ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:469/767)

Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136197

podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru pudru ok 250g czekoladowych herbatników 50g płatków migdałów (może być więcej) 1 łyżeczka(...)Spód tortownicy wykładamy folią spożywczą, a na niej układamy obok siebie delikatnie namoczone w kawie i likierze kruche ciastka z morelową glazurą.   0,5l mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru trzcinowego. Wlewamy na gotujące mleko i dobrze mieszamy by się nie przypalił i nie było grudek. Studzimy. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 499

jest w mojej rodzinie i zawsze się sprawdza. Ciasto nazywa się Królewiec i słusznie, bo ma iście królewski smak, a ja od siebie nadałam mu także królewską oprawę;) Ciasto miodowe: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżeczki ciepłego miodu 1 łyżeczka sody 1 jajko 15 dkg rozpuszczonego masła roślinnego Wszystko nalezy ze sobą wymieszać i upiec w blasze(...)Dodawać po jednym żółtku, na koniec ubijania dodać wodę. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Mieszać bardzo delikatnie na gładką masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni ok 30 minut, aż biszkopt lekko się zrumieni. Krem: 15 dkg cukru 1/2 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 cukry waniliowe

Kulinarne Inspiracje
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1253

siekamy ją razem z mąką. Następnie dodajemy cukier puder oraz 2 żółtka i dokładnie zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Kruche ciasto formujemy w kulkę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po schłodzeniu, z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego i wylepiamy nimi każdą foremkę do babeczek (uprzednio natłuszczoną i wysypaną mąką) oraz nakłuwamy widelcem. Babeczki(...)zezłocenia). Gdy beczki się upieką, pozostawiamy je do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z foremek. Krem budyniowy*: Budyń waniliowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu dodając 2 torebki proszku na 500 ml mleka. Ugotowany budyń zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny budyń miksujemy na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty wraz z masłem. Babeczki z kremem budyniowym i owocami: Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Ala' Langosz z gulaszem 205

świeżych drożdży 250-300 ml mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Składniki na gulasz : 40 dag mięsa gulaszowego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 łyżki papryki w proszku słodkiej 2 łyżeczki papryki w proszku ostrej Sól, pieprz 250ml bulionu 2 łyżki mąki Przygotowanie: Langosz: Do miseczki wlać 100 ml mleka, rozpuścić w nim drożdże, cukier. Dodać(...)kilka łyżek mąki, wymieszać i zostawić na 30 minut przykrytą ściereczką, żeby zaczyn zaczął pracować. Gdy rozczyn jest gotowy w większej misce wyrabiamy ciasto - z zaczynu, pozostałej mąki, pozostałego mleka i soli. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30-40 minut.Gdy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 4 części. Z każdej rękami formujemy na stolnicy placek o grubości ok. 1 cm . Przykrywamy ściereczką

Domowa Kuchnia u Mamy
Proteinowe pancakes ze śliwkami 165

mleka kokosowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj odżywkę białkową. Śliwki umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach i dodaj do suchych składników. W kubku wymieszaj mleko z miodem i jajkiem. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Na rozgrzanej patelni wykładaj niewielkie ilości ciasta, smaż

365 dni dookoła kuchni
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1397

dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 179 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie np. przy pomocy szklaneczki wycinamy w nim kółka. składniki na masę: 1000 ml mleka 220 g cukru 2 żółtka 4 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z malinami i białą czekoladą 151

Czekoladę posiekać.  Mąkę i proszek przesiać. W misce wymieszać, za pomocą rózgi kuchennej, wszystkie mokre składniki: jajko, mleko, olej i sok z cytryny. Dodać mąkę i cukier, wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać czekoladę i maliny, delikatnie wmieszać.  Formę o mufinków wyłożyć papierowymi foremkami, przełożyć do nich ciasto, do ¾ wysokości.  Pieczemy

kulinarnyswiatdomi
Babeczki mlecznoczekoladowe 124

wymieszać w dużej misce z kakao, proszkiem i solą. Masło utrzeć z cukrem mikserem, dodać jajka, po jednym, cały czas miksując. Dodać ekstrakt waniliowy, zmiksować. Dodać połowę suchych składników i pół szklanki mleka, zmiksować, dodać pozostałą mąkę i mleko i jeszcze raz ubić mikserem. Dodać 100 g posiekanej czekolady i wymieszać łyżką. Przełożyć ciasto do przygotowanej foremki i piec przez

Słodkie inspiracje
Ciasteczka kakaowe z kremem orzechowym 262

sobą sypkie składniki: mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. 2. W drugiej misce za pomocą miksera ubijamy cukier z masłem i mlekiem przez około 5 minut. Następnie dodajemy jajko i miksujemy do połączenia składników. 3. W kolejnym etapie dodajemy sypkie składniki do masy i miksujemy do połączenia składników. 4. Z ciasta formujemy małe kulki o średnicy około

W kuchni Katie
BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 256

płaska łyżeczka PRZYGOTOWANIE : Do miski wlać mleko i olej. Wbić jajko, dodać olejek migdałowy i wsypać cukier. Wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy.W osobnej miseczce umieścić serek mascarpone, wymieszać z masłem orzechowym i cynamonem. Foremkę ze specjalnymi otworami wysmarować tłuszczem. Dać łyżkę ciasta do każdego otworu. Następnie dołożyć nadzienie

kuchniabellissima.wordpress.com
Murzynek 139

dzieciństwie był moim ulubionym ciastem, ale z racji, że mam uczulenie na kakao niestety musiałam go wyeliminować. Stworzyłam idealną lekką wersję dla siebie. Składniki: 3 jaja 3/4 szklanki cukru brązowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki karobu lub kakako 1/2 szklanki mleka  aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem

Truskawkowa Fiesta
Porzeczkowiec z masą kawową 282

posmakuje chyba większości. Składniki: Składniki na ciasto: 5 łyżek kakao 5 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki oleju rzepakowego Pianka porzeczkowa: 400g porzeczek 1/2 l śmietany kremówki 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny

Ciastka i ciasta
Czekoladowe ciasto z pure z buraka 202

łyżki tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka roślinnego Buraki upiec/ugotować zetrzeć na tarce na pure. Wystudzić. Jaja ubić z cukrem, dodać buraki, mąkę, przesiane kakao, proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy i piec 45 minut w 180 stopniach. Na wierzch rozprowadzić polewę czekoladową lub serek mascarpone. Ciasto posypałam pudrem z czarnej porzeczki

AZgotuj!
Placuszki z jabłkami 154

łyżeczki imbiru  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Oddzielamy żółtka i wbijamy je do mąki, a białka do oddzielnego naczynia. Do mąki wlewamy mleko i wsypujemy cynamon i imbir. Mieszamy. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pozostałych składników. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem. Na lekko natłuszczoną patelnie nakładamy ciasto

Gotuj z Agnes
Ciastka owsiane z lawendą 146

Mąkę, płatki owsiane, cukier i proszek do pieczenia przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić w niewielkim rondelku, a następnie połączyć z mlekiem i miodem.  Całość wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji i połączyć (najpierw łyżką, później dłonią) z suchymi składnikami.  Na końcu do masy - wmieszać roztartą w palcach lawendę. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego

Di gotuje