ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:510/767)

Caramel Brownie Tower 460

ciasta o ile to możliwe, ale chciałam uzyskać bardzo podobny specyficzny smak tego niepowtarzalnego smakołyku. Biszkopt - 6 jajek - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru pudru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki kakao - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, dodajemy po 1 żółtku, następnie przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem(...)pieczenia, na sam koniec kakao. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 200 stopni. Krem nr 1 - budyń czekoladowy duża porcja przygotowany na 1,5 szklanki mleka - margaryna 3/4 kostki - 1 łyżka czubata cukru pudru Z w/w składników ucieramy krem. Najpierw ucieramy margarynę na puch około 10 minut, po łyżce dodajemy budyń i cukier. Ucieramy na puszysty krem. Krem

SMYKWKUCHNI
ARBUZOWIEC 405

wszędzie jest promocja arbuza nie mogłam nie skorzystać.Wszystkim,którzy nie znają jeszcze tego ciasta polecam bo naprawdę smaczne. Składniki na blachę 20 cm x 30cm Biszkopt kakaowy:   4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki - 2 łyżki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt biały z makiem:   4 białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli(...)suchego maku  Masa arbuzowa:   ok 1/2 kg miąższu z arbuza 1 galaretka arbuzowa bądź truskawkowa Masa śmietankowa:   250 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 50 ml mleka 1 łyżka cukru pudru (pominęłam)  Dodatkowo:   ok 250 gr truskawek 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt kakaowy:  Białka ubić z cukrem,dodać żółtka. Ze szklanki mąki odjąć

Niespełnione zdolności kulinarne
Zawijany torcik drożdżowy z truskawkami i rabarbarem 164

proszek budyniowy i łyżkę cukru. Kiedy ciasto już wyraźnie podrośnie, podzielcie je na 3 części. Jedną część uformujcie w kulkę i rozwałkujcie ją, tak żeby móc zapełnić nią dno okrągłej formy do tortów ze zdejmowaną obręczą. Pozostałe ciasto wałkujemy cienko, na grubość pół centymetra, w elegancki prostokąt. Wykładamy owoce wymieszane z budyniem i cukrem, rozkładając je równą warstwą, a ciasto(...)miarę możliwości równych kawałków i umieszczamy je w odstępach na dnie formy. Znowu dajemy ciastu podrosnąć, aż widocznie podwoi objętość . Możemy ciasto posypać z wierzchu kruszonką, lub później polukrować. U mnie w kuchni dzisiaj ta druga wersja. Piekarnik nagrzewamy do 180⁰C i pieczemy ciasto do suchego patyczka, 30 minut. Gdy wystygnie robimy mazy z lukru, łyżeczką. Lukier zrobimy

Karo in the Kitchen
Co jeszcze kryje pudełko? II rozdział 230

cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła 2 łyżki miodu przyprawa piernikowa 1 słoik powideł  1 szklanka drobno pokrojonych bakalii 1/2 szklanki mielonych orzechów 1 żółtko do posmarowania Z mąki, proszku do pieczenia, cukru pudru, 2 jajek, masła, miodu i przypraw zagnieść gładkie ciasto. Schładzać je przez kilka godzin w lodówce, a następnie rozwałkować(...)puszki kajmaku 100g orzechów pistacjowych Masło utrzeć z ciemnym cukrem. Dodawać kolejno złocisty syrop, oraz przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Gotowe ciasto schłodzić przez ok. 1 godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st.C. Z ciasta formować kulki wielkości dużego orzecha laskowego i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując ok. 3cm odstępy

KUCHARNIA
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 171

dynię i chciałam przy okazji wrzucić jakieś szybkie ciasto do pieca, najlepiej muffinki bo najprostsze i dobrze się je. Wykorzystałam jednego upieczonego buraka i 40 minut później wyciągałam z pieca buraczane ciacha, jak zwykle banalne do zrobienia. Do jednej miski wsypujemy: - 2 szklanki mąki, - 1 szklankę wiórków kokosowych , - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do drugiej miski składniki mokre: - 2 małe(...)innego), - pół szklanki mleka sojowego (akurat takie miałam otwarte w lodówce ale oczywiście może być inne) lub nawet samej wody. No i jak to z muffinkami, trzeba: - wymieszać składniki suche, - wymieszać składniki mokre, - wymieszać jedne z drugimi (ale nie zbyt mocno, bo muffinki wyjdą zbite i gumowate, jak te moje troszeczkę tym razem :P), - przelać ciasto do foremek (od razu

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
BISZKOPTY WANILIOWO-CZEKOLADOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 292

można je również wykorzystać jako spód do sernika na zimno. Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku do pieczenia i bez pszenicy (orkisz jest niemodyfikowany, tak jak ona). Składniki: - 3 średnie jajka (osobno żółtka i białka) - 3-4 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukru waniliowego(...)ksylitol i ubić masę na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku i cały czas ubijamy. Stopniowo dodajemy mąki i miksujemy na najmniejszych obrotach miksera lub tylko delikatnie mieszamy. Część ciasta wykładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe kleksiki. Do części ciasta dodać łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszać. Następnie na każdy kleksik nałożyć mniejszy kleksik czekoladowy i zamieszać

