malinowa: 1 szklanka świeżych malin 2 galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania galaretki malinowej: 2 torebki galaretki zalewamy ½ litra wrzącej wody, odstawiamy do wystygnięcia, do zimnej ale płynnej galaretki wsypujemy maliny, wylewamy do wyłożonej folią tortownicy
Wanilia i Kardamonmogłam się oprzeć koszyczkowi malin, które wypatrzyłam w pobliskim sklepie. Jeszcze od dłuższego czasu chodził za mną czekoladowy sernik. Mam jedno ulubione czekoladowe ciasto z malinami, które powaliło mnie na kolana w smaku. Jednak sernika w takiej wersji jeszcze nie robiłam. A skoro tak wielką ochotę miałam na coś słodkiego i do tego wena […] Artykuł Czekoladowy sernik z malinami
Pink Envelopenoclegowa na wysokim poziomie, hotel http://perlapoludnia.pl/ , zawsze stoi na wysokim poziomie. Niech tylko pogoda trochę się poprawi ;) Na osłodę pochmurnych, zimnych dni, przygotowałam nam pyszne, delikatne, ucierane ciasto z mnóstwem malin i kokosowymi płatkami. Lekkie, delikatne, idealne do kawy :) Polecam! Składniki: 175 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g miękkiego masła 125 g cukru pudru(...)kruszonki i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Do pozostałej kruszonki dodać jajka i zmiksować na gładką masę. Tortownicę o średnicy 21 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką, przełożyć ciasto, na wierzch ułożyć 3/4 malin i oprószyć kokosową kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut, po tym czasie na kruszonce ułożyć pozostałe maliny i piec kolejne 20 minut. Wystudzić
Domowa cukiernia EwySłodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2 opakowania
Lena GotujeDzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło(...)siekamy nożem. To tak posiekanego masła dodajemy jajko oraz wodę. Wyrabiamy aż składniki się połączą. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione wykładamy nim formę do tarty (formę można posmarować masłem i oprószyć mąką ciasto po upieczeniu lepiej odchodzi od formy). Ciasto ponakłuwać widelcem i dać do schłodzenia na ok godziny. Po schłodzeniu dajemy papier do pieczenia na wierzch i obciążamy
Pomysłowa kuchniaCharlotta malinowa to pyszne i delikatne ciasto, którego głównym składnikiem są maliny. Nazwa jest dość dostojna i myląca, ponieważ wykonanie tego ciasta jest bardzo proste do wykonania. Niesamowite jest to, że z tak zwykłych produktów można stworzyć tak pyszne ciasto. W moim domu jak zwykle dzieci oceniały moje wykonanie ciasta i mam zamówienia na następne … Czytaj dalej Charlotta malinowa
Pieprzyć z FantazjąCzekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami . Idealna zarówno do porannej kawy jak i popołudniowej herbatki. Lekko kwaskowe maliny i kremowy, czekoladowy budyń (u mnie nowość – budyń do ciast i kremów) to wspaniałe połączenie. Musiałam się powstrzymywać, żeby nie wyjeść masy łyżką. Najtrudniejsze w roladzie jest jej pieczenie – musimy dobrze poznać swój piekarnik, aby nie przepiec rolady. Idealnie(...)było grudek. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem. Wlewamy miksturę na gotujące się mleko i intensywnie mieszamy do uzyskania gęstego, czekoladowego budyniu. Studzimy. Wystudzone ciasto delikatnie rozwijamy. Rozsmarowujemy na nim ostudzony budyń (zostawiając 1 cm marginesy). Układamy maliny i z powrotem ciasno zwijamy roladę. Zawijamy ją w folię. Wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Post Czekoladowa rolada z kremem
Poezja smakukilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe MUFFINY Z MALINAMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 260 g mąki pszennej (jeśli robisz z mrożonymi malinami użyj(...)cukier, w drugiej roztrzepane jaja, mleko i olej. Składniki mokre wlej do suchych i za pomocą szpachelki lub łyżki wymieszaj całość. Odłóż 12 malin na bok. Resztę malin wsyp do ciasta i bardzo delikatnie wymieszaj aby nie uszkodzić owoców. Do blachy na muffiny włóż papilotki. Do papilotek nakładaj ciasta aż zapełnisz wszystkie. Na wierch ułóż po jednej lub 2 maliny
