ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:843/1309)

Quiche ze szparagami i kabanosem 150

kawałki długości ½ średnicy formy. W podobnej długości kawałki kroimy kabanosy. Na środku podpieczonego ciasta układamy promieniści szparagi na przemian z kabanosami. W luki miedzy nimi wysypujemy świeży lub mrożony groszek.  Jajka, śmietankę, starty ser, przeciśnięty ząbek czosnku i przyprawy mieszamy tworząc jednolitą masę. Zalewamy nią nadzienie i pieczemy jeszcze 15-20 minut w 180 stopniach

Pyry na Gaz
Czekoladowy sernik 125

powtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy „najlepsze ciasta” i ten – czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie

Pink Envelope
Piegowata babka 133

Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę.  Do masy maślanej dodaję mąkę z proszkiem, wymieszam, wsypuję mak i ponownie mieszam. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką bardzo delikatnie. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i przekładam ciasto.  Piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na około 45 min, do suchego

Ciasteczkowy Potwór
Babeczki marchewkowe 166

pudru 40 orzechów nerkowca Przygotowanie: 1. Połączyć jajka, cukier, olej. Ubijać za pomocą miksera, aż masa będzie gładka oraz puszysta. 2. Dosypać mąkę oraz proszek do pieczenia, sodę, przyprawy, przecier marchewkowy oraz ekstrakt z wanilii i mieszać aż wszystkie składniki się połącza. 3. Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami. Piec: 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Dekoracja: 1. Almette

KreatywnePiny
Ciastka czekoladowe z płatkami owsianymi i orzechami laskowymi 119

gładką, białą masę. Dodajemy roztopioną czekoladę, jajko i ekstrakt z wanilii i ucieramy na gładką masę. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mąkę i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Na koniec wsypujemy płatki owsiane lub otręby i posiekane orzechy laskowe. Z tak przygotowanego ciasta formujemy dość duże kule, które spłaszczamy na dłoni i przekładamy na blaszkę w sporych odstępach

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe ciasto bez pieczenia - mus czekoladowy 279

pokruszonych ciastek dodajemy kakao, cukier puder, łączymy z masłem i czekoladą wyrabiając jednolite ciasto. Gdy ciasto jest zbyt gęste i nie chce się dobrze połączyć można dodać odrobinę mleka. Tortownice o średnicy 18-20cm wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Gotową masę ciasteczkową wykładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki aby się schłodziła i zesztywniała

W kuchennej krainie
Muffiny czekoladowe 142

zgęstnieje. Jaja wymieszać z ekstraktem waniliowym oraz kefirem, następnie ciągle mieszając wlewać powoli przestudzoną masę czekoladową. Na koniec mokre składniki połączyć z suchymi*, przełożyć do foremek na muffiny, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut.  * delikatnie mieszamy, w cieście mogą pozostać grudki niewymieszanych składników. Muffiny przed pieczeniem   Po wyjęciu z piekarnika i chwili

Zapiski Młodej Żony
Kremowy Sernik z Musem Borówkowym 150

Bardzo polecam. Składniki na ciasteczkowy spód: 400 g ciastek typu digestive 160 g roztopionego masła Ciasta kruszymy w blenderze lub w dłoniach, zostawiając gdzieniegdzie większe kawałeczki. Masło rozpuszczamy i wlewamy do pokruszonych ciasteczek. Formę prostokątna 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę ciasteczkową, wyrównujemy, lekko dociskamy i wkładamy do lodówki na czas przygotowania musu borówkowego i masy

Made By Mom And Son
Muffiny z pastą daktylową i przepis na pastę z daktyli 217

wlewamy do połowy ciasto, a następnie dodajemy po łyżeczce pasty daktylowej i znów zalewamy resztą ciasta. Pieczemy ok.25 minut w temp. 200 stopni. Pasta daktylowa SKŁADNIKI suszone daktyle bez pestek woda WYKONANIE Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka godzin. Potem blendujemy na gładką masę. Znacie pastę daktylową? Lubicie

Zofiana
Strucla makowa 121

łam z pomysłu na struclę z TEGO PRZEPISUPiszę "skorzystałam", ponieważ:podwoiłam porcję na ciasto krucho-drożdżowe (piekłam dwie strucle) pierwszy raz kupiłam MAK MIELONY, który sprawdził się rewelacyjnie i już mam nadzieję, że będzie w sprzedaży w przyszłym roku przed świętami :) masę makową zrobiłam wg przepisu na opakowaniuCzytaj więcej

bistro mama
Kruche babeczki 130

ciasto z lodówki, rozwałkować (nie za cienko), wycinać kółka i wylepiać foremki lub rwać po kawałku ciasta, robić okrągłe placuszki i nimi wylepiać foremki.Piec w temperaturze 180 stopni ok.15 min.Po upieczeniu zostawić do przestygnięcia, a następnie wyjąć z foremek.Babeczki można napełniać dowolną masą

Mix smaku
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia czyli 3 BIT 59632

bitej śmietany raptem łyżkę pudru. Ale jeśli komuś nie przeszkadza ogrom słodyczy, niech doda więcej, ciasto jest oczywiście najlepsze na drugi dzień, ale wtedy jest go już niewiele :)3 BIT z kwadratowej blachyok. 4 paczek herbatników (część można wymienić na krakersy)1 puszka masy kajmakowej (400 g)750 ml mleka150 g masła1/2 szklanki cukru2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego400 ml śmietany

Z butelką mleczka w tle
Muffinki Czekoladowe - Najlepsze 195

ostudzone masło z czekoladą oraz kakao i dokładnie mieszamy łyżką do otrzymania gładkiej konsystencji.Do masy dodajemy 1/3 przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Każdego muffinka możemy posypać drobno połamaną czekoladą. Pieczemy

Słodka Strona
Quiche z karmelizowanym fenkułem, grillowaną gruszką i wędzonym łososiem 134

Gruszkę obrać i pokroić wzdłuż na talarki. Grillować z obu stron.Na ciasto wyłożyć równomiernie karmelizowany fenkuł, następnie plasterki gruszki i pokrojonego w paski łososia.W osobnej misie roztrzepać jajka ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać posiekany koperek. Masą zalać quiche.Piec 30-40 minut w 180°C aż jajka się zetną, a quiche się zarumieni. Podawać

Food Square
Chleb włoski z ziarnami na bogato 176

chcesz uzyskać chlebek niski i przy tym bardziej aromatyczny, to zrób w dwóch keksówkach. Gdy ciasto będzie już w keksówkach, nakryj je wilgotną ściereczką kuchenną i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny, można więcej, to nie przeszkadza. Ten typ chleba opornie rośnie bo ma masę ziaren w sobie. Włóż do nagrzanego piekarnika na 230 stopni i piecz przez około

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania