ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:534/767)

ciasto usta Adama z owocami i galaretką 536

proszkiem do pieczenia oraz kakao. Stopniowo wsypujemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. 1/2 przekładamy do foremki wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Układamy posklejane powidłem śliwkowym biszkopciki i przykrywamy je pozostałą częścią ciasta. Pieczemy ok. 40 min. w 170st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy

Domowy Smak Jedzenia
Pawi ogon 205

łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki miodu 1/3 szklanki cukru słoik ulubionego dżemu Z podanych składników (oprócz dżemu) zagniatamy ciasto, które dzielimy na 3 równe części. Każdą rozwałkowujemy na wielkość blaszki, smarujemy dżemem, a następnie zwijamy rolady. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczmy w 180 st.C  ok. 30 minut. Krem waniliowy : 350ml mleka

Cynamonowe szczęście
Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka 215

mąką i proszkiem do pieczenia oraz łyżką oleju. Całość wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód) i pieczemy około 12 minut w 180 stopniach C (grzałka góra-dół). Po wystygnięciu ciasto obracamy i ściągamy papier. Składniki – masa makowa: 250 g maku mielonego (suchego) 100 g cukru kryształu 3 białka 2 łyżki miodu 1/2 szklanki słodkiego mleka olejek migdałowy

Trzeci talerz
Niepozorna szarlotka z orzechami 160

orzechy. Ciasto niepozorne, ale pyszne. SZARLOTKA Z ORZECHAMI Składniki: (forma okrągła 24 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej gotowa masa "jabłka prażone z brzoskwinią" 900 g wierzch: 125 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka cukier waniliowy

Bon appetit mon amie
świąteczne ciasto piernikowe z galaretką 1763

oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubija na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy mieszankę suchych składników i delikatnie mieszamy np. przy pomocy szpatułki. Ciasto wykładamy do foremki (ok. 21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 45 min. w 180 st.C. Po upieczeniu odstawimy cisto do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 ml mleka 3 żółtka

Domowy Smak Jedzenia
PIKELETS – australijskie placuszki – kuchnia australijska 164

pudru. Ze względu na swe malutkie rozmiary są świetnym pomysłem do zapakowania w bento! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 pełna szkl * mleko – 250 ml * jajko – 1 szt * cukier – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * roztopione masło – 1 łyżka * sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy za pomocą(...)trzepaczki ( żeby napowietrzyć ), odstawiamy na ok. 20 minut. Po tym czasie mieszamy i smażymy na rumiano niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju. Przed każdym smżeniem mieszamy ciasto! Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Ostra na Słodko
Wąsate muffinki bananowe 100

proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego   mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka

Pink Envelope
Muffinki z dżemem śliwkowym 92

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego mokre 3/4 szklanki oleju 2 jajka 1,5 szklanki mleka Dodatkowo słoiczek dżemu śliwkowego Sposób przygotowania Mleko,cukier, cukier waniliowy, jajka, olej zmiksować. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki. Przelać mokre składniki do suchych i wymieszać łyżką kilka razy. Formy do muffinów napełnić ciastem

Pink Envelope
Kokosowo dyniowe placuszki śniadaniowe 131

proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodajemy 1/2 szklanki piure z dyni (gęste). Następnie do szklanki wlewamy 2 łyżki mleczka kokosowego (u mnie light) i dopełniamy do wysokości 1/2 szklanki zwykłym mlekiem. Mleko przelewamy do reszty składników. Dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc

Słodkie okruszki
MURZYNKOWY SERNIK Z ŻURAWINĄ 142

cukrem, mlekiem i kakao. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną masę przelewamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia a na końcu pianę ubitą z białek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, kremówkę, budyń, przyprawę do sernika, olej i kokos. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Wierzch

słodki bratek
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 203

ciasteczkowym spodzie Ciasto z makiem na maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka

W Moim Magicznym Domu
Muffinki cytrusowe 193

proszkiem do pieczenia i małą szczyptą soli. Dodajemy cukier i mieszamy. W osobnej misce trzepaczką lub rózgą ubijamy jajka i dodajemy do nich stopniowo najpierw olej, potem jogurt naturalny i sok oraz skórkę z cytryny. Do składników płynnych wsypujemy składniki suche i mieszamy szpatułką. Jeśli ciasto jest bardzo gęste i trudno się miesza można dodać odrobinę mleka. Do foremki