nietylkopasta.plłyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru kokosowego Dodatki: śliwkowe czeko love / gruszkowe czeko love / białe jabłuszko (Małe Szczęścia), mleko kokosowe, maliny, mleko roślinne Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka ucieraj mikserem z cukrami. Ryż zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki(...)posmaruj musem (nie za dużo, aby nie wyciekał pod naciskiem kolejnej warstwy ciasta) i ponownie nakłada następny blat, aż do wyczerpania. Całość wykończ ubitą śmietanką kokosową (z mleczka kokosowego z puszki wybierz tylko gęstą część, a następnie ubijaj mikserem do uzyskania puszystej bitej śmietanki). Udekoruj malinami
Zdrowie na języku :PKruche ciasto, warstwa prażonych jabłek i pianka z białek z dodatkiem proszku budyniowego i oleju. Kiedyś piekłam to ciasto w wersji malinowej (zainteresowanych odsyłam do przepisu: Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką . Zobaczcie też przepis na Szarlotkę z kisielową pianką ), teraz przyszedł czas na szarlotkę. W końcu pora roku zobowiązuje;) Ciasto najbardziej smakowało mi na 2 dzień po upieczeniu
Smaki Na Talerzupożegnanie lata proponuję niezawodne połączenie malin i rabarbaru z kruchym ciastem. Placek jest lekki i niezbyt słodki. Idealny na podwieczorek lub do porannej kawy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaSkładniki Ciasto - 20 podłużnych biszkoptów - 1 budyń waniliowy - ½ L mleka - 500 ml śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - sok z ½ cytryny - 3 czubate łyżeczki żelatyny - 3 gruszki - 20 dag malin Syrop - szklanka wody - ½ szklanki cukru - ½ łyżeczki kwasku cytrynowego Wykonanie Gruszki obrać, przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Syrop zagotować, wrzucić połówki gruszek, obgotować . Wyjąć z syropu, osączyć, osuszyć(...)masy, wyrównać powierzchnię, przykryć folią i wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować malinami Uwaga – sprawdzona rada 1) Ciasto świetnie smakuje również z truskawkami zamiast malin Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo
Świat Smakużółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg(...)miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy 30 s/ / . Gotowym ciastem wykładamy okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy
MamaOskarkaCzas czytania: 4 min Kto lubi rabarbar , maliny i migdały ? Jeśli są chętni na to połączenie, to zapraszam na pyszne ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. Kruszonką nie byle jaką, bo przygotowaną z mielonych migdałów. Ciasto jest bardzo proste i z pewnością się uda, jeśli będziecie pamiętać o porządnym ubiciu jajek z cukrem. Masa powinna osiągnąć konsystencję majonezu, wtedy można(...)mogą to być truskawki. 📖 Przepis Print Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne puszyste ciasto ciasto ze wspaniałymi dodatkami. Course Desery Cuisine Polska Keyword maliny, migdały Prep Time 25 minutes Cook Time 45 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 190 g mąki pszennej tortowej
SprawdzonaKuchnia.plszkl cukru (można dodać więcej bo maliny są lekko kwaśne) 2 jajka całe 1/3 szkl oleju 3/4 szkl mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 duże garści mrożonych malin- nie musimy rozmrażać (mogą być też świeże) płatki migdałowe do posypania Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni W jednej misce łączymy wszystkie składniki suche i dokładnie mieszamy (mąkę możemy przesiać(...)dokładnie połączyć, jedynie tak oby oby, im więcej będzie grudek tym muffinki będą bardziej puszyste i wilgotne. Sylikonowe formy (w końcu nabyłam)wykładamy papilotkami i nakładamy 1 łyżkę ciasta później układamy maliny i nakładamy kolejną łyżkę ciasta. Całość posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. Tym razem z racji że forma sylikonowa była większa piekłam swoje muffiny
Piekielna Kuchnia Pati