wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać. Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem Ciastem wyłożyć spód i boki blachy. MASA SEROWA Do miski wyłożyć ser, dodać budyń, sok z cytryny, olej i mleko. Następnie wybić jajka
Kuchnia DanusiJedynym niezadowolonym z tej całej sytuacji był mój łasuch gdyż dostał po łapach gdy próbował skubnąć kawałek ciasta:) Składniki:ciasto:4 jajkaszklanka mąki pszennejłyżeczka proszku do pieczeniaolejek waniliowyszklanka cukrumasa:margarynabudyń czekoladowy2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru0,5 l mleka Wykonanie: Ubijamy białka na sztywno i dodajemy cukier i żółtka. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe
ciastkarnia na kruchym spodzieśrednich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 budynie Delecta o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 1 szklanka ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g śmietanki z mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej 1 dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka) Przygotowanie: Ciasto: Masło roztop w garnku, dodaj wodę(...)Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło. Piecz przez 20 - 25 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek
Smiling Shrimpnawet wyszło. Ciasto bardzo ładnie wyrosło, a krem bajka.... idealny, taki jak lubię w karpatce. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki cukru 200-300 g miękkiego masła(...)przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie lśniące i gładkie zdjąć z ognia i przestudzić. Wbijać po jednym jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki
Pysznie & Piękniesuchego maku 250 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 80 ml mleka 3 miękkie(!) gruszki konfitura żurawinowa Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka, sól i nadal ucierając wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolać również mleko. Na samym końcu wsypać mak. Ciasto wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką
My simple kitchenszczyt zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym tortem.Tort Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto:3 jajka (osobno białka i żółtka)150 ml mleka125 ml oleju2/3 szklanki brązowego cukruniepełne 1/2 szklanki białego cukrucukier waniliowy 150 mąki 30 g kakao1/3 łyżeczki sodyplaska łyżeczka proszku do pieczeniaMasa:300 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej)250 g serka mascarpone2 gorzkie czekolady (po 100g(...)brązowy i waniliowy - ciągle mieszając. Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i dodajemy żółtka. Następnie partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem, a następnie olejem. Gotowe ciasto przelewamy do formy (ok. 21 cm średnicy) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 45 minut
Słodka StronaJakiś czas temu, szukając czegoś w Internecie, natknęłam się u Arabeski na ten niezwykle ciekawy przepis ( KLIK ). A, że miłośników kajmaku i mleka w proszku u mnie w domu dostatek, postanowiłam przetestować go na własnej rodzinie :) Ciasto udało się doskonale(...)chociaż dla mnie było za słodkie. Jednak według moich najbliższych było to najlepsze ciasto jakie jedli, więc czekać mnie będzie pewnie powtórka :) Składniki: 2 duże opakowania herbatników (u mnie kakaowe) KREM: 350g miękkiego masła 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru waniliowego 400g pełnego mleka w proszku 1 duża puszka kajmaku orzechowego POLEWA: 1 gorzka czekolada 2 orzechowe czekolady 2 łyżki
Cakes By Kejtjajka 150 ml oleju kokosowoego 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru trzcinowego ( lub ksylitolu) szczypta soli 6 bananów kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu około 1 szklanka mleka krem czekoladowy do przełożenia ciasta: 2 awokado 1/3 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki miodu 200 g czekolady gorzkiej krem czekoladowo-kokosowy do posmarowania(...)wierzchu ciasta: 1 awokado 1 puszka mleka kokosowego ( schłodzonego przynajmniej 48 h w lodówce) 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki miodu/syropu klonowego 1/3 szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: c iasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, sodę, cynamon dokładnie wymieszać. W drugiej misce rozgnieść banany, dodać jajka, aromat waniliowy, olej. Wszystko wymieszać dokładnie i dołożyć
Jaglusiagorące ciasto. Efekt? Babka pachnie świętami :) I tak smakuje:) Gorąco Wam polecam ten przepis - od dziś to jedna z moich ulubionych babeczek :) Składniki: 300 g jabłek 1 łyżka masła 250 g cukru 2 łyżeczki cynamonu skórka i sok z jednej cytryny 6 jajek 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g maku 100 ml mleka 2 łyżki(...)zostawiamy do przestudzenia. Jajka ubijamy z resztą cukru (150 g) na puszystą masę. Dodajemy resztę skórki i soku z cytryny. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko. Wsypujemy mak oraz skórkę pomarańczową. Ciasto dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy wcześniej usmażone jabłka. UWAGA: syropu, który wytworzył się w czasie smażenia jabłek nie należy wylewać! Będzie jeszcze potrzebny
My simple kitchenDzisiaj mam dla Was przepis na ciasto ucierane , które koniecznie musicie wypróbować. Jest to ciasto ucierane z rabarbarem i masą kajmakową na mascarpone i bitej śmietanie. Zazwyczaj kiedy robię ciasta ucierane z owocami , dekoruję je wyłącznie cukrem pudrem i nie urozmaicam ich masami. Tym razem jednak postanowiłam połączyć dość kwaśny smak jaki ma rabarbar, ze słodyczą masy kajmakowej. To połączenie(...)nadzieję, iż to ciasto Wam również posmakuje. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ciasto ucierane Składniki na ciasto ucierane z rabarbarem i masą kajmakową. Ciasto ucierane: 25 dkg rabarbaru 10 dkg masła 18 dkg cukru pudru 30 dkg mąki pszennej 4 duże jajka 150 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody Masa
MeCooksmasa i polewa czekoladowa. Czy można chcieć czegoś więcej?... Na pewno warto wypróbować ten przepis, polecam Składniki na ciasto: 6 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao czereśnie z likieru Masa: 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 kopiasta(...)mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po trosze cukier i po jednym żółtku. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i łączę z masą jajeczną. Na końcu dolewam olej i mleko. Ciasto dzielę na dwie równe części, do jednej dosypuję 2 łyżki mąki pszennej, a do drugiej zaś 2 łyżki kakao. Blaszkę
Ciasteczkowy Potwórjajka niecałe 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 4 łyżki mleka 150 gr masła roztopionego i ostudzonego 250-300 gr wiórków kokosowych 5-6 okienek czekolady gorzkiej do polewy + 3-4 łyżeczki słodkiej śmietany 30 % lub 36 % 1. Zanim zaczniemy przygotowywać ciasto rozgrzejmy piekarnik do 180-190 stopni. 2. Roztrzepujemy jajka z cukrem ( możemy(...)masłem. Przekładamy go do jajek i dodajemy budyń proszku oraz mleko. Gdyby całość była za rzadka to dosypujemy jeszcze kokosu, jeśli natomiast będzie zbyt sucha to dolewamy jeszcze mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30-35 min do zrumieniane się wierzchu. Ciasto możemy zajadać same bądź z kleksem bitej śmietany
Gotowanie...to proste !cukru kryształu 16 dg mąki 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto II: 20 dag kokosu 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 5 żółtek 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 25 dag masła 3 dag kawy cappuccino Przygotowanie: Ciasto(...)Biszkopt jest upieczony, gdy delikatnie odstaje od rantu foremki. Ciasto II : Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ucieramy. Kiedy nie będzie czuć grudek cukru, wsypujemy kokos i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Pieczemy na złoty kolor w 160-180 stopniach, około 20 minut. Masa : Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka ucieramy i gotujemy
Lawendowe Niebo