ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:463/767)

Muffiny piernikowe renifery 320

jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i przyprawę korzenną. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajko, olej, maślankę, mleko, miód. Zawartość obu misek łączymy, szybko mieszamy łyżką, na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i  starte jabłko.Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki z budyniem i czekoladą 188

połączyły.W innym garnuszku wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do niej jajka z mlekiem oraz masło roztopione z cukrem.  Krótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane).Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta.Piec

charlotte gotuje
Czekoladowe ciasto z malinami 251

jajko lekko zmiksować , następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy ok 60 sek. Masę przelewamy do tortownicy 24 cm. śr. Na masę wykładamy gęsto maliny.Piec około 35-40 minut w temp. 170 st.Wychłodzone ciasto polałam polewą czekoladową .Polewa czekoladowa: 1/2 masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao Składniki wkładamy do jednego naczynia , dokładnie

Gorący kąsek
Placuszki z mąki owsianej z jagodami 171

pszennych 2 łyżki stevii lub słodziku w proszku ¾ szklanki mleka szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko ½ szklanki jagód lub 1/3 szklanki jagód i 4 truskawki oliwa do smażenia Przygotowanie: Truskawki kroimy w kosteczkę. Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli  W misce mieszamy suche składniki ciasta. Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy pozostałe składniki

Mania Gotowania
Wermiszelowe placuszki 302

jajka 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18 % ( pewnie mleko też może być ) szczypta soli 1 pełna łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki pszennej olej z pestek winogron do smażenia dodatki do wyboru ( użyłam rozmrożonych malin , kiwi, mandarynki, konfitury wiśniowej, śmietany kwaśnej i cukru) Przygotować składniki na ciasto wbijając do miski jajka i dodając do nich

Buniabaje w kuchni
Snikers ciasto s. Anastazji 383

Wylać na blaszkę 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut Ciasto orzechowe 150 g orzechów włoskich 5 białek 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru kryształu Połowę orzechów  posiekać drobno nożem, a drugą połowę zmielić. Białka ubić na sztywną pianę(...)żółtek 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 400 g masła Do  1/2 szklanki mleka zimnego  wsypać budyń, cukier , mąkę i żółtka. Wszystko wymieszać bardzo dokładnie. Pozostałe mleko zagotować i na gotujące się mleko wlać przygotowany budyń. Gotować aż zgęstnieje, ale stale mieszać, aby nam się nie przypaliło. Budyń wystudzić ( musi być całkowicie zimny

O kuchni z uczuciem
ciasto słodka teściowa 335

upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto kokosowo makowe: 110 g cukru 70 g maku 100 g wiórek kokosowych 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mak, wiórka kokosowe oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez(...)upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę serową: 1000 ml mleka 125 ml kwaśnej śmietany 5 żółtek 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 250 g masła, miękkiego wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem pudrem. Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietaną i wlewamy do gotującego się mleka. Chwilkę gotujemy na małym ogniu, aż powstanie serek. Następnie zestawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Miodownik 380

orzechami. Jest tak dobry, że prawdopodobnie w ten weekend przygotuję kolejną porcję!Składniki:500 g mąki200 g cukru pudru3 jajkaczubata łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki miodu gryczanego (lub melasy)200 g masłaskładniki na budyń:2 szklanki mleka + 3/4 szklanki1,5 łyżki mąki pszennej1,5 łyżki mąki ziemniaczanej2 laski wanilii200 g masładodatkowo:puszka kajmakuorzechy : garść migdałów garść orzechów laskowychSposób przygotowania(...)miód/melasę i proszek do pieczenia.Całość szybko zagniatamy, owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 40 minut.W tym czasie przygotowujemy domowy budyń.Mleko (2 szklanki) z ziarenkami i laską wanilii gotujemy na małym ogniu przez około 8-10 minut.W oddzielnym naczyniu mieszamy obie mąki z  pozostałym mlekiem. Wyjmujemy wanilię. Do gorącego mleka wlewamy wcześniej wymieszaną mąkę

Słodkie Przyjemności
Placuszki śniadaniowe z truskawkami 102

niemowlaka. Miękkie placki z truskawkami bez dodatku jajek. Talerzyk śniadaniowy bobasa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: PLACUSZKI Z TRUSKAWKAMI 150 ml napoju roślinnego (np. mleka owsianego lub migdałowego) 120 g mąki orkiszowej (lub owsianej, pszennej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 10 małych truskawek (mogą być mrożone) 1 łyżka oleju słonecznikowo – rzepakowego olej do smażenia DODATKOWO 1 kostka twarogu półtłustego(...)wysokiego naczynia wlej napój roślinny, olej, dodaj wybraną mąkę oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj do gładkości mikserem. Dodaj truskawki i wymieszaj ciasto naleśnikowe łyżką. Patelnię przesmaruj cienką warstwą oleju, najlepiej za pomocą silikonowego pędzelka (powtarzaj tą czynność przed smażeniem każdej kolejnej porcji) i rozgrzej ją. Nakładaj łyżką niewielkie porcje ciasta, spłaszcz je i smaż po obu stronach. Placuszki przed podaniem

