ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:513/767)

Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndzą 180

maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia 100 g bryndzy Kaszę wkładamy do miski, dodajemy posiekaną cebulę i jajka. Mieszamy. Cukinię myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z kaszą. Dodajemy mleko, śmietanę, 2 łyżki pokruszonej bryndzy, posiekany czosnek, sól, pieprz, mąkę i przyprawy. Mieszamy. Ciasto przygotowujemy bezpośrednio przed pieczeniem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche Ciastka Digestive z czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.150 216

łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 3 łyżki mleka 20 g gorzkiej czekolady, posiekanej opcjonalnie łyżka wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów Do misy miksera wsypujemy suche składniki oraz pocięte na kawałeczki masło. Rozdrabniamy masło mikserem lub nożem tak by stworzyło drobinki wśród maki. Dolewamy mleko, wsypujemy czekoladę i zagniatamy zwarte ciasto. Formujemy z niego wałek

Dzieje kuchennej Wiewióry
ciasto a la delicja 365

stopniowo przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu przy pomocy np. szklanki wycinamy w nim kółka. składniki na masę budyniową z kawą: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
FIT OREO CIASTECZKA 144

stopni C. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką ryżową. Przy pomocy szklanki wykrawamy nasze ciasteczka. Powinno wyjść ich łącznie 12-14.  Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 15 minut w 150 stopniach C .  kremowe nadzienie: 50 g płatków jaglanych 50 g mleka w proszku odtłuszczonego 3 łyżki wiórków

Kuchnia Ellie
Drożdżówki z białym serem. 178

rozczyn: 125 ml mleka 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru (dałam 2 łyżki) na ciasto: 340 g maki tortowej 40 g masła 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego  szczypta soli na nadzienie: 500 g twarogu (śmietankowy tłusty) 1 jajko 2 łyżki cukru waniliowego (1 łyżka cukru pudru trzcinowego) (1 łyżka budyniu waniliowego - proszku) lukier cytrynowy Przygotowujemy rozczyn

Gotuj Sam!
Snikers siostry Anastazji 348

bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczeni a 3 łyżki cukru kryształu wykonanie ciasta orzechowego; połowę orzechów pokr oić, a d rugą połowę zmieli ć białka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników, lekko wymieszać i piec w temp. 160-180st. C w nagrzanym piekarniku przez 25 minut W ykonanie kremu; składniki; 2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 5 żółtek

Gorący kąsek
Bałwanki – świąteczne ciasteczka 137

rozlazłe gigant ciasto :) Jeżeli nie czujecie się pewnie przy lukrowaniu, można poprzestać na samym pieczeniu. Chciałam zrobić coś w świątecznym akcencie i tak wybrałam ciasteczka „bałwanki”. Inspirowałam się tym przepisem. Składniki (ok. 20 sztuk ciasteczek) 2 szklanki mąki pszennej 140g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki soli 1 jajko

Pink Envelope
Gofry żytnie - również dla diabetyków. 160

MANGO /przepis własny/ Składniki: Ciasto: 45g mąki żytniej razowej 25 g mąki owsianej 1 jajko łyżka stewii w kryształkach 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki oleju rzepakowego ekstrakt z migdałów szczypta soli 80 g kremu owocowego "Zaczarowane mango" Do podania: * sos czekoladowy bez cukru: łyżka kremu kakaowo-orzechowego ze stewią  + 4 łyżki mleka *  musli orkiszowo-żurawinowe * herbata

Poranek na słodko
Ciacho Cappuccino 362

się zrobić foto, ciasto rozeszło się migiem.To wcale nie oznacza , że było smaczne lecz po prostu wspaniałe powiem nie skromnie. Składniki na biszkopt: 5 jajek 10 łyżek cukry 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na masę budyniową: 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka masło 200 g spirytus

