Puszyste ciasto na maślance z malinami pod kruszonką powstało spontanicznie. Znacie to uczucie, kiedy macie ochotę na coś słodkiego, ale nie wiecie na co? I błądzicie po kuchni, otwieracie szafki w nadziei, że znajdzie się chociaż kostka czekolady lub stary cukierek. Miałam jeszcze resztkę malin, które stały się inspiracją do tego ciasta. I tak bez […] Artykuł Ciasto na maślance
Pink EnvelopeCzas czytania: 2 min Brownie z malinami, to kolejny eksperyment z ciastem czekoladowym i owocami. Przypominam, że przepis na ciasto podstawowe jest bezglutenowe! Uwielbiam czekoladowe ciasta i ciągle testuję nowe połączenia, smaki i dodatki do nich. Do tego przepisu dodałam whisky i maliny, smak alkoholu jest delikatnie wyczuwalny i świetnie podkreśla smak ciemnej czekolady. Maliny, natomiast są tą kropką(...)podane z gałką lodów lub kieliszkiem likieru malinowego. Polecam! Print Brownie z malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Brownie, to ciasto kochają wszyscy! Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, maliny Prep Time 15 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 55 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 200 g ciemnej czekolady 200 g masła
SprawdzonaKuchnia.plowoce możemy uznać za oficjalnie otwarty;) Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcielibyśmy dostarczyć organizmowi kilka witaminek, warto wyciągnąć z zamrażarek mrożone owoce. Połączenie ciasta francuskiego z wiśniami, borówkami, czy malinami, a także odrobiną cukru pudru smakuje doskonale. Połączenie smaku kwaśnego ze słodkim przyjemnie wciąga;) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, mrożone owoce np. borówki, maliny, wiśnie, cukier puder Przygotowanie
Kuchnia Pełna PasjiWeekendowe pieczenie to dla mnie chyba najlepszy sposób na chandrę. :) Od kilku dni chodziło za mną takie zwykłe ciasto - najlepiej z kruszonką i owocami. Świeżych malin brak, więc postanowiłam wykorzystać dżem. Dodałam także moją ulubioną, białą czekoladę, która doskonale skomponowała się ze smakiem tych owoców. Ciasto wyszło wilgotne(...)bardzo smaczne, a przy tym zdrowe. Mimo obecności płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej nie odbiega smakiem od tradycyjnych wypieków. W sezonie letnim koniecznie do zrobienia ze świeżymi malinami. Składniki: na ciasto -100 g mąki tortowej -100 g mąki pszennej pełnoziarnistej -100 g mąki owsianej/drobno zmielonych płatków owsianych -100 g miękkiego masła -100 g cukru pudru -3 duże jaja
Kuchnia Elliedoskonale smakują w towarzystwie gorącej czekolady lub kakao. SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa serowa: 150 g twarogu, 2-3 łyżki mleka, 2 łyżki cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1 żółtko Dodatkowo: lukier, maliny WYKONANIE Drożdże kruszymy w dużej misce, zalewamy ciepłym(...)ciepłe miejsce. Następnie dodajemy mąkę, jajko i olej. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy cienko w prostokąt. Twaróg mieszamy z cukrem, budyniem i mlekiem. Powstałą masą smarujemy środek ciasta,układamy maliny, zawijamy w roladę i tniemy w 2-cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach
słodki bratekPyszne i proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :) Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm 250 g herbatników kakaowych 400 ml śmietanki 30 % lub 36 % 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :) 3-4 łyżki cukru pudru
Gotowanie...to proste !Dziś ciasto w pomarańczowych kolorach ---- podwójnie pomarańczowych. Ciasto marchewkowe z pomarańczowym smaczkiem , słodki mus z marchewki i pomarańczy , a do tego delikatna bita śmietaną
