ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:61/767)

Mini Brownies z masą krówkową 149

Składniki: (na około 12-15 sztuk) Ciasto: 200 g mąki pszennej 25 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 110 g cukru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 225 ml mleka Nadzienie:  po 2-3 łyżeczki  kajmaku/masy krówkowej z puszki na poszczególne Mini Brownie Dekoracja: kakao do oprószenia Dodatkowo potrzebne będą: miska o wysokich ściankach mikser miska łyżka(...)nakładania ciasta 12-15 sztuk papilotek foremki do babeczek ubijaczka Przygotowanie: 1. Do misy przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. 2. W drugiej misy o wysokich ściankach zmiksować jajka z olejem, aż powstanie pienista masa. 3. Powoli ubijaczką wymieszać masę jajeczną z mlekiem 4. Dodać wymieszane sypkie składniki z pierwszej misy i dokładnie wymieszać mikserem na małych obrotach 5.Wype

KreatywnePiny
Fale Dunaju z rabarbarem. 148

ciasta a jeszcze bardziej uwielbiam je jeść. Dziś zapraszam Was na ciasto z dosyć starą historią. Może ktoś sobie o nim przypomni? ;-) Polecam! Składniki; 20 dag margaryny lub masła 15 dag cukru 5 jajek 25 dag mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyzki kakao 6 łyzek mleka 30 dag rabarbaru Białka należy oddzielic od żółtek i ubić(...)przełozyc do miski, dodac cukier i zółtka i utrzeć na jednolitą mase. Nastepnie dołozyc piane z białek oraz mąke wymieszaną z proszkiem i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodac kakao i mleko. Blache (ja uzyłam 23/35cm.) wyłozyc papierem do pieczenia. Najpierw wyłozyc jasne ciasto a na nie ciemne.  Rabarbar umyc i pokroić na kawałki długości

Radość kipiąca uśmiechem.
Pani Walewska 226

szklanki cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki  100 g płatków migdałowych Krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 6 łyżek cukru 200 g masła Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło i posiekać szybko nożem. Dodać żółtka, cukier, sól, śmietanę i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Podzielić(...)Wyłożyć jedną połowę ciasta (starając się aby było jak najbardziej równe) i posmarować je połową dżemu porzeczkowego. Następnie wyłożyć ubitą bezę, równomiernie ją rozprowadzić i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 40 minut. Z drugą połową ciasta postąpić identycznie. Krem: Budynie wraz z cukrem rozprowadzić w mleku i zagotować. Gotowy budyń

My simple kitchen
Miodownik 290

jajka 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa grysikowa: 3 szkl mleka 9 łyżek kaszy manny błyskawicznej 1 szkl cukru masło w temp. pokojowej Polewa: 60g masła 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny 1 słoik powideł śliwkowych 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich Ciasto: Mąkę posiekać ze smalcem. Dodać miód, jajka, sodę(...)proszek do pieczenia. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować 4 cienkie placki wielkości blaszki (24x35cm) Aby ułatwić sobie pracę wycięłam z papieru do pieczenia prostokąty wielkości spodu blaszki i na nim wałkowałam ciasto. Następnie przenosiłam na blaszkę. Ciasto nakłuć widelcem i piec na złoty kolor w 180 stopniach. Ostudzić. Masa

Smakołyki Asi
Ciastka orzechowe 198

masła • 250 g cukru • 2 łyżki syropu orzechowego • 2 łyżki mleka • 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Sposób przygotowania 1. • Miękkie masło utrzeć z cukrem i syropem orzechowym, dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas miksując. 2. • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami , wsypać wszystko do ucieranego ciasta dodać mleko troszkę  jeszcze mikserem połączyć ciasto a resztę

W królestwie smaków Beaty
Ciasto migdałowe z winogronami 209

skropienia ciastapłatki migdałowe do posypaniaprzygotowanieJajka utrzeć z cukrem. Ciągle ucierając, dodać mleko, 4 łyżki roztopionego masła, oliwę i ekstrakt waniliowy. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia,solą, mielonymi migdałami i skórką cytrynową. Dodać do masy jajecznej, wymieszać . Formę smarujemy roztopionym masłem, przekładamy do niej ciasto, rozkładamy równomiernie10 całych winogron , wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 234

szklanki mleka * 3/4 szklanki cukru * 25 dag margaryny * 2 opakowania cukru wanilinowego/pół laski wanilii * 2 szklanki mleka w proszku * ja dodałam jeszcze troszkę soku z cytryny i aromat śmietankowy (aby nie było za słodkie) Do dzieła!!! Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia(...)cukrem i cukrem waniliowym (ja miałam akurat laskę wanilii to dodałam zamiast cukru wanilinowego). Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Wg mnie masa jest za słodka więc dodałam troszkę soku z cytryny a aromat śmietankowy. przeciąć biszkopt na pół i w oryginalnym przepisie jest po prostu przełożyć kremem

sierotka maRysia w kuchni
Ciasteczka kokosowe z mąki amarantusowej (bezglutenowe) 165

podgrzać do momentu połączenia się składników. Ciepłą masę przełożyć do miski i połączyć (dłonią) z jajkiem, mąką oraz sokiem z cytryny. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtoczyć w mleku w proszku i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (*) (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (*) Korzystając z piekarnika gazowego

Di gotuje
Torcik marmurkowy z jabłkami. 168

tortownicę o średnicy 26 cm ) Ciasto : 10 dkg cukru 20 dkg masła  4 jajka 3 łyżki mleka 20 dkg mąki 1  cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia otarta skórka z cytryny 10 dkg masy marcepanowej 1/2 łyżeczki kakao Dekoracja : 5 jabłek sok z 1 cytryny 2 łyżki płatków migdałowych cukier puder Sposób wykonania :   Masło utrzeć(...)cukrem,skórką cytrynową i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Teraz dodajemy mleko i znów ucieramy. Masę marcepanową pokroić w małą kostkę i wymieszać z ciastem. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać. Połowę ciasta przełożyć do wysmarowanej tortownicy ,a drugą połowę wymieszać z kakao i nałożyć na pierwszą warstwę. Jabłka obrać

Przepisy i porady kulinarne
Uczta mola książkowego: Ciasto mleczne i "Kasacja" Remigiusza Mroza 159

nadal  byłoby pyszne :) Składniki na keksówkę o rozm. 25x11 cm: (Inspiracja: " Pyszne Kaprysy ") 125 g margaryny (1/2 kostki) 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka kakao 1 duża(...)łyżka dżemu (u mnie domowy truskawkowy) 1 jajko w rozm. "L" cukier puder do oprószenia gotowego ciasta   Do garnuszka o grubym dnie wrzucić margarynę, mleko oraz cukier i zagotować na wolnym ogniu. Odstawić do ostygnięcia.   W dużej misce wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz kakao. Wystudzoną, płynną zawartość rondelka wlewać powoli do suchych składników delikatnie mieszając

Simply Food
Ciasto z rurkami bez pieczenia 172

ciasta na twarogu z wiaderka jest nie tylko mniejsza kaloryczność wobec wersji z serkiem mascarpone, ale również większa ekonomiczność. Zapraszamy na przepis! Forma 25 x 25 cm Szklanka ma 250 ml Ciasto z rurkami bez pieczenia Składniki: Na ciasto: herbatniki kakaowe: ok. 400 – 450 g twaróg sernikowy z wiaderka: 1000 g śmietanka kremówka: 400 g mleko w proszku(...)mleko: 2 łyżki Ciasto z rurkami bez pieczenia – przepis Przygotowanie: Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą. Spód formy wykładamy herbatnikami. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do rozpuszczenia. Gdy napęcznieje, podgrzewamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Serek przekładamy do dużej miski i dodajemy cukier z wanilią. Dokładnie mieszamy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy mleko w proszku

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto Kilimandżaro 581

stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na blaszkę (24x36cm) i upiec. Po wystudzeniu podzielić na dwa blaty.2. Jabłka dobrze rozgrzać, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić.3. Większą część mleka zagotować z cukrem, wlać mieszankę pozostałego mleka z mąkami i żółtkami, ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając stopniowo zimny budyń.4. Przełożyć ciasto (od dołu):biszkopt - masa

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z kremem i pierniczkami 278

Przepis bierze udział w konkursie „Przepis na Kopernika” 🙂 #przepisnakopernika Składniki: ciasto: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 10 dkg mąki 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku … Czytaj dalej Ciasto z kremem i pierniczkami

czarrna od kuchni
Ciastka dukaty przekładane powidłami 214

połowy czekoladą.. Czy można chcieć czegoś więcej :-) Z podanego przepisu wychodzi ok. 35 podwójnych ciastek Składniki na ciasto: 260 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia kilka kropli olejku waniliowego 50 g cukru 1 jajko 1 łyżka mleka 125 g miękkiego masła lub margaryny Składniki na polewę: 200 g czekolady 50 g masła(...)śmietany kremówki Dodatkowo : 1/3 małego słoiczka powideł śliwkowych ( może być też marmolada   z róży) Sposób wykonania : Do mąki dodać kolejno: proszek do pieczenia, cukier, masło lub margarynę, mleko, jajko, olek waniliowy i dokładnie zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić na jedną godzinę do lodówki aby się schłodziło. Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o grubości

Na słodko lub wytrawnie