ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:214/767)

Domowe ciasto "Kinder mleczna kanapka" 193

cheatday". W propozycji ciasto, które smakiem i wyglądem nawiązuje do znanego deseru "Kinder mleczna kanapka".  Składniki:  Biszkopt: -> 6 jajek -> ¾ szklanki cukru -> 90g mąki -> 35g kakao -> Szczypta soli -> Łyżeczka soku z cytryny -> 2 łyżki oleju -> 2 łyżki mleka Krem: -> 250g masła -> ½ szklanki mleka -> 1 łyżka cukru(...)temperaturze pokojowej) ucieramy na gładko. Stopniowo dodając mleko ciągle miksujemy. Następnie porcjami dodajemy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania masy ( jeśli będzie zbyt gęsta można dodać więcej mleka).  * pierwotnie w przepisie jest znacznie większa ilość cukru, jednak wg mnie wtedy ciasto będzie zbyt słodkie. Polewa: Masło przekładamy do rondelka i wrzucamy czekoladę. Na małym palniku mieszamy, aż całość

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tarta z gruszkami i budyniem 201

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko :)            Zapraszam na tartę gruszkową z budyniem , może z wyglądu nie

Sama słodycz i szczypta chili
Słodka "pornografia" czyli ciasto Cycki... Miksturownika :) 3315

robiła: Cycuszki Iwonki... Idąc za tym przykładem niech będzie: Cycuszki miksturownika... No dobra!!! Patrycji :) Ciasto cycuszki....Składniki:Ciasto:9 białek;200 g cukru;200 g maku;200 g kokosu;1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 płaska łyżeczka soli.Masa budyniowa:1/2 l mleka;1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej;1 1/2 łyżki mąki pszennej;4 żółtka;3/4 szklanki cukru(...)pianę. Dodajemy kokos, mak, proszek do pieczenia i mieszamy. Wylewamy na przygotowaną formę. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut.1 1/2 szklanki mleka gotujemy z cukrami. Do pozostałego zimnego mleka dodajemy żółtka i mąki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka - gotujemy budyń :) Studzimy.Margarynę ucieramy z budyniem, dodając go stopniowo. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy

Miksturownik
Czekoladowiec z masa cytrynową 149

Sposób przygotowania. Mleko podgrzewamy w garnku dodając do niego połamaną czekoladę. Czekamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy mikserem, pod koniec ubijania dodając cukier. Wlewamy śmietanę, olej i dalej miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i sypkie składniki. Miksujemy do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę

Pobite gary Barbary
Tarta z bobem i szynką 161

pszennej 100g zimnego masła 1 jajko pół łyżeczki soli 200g bobu 150g szynki pokrojonej w kostkę 100ml mleka 100ml śmietany 2 jajka 2 łyżki creme fraiche pół łyżeczki musztardy żółty ser sół, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej papryki w proszku Przygotowanie : Ciasto : Mąkę wymieszać z solą i posiekać z masłem, następnie szybko zagnieść, dodać jajko, wyrobić, uformować kulę, zawinąć

Codzienne Gotowanie
Ciasto karmelowe 207

Bardzo proste i ekspresowe ciasto. Idealne na zabiegany dzień, kiedy  zjadłoby się coś słodkiego, ale nie koniecznie ze sklepu.Ciasto:1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny),5 jaj,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,5 opakowań budyniu czekoladowego (każdy na pół litra mleka) - ja tym razem   dałam 2 czekoladowe i 3 krówkowe.Wszystkie składniki utrzeć mikserem(...)ognia, aby karmel lekko ostygł. Powinien być gorący, ale nie skwierczący. Wlewam około 2/3 szklanki mleka i stawiam na małym ogniu. Na dnie garnka utworzy się szklista i twarda powłoka, która rozpuści się w mleku. Gotujemy przez około 10 minut odparowując nadmiar wody z mleka. Następnie dodajemy 4-5 łyżek masła, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy, aż polewa nabierze odpowiedniej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowe z kokosowymi kulkami 250

łyżki kakao 3/4 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek  i ubijamy ze szczyptą solią na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Wsypujemy mąki, kakao i proszek, całość dokładnie mieszamy, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Ciasto wylewamy na serowe kulki i pieczemy

Cynamonowe szczęście
papierówki w kakaowym cieście... 212

szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kakao 5 łyżek, papierówka 6 sztukjajka, olej, woda, mleko, cukry mikserem zmiksować z 4 minuty wsypać mąkę z proszkiem, kakao i zmiksować z 4 minuty tortownica 24 cm - wysmarować masłem i tartą bułką obsypać, wlać ciasto do blaszki i powciskać gęsto duże kawałki papierówek ze skórką, posypać cukrem 3 łyżki ciasto piec w 200C

W Mojej Kuchni Lubię
Brownies z kajmakiem 419

roztopioną czekoladę do jajek i dalej miksujemy.Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao wsypujemy i lekko mieszamy do momentu połączenia się składników.Gotowe ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30-35 minut ( do suchego patyczka).Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka czekoladę a następnie dekorujemy go również lekko podgrzaną masą kajmakową

Słodkie Przyjemności
Babka cafe latte 273

mleka 2 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 czubate łyżeczki kakao 2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej Evning Coffee Adwokat 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Masło w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie dodajemy po jednym jajku i w dwóch partiach mąkę i mleko na przemian. 2. Ciasto

kruche babeczki
Manchester tart 153

truskawkowego i wiórek kokosowych to nic nadzwyczajnego. Zwykła nuda... Jednak kruche ciasto z kremowym budyniem i słodkim dżemem okazało się bardzo smaczne. Przygotowałam 12 małych tartaletek, ale z tego przepisu równie dobrze można przygotować jedną dużą tartę. Składniki: 5 łyżek wiórek kokosowych 2 opakowania budyniu 750 ml mleka około 100g dżemu truskawkowego 200g masła 400g mąki 3 łyżki śmietany(...)cukru parę truskawek Sposób przygotowania: Na początku przygotowujemy budyń. Jedno opakowanie zazwyczaj rozprowadza się w pół litrze mleka. Ja trochę zmniejszyłam tą ilość by był bardziej gęsty. Połowę mleka wlewamy do garnka i podgrzewamy, kiedy będzie gorące dodajemy pozostałe mleko wymieszane z proszkiem budyniowym. Energicznie mieszamy aż budyń zgęstnieje. Dodajemy 2 łyżki cukru i łyżkę masła i jeszcze raz mieszamy

wysmienity
MIODOWNIK 383

Ciasto pachnące miodem, który nadaje mu także ładny złoty kolor. Przełożony smacznym puszystym kremem, z polewą. Najsmaczniejszy dopiero po dwóch dniach od przygotowania. Ciasto: forma 23 x 23 cm60 dag mąki pszennej(...)szczypta soli Krem grysikowy8 łyżek kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowy POLEWA Sposób wykonania: Ciasto Wszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na trzy równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia

RAROSSA
Babka z polewą czekoladową 250

cukier i ubić mikserem na puszystą masę.Do masy jajecznej, stale miksując na wolnych obrotach, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, powoli wlać mleko, dodać cukier wanilinowy, szczyptę soli i na końcu rozpuszczoną, letnią margarynę.Bakalie oprószyć w mące, dodać do ciasta i lekko wymieszać (mikserem lub łyżką).Formę na babkę wysmarować margaryną i dokładnie oprószyć bułką tartą

Gospodyni Miejska
Ciasto budyniowe z kremem krówkowym 481

wielbicieli słodkości. Składniki: Ciasto kruche na blaszkę o wym 25/30 cm 30 dag maki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 2 żółtka 1 jajko ½ łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt: 4 duże jajka ½ szklanki drobnego cukru ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Aromat cytrynowy Masa budyniowa: 750 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej(...)proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, aromat cytrynowy, miksując na wolnych obrotach miksera, wsypywać po łyżce mąki aż do skończenia. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki, tej samej w której piekliśmy ciasto kruche. Piec 25 minut w temp 160*c.Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa budyniowa: Żółtka rozmieszać ze szklanką mleka

Wanilia i Kardamon
Piernik przekładany budyniem dyniowym 222

dyniowy a dynia doskonale smakuje w towarzystwie aromatycznych  przypraw piernikowych. ciasto: 5 jajek 1,5 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 15 g przyprawy do piernika Delekta 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delekta 3/4 szkl. oleju rzepakowego 1/2 szkl. wody 3 łyżki kakao budyń: 3 szkl. mleka 300 g puree z dyni 2 budynie waniliowe na 3/4 l Delekta(...)mąkę zmieszaną z proszkiem i przyprawą do piernika,Wymieszać i wlać ostudzoną mieszankę wody z olejem i kakao. Delikatnie na małych obrotach zmiksować. Gotowe ciasto przelać na blaszkę o śred. 24/29 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 45 minut w temp. 180 *C. Upieczone ciasto wystudzić po czym przekroić na trzy cienkie placki. 2 szklanki mleka wlać do garnka,dodać

Kolorowa kuchnia Elki
Śląskie ciasto drożdżowe z serem 211

cukru waniliowego 1 czubata łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego (proszku) Skórka otarta z dużej cytryny 100g rodzynek ( + 1 łyżka mąki) Kruszonka: 200g masła ¾ szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kakao Dodatkowo: Cukier puder do posypania ciasta Drożdże rozpuszczamy z ½ łyżeczki cukru w połowie szklanki letniego mleka i pozostawiamy na około 5 minut do wyrośnięcia (Uważajcie

Smakowy Raj
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5982

posypania)Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Sposób przygotowania:Biszkopt:Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową i proszek(...)pieczenia (tej samej w której piekł się biszkopt) i pieczemy w temp. 175 stopni ok. 15-20 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu. Studzimy. Masa Ananasowa:Do mleka dodajemy cukier, budyń w proszku, mąkę i cukier waniliowy - łączymy składniki. Następnie dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. podgrzewamy niemal ciągle mieszając do zagotowania i zgęstnienia masy. Pozostawiamy

Słodka Strona