ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:18/512)

Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem 407

polewa się lekko rozlewała, po schłodzeniu na cieście zachowywała kształt). PS: Jeśli nie przepadacie za masą z serka, można polać ciasto polewą z białej czekolady i serka mascarpone. Post Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto bananowe 226

pieczemy około 35 minut( oczywiście wszystko zależy od piekarnika ale pieczemy do „suchego patyczka”).Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia po czym nasączamy kawą.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno (pod koniec ubijania dodajemy cukier puder).Dodajemy mascarpone i konfiturę i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia.Banany kroimy w plasterki i zalewamy sokiem z cytryny.Dodajemy je do masy

Mienta blog
Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. 92

przepis na pyszny i bardzo prosty do wykonania torcik truskawkowy. Delikatny biszkopt przełożony masą z mascarpone i śmietany. Na wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik ten możecie zrobić również

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto „Coca-cola” 536

taki też jest ten krem. Przynajmniej dla mnie:) Ciasto (tortownica 20 cm): 200g mąki tortowej 250g drobnego cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 125ml maślanki (temp. pokojowa) 175ml Coca Coli 1 łyżeczka cukru waniliowego 125g masła 2 łyżki ciemnego kakao Krem: 250g serka mascarpone 180g śmietanki kremówki 30% – mniej więcej 3/4 szkl(...)może Wasz piekarnik piecze inaczej – tego typu wypieki zawsze należy sprawdzać patyczkiem ). Ciasto studzimy w formie. Po CAŁKOWITYM wystudzeniu odkrawamy wypukły wierzch, kruszymy na drobno. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. Serek mascarpone krótko miksujemy ze schłodzoną kremówką, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz śmietan-fix. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu (zbyt długie miksowanie rozrzedzi mascarpone). Gotowym kremem przekładamy

Smaki Na Talerzu
Pełnoziarnista tarta z cukinią i serem kozim 151

się jednak, że przygotowanie ciasta z mąki razowej wcale nie jest tak trudne i wymagające, jak mogłoby się wydawać. Wystarczy wprowadzić drobne modyfikacje w proporcjach pozostałych składników, by uzyskać elastyczne, wygodne w obróbce, pyszne ciasto. Pełnoziarnista mąka lubi się napić, więc jeśli okaże się, że ilość wody podana w przepisie jest za mała, a ciasto zupełnie nie chce pracować(...)pół godziny. Cukinię umyj i pokrój na cienkie plastry. Mascarpone dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm. Środek oprósz delikatnie skrobią, pozostawiając ok. 5 cm brzegu. Na środku ciasta rozsmaruj ser mascarpone, pozostawiając ok. 4-5 cm od brzegu. Na serze ułóż plastry cukinii na kształt spirali i posyp pokruszonym serkiem

Na-talerzu.pl
Leśny mech 93

Bardzo efektowne, nietypowe i proste ciasto przypominające zielony mech. Mięsiste ciasto z dodatkiem szpinaku, przełożone kremem mascarpone udekorowane granatem. Zaskakuje nie za słodkim smakiem. Zrobione jest z kilku łatwo dostępnych i tanich składników. Leśny mech Ciasto 450 g mrożonego liściastego szpinaku 2/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki przennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)wkładamy ser mascarpone i śmietankę, dodajemy cukier puder, śmietanfiks i wanilię. Ubijamy przez kilka minut aż masa zwiększy objętość i będzie puszysta. Ostudzone ciasto przekrajamy na 2 części. Dolną przekładamy na paterę i wykładamy masę mascarpone. Z górnej części wybieramy zielony środek i układamy na krem (pozostałe pusta kopułka będzie nie potrzebna i można wyrzucić). Dekorujemy granatem. Artykuł Leśny mech

PanGotuje
Czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami 86

dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki(...)nasączamy wodą zmieszaną z cytryną i rumem. Na biszkopt kładziemy gęsto truskawki, przecięte na pół. Na truskawki wykładamy krem mascarpone i dociskamy kolejnym biszkoptem. Na wierzch smarujemy całe ciasto kremem mascarpone i dekorujemy dużą ilością truskawek. KREM Ubijamy kremówkę, po ubiciu dodajemy serek i cukier, mieszamy krótko tylko do połączenia składników

Kocham Czekoladę
Czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami 185

dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki(...)nasączamy wodą zmieszaną z cytryną i rumem. Na biszkopt kładziemy gęsto truskawki, przecięte na pół. Na truskawki wykładamy krem mascarpone i dociskamy kolejnym biszkoptem. Na wierzch smarujemy całe ciasto kremem mascarpone i dekorujemy dużą ilością truskawek

Kocham Czekoladę
puchate ciasto malinowe 166

Lekkie i puszyste ciasto na bazie mascarpone i malin, osadzone na spodzie z ciasta parzonego. Doskonały deser na lato, nie przesłodzone i nie zamulające. Można je zrobić z malin świeżych a poza sezonem z mrożonych.  *foremka 25*34 cm Składniki: na spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Maliny zasypać cukrem, postawić na ogniu i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Czekoladę rozpuścić nad parą i popisać nią wierzch ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort dla małego mężczyzny. 180

tort będzie ciężki) Nasączyć delikatnie.  Posmarować cieniutko dżemem malinowym, następnie wyłożyć krem z galaretka. Na wierzch ułożyć kolejny biszkopt, nasączyć ponczem. (krem 2) Posmarować kremem z mascarpone brzegi ciasta (używając  szprycy wycisnąć krem na brzegi tworząc ramkę) następnie przełożyć galaretkę malinową. Możecie przełożyć ją w całości, lub w kawałkach tak jak wam wygodniej. Położyć kolejny biszkopt (krem(...)Nasączony blat biszkoptowy położyć krem z mascarpone i śmietany, na wierzch poukładać owoce i przykryć ostatnią częścią ciasta biszkoptowego. Całość odstawić do lodówki, aby stężało i schłodziło się.  Schłodzony tort posmarować z wierzchu kremem maślanym.  Z czarnej masy cukrowej wyciąć ulicę.  Używając wyciskarki do czosnku,  wycisnąć z zielonej masy cukrowej kępki trawy. Ozdobić tort

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tarta z mascarpone i borówkami 143

Kruche ciasto, krem z mascarpone i śmietany oraz borówki. Pyszne, klasyczne połączenie. Z mąki, masła, cukru pudru, żółtka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto będzie najpierw formować się

Bullio
TARTALETKI WIELKANOCNE 143

Przepis na kolorowe  tartaletki wielkanocne z ciasta kruchego udekorowane kremem mascarpone i wielobarwnymi drażami.  Tartaletki wyglądają efektownie a wykonanie ich jest bardzo proste. Jak wykonać tartaletki wielkanocne pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. TARTALETKI WIELKANOCNE SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka ( 250 g ) masło ( 150 g ) cukier puder(...)żółtka ( 2 szt.) Krem : śmietanka kremówka 30% ( 250 ml.) serek mascarpone ( 250 g ) cukier puder ( 1,5 łyżki ) Dodatkowo : motylki cukrowe kolorowe draże zielona posypka cukrowa Potrzebne gadżety : mikser foremki metalowe   rękaw cukierniczy   waga kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy mikserem lub ręcznie.  Wyrobione ciasto zawijamy w folię i wstawiamy

RITA food channel
Ciastka francuskie z truskawkami 192

tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.     Składniki na 8 sztuk:  - 1 opakowanie ciasta francuskiego   375g- 1 jajko do posmarowania ciastek- brązowy cukier (Demerara)           Masa śmietanowa:  - 500ml fresh double cream- 250g serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudruDodatkowo:- truskawki- kilka szt. borówek- listki mięty- cukier puder do oprószenia- skórka z cytryny Ciasto wyjmujemy(...)wmieszać serek mascarpone. Gotową masę nakładamy (woreczkiem z tylką w kształcie gwiazdki) na ostudzone ciastka. Na masie śmietanowej układamy pokrojone truskawki, borówkę, niteczki skórki cytrynowej (oczywiście cytryna uprzednio musi być wyszorowana i wyparzona), ozdabiamy listkiem mięty. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.Dla mniej wprawnych w pieczeniu, czy bardziej zabieganych, czy też zapracowanych… i nie tylko – gotowe ciasto francuskie stanowi wielkie

mojewypiekiinietylko
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 162

śmietany kremówki 50 g serka mascarpone dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 3 truskawki Dna dwóch tortownic o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem. Partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć(...)się rozpadać). Zdjąć z palnika, dodać odcisniętą żelatynę, dobrze wymieszać. Odstawić do całkowitego ostudzenia, a następnie schłodzić w lodówce, aż masa zacznie gęstnieć. Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone. Ułożyć blat ciasta na paterze lub talerzu, wyłożyć śmietanę. Na wierzchu ułożyć truskawki, przykryć drugim blatem. Wierzch oprószyć cukrem pudrem, udekorować truskawkami. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Mój krótki prawie urlop już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z ziemniakami i mascarpone 116

zasmakowała. To moja wersja - pizza z ziemniakami, lekko uprzednio podpieczonymi w piekarniku, żeby nie były surowawe, ułożonymi na warstwie serka mascarpone z parmezanem doprawionych skórką cytrynową i szczypiorkiem. Oryginalna wersja pizzy, wypróbujcie:) Pizza z ziemniakami i mascarpone Składniki: Ciasto: 200 g mąki 2  łyżeczki suchych drożdży 1/3 łyżeczki soli 110 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy Na wierzch(...)blasze do pieczenia wyłożonej papierem- tak, żeby na siebie nie zachodziły. Piec 10 minut w 180 stopniach. W misce wymieszać mascarpone z oliwą, startym parmezanem, drobno posiekanym ząbkiem czosnku i otartą skórką z cytryny, posolić i popieprzyć. Ciasto z pizzy ponownie wyrobić, rozwałkować na duży prostokąt na papierze do pieczenia ( na szerokość blachy) i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia

Smaczny zeszyt

Proponowane wyszukiwania