Smaczne Zdrowe
Gryczane muffinki z tuńczykiem i twarożkiem 145

szkl. mleka -garść ulubionych ziół -1/2 łyżeczki soli -2 łyżeczki proszku do pieczenia -ok 4-5 łyżek oleju (ja użyłam tego z tuńczyka) -puszka tuńczyka w oleju (Do przygotowania tych muffinków użyłam tuńczyka w oliwie z oliwek firmy Callipo) -kostka twarogu Przygotowanie Twaróg przełożyć do miseczki, pognieść widelcem, przyprawić do smaku. Tuńczyka pokroić w kawałki. Suche składniki ciasta (łącznie

Zielona Kuchnia
Arbuzowiec - ciasto 593

proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem . Tylko dno, a boków blaszki nie smarować. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Masa budyniowa  1 l mleka

O kuchni z uczuciem
Babeczki z truskawkowo-migdałowym środkiem i nutą pomarańczy 162

proszek do pieczenia, mieszamy składniki łyżką. W drugiej misce mieszamy jajka, z mlekiem i olejem. Następnie do mokrych składników dodajemy suche, krótko mieszamy i dodajemy nasz syrop z pomarańczy w syropie. Mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy do 1/2 wysokości, następnie dodajemy po łyżeczce truskawek z migdałami i uzupełniamy po około łyżce ciasta (na wierzch

Słodkie okruszki
Czekoladowe babeczki z marcepanem 169

mleko, sól, kakao, cukier, cukier waniliowy i mieszam mikserem. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam i dosypuję do ubitej masy., dodaję startą na tarce czekoladę gorzką. Łączę dalej mikserem. Do pieczenia babeczek użyłam formy silikonowej. Ale można użyć tradycyjnej formy do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Z tego przepisu wyszło 6 babeczek. Do każdej babeczki nakładam  jedną łyżkę ciasta, układam

wesoła kuchnia
Beztłuszczowe, bezglutenowe ciasto czekoladowe z fasoli. 138

proszku do pieczenia 50ml mleka 200g dżemu żurawinowego garść suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Białka ubij z cukrem. Ugotowaną fasolę, bądź fasolę z puszki (ja użyłam z puszki) zmiksuj blenderem. Dodaj mleko, żółtka, cynamon, gałkę muszkatołową i jeszcze raz zmiksuj. Wymieszaj szpatułką z białkami oraz kakaem. Przelej do blaszki wysmarowanej masłem. Piecz w temperaturze 180C przez 40 minut. Kiedy ciasto ostygnie

wysmienity
Cytrynowe muffinki 225

łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny sok wyciśnięty z jednej cytryny 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka do dekoracji biała polewa czekoladowa Helio skórka pomarańczowa Helio Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek. Ciasto przełożyć

Monia miesza i gotuje
Sernik pofalowany niczym karpatka. 141

ciasta mamy wzniesienia, a ta gdzie masy twarogowej są wgłębienia. I tak oto w łatwy sposób można sernik wizualizować na karpatkę. 😊 Jeszcze słów kilka o twarogu. Wiadomo, najlepszy ten z kostki który się samemu zmieli. Jednak są też dobre serki w wiadrze, jednak nim go kupimy, pierw zerknijmy na skład.  Jeśli na pierwszym miejscu jest mleko w proszku, albo

Dieta moja pasja
Ciastka pomarańczowo-czekoladowe 121

Moja córka powiedziałą, że są idealne dla Mikołaja, gdy przyjdzie zabrać list. Nie zapomnijcie o szklance mleka! Składniki na 28 sztuk: • 125 g masła • 1 szklanka mąki pszennej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia • 3/4 szklanki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 1 jajko • 1 paczka płatków czekoladowych(...)skórki pomarańczowej Wykonanie: • Połączyć suche składniki. • Masło zetrzeć na tarce, dodać do mąki razem z jajkiem i zagnieść ciasto. • Podzielić na 2 części. Do jednej dodać płatki i skórkę i zgnieść razem. • Zrolować obie części ciasta, położyć jedna na drugiej i skręcić razem jak sznurek. • Wałek ciasta zawinąć

To co kocham
Pan Cakes z musem owocowym 167

proszkiem do pieczenia, odstawić. Całe jajka wbić do miski, ubić trzepaczką lub mikserem, dodać mleko, krótko ubijać. Dodać przesianą mąkę, pozostały cukier, szczyptę soli, oraz stopione, letnie masło. Ubijać do momentu, aż nie będzie żadnych grudek a masa będzie wystarczająco gęsta. Rozgrzać patelnię do naleśników, wlać dosłownie kapkę oleju, rozprowadzić na całej powierzchni i nakładać łyżką porcje ciasta tworząc małe

Z miłości do słodkości