ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:429/767)

Piernik przekładany masą grysikową z nutą pomarańczy 167

Skala smaku 10/10- orzechy włoskie przed rozdrobnieniem i posypaniem wierzchu ciasta można lekko podprażyć na suchej patelce wtedy są bardziej aromatyczne i chrupiące.   Składniki Piernik: Składniki: 250 g. masła lub margaryny 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 jaj 3 szkl. mąki 1 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu 2 czubate

Kubki smaku
Jagodowe Pancakes 155

rozpuszczonego i przestudzonego masła = 70g ok szklanka jagód Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka roztrzepać, dodać mleko, miód. Wymieszać suche i mokre składniki i dodać masło, ponownie wymieszać i odstawić na 15 min. Smażyć na suchej patelni na średnim ogniu, lejąc na środek patelni ok 2 łyżki ciasta, po czym posypać wierzch jagodami, smażyć do zbrązowienia po czym odwrócić

Gotuj z Agnes
Czekoladowe ciasto z malinami i jagodami 103

pszennej 2 torebki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżki Finlandii świeże maliny i jagody Sposób przygotowania:  Wszystkie suche składniki wsyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj składniki płynne i doprowadź do jednolitej masy. Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ułóż

Z notatnika
MUFFINKI Z MALINAMI 189

SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórek kokosowych, 2/3 szkl. mleka, 2 jajka, 100 ml oleju, szczypta soli ½ szkl. malin WYKONANIE Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy mleko, olej, a następnie suche składniki, mieszamy łyżką lub widelcem. Papilotki napełniamy łyżką ciasta, do środka wkładamy kilka malin, wypełniamy ciastem do ¾ papilotek

słodki bratek
Chlebki naan, czyli indyjskie chlebki z patelni 160

pszennej 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: 1 Delikatnie podgrzej mleko (do około 40 stopni), dodaj cukier, pokruszone drożdże i łyżkę mąki. Dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut. 2 Do innej miski dodaj pozostałe składniki, wlej wyrośnięte drożdże i zarób ciasto. Wyrabiaj do momentu aż będzie gładkie i przestanie przyklejać się do palców

Blendman
Gofry bezglutenowe (z mąki z ciecierzycy) z owocami i twarogiem 146

Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka mieszam z mlekiem i olejem. Do miski przesiewam mąki i proszek do pieczenia. Składniki mokre mieszam z suchymi i cukrem na gładką masę. Powoli, najlepiej w trzech turach, dodaję ubite białka. Na rozgrzane płytki gofrownicy wylewam po 2-3 łyżki ciasta i piekę gofry przez 3-4 minuty, aż staną się chrupiące

Mango Papaja
Placuszki z białą czekoladą bez cukru :) 129

łyżka erytrolu lub innego słodzidła 1 jajko 50 ml mleka sojowego/krowiego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady bez cukru (Mercatare) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę pokrój na mniejsze kostki. Wymieszaj za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż z każdego placka z dwóch stron.  Podawaj z ulubionymi

Zdrowie na języku :P
Placki białkowe 231

125g twarogu chudego, - 1 jajko, - 20g mąki żytniej razowej, - 45ml mleka 2%, - 15g odżywki białkowej (u mnie Trec o smaku czekoladowym), - pół łyżeczki proszku do pieczenia. Do podania: - syrop klonowy (10ml), - truskawki (45g). Przygotowanie:  Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Smażyć na patelni bez tłuszczu (ja daję około 2 łyżki ciasta na 1 placuszka). Podawać z syropem klonowym i truskawkami. Makra

Zgrabne Gotowanie
Ciasteczka maślane z cukrem - dla Świętego Mikołaja ;) 211

Mikołaja ;) Jeśli dzieciaki zostawią je dla Mikołaja razem z kubkiem mleka - na pewno dostaną super prezenty :) Oczywiście można je przygotować na każdą okazję i w dowolnych kształtach. SKŁADNIKI Na ciasto: 1 kostka masła 2 szklanki mąki tortowej 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia Do posmarowania: woda gruboziarnisty cukier PRZYGOTOWANIE Z przygotowanych

Moje Kuchenne Rewelacje
Placuszki czekoladowo bananowe. 165

włożyć rozgniecionego banan, żółtko, mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, cukier, mleko a także startą czekoladę i olej. Wszystko ze sobą wymieszać a na samym końcu delikatnie wmieszać piane z białek. Patelnie rozgrzać, banana pokroić na plasterki. Na rozgrzaną patelnię (najlepiej bez tłuszczu)  nakładać porcje ciasta , na każdym placuszku ułożyć kilka plasterków banana.  Smażyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Placki z serkiem ricotta 167

soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Dokładnie mieszamy ricottę z mlekiem i żółtkami. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieszamy, aby powstała gładka masa. Białka ubijamy na sztywną pianę i szpatułką bardzo delikatnie mieszamy z masą serową. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placki smażymy na złoto i podajemy najlepiej jeszcze ciepłe. Smacznego

MyCookBook.pl
Migdałowe ciasto ze śliwkami 182

jest proste , nr 4/2014, ale pozmieniałam po swojemu. Migdałowo-waniliowe ciasto ze śliwkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 125 g miękkiego masła 125 g cukru ziarenka z 1 laski wanilii 1 jajko 100 ml mleka 175 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 500 g śliwek 45 g płatków migdałowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowe scones 189

rodzynek Ale-raj Przygotowanie: Do naczynia przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dodać zimne masło pokrojone w drobną kostkę i wyrobić z mąką między palcami do połączenia. W drugim naczyniu wymieszać jajka, puree dyniowe, mleko i rodzynki. Do mokrych składników wsypać suche i wyrobić ciasto. Powstanie gęste i klejące ciasto ale nie dosypujemy mąki. Stolnicę suto oprószyć

Ala piecze i gotuje
Ciasto z gruszkami 213

gruszkami. W końcu doczekałam się własnych gruszek z ogródka! Ciasto idealnie nadaje się na jesienne popołudnia z rodziną przy herbacie. :) Składniki: 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej 6 łyżek cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 2% aromat waniliowy 2 obrane i pokrojone w kostkę gruszki  Sposób

Truskawkowa Fiesta
Pancakes z borówkami na maślance 193

listonic_content=''; document.write(" "); W jednej misce wymieszajmy dokładnie mąkę, cukier, proszek i sodę. W drugiej składniki mokre: roztrzepane jajka, mleko, maślankę oraz rozpuszczone i schłodzone masło. Na środku suchych składników robimy wgłębienie i wlewamy mokre składniki. Mieszamy trzepaczką lub łyżką do połączenia. Odstawiamy na ok. pół godziny, aby ciasto odpoczęło. Możemy pominąć ten etap, ale placuszki są smaczniejsze gdy ciasto

Poezja smaku