ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:896/1309)

Ciasto "Leśny romans" 193

nazwie. W sumie najpierw była ona, a dopiero później ciasto :) Zapraszam Was na romans czerwonej porzeczki z leśną borówką. Skusicie się? Składniki: Na blaszkę kwadratową o boku 24cm Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa porzeczkowa: 250ml śmietanki 30% 200g cukru pudru 300g czerwonych porzeczek

Kuchnia w czekoladzie
Finansjerki małe ciasteczka na wytrawnie i słodko 144

białka na sztywno, a potem żółtka z cukrem. Do masy z żółtek wlej małym strumieniem ciepłe masło, potem dodawaj mąkę i migdały oraz proszek do pieczenia. Następnie kiedy składniki się połączą dodaj pół piany i wymieszaj na małych obrotach. Dadaj resztę piany i wymieszaj już samą łopatką. Tak przygotowane ciasto wylewaj do formy na finansjerki. Ja mam silikonowa wiec

AZgotuj!
Tarta z mascarpone i truskawkami 1386

Gotową galaretkę pozostawiamy do wystygnięcia. Teraz wracamy do ciasta. Ciasto wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia tarty. Tarte odstawiamy do wystygnięcia i robimy krem. Żółtka z cukrem ubijamy na gładką jednolitą masę a potem dodajemy stopniowo serek mascarpone i razem miksujemy

Kuchenne Wariacje
Muffiny marchewkowe 110

szczypta soli Jajka ze szczyptą soli ubić na puszystą masę. Nie przestawać miksować i dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon. Miksować dalej i dodać olej. Jeszcze miksować i na końcu dodać zmielone migdały i tartą marchewkę. Dokładnie wymieszać. Foremki na muffiny wyłożyć papilotkami i przełożyć do nich ciasto. Piec w 190 stopniach przez 30 minut. I gotowe

Marder&Marder Manufacture
Czekoladowy tofurnik 209

zawsze jest to łatwe, ale da się. Tofurnik jest ciastem, które samo z siebie jest deserem białkowym. Jeśli nie dodawac do niego cukru tylko np. syrop z agawy to można go jeść prawie bezkarnie ;) Składniki: Spód pół szklanki suszonych moreli i rodzynek (lub innych suszonych owoców) kubek migdałów blanszowanych Masa "serowa" 3 kostki tofu po 180 g każda 1 puszka

pyszne zdrowości
Babka cytrynowa 247

Sposób wykonania Jajka ubić z cukrem na jasną kremową masę. Mąki razem z proszkiem do pieczenia pieczenia.  Do utartych jajek dodać sok z cytryny, skórkę oraz aromat i zmiksować na delikatnych obrotach. Nie przerywając miksowania na wolnych obrotach dodawać po trochu mąkę i rozpuszczone masło. Miksować do połączenia składników. Ciasto przelać do długiej formy keksowej wysmarowanej masłem i posypanej

Mix smaku
Kluski śląskie z wędzoną słoniną 129

mielimy w maszynce lub przeciskamy ręczną praską do ziemniaków. Masę ziemniaczaną uklepujemy płasko w misce, dzielimy je na cztery części, jedną część ziemniaków wyciągamy i układamy na pozostałych trzech częściach, do czwartej pustej części w misce wsypujemy przesianą przez sito mąkę ziemniaczaną do równej wysokości. Wbijamy jajo i wyrabiamy ciasto. 3. Z gotowego ciasta formujemy kluski z dziurką, układamy

Apetyczna babeczka
Tartaletki 110

Schować do lodówki na 200 minut. Następnie wyklej ciastem wysmarowane masłem formy, przełóż je papierem do pieczenia i obciąż fasolą. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 10 minut.Wystudź. Krem waniliowy: Mleko podgrzać z laską wanilii przekrojoną wzdłuż. W misce ubić cukier z żółtkami, aż powstanie blada, kremowa masa. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i mieszać trzepaczką, aż masa będzie gładka

