ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:498/767)

Sernik z białą czekoladą i kakaowym spodem 520

language:EN-US;} Skala smaku 10/10 spód można zrobić z herbatników kakaowych ugniecionych z masłem jednak wtedy pieczenie będzie odbywało się przez termoobieg  Ciasto kakaowe (spód  ) 150 g mąki, -1/2 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 łyżka gorzkiego kakao, - 50 g masła, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 łyżeczka cukru waniliowego, - 1 jajko, - 1 łyżka śmietany(...)kostce - 1 szkl. cukru pudru - 3 krople olejku waniliowego -  350 ml. śmietany 30% - 150 g białej czekolady   - 6 jajek Polewa: - 100 g białej czekolady - 4 łyżki mleka 3,2%  Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kubki smaku
Ciastka arachidowe 135

mleka (40g) szczypta soli 1 jajko 100g zimnego masła Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, zmielone orzechy ziemne (mieliłam je w maszynce do mięsa), proszek do pieczenia, sól, proszek budyniowy, cukier puder i cukier waniliowy. Wbiłam jajko (prosto z lodówki) i dodałam pokrojone na kawałki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam

Waniliowe Improwizacje
PLACUSZKI ŚNIADANIOWE BANANOWE 135

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 3 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki mleka 2 jajka 2 banany szczypta soli cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą, cukrami. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy mleko oraz śmietanę, mieszamy. Wlewamy do mąki, mieszamy. Banany kroimy w kostkę, możemy również rozgnieść widelcem, dodajemy do ciasta. Łyżką nakładamy porcje ciasta

Z Majeczką w kuchni
czekoladowe pancakes na śniadanie 157

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: w misce mieszam żółtka z cukrem  dodaję mleko, ekstrat waniliowy i olej/masło i ponownie dokładnie mieszam z białek ubijam pianę i dodaję do mokrych składników w drugiej misce łączę ze sobą wszystkie suche składniki  do suchych składników dodaję mokre i dokładnie mieszam  ostawiam na 15-20 min aby ciasto ze sobą

Gotowanie z pasją
torcik waniliowy z truskawkami... 195

mąki z proszkiem, na średnich obrotach miksować z 1 minutę, tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki nie smarowane, do formy wlać ciasto biszkoptowe piekarnik nagrzany na 170 C, biszkopt piec około 40 minut, wystudzić, zimne ciasto przekroić na dwie części, każdą część nasączyć herbatą owocową wg opisu na kremie waniliowym ubić krem z mlekiem zimnym na sztywno

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki dyniowe 149

mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i skórkę z pomarańczy. W oddzielnym naczyniu mieszamy dyniowy mus z jajkami. Następnie dodajemy masło i mleko. Mieszamy. Do miski z sypkimi składnikami dodajemy mokre i delikatnie mieszamy (tylko do połączenia składników, nie za długo). Foremki na babeczki wykładamy papilotkami i do tak przygotowanych łyżką nakładamy ciasto. Na wierzchu układamy

Moja Mama Gotuje
Placki z kaszy jaglanej na słodko. 154

łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 jabłka łyżeczka miodu  Placki z kaszy jaglanej sposób przygotowania: 1. Kaszę jaglaną ugotować jak zwykle i zostawić do przestudzenia. 2. Do kaszy wlać mleko i zblendować całość na gładką masę. 3. Dodać pozostałe składniki, oprócz jabłka i zmiksować. 4. Jabłko zetrzeć na tarce i wymieszać wraz z ciastem. 5. Smażyć małe placuszki

Pani domowa
Trufle Lusette 189

Moje pierwsze trufle i na pewno nie ostatnie. Są idealne również na prezent. Składniki: - 4 wafle Lusette  czekoladowe - 4 wafle Lusette  mleczne - 250 g

Kulinarne życie
MEGA JABŁKOWE BABECZKI Z KRUSZONKĄ 161

pudru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka cynamonu * 2 jajka * 1 szklanka mleka * 1/2 szklanki oleju * 4 jabłka Składniki na kruszonkę: * 1 łyżka masła * 3 łyżki mąki * 5 łyżek cukru Wykonanie: Babeczki: W jednej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki, w drugiej wymieszać mikserem składniki płynne. Do płynnej masy dodawać po łyżce sypkich składników, nie przestając ciasta mieszać mikserem

Zrób to smacznie
Jaglane placuszki z ricottą, żurawiną i gorzką czekoladą 173

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier i mleko. Wszystko miksujemy na gładką masę, dodajemy cynamon, ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Na sam koniec dodajemy startą na tarce czekoladę (u mnie jakieś 6 kostek) i żurawinę (u mnie dwie garście, pocięłam na drobniej). Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego, łyżką nabieramy porcję ciasta i dajemy

kruche babeczki
Eklerki 187

jednolitej masy. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną grubą (!!!) końcówką i wyciskać podłużne kształty o długości ok. 8 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ważne, by pozostawić pomiędzy nimi spore odstępy (podczas pieczenia sporo urosną). Następnie wyjąć, ściągnąć z blaszki i wystudzić. Krem budyniowy:  3/4 mleka zagotować z cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, następnie

Malinowo w kuchni
Świąteczne muffiny z żurawiną 158

cukrem, dodaj mleko, olej i zmiksuj. 2. Do całości dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli - zmiksuj. 3. Do masy dosyp pomarańczowego pyłku i mielonych goździków. 4. Żurawinę pokrój na nieco mniejsze kawałki, to samo zrób z białą czekoladą ( ok. 4 mniejsze kawałki z jednej czekoladowej kostki) 5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z ciastem. 6. Napełnij ciastem foremki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciastka "Ziarna kawy" (czekoladowo-kawowe) 148

łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo (opcjonalnie):  50g czekolady  1 łyżka mleka 1 łyżka masła (płaska)  Wszystkie składniki należy umieścić w misce lub na stolnicy, a następnie szybko zagnieść - do uzyskania jednolitej konsystencji. (W razie potrzeby - dosypać mąki.) Masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałki

Di gotuje
Muffinki z truskawkami 158

łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka pół szklanki oleju 1 szk. mleka kilka dużych truskawek Sposób wykonania: Suche składniki wymieszać w osobnej misce, tak samo postąpić z mokrymi. Następnie dodać mokre do suchych i dokładnie wymieszać do momentu połączenia składników. Na koniec dodać truskawki(pokroione w  kostkę) ponownie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 st. Ciasto nakladać do silikonowych papilotek

Smaki Natalii
Owsiane placki z czereśniami - bezglutenowe :) 165

mleka kokosowego  1 płaska łyżka erytrolu (Vivio) 1 łyżeczka nasion chia (Vivio)  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia garstka wypestkowanych czereśni (u mnie mrożone) Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki (oprócz czereśni) do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.  Teraz dodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą.  Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż

Zdrowie na języku :P