ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:31/264)

Ananasek bez pieczenia 301

Smaczne i lekkie ciasto z kawałkami ananasa w masie budyniowej z bitą śmietaną i czekoladowymi bezami. Ciasto nie wymaga pieczenia, a dzięki dodatkowi soku z limonki i mięty, jest orzeźwiające ;) SPÓD: 150 g biszkoptów 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 100 g daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta(...)budyniowy rozprowadzić w pół szklanki napoju, a resztę zagotować. Ugotować budyń i dodać kawałki masła. Zdjąć z ognia i mieszać, aż się masło rozpuści. Następnie wmieszać kawałki ananasa i wyłożyć budyń na przygotowany wcześniej spód. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i wyłożyć na wystudzoną masę ananasową. Na wierzch wyłożyć skruszone bezy czekoladowe. Ciasto

https:KKuchniaMniam
Szarlotka z polewą na Światowy Dzień Jabłka 398

Resztę zagotować z margaryną. Do gotującego mleka wlać masę żółtkową i mieszać, aż zgęstnieje. Na biszkopt ułożony w blaszce przełożyć masę jabłkową. Pozostawić do ostudzenia. Następnie przełożyć masę budyniową. Na zimne ciasto wylać lekko ostudzoną polewę, którą robimy następująco: masło zagotować z mlekiem, dodać cukier puder, zamieszać. Mieszając dodać kakao. Wyrobić na gładką masę. Smacznego

Ewusiowe Smaki
Ciasto bez pieczenia 290

budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. Właśnie tyle, a raczej tylko tylko potrzebujemy, by cieszyć się tym wspaniałym deserem. Kremowe, delikatne, idealnie słodkie ciasto, które jak dla mnie, może konkurować z nie jednym tortem. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, typu chrzciny, urodziny, czy po prostu na niedzielny deser Składniki na blaszkę o wymiarach 21x21cm. Składniki na ciasto: masa

NiePieprz.pl
CiAsTo mAślanE z MaliNami pOd cZekOladoWą PiankĄ 241

Składniki: CIASTO: 2 kubki mąki krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 kostka zimnego masła 4 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia MASA MALINOWA: 500-600g malin

Luźna Kuchnia
Ciasto z jabłkami i masą budyniową 117

się jakiegoś szybkiego ciasta a wyszedł ala torcik z jabłkami :) Składniki: ciasto - 6 jajek - 1/2 szklanki cukru - 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa - 1 i 1/2 kg jabłek - 4 łyżki cukru waniliowego - 1 opakowanie galaretki cytrynowej masa budyniowa - 8 łyżek cukru - 2 budynie śmietankowe - 3/4 litra mleka - 200 g masła Przygotowanie: Żółtka(...)Budynie śmietankowe gotujemy w mleku, dodając cukier. Gdy budyń będzie ugotowany odstawiamy go do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy stopniowo dodając budyń. Gdy ciasto wystygnie kroimy go na pół. Na jedną połowę przekładamy masę jabłkową, na nią masę budyniową i na wierzch, drugą połowę ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem

Zainspirowana w kuchni
Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 365

układamy herbatniki *** *** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z łyżeczką masła (jeżeli budynie nie zawierają cukru to dodajemy go tyle ile jest w przepisie na opakowaniach). Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki(...)masę budyniową wykładamy słone krakersy *** *** Na krakersy wykładamy masę kajmakową. Aby masa dobrze się rozprowadzał najlepiej jest zamkniętą puszkę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i podgrzewać na małym ogniu przez około 30 minut *** *** Na kajmak wykładamy herbatniki i odstawiamy całość do wystudzenia *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz śmietan-fiksami i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Czekoladę ścieramy

Blog z Apetytem
Rafaello 551

pieczemy biszkopt. Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Gotowe ciasto wylewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Przygotowanie kremu: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Ugotowany budyń studzimy(...)Upieczony biszkopt kroimy na pół. Obie cześci nasączamy kawą rozpuszcalną (dwie łyżeczki kawy zalewamy wrzącą wodą i osładzamy 2 łyżeczkami cukru). Na jeden biszkopt kładziemy prawie całą masę budyniową, przykrywamy drugą połową ciasta, na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy. Na wierzchu wykładamy masę kokosową

Zainspirowana w kuchni
CIASTO CZESKIE 470

elastyczne ciasto,podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na placek,przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 st.C ok 10-15 min do zarumienienia.   Masa:   Obie mąki wymieszać z 1 szklanką mleka. Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrem i wlać do niego rozmieszaną mąkę.Całość gotować do zgęstnienia.Ugotowaną masę budyniową ostudzić. Masło(...)trochu  ostudzoną masę budyniową,na końcu wlać sok z cytryny. Gotową masą przekładać upieczone i ostudzone placki. Dolny blat smaruję dżemem wiśniowym,dopiero później smaruję masą budyniową - dzięki temu ciasto nie jest mdłe i słodkie - jest idealne. Całość polać polewą - u mnie najczęściej to roztopiona na parze mleczna czekolada. Blaty po upieczeniu są twarde,ale po przełożeniu masą robią

Niespełnione zdolności kulinarne
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 304

Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi w wódce rodzynkami. Przepyszne ciasto z charakterem. Taki tort czekoladowy, ale przygotowany na dużą blachę. Idealny na wszelkie imprezy, dla dużej liczby gości. U nas królował na imprezie urodzinowej. Ciasto jest pyszne, ale sycące(...)zmięknąć. Wówczas mrożony rodzynkowiec, przypomina nam lodowe kanapki :) Tak samo preferujemy rodzynkowca serwowanego prosto z lodówki, niż takiego “odstanego” w temperaturze pokojowej, kiedy to masa budyniowa mięknie. Wy oczywiście podajcie “Ciasto z rodzynkami” wedle Waszego gustu. The post Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Napoleonka na cieście francuskim 516

się z dwóch blatów ciasta francuskiego przełożonych masą budyniową (a właściwie budyniem), kremówka natomiast ma warstwę kremu śmietanowego lub śmietanowo-budyniowego, czasem też dodatkową warstwę bitej śmietanki. Różnią się też ciastem - w jednym jest ciasto francuskie, w drugim - ciasto kruche lub półfrancuskie. Nie zamierzam rozstrzygać sporu, czyja racja jest bardziejsza, każdy niech to nazywa tak, jak mu smakuje;)  Upiekłam(...)nagrzanego piekarnika, piec ok 15-18 minut w temp. 190stC, aż ciasto będzie złote. Ciasto wyjąć, ostudzić. Ugotować budyń: jajka utrzeć z cukrem, wsypać obie mąki, wlać szklankę mleka i wymieszać, żeby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotować z wanilią. Do gotujące się mleka wlać masę jajeczną ciągle mieszając. Gdy masa zgęstnieje, jeszcze chwilę gotować energicznie mieszając, żeby się

Obiad gotowy
Sernik Marchewkowa Galaktyka 174

jabłka. Gotujemy chwilę, aby jabłka zmięły. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, Zalewamy nią jabłka, a kiedy zacznie tężeć przelewamy do formy w której piekliśmy ciasto marchewkowe. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. masa budyniowa:   Budynie gotujemy na mleku, a potem studzimy. Ostudzony budyń łączymy z miękkim masłem(...)temperaturze pokojowej. Wykonanie: Jeden blat ciasta układamy na środku większej formy (ok.24 cm), boki zalewamy masą serową, wierzch smarujemy warstwą ok.1 cm.Odstawiamy na kilka minut do lodówki aby masa zastygła. Następnie na środku układamy galaretkę jabłkową i tą także zalewamy masą serową, kiedy zastygnie układamy na niej drugi blat marchewkowy, a boki ozdabiamy masą budyniową

Bon appetit mon amie
Tort Truskawkowy z Masą Budyniowo-Mleczną i Konfiturą Malinową 263

owoców) i posypujemy pokrojonymi truskawkami. Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta i wykładamy masę z truskawkami. Górny biszkopt smarujemy od wewnątrz konfiturą i przykrywamy ciasto. Całość pokrywamy pozostałą częścią masy budyniowej.  Tort ozdabiamy truskawkami, a górę i brzegi posypujemy wiórkami kokosowymi. Moje posty

Słodka Strona
Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 208

komuś biszkopt wyrośnie jak na złość za gruby, jak to było w moim przypadku) i bardzo smaczne. Mamy tu dwa biszkopty, masę budyniową i serową, a jakby tego było małą są też banany. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Ciasto ze względu na pracochłonność polecam na specjalne okazje.   Biszkopt jasny: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl(...)przypadku biszkoptu jasnego z tą małą różnicą, że razem z mąkami mieszamy kakao. W upieczonym biszkopcie wykrawamy kółka przy pomocy np kieliszka. Uwaga te wycięte kółka będą nam potrzebne. Masa budyniowa: 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe 1 łyżka kakao. 2 masła 2-3 łyżki cukru W ok szklance mleka mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem (ilość zależna

Cynamonowe szczęście
ciasto snickers 419

miodu 1 łyżka cukru wykonanie: Masło, miód i cukier rozpuszczamy np. na patelni. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia a następnie wykładamy na blat ciasta i pieczemy składniki na masę budyniową: 700 ml mleka 100 g masła 1 i 1/2 budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej(...)mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy cały czas i podgrzewamy, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. złożenie ciasta: Na pierwszy blat wykładamy całą masę budyniową, przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę kajmakową. Przykrywamy blatem z orzechami. Całość odstawiamy w chłodne miejsce

Domowy Smak Jedzenia
Kremówka 357

mojej koleżanki – Bogusi. Masę „od zawsze” robię taką samą, sukcesywnie ją zmieniałam i udoskonaliłam. Składniki na ciasto kruche:           - 3 szkl mąki pszennej- 4 żółtka- pół szklanki cukru pudru-  łyżeczka proszku do pieczenia- 1 schłodzona margaryna (250g)           Składniki na masę budyniową:                                          - 3 szklanki mleka- 1,5 szklanki śmietany kremówki- 7 żółtek- 225g cukru- 200g masła- 2 łyżki cukru z wanilią(...)samych blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Wyrównałam widelcem, ponakłuwałam. Część, która będzie stanowiła górę ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180º C, piekłam do lekkiego zarumienienia (ok. 15-20 minut).  W międzyczasie przygotowywałam masę budyniową. Odlałam 3/4 szklanki mleka, resztę zagotowałam z cukrami i śmietaną. Do pozostałej części mleka dodałam

mojewypiekiinietylko