Trzeci talerz
Ciastka z patelni (z czekoladą) 194

łyżeczki proszku do pieczenia 60g masła/margaryny 1 jajko Dodatkowo: około 40g czekolady (dodałam gorzkiej) Wszystkie składniki (oprócz dodatków) umieścić w misce i wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać posiekaną czekoladę. (Masa powinna być elastyczna i nie kleić się do dłoni. W razie czego należy dosypać mąki. Jeśli jest za twarda - dolać odrobinę mleka.) Ciasto rozwałkować

Di gotuje
Ekspresowe pierniczki – wegańskie i bezglutenowe. 108

łyżeczki proszku to pieczenia (bez też wyjdzie tylko nieco twardsze) 1 pełna łyżeczka przyprawy piernikowej (własnej lub kupnej BEZ CUKRU np. Kotanyi ) Sposób przygotowania Piekarnik nagrzewamy do 180C. Cukier, stewię, olej i mleko łączymy ze sobą mikserem lub trzepaczką. Dodajemy mąkę i resztę składników. Dokładnie zagniatamy, formujemy kulkę i wsadzamy do zamrażarki na 10-15 minut. Wyciągamy ciasto partiami

Fill The Bowl
Babeczki dyniowo-pomarańczowe z powidłami 120

łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 budyń waniliowy 1/2 słoiczka powideł śliwkowych  Puree zmiksować z mlekiem i 50 ml soku z pomarańczy. Masło roztopić, przestudzić. Dodać jajka i zmiksować razem ze skórką z pomarańczy. Dodać mus dyniowy i wymieszać. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Połączyć suche i mokre składniki i wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta. Rozłożyć

Chocolate Muffin Blog
Placuszki kokosowo-dyniowe na słodko. Pyszne śniadanie w dyniowo-kokosowej odsłonie. 154

proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodajemy 1/2 szklanki piure z dyni (gęste). Następnie do szklanki wlewamy 2 łyżki mleczka kokosowego (u mnie light) i dopełniamy do wysokości 1/2 szklanki zwykłym mlekiem. Mleko przelewamy do reszty składników. Dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc

Słodkie okruszki
CIASTO Z TRUSKAWKAMI,SEREM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 122

ZROBIENIA CIASTO ,JEST WILGOTNE I PYSZNE,LEPIEJ SMAKUJE NIŻ WYGLĄDA,KOKOSOWA KRUSZONKA IDEALNIE PASUJE DO TRUSKAWEK,I GO TEGO MASA SEROWA I UCIERANA.....CHYBA NIE MUSZĘ DODAWAĆ NIC WIĘCEJ -PO PROSTU SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: 150 g mąki+3 łyżki 100 g cukru+3 łyżki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 60 ml mleka

Swojskie jedzonko
Tort z czereśniami 159

ciasto. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy ŚmietanFix i miksujemy, tak żeby wymieszał się dokładnie z całym kremem. Jako „utrwalacz” zamiast ŚmietanFixa można użyć żelatyny lub bitej śmietany w proszku (proszek, który dodaje się do mleka, żeby dało

Ciastkozercy
Murzynek w słoiku 215

Murzynek - ciasto czekoladowe w słoiku podany z ubitym mleczkiem kokosowym przepis własny / 1 porcja - słoik 250 ml /  składniki: 35 g mąki pszennej lub innej, czyli ok. 3 lekko czubatych łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka czubata kakao naturalnego łyżka cukru lub coś innego do posłodzenia łyżka stopionego i ostudzonego masła lub oleju 4 łyżki zimnego mleka średnie

tost z dżemem
Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladą 209

mleka 1 szklanka płatkow owisanych( u mnie błyskawiczne Lubella) ¾ szklanki mąki pszennej 6 łyżek groszku czekoladowego Rozgniatamy banany na papkę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do piecznia.  Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę z proszkiem, zmielone migdały. Łączymy składniki. Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy. Ciasto

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowe placuszki żytnio-orkiszowe z jogurtem i malinami 183

smakują naprawdę cudownie :)           Składniki: 2 łyżki mąki orkiszowej * 1 łyżka mąki żytniej * 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1 łyżeczka ciemnego kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  jogurt naturalny garść mrożonych malin   Maliny rozmrozić , pozostawiając je na noc w misce. Można również(...)wykorzystać odpowiednią funkcję naszej mikrofali. Rozmrożone maliny zmiksować.   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy

Chocolate Muffin Blog
Wąsate mufffinki 147

łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka

pink envelope
W pogoni za czasem. Spóźniona marmolada, bułeczki i śniadanie w słońcu. WP#95. 148

łyżki mleka w proszku (nie dodałam) 2 łyżeczki soli (zmniejszyłam do 1) 1 łyżeczka drożdży instant (dodałam 1,5 łyżeczki) skórka starta z 1 pomarańczy cukier trzcinowy do posypania Wszystkie składniki umieścić w misce miksera z hakiem i mieszać,aż wszystko się połączy - ok. 3 minuty. Zwiększyć prędkość miksera i mieszać do większego rozwinięcia glutenu - ok.7 minut. Ciasto umieścić

KUCHARNIA
Muffiny z borówkami i czekoladą 144

mąki4 jajka1 łyżka proszku do pieczenia25 dag margaryny1 szklanka cukru1 szklanka borówek1 1/4 szklanki mlekacukier waniliowy6 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie:Margarynę ucieramy z cukrami. Powoli dodajemy po jednym całym jajku. Ucieramy na jednolitą masę. Powoli dodajemy na zmianę składniki suche i mleko. Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekaną czekoladę i borówki. Mieszamy łyżką.Przekładamy ciasto do foremek

Lawendowe Niebo
Babka piernikowa 173

Przepis może i trochę świąteczny, ale co zrobić jeśli wcześniej nie było czasu na jego dodanie, może przyda się za rok ;) Szybka, pyszna korzenna babka do

Ze smakiem i z pasją
Gofry pizzowe 379

Mąkę, proszek do pieczenia, sól, chili i olej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem. Łączymy składniki suche z mokrymi. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Salami kroimy.  Natkę pietruszki drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie

Ostra na Słodko
Placek z jabłkami i budyniem 286

łyżeczka proszku do pieczenia ew. łyżka zimnej wodyMasło posiekać, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby, można dodać łyżkę zimnej wody.Blaszkę o wymiarach 25×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowym ciastem wyłożyć dno blaszki. Razem z blaszką włożyc do lodówki i chłodzić przez godzinę.Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe bez cukru 1 litr mleka 1 cukier waniliowy

Z Kuchni Do Kuchni
Bułeczki pszenne z Poolish 135

Skoro powiedziało się A, trzeba powiedzieć B. Skoro zrobiło się Poolish, trzeba go wykorzystać. I tak wybór padł na delikatne bułeczki pszenne, odnalezione na hiszpańskojęzycznym blogu.Delikatne

Grahamka, weka i kajzerka
Lukrowane księżyce 185

pieczenia Masło, cukier i żółtka utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Białka ubić i delikatnie wmieszać do ciasta. Ciasto wylać na dużą blaszkę (lub dwie mniejsze), wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby ciasto było bardzo cienkie. Piec ok 20 min. w 175 C.Po upieczeniu ciasto wyłożyć na deseczkę, polukrować i szklanką lub kieliszkiem wykrawać księżyce(...)Lukier;25 dag cukru pudrusok z 1/2 cytryny 2 łyżki mleka Wszystkie składniki utrzeć. źródło,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Mini bułeczki a’la Scones 159

proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 5 łyżek masła 2 jajka 150ml mleka Jajka roztrzepujemy razem z mlekiem, zostawiamy ok. 60 ml do smarowania bułeczek. Suche składniki wraz z miękkim masłem wyrabiamy w misie robota za pomocą haka do pizzy, dodajemy 2/3 mieszaniny jajek i mleka, dalej wyrabiamy aż wszystko się połączy. Wyciągamy ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kawowa pianka 242

proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. W międzyczasie dodać wodę. (Dodając mąkę i wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.  25 dkg margaryny  1/2 l mleka

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z masą krówkową :) 156

Hej ho! I znowu te muffiny, chyba się w nich zakochałam ;)) No ale jak tu się nie oprzeć takiej prostocie i wikwintności w smaku... ach!Składniki