Różowa kuchnia
Bezglutenowe Placuszki W Trzech Odsłonach Z Truskawkami I Chią 141

jajko na piankę, wlewamy mleko z nasionami bądź bez, wsypujemy mąkę oraz dajemy proszek do pieczenia. Całość mieszamy do gładkiej dość gęstej konsystencji. 3. Rozgrzewamy suchą patelnie i wylewamy po 1-1,5 łyżki masy: - pierwsze placuszki robimy bez dodatków, weszło mi na patelnie 4. - do drugich dajemy pokrojone w plasterki truskawki ( kiedy wylejemy ciasto na patelnie, natychmiast układamy

Gotowanie...to proste !
Deser z czereśniami 208

deser czy to ciasta. Osobiście lubię szybkie i nieskomplikowane desery na lato . Sezonowe owoce jak najbardziej się do tego nadają. Deser z czereśniami Składniki: 4 porcje 300 g wypestkowanych czereśni 2-3 łyżki cukru, lub wedle smaku 1 listek żelatyny lub 1 łyżeczka żelatyny w proszku 250 śmietanki kremówki ½ łyżeczki waniliowego ekstraktu ½ l mleka 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 4 łyżki

codojedzenia
Babeczki owsiane na Dzień Dziecka 158

owsianych błyskawicznych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl cukru trzcinowego 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1/3 szkl oleju 1/4 szkl mleka 2 jajka kilka łyżek jagód kilka małych truskawek W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Wymieszać wszystkie składniki łyżką. Do silikonowych foremek na babeczki lub papilotek nakładać po łyżeczce ciasta, kilka jagód i wypełniać

Smakołyki Asi
Muffiny ze słoika- pomysł na prezent DIY 188

pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 70g brązowego cukru 100g mąki szczypta soli 2 łyżki kakao 70g białego cukru pokrojona w kostkę czekolada mleczna (100g)  Tekst do umieszczenia na etykietce: Składniki:  -jajko -1/3 szklanki oleju -szklanka mleka Jajko, olej i mleko mieszamy razem. Dodajemy do tego składniki ze słoika, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek

Czerwona Porzeczka
Tawa Tawas 143

cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/4 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka masła (miękkiego lub roztopionego) 125 ml mleka Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia cukier puder do posypania miód do polania (płynny) Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać (najlepiej mikserem z końcówką tzw. "hakiem") do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji ciasta. (Ciasto powinno być miękkie, elastyczne

Di gotuje
Orzechowiec 97

mikserem na najniższych obrotach. Ciasto przelać do formy z wyłożonym tylko dnem papierem do pieczenia, piec w 160 - 170'C około 35 minut.  Po tym czasie upuścić z formą na podłogę, wystudzić w blaszce i przeciąć na 3 blaty. KREM ORZECHOWY: Z litra mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z cukrem, w odlanym rozmieszać proszki budyniowe. Na wrzące mleko

Cakes By Kejt
Mini torciki 149

koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 1 szklanka cukru 3 jajka 150 g masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki mleka Masło, ser, jajka, cukier podgrzewamy

Pyszności Słodkości
Alfabet cukiernika - czyli składniki, których nigdy nie może zabraknąć w Twojej kuchni 110

masło (tylko 83%), mleko, miód N - nowości - gdy zauważysz w sklepie nowy, ciekawy produkt to nie zawahaj się go zakupić, na pewno wymyślisz co z niego stworzyć O - owoce (zarówno świeże, jak i mrożone), bo nigdy nie wiesz kiedy przyjdzie Ci ochota na ciasto ucierane z owocami, czy owoce pod kruszonką; olej P - proszek do pieczenia; płatki kukurydziane i owsiane

Mania Wypiekania
Muffiny z czekoladą 136

sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kardamonu 1 szklanka mleka ⅓ szklanki oleju 1 jajko posiekana czekolada np. gorzka Wykonanie: Suche składniki włożyć do miski i wymieszać. W mniejszej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Mokre składniki wlać do suchych, dodać czekoladę i wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek

Mama Gotuje
Pączki bananowe 191

szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/ 2 łyżeczki sody 1/ 2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru pudru (jeśli lubicie słodkie desery można dać trochę więcej) Banany zmiksować na puree (ja rozgniotłam widelcem). Dodać jajko i mleko, dokładnie wymieszać lub krótko zmiksować. Dodać sypkie składniki i ponownie wymieszać. Powinniśmy otrzymać dosyć gęste jednolite ciasto, konsystencją przypominające gęste ciasto

