ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:193/767)

Szybki murzynek z jagodami 180

wyrosło super.  Można je również przełożyć powidłami lub kremem. Ja tym razem dodałam do ciasta troszkę jagód. Szczerze polecam J Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru 1 duże jajko 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 1 czubata łyżeczka sody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 4 łyżki kakao 3 łyzki konfitury jagodowej Kilka kropel dowolnego aromatu

The Sweet Damsel
Paluchy a’la pizza 497

mój przepis na inne paluchy drożdżowe z szynką . Drożdżowe Paluchy a’la pizza: Składniki : 100 ml letniego mleka 1 łyżeczka cukru 7 g (ok. 2 łyżeczki) drożdży instant lub 40 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki soli 175 g jogurtu naturalnego lub greckiego 1 jajko Farsz: plastry żółtego sera plastry(...)być letnie) dodajemy cukier i suszone drożdże. Odstawiamy na parę minut, aż mleko zacznie się pienić. Suche składniki (mąka, sól, proszek) mieszamy hakiem robota, nie przerywając mieszania dodajemy jajko wraz z jogurtem, oraz wlewamy spienione mleko z drożdżami. Wyrabiamy ciasto hakiem tak długo aż otrzymamy dobrze wyrobione, gładkie ciasto. Jak przygotować ekspresowe paluchy z ciasta drożdżowego? Ciasto rozwałkowujemy na duży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Bounty 229

Mniam! Składniki: (na blaszkę 20 x 20cm) BISZKOPT: 200g miękkiego masła 4 jajka 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu waniliowego KREM: 1/2 l mleka 6 łyżek kasy manny 1/2 szklanki cukru 200g masła 300g wiórków kokosowych POLEWA: 300g czekolady (u mnie z orzechami) 5 łyżek mleka(...)miksować. Następnie przesiać do masy mąkę, proszek i kakao, dolać ekstrakt, delikatnie zmiksować na najniższych obrotach. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180'C około 45 minut. Wystudzić, przeciąć na dwa blaty. UWAGA! Ciasto jest bardzo, bardzo łamliwe i delikatne. Należy przecinać uważnie i być ostrożnym przy przenoszeniu. KREM: Mleko zagotować z cukrem. Do wrzącego mleka

Cakes By Kejt
Muffinki Wielkanocne 163

masło, jajka, mleko lub maślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy(...)temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut. Po ostudzeniu dekorujemy zajączki i kurczaczki.  Składniki potrzebne do dekoracji zajączków: 1/2 opakowania kokosu zielony barwnik spożywczy w proszku 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36%  śmietan fix (opcjonalnie) do ozdoby: herbatniki, rodzynki, śliwki suszone, podłużne kawałki czekolady Do małego woreczka wsypać

Aromatyczne Podróże
Marysieńka 1342

mleka 2 łyżki cukru waniliowego 150 g cukru (w oryginale 200g) 5 żółtek 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżka kakao 3 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Biszkopt:    Białka ubić na sztywno,dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia(...)rozmiarowo blasze co biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach około 30-40 minut. Krem budyniowy: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrami. Do odlanego mleka dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka i zmiksować. Wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Budyń przykryć folią spożywczą by nie powstał kożuch i odłożyć do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, dodawać porcjami

Ala piecze i gotuje
domowe gofry z truskawkami 171

dodatkowo do podania: truskawki cukier puder bita śmietana rozpuszczona czekolad wykonanie: Żółtka miksujemy z cukrem i masłem. Dodajemy mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników . Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Kratkę gofrownicy smarujemy masłem, nakładamy partiami ciasto i pieczemy na złoty

Domowy Smak Jedzenia
Fale Dunaju ze śliwkami 177

stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciastaCiasto dzielimy na dwie równe części.  Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę i ponownie delikatnie mieszamy.  Na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylewamy ciemne ciasto, a na nie jasne ciasto.  Śliwki myjemy i kroimy(...)połówki i usuwamy pestki.   Śliwki układamy na cieście skórką do dołu.  Ciast o pieczemy 45 minut w temperaturze 175 stopni. Odlewamy szklankę zimnego mleka i rozrabiamy w nim budynie.  Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie.  Studzimy.  Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń

Pyszności Słodkości
Fale Dunaju ze śliwkami 192

proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciasta. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę i ponownie delikatnie mieszamy. Na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylewamy ciemne ciasto, a na nie jasne ciasto. Śliwki myjemy i kroimy na połówki i usuwamy pestki. Śliwki układamy na cieście skórką(...)dołu. Ciasto pieczemy 45 minut w temperaturze 175 stopni.Odlewamy szklankę zimnego mleka i rozrabiamy w nim budynie. Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie. Studzimy. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń. Gotową masę wykładamy na ciasto.Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i gotujemy na jednolitą masę. Polewę studzimy i polewamy

Salonik smaków
WALENTYNKOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z SERCEM – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 112

mąka pszenna – 225 g * proszek do pieczenia -2 łyżeczki * śmietana kwaśna 18% – 3 łyżki * barwnik proszkowy lub żelowy / czerwień lub róż – dostępne TUTAJ! CIASTO CZEKOLADOWE: * Ciemna czekoladę Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao – 200 g – dostępna TUTAJ! * miękkie masło – 180 g * mąka pszenna 250 g * proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki * cukier(...)temperatury 165-170°C (termoobieg). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Przestudzone kroimy na plastry grubości 1-1,5 cm, w każdym wycinamy za pomocą wykrawaczki serce. CIASTO CZEKOLADOWE: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy jajka i mleko, miksujemy. Dodajemy lekko przestudzoną masę czekoladowo-maślaną i pastę

Ostra na Słodko
Ciasto Izaura 961

sama często sięgam po przepis bo  każdy uwielbia to ciasto, jest po prostu pyszne . Składniki: ciasto 2,5 szklanki maki 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 3 jajka 250 g masła/margaryny 4 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ser 800 g sera 4 jajka 150 g masła 2/3 szklanki cukru 2 łyżki(...)kokosowe Wykonanie: Do garnka wlać mleko, dodać masło, cukier oraz kakao, zagotować.  Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka i wymieszać. Wsypać mąkę z proszkiem i dokładnie całość wymieszać. Białka ubić na sztywną piane i delikatnie wymieszać z ciastem. Blaszkę 36x24 wysmarować masłem, obsypać

magiczna kuchnia Kasi
Pancakes bez jajek 365

lodówce nie ma ani jednego jajka i wtedy także czas na Pancakes bez jajek . Składniki:  ciasto (na 10-12 sztuk): - 2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 2  szklanki zimnego mleka - 1 duży cukier waniliowy - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  - 4 łyżki roztopionego masła dodatki: - domowa marmolada jabłkowa Przygotowanie: Najpierw do miski dodaję sypkie

Kuchnia co dnia
Jesienny skrzat. 174

wręcz uzależniające. Bardzo polecam! Składniki na ciasto: Jesienny skrzat:  na formę 28x40 cm 2 jajka 150 ml cukru 1 łyżka  cukru waniliowego 100 ml oleju 200 ml mleka 200 ml zmielonych płatków owsianych 100 ml dość grubo zmielonych orzechów (u mnie laskowe) 100 ml dość grubo zmielonych ziaren słonecznika 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mąki orkiszowej(...)łyżki, za każdym razem dokładnie miksując). Do puszystej masy nie przerywając miksowania dodajemy olej, mleko, zmielone (np. w blenderze) płatki, orzechy, słonecznik, a następnie wymieszany z mąką i cynamonem proszek do pieczenia, rodzynki, jagody, czekoladę i jabłka. Gotowe ciasto zostawiamy w misie na około 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 175-180 stopni C. Po 15 minutach trzepaczką

Rozpustne gotowanie
Tradycyjny murzynek 174

zawsze ciasto cieszyło się ogromnym "wzięciem":) Zresztą tak jest do dzisiaj, bo któż nie lubi wilgotnego, czekoladowego ciasta?? Składniki:2 szklanki mąki pszennej,250g masła lub margaryny,1 i 1/2 szklanki cukru,1/2 szklanki mleka,3 jajka,4 łyżki kakao,łyżeczka proszku do pieczenia,3 łyżki wiórków kokosowych (użyłam Kresto). Przygotowanie Masło pokroić na kawałki, wraz z cukrem, mlekiem

Z miłości do słodkości
Ciasto bezowe ze śliwkami 157

mamy tutaj pachnące cynamonem ciasto przykryte powidłami śliwkowymi, dookoła wianuszek z bezy, zaś środek wypełniają pyszne śliwki. Ciasto nie jest z tych najprostszych. Wpierw należy przygotować karmel. No i jest jeszcze beza, która potrafi być czasem kapryśna. Gwarantuję jednak, że smak jest niesamowity i zdecydowanie warto je przygotować:) Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)mlekiem karmelowym. Podgrzewamy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia masy – nie gotujemy! W misce ucieramy na puch miękkie masło, pod koniec dodajemy 5 łyżek cukru. Następnie wbijamy dwa jajka, jedno po drugim. Dodajemy skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę z proszkiem i cynamonem. Na końcu dodajemy masę karmelową. Tak przygotowane ciasto wylewamy na tortownicę

Smaki Na Talerzu