Emcia Pichci
Babeczki z jagodami!!! 144

łyżeczki proszku do pieczenia;1 szkl. mleka;1 jajko;kilka kropli aromatu - ja użyłam cytrynowego;2 garści jagód - u mnie mrożone :) Masło/margarynę rozpuścić i ostudzić. Wszystkie sypkie składniki mieszamy razem. "Mokre" mieszamy w osobnym naczyniu. Łączymy sypkie i mokre - nie zbyt dokładnie. Dodajemy jagody. Mieszamy delikatnie. (Jeśli jagody puszczą sok, babeczki po upieczeniu będą niebieskawe ;) ). Ciasto przekładamy

Miksturownik
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 180

proszku, ~1/4 szkl., patrz: uwagi **) 285 g posiekanej gorzkiej czekolady (dałam mniej)*** Przygotowanie 1. W dużej misce wymieszać mączkę migdałową, sodę oczyszczoną i sól.2. W małej misce utrzeć jajka, masło lub olej kokosowy, śmietanę lub mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i stewię. Połączyć uzyskaną masę z surowymi składnikami. Dodać posiekaną czekoladę.3. Nakładać łyżką spore porcje ciasta (****). Za pomocą łyżki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Łatwa babka dwukolorowa 177

kubkiem ciepłego mleka. Starszy zjadł najwięcej kawałków, dlatego na pewno upiekę ją jeszcze nie raz... Więcej przepisów na wielkanocne słodkości znajdziecie tutaj . Składniki: 6 całych jajek 1 szklanka cukru (dałam niepełną) 1 łyżka domowego cukru waniliowego lub esencji waniliowej 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 250 g masła lub margaryny (polecam masło) 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)minut mikserem). W tym czasie roztop masło lub margarynę. Gorącą dolewaj stopniowo do masy jajecznej (ciągle miksując), dodając jednocześnie obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj tylko do dokładnego połączenia składników. Ciasto podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao. Ciasto nakładaj na przemian do formy z kominem wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką (lub najpierw wyłóż jasne, później

Czerwień i błękit
Domowy McRoyal jak z McDonald's 386

masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko   odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) sezam do posypania Burgery: 500 g wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz słodka papryka w proszku gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule(...)minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto (będzie ono miało dość "luźną" konsystencję dlatego warto przygotować je w food procesorze lub wyrobić hakami do ciasta drożdżowego - starajmy się nie dosypywać mąki, bo bułeczki utracą puszystość). Przekładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1 h). Po tym czasie ciasto dzielimy na porcje z których formujemy nieduże kuleczki

Słodka Strona
Biszkoptowy torcik w kształcie lalki 225

Najpierw musimy upiec trzy biszkopty. Każdy pieczemy z 3 jajek, 0,5 szkl. cukru, 0,5 szkl. mąki i 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Plus ewentualnie 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto na każdy biszkopt przygotowujemy oddzielnie. Nie robimy od razu całej porcji z 9 jajek. Inaczej piana z białek może opaść, a biszkopt nie wyrośnie tak ładnie. Niestety już(...)owocami wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy krem maślany. Bardzo miękkie masło miksujemy na puch. Ciągle miksując, dodajemy połowę cukru pudru, a następnie 2 łyżki mleka. Później resztę cukru pudru i znów mleko. Krem powinien być dość gęsty, ale jednocześnie musi się dać łatwo smarować. Jeśli jest zbyt rzadki, dodajemy więcej cukru pudru i znów miksujemy. Masa musi być idealnie gładka

Ratunku obiad
Proste ciasto z malinami 145

Sezon na maliny wciąż jeszcze trwa i dlatego malinowe ciasto wjechało na nasz stół. Do wypieku użyłam mąki samorosnącej, ostatnio jestem nią zauroczona, natomiast jeśli takiej

Moje Małe Czarowanie
CUSZIMA 142

proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka.Następnie mąkę zmieszaną z pr do pieczenia,na końcu kakao i całość lekko wymieszać.Wylać na formę do pieczenia i piec ok 30 min w 180st C. Masa budyniowa: 1/2 l mleka   2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 25 dag masła 3 łyżki cukru kryształu Z mleka,cukru(...)szklanki wody.Śmietanę ubić,dodać cukier i tężejącą galaretkę lub śmietan-fix. Dodatkowo:   duża paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe truskawki na wyłożenie na wierzch   Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami

Niespełnione zdolności kulinarne