Czerwień i błękit
Muffinki mocno kakaowe z bananami 113

widelcem 1 jajko 60ml mleka 60 ml oleju 120 ml ciepłej wody Składniki suche: 13dkg mąki pszennej 10dkg cukru 35g kakao ciemnego 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Piekarnik z włączonym termoobiegiem rozgrzać do temp 170  st.C. Bardzo ważne aby to zrobić przed przygotowaniem ciasta, bo nie lubi leżakowania

Maślane ciasteczko
Muffiny czekoladowe 169

przywarły do dna. Przestudzić. Mleko, olej i jajko roztrzepać, żeby się połączyły, dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem. Dokładnie zmiksować na jednolitą masę, dorzucić przestudzone płatki ryżowe z jabłkiem i wkroić całego banana (najlepiej pokroić go w półplasterki, żeby nie były za duże). Nakładać do silikonowych papilotek do połowy wysokości, na ciasto nakładać po łyżeczce masła orzechowego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto ze śliwkami! 188

masła - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajo  - 50 g cukru - kilka kropel soku z cytryny - płaska łyżka jogurtu - mąką do podsypywania Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja - 1 białko - 100 ml mleka - serek mascarpone - 4 czubate łyżki

SMYKWKUCHNI
MUFFINKI MARMURKOWE A'LA ZWIERZACZKI 127

produkty suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier wanilinowy. W drugiej produkty mokre czyli jajka, mleko, olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i mieszamy łyżką (tylko do połączenia się składników). Następnie masę dzielimy na 2 części, do jednaj dodajemy kakao, mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami.  Do każdej nakładamy na zmianę ciasto ciemne i jasne

Walijskie Pichcenie
Mini torciki 206

koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 1 szklanka cukru 3 jajka 150 g masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki mleka Masło, ser, jajka, cukier podgrzewamy

Salonik smaków
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 182

Jajka roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy mleko, olej, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy do połączenia. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Wymieszane składniki wsypujemy do mokrych skalników i mieszamy przy pomocy rózgi kuchennej do połączenia. Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 217

Jajka roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy mleko, olej, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy do połączenia. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Wymieszane składniki wsypujemy do mokrych skalników i mieszamy przy pomocy rózgi kuchennej do połączenia. Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach

Made By Mom And Son
Panceksy z dodatkiem dżemu i bitej śmietany 139

szczypta soli Przygotowanie: Mąkę, mleko, proszek do pieczenia, cukier i olej wsypujemy do miski. Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy je do pozostałych składników. Do białek dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę. Składniki z miski również miksujemy na gładką masę. Łyżką delikatnie przekładamy pianę z białek do masy i dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto małymi porcjami wylewamy na rozgrzaną

ChilliJemy
Łaciate muffinki a'la zebra 121

kąpieli wodnej, łączymy z mlekiem i jajkami. Dokładnie mieszamy. W osobnej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli. Dolewamy do nich składniki płynne. Mieszamy łyżką lub trzepaczką tylko do połączenia składników. Dzielimy na 2 części - do jednej dodajemy kakao i dokładnie łączymy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Ciasto wlewamy na przemian jasne

Kolorowy Przepisownik
muffinki ze szparagów - szparagowe muffinki 86

szparagi Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W drugiej misce szparagi wymieszać z olejem, mlekiem, śmietaną, jajkami. Połączyć mąkę ze szparagami, wymieszać. 3 szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej i ocukrzonej wodzie. Gotować 3 minuty od zagotowania. Ostudzić, okroić w plasterki grubości około 1 cm. Do foremek na muffinki, włożyć trochę ciasta, położyć kawałek szparaga i przykryć

królestwo garów
Carrot Cake, Ciasto marchewkowe - marchwiak, a na Śląsku- marchwiok 188

następnie dodajemy do niej proszek do pieczenia, sodę, mąkę i ponownie ucieramy. Na koniec dodajemy startą marchewkę. Gotową masę wylewamy do średniej wielkości blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C, około 50 minut. Wystudzone ciasto polewamy lukrem. Lukier: ok. ¾ szklanki cukru pudru ok.3 łyżki mleka Cukier puder wsypujemy