Wielki apetyt
Bułeczki krucho-drożdżowe 120

Nadzienie: 1 słoik dżemu ( może być budyń, masa twarogowa, masa makowa) Wykonanie: Drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku z cukrem i dwiema łyżkami mąki i odstawiam do wyrośnięcia na ok 20 min. W tym czasie masło siekam z mąką i solą, dodaję jajka i  śmietanę. Zagniatam i dolewam wyrośnięty zaczyn. Ciasto wyrabiam rękami, aż zacznie odstawać od rąk i ścianek

Ciasteczkowy Potwór
Churros z sosem czekoloadowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce 324

jednolitą masę jajka, dodaje je do przygotowanej wcześniej masy i ubijaj mikserem do otrzymania gładkiej pasty. W głębokiej i szerokiej patelni rozgrzej olej (minimum 2-3 cm od dna). Przełóż przygotowaną pastę do szprycy z szerokim otworem w kształcie gwiazdki i ostrożnie wyciskaj po 10-15 cm paski ciasta bezpośrednio do gorącego oleju obcinając je nożem lub nożyczkami. Smaż

karmelowy
Sernik Oreo na zimno 217

się płynna. Dodaj żelatynę i sok z cytryny do masy twarogowej. Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając. Na koniec dodaj pokrojone ciastka. Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę.  Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki. Wyjmij ciasto na talerz. Na wierzchu

Cukier&Puder
Delikatny sernik dyniowy z przyprawa korzenna czyli poWeekendowe Lakocie odc.64 145

sernik. Tak więc zapraszam na to piękne i pyszne ciasto, którego połowa jeszcze czeka na półce u mnie w lodówce.Przepis już dawno temu pojawił się na blogu ChilliBite. Nie jestem miłośniczką serników ale nie mogłam oprzeć się kolorowi i zapowiadanej delikatności. Od razu urzekł mnie zapach i smak masy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 162

rozpuszczenia cukru.Zdjac miske z garnka i ubijac dalej, az masa jajeczna przestygnie,stanie sie puszysta i gesta.Do ubitych zoltek dodac dodac starta marchewke oraz 1/3 piany z bialek i delikatnie przy pomocy szpatulki wymieszac.Dodac reszte piany,.migdaly z proszkiem do pieczenia i 50 g maki ,wymieszac.wypelnic foremke przygotowanym ciastem,wyrownac gore szpatulka i piec 45 minut w 180°C.studzic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Choinki z piernika 219

wsypałam sól.W drugiej misce zmiksowałam masło na puszystą masę, cały czas miksując dodałam cukier puder. Potem dodałam płynny miód (jeśli nie macie płynnego powinniście go podgrzać i przestudzić). Potem dodałam jajko, oczywiście nadal miksowałam. Na końcu przesiane suche składniki i kiksowałam spiralnymi końcówkami, a na końcu wyrobiłam ręcznie. Ciasto zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam do lodówki na całą

Blondynka Gotuje
Szarlotka z bitą śmietaną 725

tutaj nie uczcimy , ale mam dla Was za to przepyszne ciacho!Delikatny spód … orzeźwiający środek … i słodka góra … przenikające się smakami , zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Ciasto robi się ekspresowo … nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych …Taka szarlotka to prawdziwa uczta dla podniebienia!SKŁADNIKI:BISZKOPT:- jajka – 5 szt- sól – 1 szczypta- mąka pszenna(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach.Opruszamy cukrem i smażymy ok. 15 minut.Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy.Gorące wykładamy na biszkopt.Studzimy.BITA ŚMIETANA:Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową.POLEWA:Margarynę rozpuszczamy z cukrem i kakaem.Lekko studzimy.Gdy się zetnie mieszamy mikserem.Białko ubijamy, dodajemy żółtko i letnią polewę. Delikatnie rozsmarowujemy na bitej śmietanie.Odstawiamy do przegryzienia smaków

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania