ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:17/512)

Ćwiczenia w rolowaniu 156

jakoś wykorzystać, prawda?), niesamowity krem z mascarpone - jeny, jakie to dobre! No i nieszczęsny biszkopt, który choć nie wygląda, to smakuje naprawdę dobrze. Rolada z dżemem i mascarpone, dekorowana ciastem cygaretkowymSkładniki:(na blachę 40x35 cm)biszkopt:4 jajka85 g cukru50 g mąki pszennej50 g mąki ziemniaczanejkrem:250 g mascarpone120 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka miodu2 łyżki limoncelloziarenka(...)dołu), luźno zwinąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia.Kremówkę zmiksować z mascarpone, aż całość nabierze konsystencji gęstego kremu. Dodać miód, likier i wanilię, połączyć.Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować dżemem, a następnie kremem. Ciasno zwinąć, wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Smacznego!Do ozdobienia rolady wykorzystałam tylko połowę ciasta cygaretkowego. Niedługo opowiem, co można zrobić z resztą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami 200

pudru 250 g mascarpone Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. 500 g malin zmiksować i dodać do nich galaretkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Na koniec ubijania dodać rozpuszczoną czekoladę i wymieszać. Mąkę z solą, sodą i proszkiem wymieszać przesiać i wymieszać łyżką z masą jajeczną. Ciasto wylać na prostokątną(...)stopni. Na ciasto położyć ścierkę, przyłożyć drugą blachę i delikatnie obrócić, zwinąć ja do normalnej rolady w ścierkę zaczekać aż wystygnie. Śmietanę z cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Ciasto rozwinąć ze ścierki i przełożyć do keksówki na spód wyłożyć część masy malinowej i krem ze śmietany i mascarpone (odrobinę zostawić na zdobienie góry ciasta), na masę wyłożyć

Lili w kuchni
Korzenna tarta z dynią i mascarpone 167

mojej lodówce ( w weekend zrobię curry) a połowa została od razu upieczona i przerobiona na pure, z którego potem powstała ta tarta z dynią i mascarpone, korzenna i bardzo delikatna, na kakaowym spodzie. Doskonałe ciasto na jesień, która obecnie(...)jest tak piękna i oby jak najdłużej. Zanim zabierzecie się za pieczenie tarty i robienie ciasta kruchego polecam lekturze te uniwersalne wskazówki odnośnie pieczenia tart i ciasta kruchego. Korzenna tarta z dynią i mascarpone   Drukuj Prep time 20 min Cook time 45 min Total time 1 godzina 5 min   Korzenna tarta z dynią i mascarpone na kruchym, kakaowym

Cooking for Emily
Tarta owocowa bez cukru 175

temu będziecie mieli zapas ciasta schowany w zamrażalniku na kolejny deser. Mrożone ciasto można przechowywać do trzech miesięcy, choć jestem przekonana, że nie będzie tyle leżało ;). Tarta owocowa bez cukru [feast_advanced_jump_to] 🍓 Smak lata Wszelkiego rodzaju tarty to nasze ulubione ciasta, szczególnie letnią porą. Tego rodzaju ciasta nie mogą się nie udać. Kruche ciasto jest łatwe i szybkie(...)Instrukcje Przygotowanie ciasta Do miski miksera odmierzyć mąki, dodać erytrol, proszek do pieczenia, pokrojona w kostkę masło oraz jajka. Szybko zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać wodę. Z ciasta uformować kulę, podzielić na dwie części, każdą zawinąć w folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto włożyć do zamrażalnika na około 30 minut lub dłużej. Z podanej ilości otrzymamy ciasto na dwie tarty

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto podwójnie miodowe z kremem mascarpone i owocami 136

miodu   1 łyżeczka sody oczyszczonej rozpuszczonej w 1 łyżce ciepłego mleka Krem: 200 ml śmietanki 30-36% 250g serka mascarpone 3-4 łyżki miodu Dodatkowo: owoce (u mnie tym razem winogrona, brzoskwinia, nektarynka i limonka)   Przygotować ciasto. Wszystkie składniki zagnieść, a następnie podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze(...)minut). Przygotować krem.  Śmietankę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z miodem oraz z serkiem mascarpone. Odrobinę kremu odłożyć do posmarowania wierzchu. Całość. Na pierwszy placek wyłożyć krem, przykryć go drugim plackiem, a wierzch posmarować resztą kremu. Ciasto porządnie schłodzić w lodówce. (Najlepiej przez całą noc, aby placki zmiękły.) Przed podaniem udekorować owocami. (Dodatkowo użyłam kilku bezików i chrupiących

Di gotuje
mini torciki 218

Składniki ciasto 2 jajka 90g mąki 90g cukru pudru krem 250g mascarpone 250 ml śmietanki 100g cukru pudru syrop: 100ml wody 50g cukru pudru 1 łyżeczka rumu orzechy ,lub migdały do posypki   polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki mascarpone Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. .Oddzielić białka od żółtek. Ubić żółtka z cukrem przez 4-5 minut mikserem. Ubić(...)Syrop: Do rondelka wlać wodę i cukier, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia , dodać rum i wymieszać. Polewa czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wymieszać na gładko z serkiem mascarpone.   Przeciąć ciasto ,każdy krążek na 3 części Do formy włożyć krążek ciasta zmoczyć obficie syropem, wlać około 2 łyżki kremu na wierzch,przykryć krążkiem ciasta nasączonym syropem ,krem ,oraz ostatni

w mojej kuchni
Ciasto „Tulipan” 512

śmietanki kremówki (dobrze schłodzonej)- 1 galaretki cytrynowej rozpuszczonej w 1 szklance wrzącej wody- 250g serka mascarpone- 3 łyżek cukru pudruUbiłam śmietankę z cukrem pudrem, wmieszałam mascarpone, dodałam ostudzoną, tężejącą galaretkę, delikatnie wymieszałam. Blaty ciasta lekko posmarowałam dżemem morelowym i przełożyłam masą (uwaga – szybko tężeje).       Wierzch i boki ciasta również posmarowałam masą, a dekorację zrobiłam z rozpuszczonej czekolady. Smacznego. Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Ciasto marchewkowe z orzechami 170

łyżki cukru pudru lub ksylitolu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich - kilka plastrów ananasa z puszki - serek mascarpone Ww. składniki zostały przeze mnie użyte na ciasto pieczone w małej prostokątnej blaszce. Przygotowanie : Marchewkę utrzeć na drobnej tarce i dokładnie odsączyć z nadmiaru wody. Orzechy włoskie i ananasa pokroić na małe kawałki. Jajka(...)ciasta) i ananasa i ponownie dokładnie wymieszać składniki. Blaszkę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto posmarować serkiem mascarpone i udekorować orzechami. Smacznego

Kuchenne innowacje
Ciasto leśny mech 139

ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym   zielona babka piaskowa z lukrem   szpinakowe naleśniki   Ciasto leśny mech Proporcje na formę o średnicy 23 cm Czas przygotowania: Składniki Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 oleju 1 opakowanie mrożonego szpinaku 400 g 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z cytryny Krem: 250 g mascarpone(...)piekarnika, a po 10 minutach z foremki i studzimy na kratce.  Gdy ciasto będzie zimne odcinamy wierzchnią część, która urosła z górka. Kruszymy ją, a potem posypiemy  wierzch gotowego ciasta. Pozostałe ciasto dzielimy na 2 równe części. W międzyczasie szykujemy krem. Zimną śmietankę i mascarpone wkładamy do miski i ubijamy na sztywną masę. Pod koniec dodajemy cukier puder

Kulinarne przygody Gatity
BISZKOPT OWSIANY Z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 219

moim blogu ciasta ze śliwkami:) Nie jest to jednak tradycyjny placek:) Moje Dzieci bardzo chciały zjeść "jakieś" ciasto ze śliwkami i kremem, więc tak oto powstał biszkopt w zdrowszej wersji, bo z mąki owsianej, który przełożyłam kremem na bazie budyniu i mascarpone. Na wierzch ułożyłam duże, jędrne i słodkie śliwki, które uprzednio posypałam cynamonem i brązowym cukrem, dodałam odrobinę masła(...)gotujące się mleko. Ugotuj budyń.Całkowicie ostudzony budyń zmiksuj krótko z mascarpone i cukrem pudrem.KARMELIZOWANE ŚLIWKI:Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i wyjmij pestki.Na patelni rozgrzej masło, wrzuć śliwki, zasyp cukrem i cynamonem, całość dokładnie wymieszaj. Smaż śliwki około 20-25 minut. Ostudź.SKŁADNANIE CIASTA:Biszkopt połóż na paterze lub ozdobnym talerzu.Posmaruj go kremem budyniowym.Na kremie ułóż śliwki (przecięciem

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto a’la karpatka z malinami 933

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i ciasto dobrze się kroi. Połączenie kremu budyniowego i kwaskowatych malin to strzał w dziesiątkę. Pyszne, letnie ciasto Polecam! Składniki: Ciasto parzone: 4 duże jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła szczypta(...)soli Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 6 żółtek 7 łyżek cukru 4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 500 g mascarpone 400 g malin Dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: Ciasto parzone: Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka, zmiksować i podzielić na dwie części

Oryginalny smak
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 156

zastępując kakao, a masło w kremie – mascarpone i ekstraktem wanilii. Dodatek borówek sprawił, że babeczki są soczyste i jeszcze bardziej pasują do lata. Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto 100 g masło miękkie 50 g erytrol lub 70 g ksylitolu 100 g mąka kukurydziana 2 szt jaja(...)łyżka kakao 1 łyżeczka proszek do pieczenia krem 250 g mascarpone 4-5 łyżka ksylitol 1 łyżeczka ekstrakt wanilii 200 g borówka amerykańska Sposób przygotowania ciasto Masło utrzeć z erytrolem, dodać pozostałe składniki, wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do kokilek na muffinki. Do każdej włożyć po kilka sztuk borówek. Piec w 180 st. C przez ok. 25 minut. krem Mascarpone ubić

Kucharzyca
Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem 454

polewa się lekko rozlewała, po schłodzeniu na cieście zachowywała kształt). PS: Jeśli nie przepadacie za masą z serka, można polać ciasto polewą z białej czekolady i serka mascarpone. Post Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto bananowe 242

pieczemy około 35 minut( oczywiście wszystko zależy od piekarnika ale pieczemy do „suchego patyczka”).Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia po czym nasączamy kawą.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno (pod koniec ubijania dodajemy cukier puder).Dodajemy mascarpone i konfiturę i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia.Banany kroimy w plasterki i zalewamy sokiem z cytryny.Dodajemy je do masy

Mienta blog
Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. 114

przepis na pyszny i bardzo prosty do wykonania torcik truskawkowy. Delikatny biszkopt przełożony masą z mascarpone i śmietany. Na wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik ten możecie zrobić również

To co lubię - gotuję i polecam