzać. Posypujemy posiekanymi orzechami. Ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie. Najlepiej jednak smakuje jeśli przed podaniem znowu nabierze temperatury pokojowej. * w oryginalnym przepisie była mowa o polewie, ale nie było szczegółów, dlatego

Trzeci talerz
Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi 231

Proste do zrobienia, przepyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi . Jedząc to ciasto aż trudno uwierzyć, że głównym składnikiem jest cukinia. Idealnie sprawdzi się w towarzystwie kawy lub herbaty. Zdecydowanie polecam! A jeśli jesteście ciekawi innych przepisów na ciasta z wykorzystaniem warzyw, zapraszam tutaj Składniki: Ciasto: 2 szklanki startej na małych oczkach cukinii 1 i 3/4 szklanki(...)wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki, aby polewa trochę zgęstniała. Następnie polać ciasto i posypać uprażonymi orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii → Ciasto marchewkowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Babka z orzechami laskowymi → Babka orzechowa

Oryginalny smak
Kakaowe ciasto z orzechami, solonym popcornem i kokosowym karmelem (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 116

wszystkich ziarenek popcornu. Wysypać go na sito, wybrać spalone ziarenka i odrobinę posolić. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z dowolną ilością popcornu (tak aby mieszanka wystarczyła do wypełnienia ciasta). Orzechy i popcorn wymieszać wraz z wystudzonym karmelem kokosowym (nie trzeba dodawać całego).   kliknij aby powiększyć Ciasto kakaowe wyłożyć na dnie sporą warstwą masła orzechowego, następnie wypełnić je nadzieniem(...)lekko ubić. Dookoła polać ciasto polewą kakaową, udekorować górę resztką popcornu i całymi orzechami i znów polać strużkami polewy. Poczekać kilka minut w chłodnym miejscu aby karmel związał nadzienie i zajadać

Candy Pandas
Mazurek z powidłami i masą krówkową 169

mazurek stał się u nas obowiązkowym ciastem wielkanocnym. Piekłam już przeróżne wersje, wszystkie znajdziecie tutaj . Dzisiejszy mazurek jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Składa się z kruchego ciasta, powideł, orzechów i słodkiej masy krówkowej. Palce lizać! Ciasto:    250g masła lub margaryny,  400g mąki krupczatki,  4 żółtka,  100g cukru,  4 łyżki mleka,  łyżeczka(...)rant. Nakłuć widelcem. Piec około 20-25 minut w temp. 200st. Ostudzić. Dodatkowo:   puszka masy krówkowej o smaku orzechowym (użyłam Helio),  250g powideł śliwkowych,  100g orzechów włoskich. Ciasto posmarować powidłami, posypać posiekanymi orzechami i posmarować masą krówkową. Dowolnie udekorować

Z miłości do słodkości