Zastanawiasz się jak tylko z 3 składników zrobić pyszne babeczki? Tak to możliwe! Są idealne na szybką przekąskę lub zdrowy deser :) Są świetne bo ich przygotowanie
Tradycyjna KuchniaNiedzielnie popołudnia to dla mnie idealny czas dla rodziny. A jak spotkania z rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i
Gotowanie z pasjąNiedzielnie popołudnia to dla mnie idealny czas dla rodziny. A jak spotkania z rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i
Gotowanie z pasjąpieczenia Składniki na krem 500 ml śmietany 30% zimna 3 łyżki cukru pudru 1 1/2 łyżeczki żelatyny lub agar-agar 300 g mrożonych malin w sezonie świeże Dodatkowo cukier puder do dekoracji Instructions Przygotowanie ciasta Piekarnik rozgrzać do temperatury 210 st C. Mleko, masło i szczyptę soli zagotować w garnku. Do gotującego się mleka stopniowo dodać mąkę, mieszać energicznie(...)łyżkę bitej śmietany, wymieszać następnie dodać do śmietany w dwóch częściach jednocześnie miksując. Przygotowany krem wyłożyć na przestudzony blat, na krem rozłożyć mrożone lub świeże maliny lekko wcisnąć je w krem, przykryć drugim blatem. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin aby krem stężał. Przed podaniem wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Smacznego! Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plZapraszam na świąteczną roladę biszkoptową z kremem chałwowym. Delikatny, puszysty biszkopt z obłędnie pysznym kremem chałwowym posmakuje wszystkim, którzy uwielbiają chałwę. Rolada jest bardzo prosta do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik malinowy to połączenie najlepszego na świecie sernika nowojorskiego z musem malinowym. Obowiązkowa pozycja latem, gdy bez problemu można kupić świeże maliny. My nie potrafimy przejść
Pociąg Do Kuchnisię spodoba. Tarta malinowo-hibiskusowa z kremem z białej czekolady Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 65 g cukru 150 g zimnego masła 2-3 łyżki zimnej wody kisiel malinowo-hibiskusowy: 185 g malin 1 łyżka suszonych kwiatów hibiskusa 35 g cukru 75 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej krem z białej czekolady(...)śmietany kremówki (38%) 120 g białej czekolady 2 listki żelatyny dodatkowo: kilka malin makaroniki malinowo-hibiskusowe 2-3 beziki suszone kwiaty hibiskusa Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Partiami dodawać wodę - ciasto powinno się ładnie połączyć, ale nie może się kleić. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez
Pożeraczka, czyli raz adobrzeupiekłam go wedle swojego pomysłu. ciasto biszkoptowe składniki (duża blaszka) 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia przygotowanie Białka ubić na sztywno i dodać cukier, następnie żółtka a potem olej. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy już łyżką, jak będzie jednolita masa(...)wylać na blaszkę i piec ok 40 min 170 st . masa malinowa składniki 3 opakowania galaretki truskawkowej 450 g malin przygotowanie galaretki rozpuścić w 4 szklankach przegotowanej wody, a maliny dajemy na sitko żeby nam się odsączyły, ja akurat mialam zamrożone maliny . Gdy biszkopt nam się upiecze zostawiamy go w blaszce, lepiej nam będzie wlewać galaretkę, ale jak już jest
Moje WyrobyTo istna rozpusta śniadaniowa! Pyszne! Podałam z bitą śmietaną, ale z samymi owocami też będzie super. I ten kształt! Do piekarnika wkładamy coś małego
Stare GaryJeden z najlepszych tortów jakie udało mi się upiec. Krem mascarpone w połączeniu z owocami oraz biszkoptem to przysłowiowe niebo w gębie. Spróbujcie sami! Biszkopt (tortownica
Kuchnia domowa AniPanna cotta oznacza “gotowaną śmietankę”. To wyjątkowo prosty, włoski deser, który przygotowuje się błyskawicznie. Śmietankę tradycyjnie aromatyzuje się ziarenkami wanilii – to one nadają
Poezja smakuSernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delikatny sernik bez spodu. W smaku jest po prostu obłędny! Najlepiej świadczy o tym fakt, że na
Poezja smakuPyszny, leciutki jak chmurka serniczek malinowy z kropka nad i czyli polewą z białej czekolady, przygotujecie w kilka chwil i to bez pieczenia, w sam raz
Gotowanie...to proste !jest moja ulubiona pora roku. Zimno, ciemno i ogólnie tak nie przyjemnie. Dlatego też cieszę się ogromnie, że teść pomroził latem sporo malin, które teraz można wykorzystać. I właśnie dlatego zdecydowałam się na ten ciasto – torcik. Nie musimy przy nim używać piekarnika, chociaż przy takich temperaturach za oknem, lubię ciepło które daje. Miałam z nim jeden mały problem, ponieważ(...)wiórkami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 dużych porcji. Jedna to 400 kcal. Powrót lata – maliny w roli głównej Maliny z własnej naturalne plantacji Maliny na czekoladowym spodzie Ciasto serwowane na drewnianej desce dębowej Ciacho nie tylko na lato Smacznego!!! Źródło wpisu: blog I love Bake Zapisz Zapisz
Relaxtimewymiarach 42 x 25 cm, papier niech wystaje trochę poza blachę. Ciasto równomiernie rozprowadzić Na wyłożone ciasto równomiernie rozłożyć masę serową, posypać ją jeżynami i na końcu kruszonką Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200*C na funkcji góra-dół przez około 50-60 minut, aż góra się lekko przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia(...)wymiarach jak w podanym przepisie to wg mnie trzeba dać też więcej sera, bo mnie wyszła zbyt cienka warstwa serowa:( Za to kruszonka jest rewelacyjna. Pewnie z malinami takie ciasto tez byłoby super smaczne
Proste Potrawy