ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:361/767)

CIASTO CHAŁWOWO - CZEKOLADOWE 161

Białka ubić z cukrem na sztywno,dodać żółtka wymieszane z octem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao,delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki i piec ok 30 min w 180 st.C. Masa chałwowa:   3 żółtka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka maki ziemniaczanej 300 g chałwy 200 g masła kieliszek spirytusu  Żółtka dokładnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Super szybkie zastępstwo pączków – muffiny pączkowe z konfiturą 233

razu, żeby się nagrzał, ponieważ muffiny szykuje się ekspresowo szybko. Do miski wlewamy olej, mleko i wbijamy jajko. Roztrzepujemy wszystko widelcem. Dodajemy cukier oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy wszystko widelcem. Wystarczy jakieś 10 – 15 okrążeń widelcem. Składniki mają się połączyć, ale ciasto nie ma być jednolite. Najlepiej jeżeli pozostaną w nim drobne grudki. Im lepiej wymieszane ciasto

Relaxtime
Placuszki z jabłkami 201

smażenia Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko oraz cukier cukier. Ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mleko i partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy na plasterki a później na jeszcze drobniejsze kawałki. Wrzucamy do ciasta. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni do ze złocenia się, ale ma wolnym ogniu. Ja lałam

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 201

młodego jęczmienia 75 g migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka

FitKot
Muffiny marchewkowe 127

gorzkiej czekolady (ok.50 g). - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto z dynią 183

posypania wierzchu   Całe jajka ubić z cukrem na jasną masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą, a także cynamon, zmiksować na gładko. Na koniec wrzucić dynię i wymieszać dokładnie łyżką (jeśli ciasto nawet po wymieszaniu będzie bardzo gęste dodać odrobinę mleka).    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto. Wierzch posypać (bardzo cienką

Simply Food
OMLET BISZKOPTOWY Z NASIONAMI CHIA 234

klonowy Białka ubiłam na puszystą pianę z dodatkiem szczypty soli. Wbiłam żółtko. Wymieszałam, dodałam proszek do pieczenia  i dosypywałam przesianą przez sitko mąkę. Wlałam mleko i wymieszałam. Wsypałam nasiona chia i połączyłam je z masą na omlet. Na patelni rozpuściłam masło i wlałam ciasto. Smażyłam omlet po około 3-5 minuty z każdej strony na złoty kolor. Można

potrawyregionalne
Cycki murzynki 834

dalej ubijając wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca wsypujemy wiórki, mak i proszek i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C   Masa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mąki pszennej

Cynamonowe szczęście
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 397

pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik  dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru

RAROSSA
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 142

dekoracji Truskawki myję, pozbawiam szypułek i kroję na pół. Jajka mieszam z miodem i mlekiem migdałowym. Dodaję przesiane mąki, sól i proszek. Całość dokładnie mieszam. Duże, ceramiczne naczynie żaroodporne (średnica 24 cm) lub kilka mniejszym smaruję olejem kokosowym. Na dno formy wylewam przygotowane ciasto. Wsypuję pokrojone truskawki i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez

Mango Papaja
Racuszki z mlekka zsiadłego 203

prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru Dodatkowo: Cukier puder, dowolna konfitura W misce wymieszać rózga mleko zsiadłe jajka i cukry. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia., wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na średniej mocy palniku, placuszki. Jedna łyżka to jeden placuszek. Ciasto jest dość luźne ale nie dosypujemy mąki, delikatnie przewracamy na drugą stronę gdy już będzie

Delicious Titbits
Puszyste naleśniki 189

thermomix na dole Żółtka, cukier, syrop cukrowy lub miód, utrzeć na puszystą masę. Wlać mleko, rozpuszczone masło,dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać na gładką masę. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać już delikatnie. Odstawić ciasto na 10 minut. W tym czasie przygotować kisiel wiśniowy . Do garnuszka wlać wiśnie z kompotu, zagotować

Kuchnia Pokoleń
Smak lata 143

porzeczek    150 g rabarbaru     olej do smarowania blachy Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrami i szczyptą soli. Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Po ostudzeniu miksujemy je drugiej misce z 200 ml mleka i jajkiem. Dalej miksując dodajemy stopniowo mąkę. Ciasto powinno wyjść gęstsze od naleśnikowego ale nie zbite. Jeśli będzie za gęste dodajemy stopniowo resztę

peggiwkuchni
Wegański przepis na pierniczki 167

łyżki soku pomarańczowego blanszowane migdały do ozdobienia Do dużej miski wsyp suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao oraz przyprawę do piernika. Do innego naczynia wlej jedną szklankę mleka kokosowego, olej oraz amaretto, zamieszaj i przelej do suchych składników. Zamieszaj i wyrabiaj ciasto. Jeżeli jest zbyt suche, dolej stopniowo pozostałą ½ szklanki mleka kokosowego. Kiedy ciasto będzie gotowe, odstaw

Roślinna - blog wegański
Ananasowiec 328

winne w smaku, świetne na nadchodzące święta. Jeśli ktoś lubi ananasy (jak ja) to ciasto będzie idealne. Polecam serdecznie! Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka soku ananasowego 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła kilka plastrów

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie