ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:348/512)

Babka kawowa z kremem makowym 220

oraz sodę. Dodajemy je stopniowo do ciasta, stale ucierając.  Gotowa masa jest gęsta. Wylewamy ją do natłuszczonej foremki i wstawiamy do piekarnika na 80 minut (lub do suchego patyczka). Temperatura pieczenia to 170 stopni.  Gdy babka ostygnie, wykonujemy krem. Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki (schłodzona) 150 g serka mascarpone (schłodzona) łyżka posiekanych drobno płatków migdałowych

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik dyniowy 244

ochotę właśnie na takie ciasto ostatnio zainspirowałam się serniczkiem z dodatkiem dyni Pobiegłam do sklepu, kupiłam składniki i raz, dwa, trzy serniczek gotowy Oj jaki on dobry Polecam przepis bo to prawdziwa „petarda” dobrego smaku Składniki /średnica 24 cm: – ok. 270-300g czekoladowych kruchych ciasteczek – 250 g mascarpone – 1 kg zmielonego twarogu

I LOVE LIFE
OWOCOWY ŚMIETANOWIEC "RATAFIA" 283

czarną od słońca aronie by przygotować ciasto lata. O tym, że owoce zawierają dużo cennych witamin i mają właściwości lecznicze to chyba każdy wie. Tego smaku owoców lata nie da się zapomnieć i powracamy do niego co rok. ~~SKŁADNIKI~~ biszkopty okrągłe 1 mała paczka  śmietana kremówka 36 % 1 l. serek mascarpone 250 g. żelatyna 2 łyżki + woda

Kuchnia Paulettes
Bezglutenowe ciasto z czarnymi malinami 224

Dzisiaj kolejna bezglutenowa propozycja na ciasto z letnimi owocami. To bezglutenowy biszkopt z czarnymi malinami z naszego ogródka. Miejmy nadzieję, że w przyszłym

Kuchenne Wariacje
Kokosowe placuszki na mascarpone podane z soczystą brzoskwinią 264

mnie 2 łyżeczki) Przygotowanie: Do miski przekładam mascarpone, wbijam jajka, dodaję sok z cytryny i cukier puder. Całość dokładnie mieszam widelce (można użyć miksera na małych obrotach, masa jest gęsta (i taka ma być)). Następnie dodaję mąkę i łyżkę mleka, znów wszystko dokładnie mieszam. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe, znów mieszam. Ciasto jest gęste, ale powinno odchodzić od łyżki, którą

Słodkie okruszki
Kinder Country 546

czekoladą. Mówię Wam pyszności ;-) Przygotowanie tego ciasta zajmuje chwilę, a znika bardzo szybko ;-) i co najważniejsze nie wymaga uruchomienia piekarnika. Więc będzie idealne na ciepłe dni, które przed nami. ;-)   Zapraszam!!!   Składniki: duże opakowanie herbatników, 2,5 szkl. prażonej pszenicy + do posypania na wierzch, 250 ml śmietany 30%, 250 g serka mascarpone, 1 tabliczka białej czekolady,   Polewa

Passion of Cooking
Tort Jagodowo – Cytrynowy 163

średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Jeśli nie macie 3 jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieszczamy

Made By Mom And Son
Tarta z bitą śmietaną z mleka kokosowego i truskawkami 178

Wybieraliśmy się do znajomych przywitać ich maleńkiego synka, postanowiłam upiec coś pysznego. Wyzwanie dość spore ponieważ pyszna tarta z mascarpone i bitą śmietaną nie wchodziła w grę, ponieważ świeżo upieczona Mama niestety mleczne rzeczy wpisane ma listę zakazaną:). Tak oto powstała tarta z bitą śmietaną kokosową. Śmietanę wykorzystywałam już do tortów, ale tarta z jej dodatkiem była dla mnie nowością - wyszło(...)wyśmienicie:)Składniki:CIASTO25 dkg mąki14 dkg masła5 dkg cukru1 jajkoszczypta soliKREM:2 puszki mleka kokosowego2 łyżki cukru 1 listek agar-agarTruskawki wg. uznania:)Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto dokładnie takie jak na tartaletki (klik).Mocno schłodzone puszki mleka kokosowego (zazwyczaj robię z własnego mleka kokosowego, ale tym razem brakło czasy :( ), delikatnie otwieramy i ściągamy gęstą część zawartości puszki przekładając

Magiczna kuchnia Darii
Makaroniki serduszka 235

białek 45 g cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie(...)urosną, jeśli zbyt słabo (zostanie za dużo pęcherzyków powietrza) podczas pieczenia ciasteczka urosną za bardzo i popękają. Jak sprawdzić czy mamy odpowiednią konsystencję? Podnosimy szpatułkę i patrzymy na spadające ciasto – powinno spadać dość cienką długą strużką (w jednym z przepisów przeczytałam, że wstążka musi być na tyle długa, żeby dało się ułożyć z niej ósemkę). Makaroniki można wyciskać bezpośrednio

