ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:529/767)

Pancakes z malinami 203

Mam nadzieję, że każdy lubi słodycze! Ja chyba nie znam osoby, która odmawia by zjedzenia placków lub naleśników. Uwielbiam je! Nie muszą być idealnie kształtne, mają

Niezły Młynek
Pijana kukułka 281

bitą śmietaną, lekkim czekoladowym biszkoptem i mocno pijanymi, kawowymi biszkopcikami. Bardzo eleganckie lekkie, delikatne ciasto ale z charakterem,  doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Biszkopt:  5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy  z solą(...)jeszcze chwilę miksujemy, a potem ostrożnie wsypujemy mąki, proszek i kakao. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa:  1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka  Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 155

bardziej puszystym, miękkim i elastycznym, utrzymującym dłużej świeżość, wilgotność ciasta i jego delikatność. Tang zhong jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Istnieje wiele przepisów na chleb, bułeczki, rogale na słodko lub ostro, nadziewane marmoladą, owocami, albo kawałkami mięsa i sera. Duże możliwości w tworzeniu nowych, własnych przepisów daje zamiana wody na mleko lub sok o dowolnym smaku.  /informacje o tang(...)mleka w proszku 40g cukru /dałam 30 g/ 8 g soli 8g drożdży instant /dał am 7 g/ 200 g mleka 170 g tang zhong 40 g masła  180 g brązowego gotowanego ryżu,niesolonego,ostudzonego / dałam 200 g i zastąpiłam ryż kaszą gryczaną/ tang zhong 30g mąki chlebowej /użyłam typ 650/ 150g mleka Mleko w temp

KUCHARNIA
Katarzynka – ciasto z pierniczkami 446

się z masą. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiego cista. Przekładamy równomiernie do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy 110 g cukru(...)mleka zagotowujemy z cukrem. Budyń dokładnie mieszamy w pozostałym mleku i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładka masę. dodatkowo: ok. 250 g powideł śliwkowych ok. 16 szt. pierniczków Katarzynek polewa czekoladowa wykonanie ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowa wiewiórka 500

osób i szykowałam je już dzień wcześniej. Masa idealne zgęstniała, a biszkopt delikatnie zwilgotniał. Kontrastowy lekko kwaskowaty dżem wpasował się tu idealnie nie tylko smakowo, ale również i kolorystycznie. Ciasto wyszło bardzo smaczne: kremowe, nie za słodkie i kokosowe. Ciacho jadły też osoby, które nie są za specjalnie zwolennikami kokosu i o dziwo bardzo im smakowało, więc naprawdę warto spróbować(...)proszek) – 60 g czyli 2 opakowania + 90 ml mleka (do rozpuszczenia budyniu) – 300 g konfitury z czarnych porzeczek (lub innej kwaskowej) – 220 g masła w temperaturze pokojowej + 5 łyżek cukru pudru Mleko, wiórki kokosowe, cukier oraz cukier waniliowy należy zagotować. W tym czasie budyń rozpuszczamy w 90 ml mleka dokładnie mieszając go trzepaczką. Gdy mleko z kokosem

Relaxtime
Mleczna babka 218

Choć święta już sporo za nami, przedstawiam, Wam jeszcze przepis na pyszną babkę, którą znalazłam  tu.  Polecam, bo jest smaczna, a w dodatku prosta

Ewusiowe Smaki
Domowy budyń + film 175

Domowy budyń to znakomity pomysł dla dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje

Smakowite Dania
,,Bakaliowo waniliowy blok z mlekiem w proszku’’ 168

Zapraszam na słodki biały blok mleczny z kolorowymi bakaliami. Blok czekoladowy zawsze kojarzył mi się z dzieciństwem, chwilami pełnymi szczęścia i beztroski. Jeśli lubicie obłędnie słodką

Podróż w kulinaria
Muffinki bananowe 179

Muffinki bananowe są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Uwielbiam smakowe eksperymenty z muffinkami bo można dosłownie dodać wszystko co się lubi. Składniki

Smaczne Potrawy
Tort czekoladowo-śmietanowy. 195

proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z dodatkiem soli na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier (łyżka po łyżce, za każdym razem dokładnie miksując), odkładamy mikser zastępując go szpatułką lub łyżką. Suche składniki przesiewamy wprost do piany i delikatnie mieszamy, żeby piana nie opadła. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy łyżką. Biszkopt kakaowy ma tendencję do wybrzuszania się, toteż ja rozgarniam ciasto(...)dobrze rozpuści, cienką strużką wlewamy żelatynę. Miksujemy aż masa będzie gładka i puszysta.       Składamy tort. Jeden blat ciasta układamy w tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową. Nasączamy go 8 łyżkami ciepłego kakao lub mleka. Na nasączony biszkopt wykładamy 2/3 masy czekoladowej, wyrównujemy i wykładamy 1/3 masy śmietanowej. Na wierzch kładziemy drugi blat ciasta, na nim rozsmarowujemy

Rozpustne gotowanie
Wegańskie ciasto porzeczkowe | Ciasto owocowe bez jajek i mleka 89

Ciasto bez jajek, nabiału czy napoju roślinnego, ze składników, które zapewne każdy znajdzie w swojej kuchni. Nektar porzeczkowy można zastąpić innym sokiem owocowym wg uznania :) 220 g mąki pszennej 40 g cukru trzcinowego łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/3 szklanki oleju (80g) szklanka nektaru porzeczkowego (240g) łyżka soku z cytryny szczypta soli dodatkowo: 2 łyżki kropelek gorzkiej czekolady(...)stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Przelewamy do keksówki, posypujemy czekoladą i pieczemy 45 minut. Podajemy ze świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł Wegańskie ciasto porzeczkowe | Ciasto owocowe bez jajek i mleka pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI, PIECZARKAMI I SEREM +FILMIK 178

piekarniku. Wyszły mega pyszne i pachnące. Do takiego dania nie trzeba nikogo zachęcać bo samo znika po upieczeniu. SKŁADNIKI : 500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 - 400 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto dokładnie mieszamy, aż powstanie gładkie, lekko rzadkie ciasto. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej z odrobiną oleju. Powinno wyjść około 10-12 placków. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju aż pieczarki zmiękną i soki odparują. Przecier pomidorowy mieszamy z ketchupem, oregano, oraz doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dokładnie mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Mąka lniana zamiast jajka i Vege Pancakes z czerwonym agrestem 233

suche : mąkę, mąkę kokosową, sól, sodę oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i olej kokosowy. Miksujemy do połączenia 2. Mąkę lnianą łączymy z 2,5 łyżkami wody mieszamy do otrzymania lepkiej, zwartej i gładkiej papki. Uwaga składnik ten jest konieczny po służy jako spoiwo (jajko). Odstawiamy.  3. Mleko ryżowe łączymy z octem i wodą. Do suchych(...)składników dodajemy mieszankę mąki lnianej i wody mieszając partiami wlewamy płyny. Mieszamy. Ciasto zacznie momentalnie pracować, gdyż soda zareaguje z kawsem pochodzącego od octu.  4. Dodajemy przyprawy: cynamon oraz ekstrakt waniliowy. Mieszamy.  5. Pancakes smażymy na posmarowanej tłuszczem patelni (najlepiej teflonowej)  na małym ogniu. Na złoty kolor.  RADA: Placki obracamy w momencie, gdy wierzchnia warstwa całkowicie

vaniliowoczekoladowa
Rolada truskawkowa 190

Rewelacyjne połączenie smakowe truskawek, śmietany i czekolady. Na prawdę trudno się oprzeć. A te truskawki! Ciasto po prostu pachnie latem. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Nadzienie: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego(...)łyżki cukru 2 śmietan-fixy 2 listki żelatyny 500 g truskawek Dekoracja: 100 g mlecznej czekolady + kilka łyżeczek mleka kilka truskawek WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Zmniejszyć obroty miksera, po czym dodawać

Passions hobbies life
Faworki trydenckie. Przepis na faworki bez śmietany. 246

szklanki cukru 1/2 szklanki mleka (u mnie 2%) mała szczypta soli 1 jajko (u mnie M) 1 łyżka wódki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g miękkiego masła lub margaryny 1 łyżka oleju kilka kropel aromatu pomarańczowego Dodatkowo: olej do smażenia i cukier puder do oprószenia faworków Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę(...)soli. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy resztę składników i zaczynamy ciasto wyrabiać ręką. W przypadku gdyby ciasto się za mocno kleiło sypiemy na rękę (, którą wyrabiamy ciasto) odrobinę mąki (nie sypiemy mąki bezpośrednio do ciasta, aby nie przesadzić z jej ilością). Ciasto powinno się dać łatwo zagnieść – ma być elastycznie i nieklejące. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy

Słodkie okruszki
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą! 232

Warswa budyniowa: 1 budyń śmietankowy (40g)  2 łyżki cukru 500 ml mleka  Śliwki: 850 g śliwek węgierek Beza: 5  białek 250 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe lub zmielone orzechy   Spód: Do miski wsypać dwie mąki, proszek do pieczenia, cukier oraz dodać pokrojone masło. Zagnieść na jednolitą masę. Następnie należy dodać 5 żółtek(...)dalej zagniatać. Blaszkę o wymiarach 29 x 35 cm należy wysmarować masłem i wyścielić papierem do pieczenia. Blaszkę wylepić ciastem i podziurkować widelcem. Ciasto piec w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wyłożyć na upieczone ciasto. Śliwki umyć, usunąć pestki, a następnie wymieszać z mąką

Receptura smaku
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 217

kruszonką. Klasyka w najlepszym wydaniu. Spróbujcie koniecznie.    Spód: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3/4 kostki masła lub margaryny 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miała 23,5 x 35,5 cm) i podpiekamy na złoty kolor(...)minut w 180 st. C) Masa serowa: 1 kg sera 5 jaj 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 puszka brzoskwiń (w sezonie można śmiało użyć świeżych) Ser mielimy (jeśli nie używamy gotowego zmielonego).  4 białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka

Cynamonowe szczęście
babeczki majonezowe z masą 150

pieczenia wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy majonez i miksujemy. Mąkę orkiszową mieszamy z mąka ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Na końcu dodajemy ekstrakt waniliowy. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffinki. Pieczemy w 180 st. C przez(...)upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę maślaną: 75 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 2 łyżki mocnego naparu kawy, wystudzonego 2 łyżki mleka dodatkowo starta czekolada do psypania cukrowe jajeczka do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Masło miksujemy z 1/2 częścią cukru na puszysty krem. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Na wystudzone babeczki wykładamy krem, posypujemy startą

Domowy Smak Jedzenia
Placki z kukurydzy , groszku i sera cheddar . 170

mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 180 ml mleka sól , pieprz do smaku  2 łyżki suszonego szczypiorku  Sos madziarów jako dodatek  Olej do smażenia  Wykonanie : Do miski przełożyć kukurydzę z groszkiem , dodać starty ser , żółtka , wszystkie przyprawy , suszony szczypiorek i wymieszać . Następnie dodać mąkę z proszkiem i wymieszać , przyprawić do smaku solą i pieprzem(...)końcu dodać ubitą pianę z 3 białek i delikatnie wymieszać .  Na patelni rozgrzać troszkę oliwy , nakładać porcje ciast  smażyć z obydwu stron na złoty kolor . Podawać z ostrym sosem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 234

niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Wlewamy żółtka, a następnie mąkę, proszek i kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Pieczemy ok 30 minut(...)Warstwa miętowa: ok 200 g landrynek miętowych 1/4 szkl wody budyń śmietankowy 1 1/2 szklanki mleka masło 2 łyżki cukru Landrynki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż cukierki się rozpuszczą, zajmuje to dłuższą chwilę, ale gwarantuję, że na pewno się rozpuszczą.W 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń z 2 łyżkami cukru, resztę mleka

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka leśny mech z kremem śmietankowo - budyniowym 182

cukrem dodać oliwę, proszek do pieczenia, mąkę i delikatnie wymieszać. Na samym końcu dodać szpinak   i dokładnie połączyć z masą. Ciasto wylać do prostokątnej formy o wymiarach ok. 20 x 25 cm i piec przez 25 minut.   3. Gotowe ciasto wyjąć z formy i wykroić w nim kółka z pomocą szklanki. Z ciasta które pozostałe ściąć wierzchnią przyrumienioną(...)warstwę i pokruszyć na drobno.       4. Połówkę budyniu ugotować w ¾ szklance mleka i ostudzić, a następnie zmiksować. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem a następnie dodać roztrzepany budyń i ubić tylko przez moment.   5. Na każdy krążek ciastka wyłożyć łyżkę kremu, posypać rozdrobnionym ciastem i włożyć truskawkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.   przepis

Jadło i czytadło
Muffinki z truskawkami i rabarbarem 181

obrać rabarbar i oczyścić truskawki ze szypułek. Rabarbar kroimy w małą kostkę, truskawki na pół i mieszamy z cukrem pudrem. Mąkę i proszek do pieczenia należy przesiać przez sitko do miski, dodać cukier. Do osobnego naczynia wlać mleko, olej oraz dodać jajka i zmiksować.  Płynną masę dodajemy do suchych składników i miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masę na muffinki(...)nalewamy do papilotek, które układamy na blaszce. W osobnym naczyniu przygotowujemy kruszonkę: wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy miękkie, pokrojone w kostkę masło i palcami rozcieramy całość. Na ciasto nakładamy rabarbar i truskawki i całość posypujemy kruszonką.     Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.  Piec 25-30 minut (do suchego patyczka).   Smacznego

paapilotkaa
.649. czekoladowo-bananowo pod orzechową skorupką 172

białkowe czekoladowe* ciasto z bananem (w środku) i orzechami ziemnymi~ *z dodatkiem czekoladowej odżywki białkowej Jestem na facebook'u również jako "fotograf" więc jeśli chcecie oglądać moje prace, wiedzieć co słychać,  etc. zapraszam do polubienia! :) KLIK PRZEPIS /1 porcja/ ~50g mąki pszennej razowej ~miarka (20g) odżywki białkowej o smaku czekoladowym ~jajko ~50ml mleka sojowego czekoladowego (lub naturalnego) ~banan ~cukier/stevia(...)łyżki orzechów ziemnych, posiekanych ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~szczypta soli Wymieszać razem wszystkie suche składniki, dodać jajo i mleko, ponownie wymieszać. Banana pokroić w kostkę i delikatnie wmieszać w masę. Przelać masę do naczynia żaroodpornego, posypać orzechami. Piec 30-40 minut w 190*C (do "suchego patyczka"). Smacznego

breakfast of dreams
sernik 157

kostki masła (125 g) 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Składniki na masę serową(...)twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru pół szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 jajko 4 żółtka (4 białka odłożyć na pianę) olejek waniliowy lub ekstrakt z wanilii (do smaku) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Wszystkie składniki na masę serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników

w mojej kuchni
Pleśniak na jesienny dzień 411

kubkiem ciepłego mleka i dobrą książką. Bo co tu innego robić gdy nie można wyjść do ogrodu. Ooo, można jeszcze włączyć piekarnik i zagrzać maleńką kuchnie miłym ciepłem pieczonego ciasta. Tak też robię, ale co jeśli się do tego za bardzo przyzwyczaję? Chyba zacznę rozdawać ciasta znajomym bo sami ich wszystkich nie zjemy.   Pleśniak ciasto: 3,5 szklanki mąki(...)krupczatki 37dag masła 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka proszku do pieczenia 6 żółtek 1 łyżka kakao beza: białka z 6 jaj 1,5 szklanki cukru +dżem Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. W kopczyk wbić żółtka i wkroić masło. Ciasto zagnieść. Podzielić na 3 części. Pierwszą rozwałkować na placek i podpiec na złoto

Zapiski Młodej Żony
Muffinki z brzoskwiniami 203

Niezwykle udane i pyszne muffinki, na które przepis znalazłam na blogu Mniam...pyszne!Składniki:Suche:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1/4

Kuchnia domowa Ani
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami 209

wiecie bardzo lubię ciasta budyniowe.Z owocami … z galaretką … wykorzystując do nich świeże sezonowe owoce.Dziś mam dla Was przepis na budyniowe  z brzoskwiniami i galaretką.Delikatne , mięciutkie …. jest świetnym pomysłem na poobiedni deser.Polecam!SKŁADNIKI:( forma keksówka )BISZKOPT:jajka – 2 sztcukier – 2 łyżkicukier wanilinowy – 1 opproszek do pieczenia – 1 łyżeczkamąka – 2 łyżkiMASA BUDYNIOWA:budyń waniliowy – 1,5 opcukier(...)mąki przesianej z proszkiem do pieczenia.Dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 30 minut / 180 CMASA:Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.Zostawiamy do ostudzenia.Odlewamy ok. 0,5 szklanki mleka.Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier.Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą.Budyń rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy

Ostra na Słodko
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 187

szklanki mąki2 jajka30 g drożdży100 g margaryny0,5 szklanki cukru50 ml mleka+krem czekoladowy (lub rozpuszczona czekolada), 0,5 szklanki orzechów włoskichW ciepłym mleku rozpuszczamy 2 łyżki cukru i drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia.Orzechy mielimy na proszek w blenderze. Można też pociąć je nożem na drobne kawałki, ale zajmie to znacznie więcej czasu.Zmielone orzechy mieszamy z kremem czekoladowym, dodając(...)małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej margaryny (nie musi być zimna, ale nie może parzyć) dodajemy cukier oraz jajka i dokładnie mieszamy.Mieszamy razem margarynę, mąkę i drożdże. Ciasto wyrabiamy przez chwilę łyżką lub rękami i odstawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką.Wyrośnięte ciasto przekładamy na stół, wyrabiamy chwilę w rękach i rozwałkujemy na okrągły placek o grubości około

Ciastkozercy
Muffiny brzoskwiniowe 206

Ciągle mówimy, by nic nie powiedzieć. Anna Kamieńska Składniki:suche:2.5 szklanki mąki pszennej0.5 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego1.5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia  0.5 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka cukru z prawdziwą waniliąszczypta solimokre:3/4 szklanki mleka sojowego1/2 szklanki olejukilka kropel aromatu śmietankowegododatkowo:3-4 brzoskwiniecynamon (opcjonalnie)sos czekoladowy (opcjonalnie)Przygotowanie:     W jednym naczyniu mieszamy(...)sobą wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Mokre wlewamy do suchych. Mieszamy. Dorzucamy pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie i ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek. Wierzch każdej muffinki delikatnie posypujemy cynamonem. Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach C. Po ostygnięciu możemy nasze słodkości polać czekoladowym sosem :)        Nie lubię wypadać z rytmu

Weganizm infantylny