ProstePesto.pl
Czekoladowe ciasto z tofu 173

proszku do pieczenia ½ tabliczki gorzkiej czekolady 1/3 szkl. kakao 1 szkl. mleka sojowego 1 dojrzały banan ½ szkl. musu jabłkowego (lub startych na drobnych oczkach jabłek) ¾ szkl. syropu klonowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 porcje zamiennika jajek – 2 łyżki mielonego siemienia lnianego zalane 6 łyżkami ciepłej wody Polewa: ¾ kostki naturalnego miękkiego tofu ½ szkl. nerkowców 100 g daktyli 1 szkl. mleka sojowego(...)drobne kostki i dorzuć do miski. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko, syrop, rozgniecionego banana, mus jabłkowy, ocet i siemię. Zamieszaj, przelej do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Czekoladową masę przełóż do przygotowanej formy i zapiekaj ok. 40 min. Przed wyjęciem sprawdź za pomocą drewnianego patyczka, czy ciasto jest dopieczone. Po 10 min. wyjmij je z tortownicy i pozostaw

Roślinna - blog wegański
Babeczki do święconki lukrowane. Sernik "pokoleniowy". Życzenia. 203

dodałam do płynnych składników. Wcisnęłam sok z cytryny i dokładnie zmiksowałam. Na końcu delikatnie wmieszałam łyżką płatki czekoladowe.  Foremki (wedle już uznania piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. Cukier puder dokładnie utarłam z sokiem z cytryny tak, aby powstał gęsty lukier. Pokryłam wierzch całkowicie wystudzonych babeczek(...)niepamiętnych czasów na stole wielkanocnym;) na dużą blachę 24 x 30 cm. 1 szklanka mąki 4 łyżki cukru 3 żółtka 1/2 kostki margaryny kilka kropel ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę twardą i zimną posiekałam z mąką. Wbiłam jajo i zagniotłam z  pozostałymi składnikami. Uformowałam kulę, schłodziłam przez kwadrans w lodówce, po czym wylepiłam suchą formę bardzo

W kuchni Karmel-itki
Tęczowy śmietanowiec 223

ciasto to taki mój smak dzieciństwa, powiedziałabym pyszna klasyka. Proste, smaczne, a do tego cieszy oczy tęczowymi galaretkami. Bez wątpienia ucieszy wszystkie dzieci. Dlatego polecam je na urodziny i wszelkie kinderbale i już nie gadam tylko zapraszam na przepis. :) Biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl(...)proszek do pieczenia. Całość pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Pianka śmietanowa: 1 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie żelatyny 1/2 litra śmietany 18% 2 galaretki w dowolnych kolorach  Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Żelatynę zalewamy zimną wodą, a gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mleko podgrzewamy z cukrem

Cynamonowe szczęście
muffiny mocno czekoladowe 173

zajmie Wam ok. 10 min, a efekt zadowoli. SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1,5 szkl cukru pudru 2 tabliczki drobno posiekanej czekolady (typ dowolny, ja użyłam mleczną i gorzką) 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajko cukier wanilinowy PRZYGOTOWANIE W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki(...)drugim mokre. Wlać mokre do suchych i wymieszać szybko widelcem, do połączenia składników (będą grudki!). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej muffinki dodatkowo posypać kawałkami czekolady. Piec około 20 minut w temperaturze 200°C. PORCJE: 12 sztuk

zabawa smakiem
Tort Piernikowo Śmietankowy 200

ciemnego cukru brązowego 2 łyżeczki zmielonego imbiru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Mokre: 3 jajka 2 łyżki syropu klonowego 200 g zimnego masła 200 ml mleka 1 łyżka soku z pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy Suche składniki mieszamy w misce(...)składnikami, tak aby powstała konsystencja kruszonki. Dodajemy jajka i ubijamy za pomocą miksera. Kolejno dodajemy mleko, ekstrakt z wanilii, syrop klonowy, sok i skórkę z pomarańczy, i ubijamy do połączenia. 3 formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno, boki natłuszczamy. Ciasto rozkładamy na 3 formy, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 17 stopni piekarnika. Pieczemy około

Made By Mom And Son
Ciasto Łabędzi puch 180

jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka oleju cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 2 małe czerstwe bułeczki 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru cukier waniliowy 10 dag wiórków kokosowych 1,5 kostki masła dżem z czarnej porzeczki (użyłam jagodowego i czarną porzeczkę z nalewki(...)ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie wlać olej, wodę, dosypać obie mąki i delikatnie wymieszać. Upiec na złoty kolor. Bułeczki zalać 2 szkl zimnego mleka i odstawić żeby zmiękły, a później rozdrobnić widelcem. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe, cukier waniliowy i gotować 5 minut. Odstawić aż ostygnie. Masło utrzeć na puch i dodawać

Pieguskowa Kuchnia