Słodkie usta. Oblizujesz lepkie palce. Uśmiech na twarzy i burza hormonów. Czujesz, jak delikatna konsystencja rozpuszcza się na języków. Zalewa Cę fala szczęście i euforii. Niezwykłość
W kuchni Karmel-itkipośmiać się, pożartować, porozmawiać o wielu sprawach i posmakować. W dni wolne od nauki, czy pracy lubimy sobie dogadzać, dlatego często w weekend dzieciom pozwalamy jeść słodycze, sami pieczemy ciasta, a każde dania staramy się bardziej dopieszczać. Dla mnie taką porą dnia jest poranek. Bardzo lubię, kiedy tylko mogę rozciągać go, niespiesznie przygotowywać śniadanie, dbać o każdy szczegół nakrycia(...)jabłuszka kaparowe Wykonanie: Jajka wybij do miski i zacznij je mieszać albo rózgą albo widelcem. Jajka powinny zrobić się "luźne" tzn. ich struktura powinna przyjąć formę jednolitej lejącej się masy. Nie powinny być zbyt napowietrzone, bo wtedy będą suche, ale teź muszą mieć trochę powietrza aby były puszyste. Dlatego ważne jest aby wyczuć ten moment kiedy stają się lejące. Doprawiamy
SMYKWKUCHNIskładniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 700g serków homogenizowanych ( ja miałam różne smaki: banan, truskawka, brzoskwinia), 250g serka mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru, 4 galaretki ( ja miałam 3 cytrynowe i
W kuchni u MonikiSkładniki na 12 sztuk: przepis pochodzi z magazynu Kuchnia 300 g mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek cukru pudru szczypta soli 2
Moja Galeria SmakuWitam i bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na pyszny serniczek, który przygotujecie w 20 minut :) Składniki: 250 g serka mascarpone 400 g serka homogenizowanego 330 ml
Cynamonowe szczęścieNa niedzielny deser proponuję Wam dzisiaj śmietankową tartę z granatem na spodzie z ciasteczek zbożowych. Możecie ją zrobić w dwóch wariantach: bez pieczenia, spód należy schłodzić
CiastkozercySkładniki na kwadratową formę o boku 24 cm: 1 kg sera półtłustego, odciśniętego 300 g cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego
My Culinary ArtPrzepis na proste i szybkie ciasteczka, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, albo zaskoczą nas wizytą niespodziewani goście. Kokosanki są bardzo pyszne, nawet dla
e-PrzepisyKulinarneZapach kawy unoszący się w kuchni... a to wszystko dochodzi do nosa wprost z piekarnika ;) Zawdzięczam to nowej, odkrytej przeze mnie czekoladzie o smaku mocnego espresso
Lawendowe Nieboujawnia dopiero, gdy podziałamy na nie podwyższoną temperaturą. Ja zawsze najpierw je sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta. Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą(...)łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu łyżeczka kardamonu garść suszonych jagód Goji Jaja ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy olej bardzo powoli, i stopniowo mąkę przesianą przez sito wraz z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Na koniec - najlepiej drewnianą łyżką - dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Teraz dorzucamy
Sajkofanka smakuskładniki* 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku* 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika* 1 bita śmietana w proszku śnieżka* 3 galaretki w ulubionych smakach
Mix smakuTo kolejny smak mojego dzieciństwa... Jogurtowo-serowa kostka z galaretkami!:) Moje Dzieci, gdy ujrzały ją po raz pierwszy, piszczały z zachwytu, a ja zapomniałam już, że
Słodko-Słony Świat Ilonylekko chrupiące, a w środku mięciutkie i puszyste. Dorzucając do tego słodycz banana i aromat migdałów można się wprost rozpłynąć. Co się tyczy przygotowania- początkowo miałam spore obawy odnośnie ciasta, że będzie za rzadkie, że się nie upiecze- słowem, że to będzie jedna wielka klapa. Jeśli Wam też przyjdzie do głowy taka myśl to zapewniam, że to niepotrzebne zmartwienie. Fakt(...)Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu, do całkowitego wchłonięcia wody i przestudzić W większym naczyniu zblendować kaszę z bananem, mąką migdałową oraz cynamonem, imbirem i proszkiem do pieczenia Masę przełożyć do foremek- najlepiej silikonowych, a następnie udekorować migdałami i płatkami Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Po upieczeniu muffinki pozostawić do całkowitego wystygnięcia, gdyż
peanutbuttermonster