Malinowa Kawiarenkaczerwca 2018 Tarta z kremem pâtissière i owocami lata - idealnie kruche ciasto, przepyszny, przygotowany od podstaw krem pâtissière i świeże, pełne smaku owoce: truskawki, maliny, jeżyny, czerwone winogrona oraz kiwi. Absolutnie fantastyczny deser! Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna - 300g masło - 140g cukier puder - 5 łyżek sok z cytryny - 3/4 łyżki skórka z cytryny - 1/2 łyżeczki żółtka - 2, małe Krem pâtissière(...)owocami lata Tarta z kremem pâtissière i owocami lata - idealnie kruche ciasto, przepyszny, przygotowany od podstaw krem pâtissière i świeże, pełne smaku owoce: truskawki, maliny, jeżyny, czerwone winogrona oraz kiwi. Absolutnie fantastyczny deser! Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna - 300g masło - 140g cukier puder - 5 łyżek sok z cytryny - 3/4 łyżki skórka z cytryny - 1/2 łyżeczki żółtka - 2, małe Krem pâtissière
Pogotujmy.pllepszego niż połączenie słodkiej czekolady i przełamujących jej smak, lekko kwaśnych malin? Zobacz, jak zrobić pyszne brownie z owocami! Czekolada, maliny i pozostałe składniki Intensywne w smaku brownie swoją popularność zawdzięcza oczywiście dużej ilości dobrej czekolady. Po upieczeniu ciasto jest lekko kruche z zewnątrz i płynne w środku, wręcz rozpływające się w ustach. Słodycz czekolady idealnie zrównoważą więc maliny(...)wymieszanie. Na koniec dodaj rozgniecione maliny. Tak przygotowaną masę przelej teraz do blachy wysmarowanej masłem – dzięki niemu brzegi nie przypalą się, a ładnie zapieką. Wyrównaj wierzch ciasta i ułóż na nim resztę malin. Brownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Krótszy czas pieczenia to gwarancja wilgotnego środka. Pamiętaj, brownie pieczemy do momentu, aż mokre ciasto
Okiem Blondynki by McBlondiłyżki cukru 1,5 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka suszonego imbiru Dodatkowo: świeże maliny suszone wiśnie Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy cukier i mąkę. Wszystko wyrabiamy na gładkie elastyczne ciasto, które nie klei się do rąk. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości. U mnie(...)zajęło to 60 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na omączony blat, zagniatamy i wałkujemy na prostokąt grubości 1 cm. Kubkiem o średnicy 9 cm wykrawamy koła i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym kole robimy wgłębienie przy pomocy dna małej szklaneczki i układamy w nim suszone wiśnie. Bułeczki zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Składniki
Kulinarne przygody GatityWiosna kojarzy mi się z łąką i pierwszymi kwiatami. W oczekiwaniu na wiosnę zapraszam na ciasto pszczółka. Masa serowa jest lekka i delikatna a maliny przełamują smak masy. Wierzch ciasta to lekka galaretka brzoskwiniowa wraz z owocami. Owoce nadają słodyczy ciastu. Owoce mrożone HORTEX są idealne na czas kiedy nie ma jeszcze świeżych owoców na targu. Dzięki nim możemy przygotować(...)serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 szklanki malin HORTEX DEKORACJA: 1 puszka brzoskwini w puszce galaretka brzoskwiniowa Przygotowujemy spod ciasta: Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać w małych porcjach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą
Kuchnia w oparachmalinowa: 1 szklanka świeżych malin 2 galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania galaretki malinowej: 2 torebki galaretki zalewamy ½ litra wrzącej wody, odstawiamy do wystygnięcia, do zimnej ale płynnej galaretki wsypujemy maliny, wylewamy do wyłożonej folią tortownicy
Wanilia i Kardamonmogłam się oprzeć koszyczkowi malin, które wypatrzyłam w pobliskim sklepie. Jeszcze od dłuższego czasu chodził za mną czekoladowy sernik. Mam jedno ulubione czekoladowe ciasto z malinami, które powaliło mnie na kolana w smaku. Jednak sernika w takiej wersji jeszcze nie robiłam. A skoro tak wielką ochotę miałam na coś słodkiego i do tego wena […] Artykuł Czekoladowy sernik z malinami
Pink EnvelopeSłodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2 opakowania
Lena GotujeDzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło(...)siekamy nożem. To tak posiekanego masła dodajemy jajko oraz wodę. Wyrabiamy aż składniki się połączą. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione wykładamy nim formę do tarty (formę można posmarować masłem i oprószyć mąką ciasto po upieczeniu lepiej odchodzi od formy). Ciasto ponakłuwać widelcem i dać do schłodzenia na ok godziny. Po schłodzeniu dajemy papier do pieczenia na wierzch i obciążamy
Pomysłowa kuchnia