Smakowy Raj
Orzechowe muffiny 229

jednej misce z mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, wsypujemy cukry i proszek do pieczenia.  Orzechy włoskie drobno siekamy, cukierki kroimy w większą kostkę, wafelki kruszymy. Do mącznej mieszanki wlewamy płynne składniki i wsypujemy orzechy, wafelki i cukierki, wlewamy syrop klonowy i całość mieszamy łyżką - tylko do połączenia składników. Nakładamy ciasto do papierowych foremek

Lawendowe Niebo
Biszkoptowe babeczki z dżemem 150

szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka mleka -2 jajka -1/3 szklanki oleju -1/2 łyżeczki sody -kropla aromatu waniliowego -nadzienie: dowolny dżem (u mnie truskawki w syropie)   Wykonanie: W naczyniu mieszamy wszystkie składniki oprócz dżemu, do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papilotkami. Łyżką nakładamy do każdej ciasto, do wysokości 1/3 foremki

KasiekGotuje
Bułeczki mleczne 175

szklanki mleka w proszku 2 łyżki masła roztopionego masła 1 łyżka płynnego miodu 15g drożdży 1 jajko 1/2 łyżeczki soli wymieszane jajko do posmarowania i sezam do oprószenia bułeczek. Roztopione masło wymieszać z ciepłym mlekiem, miodem i drożdżami. Odstawić na 15 minut, aż zaczną się lekko pienić. Powoli dodawać resztę składników i zagniatać. Ciasto powinno być błyszczące i elastyczne. Jeżeli

Zapiski Młodej Żony
Zbuntowany Łabędź 6135

przez sito razem z proszkiem i kakaem i cynamonem mieszamy delikatnie ale dokładnie z masą jajeczną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, równomiernie rozprowadzając. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy przez ok. 20 min. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę kokosową: 2 czerstwe bułki wrocławskie 3 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru

kgwjanczewo
Szybkie danie | Przepyszne racuchy / pancakes z bananami 222

Mąkę, kefir, jajko, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i ewentualnie kardamon lub cynamon wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Banany pokroić w plasterki i dodać do ciasta (można dawać banany na patelnie i zalewać ciastem, ale to bardziej czasochłonne).  Smażyć z obu stron na złoty kolor. SUGESTIA Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można go rozcieńczyć mlekiem

Zofiana
Muffiny z czekoladową niespodzianką 118

dużej miski wlać pozostałe mleko (200 ml), olej i całe jajka - wszystko to wymieszać drewnianą łyżką.W drugiej misce przygotowujemy suche składniki: przesiewamy mąkę, mieszamy ją z cukrami, proszkiem do pieczenia. Wsypujemy suche składniki do mokrych i mieszamy łyżką. Nie musi to być idealnie wymieszane, jeśli zostaną grudki, nic się nie dzieje;) Mamy gotowe ciasto i nadzienie. To teraz

Lawendowe Niebo
Biszkopt rzucany z porzeczkami i malinami - dieta bezmleczna 250

czuć w cieście smak mleka, a jeszcze bardziej masła (masło poprawia smak niemal każdego dania, a mój ukochany sos boloński bez masła jest właściwie nie skończony), ale pomyślałam o tych mamach, które nie mogą sobie pozwolić ani na jedno, ani na drugie. Przeczytałam internet w szerz i wzdłuż: dużo ciast "olejowych" i ciągle tylko proszek do pieczenia. Doszłam do tematu

