ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:369/767)

Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową 159

kawy zbożowej) 4-5 łyżek gorącej wody W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cykoriadę, w drugiej - jajko, olej oraz mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać posiekane orzechy włoskie.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem

Di gotuje
Wielkanocne muffinki czekoladowe 201

czekolady Łyżka masła Czekoladowe jajeczka Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Składniki mieszamy. W drugiej misce umieszczamy składniki mokre: olej, mleko i jajka. Zawartość obu misek łączymy i krótko mieszamy szpatułką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy i studzimy. Czekoladę topimy w kąpieli

Kolizje Smaków
Ryżowe placuszki śniadaniowe 169

owoce miód  Wykonanie: Do naczynia wsypać mąkę ryżową, dodać proszek do pieczenia i proszek budyniowy - wymieszać. Jajko wymieszać z mlekiem roślinnym i wlać do składników suchych. Całość dokładnie wymieszać mikserem lub rózgą. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcję ciasta. Smażyć na wolnym ogniu około 2 minuty, po czym ostrożnie przewracać placki na drugą stronę

kolorowotorcikowo
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowym (długa świeżość) 168

duże) płatki migdałowe do posypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, roztopiony olej kokosowy oraz mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać jabłka - pokrojone w grubszą kostkę.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem

Di gotuje
Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach 236

tylko do połączenia się składników. Następnie dodać ubitą pianę i delikatnie wmieszać ją łyżką. Ciasto przelać do tortownicy, włożyć do piekarnika i piec 35-40 minut. Najłatwiejszy sos waniliowy 1-3/4 (lub dwie)* łyżeczki proszku budyniowego waniliowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka mleka Ugotować jak zwykły budyń. Czyli: Większość mleka wlać do garnka, dodać cukier waniliowy. Zagotować

Posadzone i zjedzone
Placuszki z malinami 145

ubić (z solą) na sztywną pianę.   W drugiej misce umieścić żółtko, dodać mleko, mąkę, cukier puder, miękkie masło oraz proszek do pieczenia.   Całość dokładnie wymieszać.   Ubitą pianę i maliny połączyć z pozostałymi składnikami.   Patelnię rozgrzać (bez tłuszczu) i łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta.   Smażyć z obu stron do zarumienienia się.   Podawać na gorąco posypane

Di gotuje
półkruche ciasto z dynią i kruszonką 160

tylko jako deser ale będzie też pysznym śniadaniem, jeśli podamy je ze szklanką mleka lub kakao.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 4 żółtka 2 łyżki śmietany kwaśnej gęstej 18% 250 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 500 g dyni 2 jabłka 1/2 szklanki cukru łyżka soku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Puszyste ciasto z rabarbarem 143

Polecam do przygotowania puszystego i niebiańskiego w smaku jak i wyglądu. Zachęcam do przygotowania ciasta z tym sezonowym warzywem! Składniki: 1 szklanka mąki pszennej typ 450 1 szklanka mąki pszennej graham typ 1850 3/4 szklanki cukru trzcinowego  1/2 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy rabarbar Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę

Truskawkowa Fiesta
Kokosowe muffinki w wafelku. 156

spodach na wierzch: czekolada mleczna, kolorowa posypka cukrowa Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. Wymieszać. Do drugiej miski wbić jajka, wlać mleko oraz olej i wymieszać. Do suchych składników wlać mokre i wymieszać aż dobrze się połączą. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości wafelka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec

zadanie-gotowanie
Ciasto z jabłkami 157

większych)  cukier puder do posypania ciasta cynamon do posypania ciasta Mąkę, cukier i proszek do pieczenia dajemy do jednej miski, mieszamy, wkrawamy masło i wbijamy całe jajka. Ucieramy mikserem na jednolitą masę. Jak by ciasto było za twarde, możemy dodać 2-3 łyżki mleka (mnie wyszło oki ) Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej olejem. Ja ciasto podzieliłam na 2 części

kruche babeczki
Owsiane naleśniki z pastą jaglano-serową i domowym dżemem z kiwi 278

startuje moja Akcja Kulinarna Tydzień z KIWI . Zapraszam :) Składniki na ok 10-11 naleśników: Ciasto naleśnikowe: 1 i 1/3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka płatków owsianych lub mąki owsianej pełnoziarnistej szczypta soli 1 i 1/3 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 70-75 g masła lub margaryny min. 70% tłuszczu 2 duże jajka

Anioszek w kuchni
Babeczki pizzowe 1012

pokroić w plasterki. Przygotować 2 miski. Do jednej wsypać wszystkie składniki suche tj. mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól, wymieszać. Do drugiej wlać wszystkie składniki mokre tj. mleko, olej i jaj, wymieszać. Wymieszane, mokre składniki przelać do miski z suchymi i wymieszać. Do ciasta dodać 2/3 startej mozzarelli, pokrojoną paprykę i salami i wymieszać. Formę do muffinek natłuścić

Gospodyni Miejska
Naleśniki z mleka kokosowego z sosem pomarańczowym 190

pomarańczy 1 szkl. wyciśniętego soku z pomarańczy Przepis: Do miski wsyp mąkę,cukier,proszek do pieczenia, sól. Wymieszaj. W drugiej misce połącz ze sobą jajko,mleko kokosowe i olej. Dodaj do suchych składników i przemieszaj ( można użyć miksera). Ananasy odsącz i dodaj do ciasta. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni, z obu stron na złoty kolor. Na patelni rozpuścić masło

Gotowanie-uk
CHLEB BEZGLUTENOWY JASNY 636

mąki ryżowej - 20 g mąki kukurydzianej - 14 g świeżych drożdży - 280 ml mleka - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 kopiasta łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 małe jajko - łyżeczka soli - pół łyżeczki cukru WSZYSTKIE SKŁADNIKI oprócz oleju wymieszaj w misce, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Kiedy wszystkie składniki połączą się dodaj olej i ponownie wymieszaj. CIASTO CHLEBOWE

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pączki prawie afrykańskie 137

roślinnego olej do głębokiego smażenia cukier puder do posypania W jednym naczyniu mieszamy mąki, proszek do pieczenia, cukier, przyprawy i skórkę pomarańczową. W drugim naczyniu łączymy mleko z jajami, przestudzonym masłem i zapachem pomarańczowym. Stopniowo dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy używając miksera. Ciasto powinno ładnie się rozprowadzić, ale będzie zwarte. W średniej wielkości naczyniu rozgrzewamy olej (gdy chcemy

peggiwkuchni