Ciastkozercy
Rolada z kremem śmietankowo - morelowym 191

Pyszna biszkoptowa rolada z delikatnym i lekkim kremem na bazie mascarpone, śmietanki kremówki i moreli z syropu. Zamiast moreli mogą to być oczywiście też brzoskwinie. Moja rolada nie zwinęła się w "ślimaczka"...ponieważ pospieszyłam się z wyłożeniem masy na biszkopt, która nie była jeszcze na tyle stężała by dało się ładnie zwinąć roladę. Ale jasna sprawa na smak(...)się piecze, na blacie rozłożyć czystą ściereczkę. Równomiernie oprószyć ją cukrem wanilinowym lub cukrem pudrem. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem śmietankowo - morelowy: Odsączyć na sitku

Opowieści z piekarnika
Czekoladowy tort z malinami 212

jednym kawalku ciasta. Od tej chwili nie moglam myslec o niczym innym. Zakupilam wiec pudelko mrozonych malin, czekolade i pobieglam do domu.Aromat goraczej czekolady szybko rozszedl sie po mieszkaniu. Zaraz potem dolaczyl do niego zapach podgrzanej konfitury malinowo-jezynowej. W tym momencie juz wiedzialam, ze bedzie to przepyszny tort. Tort czekoladowy z malinamiprzepis na biszkoptskladniki: 500g serka mascarpone 3 jogurty

Przysmaki Karolki
Tort maślano-truskawkowy 186

żółtka 1 jajko poncz do nasączenia: szklanka ostudzonej lekkiej herbaty, z dodatkiem cukru i soku z cytryny wierzch: paczka podłużnych biszkoptów 200 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone łyżka cukru truskawki Sposób przygotowania: Biszkopt. Przygotować blaszkę (u mnie tortownica o średnicy 26 cm)-wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Jajka utrzeć z cukrem w metalowej misce na parze. Miska(...)czasie zestawić miskę z pary i miksować jeszcze z 10 minut, aż masa jajeczna ostygnie. Mąkę wymieszać z solą, przesiać i dodać do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie. Ciasto wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Ciasto sprawdzić patyczkiem. Wyjąć z piekarnika i zostawić na 5 minut w blaszce. Po tym czasie

na moim stole...
Tort Ferrero Rocher 188

samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzn. suchego patyczka. Biszkopt powinien być gotowy po około 15-20 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Po upieczeniu(...)łyżki. Masę bezową przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy ją w 150°C przez około godzinę. Powinna być przyrumieniona i krucha. Upieczoną bezę pozostawiamy do wystygnięcia. Serki mascarpone muszą być dobrze schłodzone przed rozpoczęciem przygotowań. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Dodajemy przestudzoną czekoladę i całość miksujemy przez chwilę do uzyskania gładkiej

PatiGotuje
Snickers - ciasto (prawie) bez pieczenia :) 1922

nachodzi mnie ochota na coś z kremem, kilku warstwowego szukam przepisu, który nie będzie wymagał kilku godzinnego stania w kuchni. Przepis na snickers jest idealny, pracy przy tym cieście prawie nie ma, trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i pozwolić masie przez noc zastygnąć dokładnie. Wylizywanie misek i łyżek przy jego robieniu daje nam zapowiedź rozkoszy, która nas czeka. Pyyycha(...)mascarpone1 puszka gotowej masy krówkowej (400 g)tabliczka białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej3 batony snickersKrem II:300 g śmietany kremówki 36%1 płaska łyżka cukru pudru Przygotowanie:Ser mascarpone miksujemy z połową masy krówkowej. Dodajemy roztopioną białą czekoladę i znów miksujemy. Dwa batony siekamy na kawałki, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na wystudzony spód. Wstawiamy

Z butelką mleczka w tle
Setny wpis - sernikowe szaleństwo. 227

masłem, starając się uzyskać jednolitą masę. Rozkładamy na spodzie blachy (okrągła 23cm) wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bierzemy się za masę serową. Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, budyń i ubijamy. Gdy uzyskaliśmy jednolitą masę - dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy cukier waniliowy, do drugiej nutellę i opcjonalnie kakao. Mieszamy. I teraz zaczyna się zabawa. Zaczynając(...)następnie na nią masę jasną i tak cały czas, aż wykończymy obydwie masy.  Wstawiamy blachę do piekarnika na 180 st i 60 min. Gdy minie godzina studzimy ciasto w uchylonym piekarniku. Gdy już wystygnie możemy przygotować polewę. Nic prostszego. Łączymy wszystkie składniki w rondelku, podgrzewamy aby wszystko ładnie się połączyło i możemy wylewać na ciasto. Następnie studzimy w lodówce

Brzuszki Łakomczuszki