Matka Żywicielka
Rolada cynamonowa z kremem Milky Way 228

cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem: opakowanie śmietanki 36% opakowanie mascarpone 6 batoników Milky Way kilka łyżek mleka      Żółtka oddzielamy od białek, które ubijamy mikserem z cukrem pudrem. Dodajemy resztę składników i miksujemy jeszcze chwilę na wolnych obrotach, żeby dokładnie połączyły się ze sobą. Do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy

sama złodycz
Czekoladowiec z bazylią 150

cukrem pudrem. Do utartej na puch margaryny dodajemy po jednym żółtku - ciągle ucierając.Mąki, kakao i proszek do pieczenia łączymy razem. Wsypujemy do ucieranej masy.Ubijamy pianę z białek. Bazylię siekamy bardzo drobno.Do ciasta dodajemy pianę i bazylię - delikatnie, ale dokładnie łączymy.Ciasto rozdzielamy do 5 miseczek.W tortownicy średnicy 26 cm pieczemy 5 placków.Pieczemy 12-15 minut w 180 stopniach(...)KREM:0,5 l mleka2 łyżki maki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej250 g mlecznej margaryny1 szkl cukru pudru Z 0,5 l mleka odlewamy pół szklanki. Resztę gotujemy.W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę. Wlewamy na gotujące się mleko - ciągle mieszają.Budyń odstawiamy do ostudzeniaMargarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę.Do utartej margaryny dodajemy po łyżce zimnego budyniu.Gotow

kolorowotorcikowo
Babeczki z kremem śmietankowym i malinami 314

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać masło oraz śmietanę i żółtka. Posiekać. Dodać drobno posiekaną skórkę z cytryny, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30minut do lodówki.Następnie wylepić dno 20 foremek na babeczki. Nakłuć widelcem i piec około 15minut w temp. 180st.Ostudzić.Krem:420ml mleka,budyń śmietankowy (50g),3 łyżki

Z miłości do słodkości
Rolada z masą cygaretkową i kremem orzechowym 153

dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Krótko zmiksować. Ciasto delikatnie wylać na masę cygaretkową.Piec około 10 minut w temp. 180st. Ciepłą roladę wyłożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w roladę wraz ze ściereczką, tak, by masa cygaretkowa była na górze. Odstawić, by ostygło.Krem: budyń śmietankowy, 250 ml mleka, 2/3 szklanki cukru pudru

Z miłości do słodkości
WEGAŃSKIE CIASTO URODZINOWE BEZ PIECZENIA 596

samo ciasto zniknęło w minut dwie), z wielką radością. Może i Wam zbliża się jakaś uroczystość. Może i Wy osłodzicie ją tym słodkim jagielnikiem z rozkosznym kremem kakaowo -orzechowym. Ciasto pokrojone niedbale (co widać na zdjęciach), fotografie zrobione w pośpiechu, bo wszystkim bardzo spieszyło się do degustacji. Oj ... to było niebo w gębie. Polecam! Składniki ba formę o wymiarach(...)syropu z agawy, krem kakowo - orzechowy: 200 g orzechów włoskich lub pecan, 20 sztuk suszonych daktyli, 1 puszka mleka kokosowego, 1/2 szklanki migdałów, 2 łyżki surowego kakao w proszku, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego raw, 1,5 łyżeczki wanilii w proszku, dodatkowo:  2 banany, 2 łyżki nerkowców, pasek wegańskiej czekolady 85 % (bez lecytyny sojowej). Wykonanie: Spód: Migdały, płatki owsiane

Jeść, by żyć w zdrowiu
Brzoskwiniowo-winogronowa fantazja 183

ciasto zadowoli każdego łasucha, który z przyjemnością sięgnie po następną porcję. Brzoskwiniowa pianka idealnie pasuje do puszystego biszkoptu, a galaretka z winogronami dodaje lekko orzeźwiającego smaku.Składniki na biszkopt:1,5 szklanki mąki1 szklanka cukru6 jajek1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki olejuBiałka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i roztrzepane żółtka(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w dużej prostokątnej blasze w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Zimny biszkopt kroimy na 2 placki.Składniki na piankę brzoskwiniową:1 puszka skondensowanego mleka niesłodzonego2 galaretki brzoskwiniowe1 puszka brzoskwińGotujemy jedną szklankę wody i 1/2 szklanki soku z brzoskwiń. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki, mieszamy i studzimy. Mleko skondensowane niesłodzone miksujemy

Salonik smaków