ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:57/475)

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 178

truskawkami i kruszonką. Przepis na to ciasto zaczerpnęłam ze strony cookierenka . Jeżeli macie ochotę na inne drożdżowe wypieki to zachęcam do przygotowania: rolady drożdżowej z jagodami  lub ciasta z malinami . Składniki na blachę 20 cm x 20 cm: ciasto drożdżowe 400 g mąki pszennej tortowej 1 opakowanie suszonych drożdży 2 duże jajka 70 g zwykłego cukru 1/4 kostki masła

Ugotować
Malinowe babeczki 146

wilgotne... doskonałe jako słodkie do kawy czy na podwieczorek. Można z łatwością zmieniać ich smak poprzez dodawanie różnych owoców, kakao, czekolady, cynamonu... cokolwiek lubimy;) Składniki: (na około 22szt) 250g malin (lub zamiennie jagód, jeżyn lub czekolady;)) 130g masła 4 jajka M 1 szklanka cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej kilka kropli aromatu waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia płaska(...)cienką strużką dodawać mleko i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich po łyżeczce ciasta. Do każdej muffinki włożyć kilka malin i przykryć resztą ciasta do około ¾ wysokości foremki. Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Pyry na Gaz
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 179

pieczenia 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 5 żółtek Pianka 5 białek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 1/3 szklanki oleju Dodatkowo borówki amerykańskie maliny cukier puder do dekoracji Ciasto: Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Jeżeli ciasto okazałoby się zbyt suche można dodać ok. łyżkę (lub więcej) śmietany 12-18%. Powstałą masę(...)poziom robota na najniższy i powoli wsypujemy proszki budyniowe. Na końcu cienkim strumieniem, powoli ciągle miksując wlewamy olej. Masę przekładamy na podpieczony spód, a na nią wykładamy maliny oraz borówki. Pozostałą część ciasta wyciągamy z zamrażalki i ścieramy na wierzch ciasta. Pieczemy w temperaturze ok. 175 stopni przez ok. 30-40 minut do zrumienienia wierzchu. Gdy ciasto przestygnie całość oprószamy

Kocham Czekoladę
Ciasto leśny mech 500

pieczenia -250 g świeżego szpinaku (lub 450 g mrożonego) Krem: -500 ml śmietany kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: -250 g malin -250 g borówki Przygotowanie --> Ciasto: --> Świeży szpinak umyć i bardzo dobrze odsączyć na sicie z wody. Mrożony należy wcześniej rozmrozić i dobrze odcisną). Zmielić w blenderze. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odstawić(...)misie miksera ubijamy śmietanę, gdy śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód ciasta, wierzch posypujemy okruchami z ciasta, a górę dekorujemy owocami. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Notatki

Marta Gotuje
Ciasto ucierane z malinami i kruszonką 332

ziemi szubińskiej :) Wszystkim, którzy obdarzyli mnie malinami serdecznie dziękuje. Powstało wiele soków, dżemów, konfitur, musów. Nie można oczywiście zapomnieć o wypiekach z owocami, a z maliny są wyjątkowo do tego stworzone. Ciasto szybkie , smaczne i super proste. Składniki: 1,5 szklanki maki pszennej (typ500)  200 g miękkiego masła 170 g cukru (użyłam drobnego do wypieków) 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 4 jajka Kruszonka 100 g mąki pszennej 50 g miękkiego masła 50 g cukru Składniki łączymy ze sobą do momentu, aż powstaną grubsze okruchy. Dodatkowo: 500 g malin Składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksując na najwyższych obrotach. Następne jajko wbijamy gdy poprzednie

Delicious Titbits
Wypieki z rabarbarem czas zacząć 126

Przyznam, że nie mogłam się doczekać, kiedy w końcu urośnie mój rabarbar. Urodzaj na rabarbar jeszcze nie w pełni, więc do dzisiejszego wypieku oprócz rabarbaru dodałam również maliny. Upiekłam ciasto kruszonka zwane crumble. Uwielbiam to ciasto, bo jest to deser zachciewajka, który można przygotować szybko. Płatki owsiane i masło zawsze znajdą się w mojej kuchni. Dodatkowo posypałam crumble migdałowymi płatkami(...)Miksuj do połączenia składników czyli utworzenia kruszonki. Do żaroodpornego naczynia wysyp zamrożone maliny. Obierz rabarbar i pokrój w kostkę. Dodaj do malin. Oprósz owoce cukrem i ziemniaczaną mąką i lekko przemieszaj. Przykryj owoce kruszonką. Na wierzchu posyp ciasto migdałowymi płatkami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika. Podziel do miseczek i udekoruj gałką lodów. Smacznego

codojedzenia
Karpatka z malinami 163

śmietanką: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 300 ml słodkiej śmietanki 30% 1 szklanka świeżych malin Polewa czekoladowa malinowa Sposób przygotowania: Ciasto: masło przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli i gotujemy. Gdy zawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie odchodzić od ścianek(...)prosto z lodówki ubijamy na sztywny krem, dodajemy po łyżce stopniowo do budyniu cały czas miksując na najniższych obrotach aż do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy świeże maliny, mieszamy już łyżką. Wykładamy masę na ciasto, dekorujemy malinową polewą czekoladową. Chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto z malinami i masą mascarpone. 250

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ Biszkopt ubiec, ostudzić. Przygotowanie masy malinowej – maliny umyć i odcedzić. Galaretki malinowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i zostawić aż przestygną i zaczną tężeć. Jak już galaretka jest prawie gęsta dodać maliny i zmiksować mikserem z widełkami do ubijania śmietany. Ubijać na szybkich obrotach(...)łyżce serka mascarpone, mieszać mikserem na niskich obrotach. Do masy wlać gęstniejącą żelatynę, wymieszać. Wylać masę na gęstą masę z malinami. Wstawić ponownie do lodówki, masa musi zgęstnieć. Na gęstą masę wlać tężejącą galaretkę cytrynową. Wstawić ciasto ponownie do lodówki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Malinowa chmurka 1366

ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a nastepnie ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180*C ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto wyjąć z pieca i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Galaretka z malinami: Rozpuścić 3 galaretki w litrze gorącej wody, odstawić do całkowitego ostudzenia. Świeże maliny umyć i odstawić na durszlaku do osuszenia, mrożone maliny rozmrozić(...)temp. 140*C do lekkiego zarumienienia z wierzchu. Wystudzić. Krem śmietanowy: Schłodzoną śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem i śmietan-fixami na sztywno. Na kruche ciasto w blasze wyłozyć tężejącą galaretkę z malinami, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Na stężoną galaretkę z owocami wyłożyć krem śmietanowy, przykryć bezą i ponownie wstawić ciasto do lodówki (najlepiej na całą noc). SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Sernik z białą czekoladą i malinami 694

spód: 15 dag mąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego lub z wiaderka ) 100 ml śmietany 36 % 100 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja 1 szklanka malin Wszystkie składniki na spód  zagnieść , schłodzić w lodówce ok pół godz, następnie

Z Marcepanem
BROWNIE Z BORÓWKAMI I MALINOWYM COULIS 159

Podzielne i sycące brownie z borówkami i malinowym coulis. Mokre, słodkie i rozpływające się w ustach. Z czekoladową posypką na wierzchu.  Idealne do zabrania na

cool and minty
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 184

stopniowo proszek budyniowy- ucieramy do zupełnego połączenia składników Strużką wlewamy olej i nadal miksujemy Na podpieczony spód wykładamy pianę, układamy maliny ( otworami do góry ), ułożyłam dość ciasno jedna obok drugiej, jedną warstwą Na wierzch piany ścieramy resztę zamrożonego ciasta Pieczemy w temp. 290*C przez dalsze(...)Moje uwagi : Kruche ciasto można zrobić malakserem, ale należy uważać by ciasto się nie "zgrzało ". Mnie tak się stało  i masło wyszło lekko  z ciasta :) Jeśli mamy maliny mrożone to ich nie rozmrażamy, ja użyłam świeże. Ciasto piekłam w foremce o wymiarach 25 cm x 30 cm. Ciasto jest naprawdę pyszne:) przepis stąd

Proste Potrawy
Jogurtowiec z malinami 704

sięgamy po rozgrzewające dania i jesienne smaki. Jednak warto też jeszcze skorzystać z ostatniego momentu, kiedy można kupić owoce i warzywa lata. Dlatego na początek jesieni przygotowałam ciasto na zimno z malinami. Trzeba korzystać z nich póki są, bo niedługo zostaną nam one tylko w wersji z zamrażalki, a zamiast ciast na zimno wybierzemy te pieczone i kremowe. Ja dodatkowo(...)przelewamy do tortownicy. W masę włożyć kilkanaście malin, masę odstawiamy do stężenia. Galaretkę malinową rozpuścić w 400ml wody. Gdy masa jogurtowa stężeje układać na niej gęsto pozostałe maliny. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tarta czekoladowa malina 142

formy) ponakłuwać widelcem i schłodzić w lodówce przez około godzinę. Następnie wyciągnąć ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Formę z ciastem wkładamy do jeszcze nie nagrzanego piekarnika. Frużelina: 200 gram malin pól szklanki cukru 1 łyżeczka maki ziemniaczanej rozpuszczona w 1,5 lyżki zimnej wody Wykonanie: Maliny wymieszać z cukrem i podgrzewać na małej mocy palnika

Krakowskie smaki Ani
Eklery z ricottą i matchą, z malinami i borówkami 76

ciasto przed pieczeniem przełożyć do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i możemy przygotować ptysie, eklery, obwarzanki, groszek ptysiowy, a nawet fantazyjne ozdoby do deserów. Deser obłożyłam mrożonymi malinami i borówkami.   Składniki CIASTO 150 g mąki tortowej 30 g mąki ziemniaczanej 3 – 4 jajka 80 g masła 125 ml wody 125 ml mleka szczypta soli KREM 250 g serka(...)ricotta 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru pudru sok z 1 limonki 1 płaska łyżeczka herbaty matcha w proszku DODATKI maliny borówki amerykańskie cukier puder Wykonanie CIASTO Zagotowujemy w garnku wodę i mleko z masłem i szczyptą soli. Na wrzątek wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną , zmniejszamy ogień i energicznie ucieramy, tak długo aż ciasto będzie lśniące i gładkie

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania