ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:192/475)

Inspiracje na Wielkanoc 2021! 158

serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami   Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy(...)czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo     Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Święta Wielkanocne już za chwilę, warto więc zaplanować

karmelowy
Tarta wiśniowo-malinowa 202

szklanki wody  Dodatkowo : 500 ml śmietanki 30% opakowanie świeżych malin ok. 500 g Sposób przygotowania Na stolnice wysypujemy mąkę, d odajemy pokrojone ma male kawałki masło. Do małej miseczki wbijamy żółtka, dodajemy cukier i ubijamy tworząc kogiel mogiel. Do mąki dolewamy masę jajeczną i ugniatamy.Następnie wkładamy ciasto na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy w tortownicy(...)szklanego naczynia, włożonego do garnka z zimną wodą :)) Na gotowe kruche ciasto wylewamy masę wiśniową, następnie dokładnie rozprowadzamy ją po cieście. Następną warstwę przygotowujemy z ubitej wcześniej zimnej śmietanki śmietanki.  Wierzch tarty dekorujemy świeżymi malinami. Wstawiamy do lodówki na około 3-4 godziny - ja zostawiłam na całą noc. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tarta ze śliwką i z gruszką 141

cynamonem podduszone w czerwonym winie , gruszka z imbirem również w czerwonym winie. Pyszne aromatyczne nadzienia, które można dowolnie komponować, świetnym nadzieniem będą też jabłka, maliny lub morele. Zawsze w zamrażalniku mam przygotowaną porcję kruchego ciasta „na czarną godzinę”, wystarczy, że wyjmę je z zamrażalnika, szybko przygotuję wypełnienie do tary, chwila pieczenia i deser gotowy. Tartę polecam na ciepło

SprawdzonaKuchnia.pl
Kokosanka z brzoskwiniami 145

Kolejne ekspresowe i banalne w przygotowaniu ciasto bez miksera. Bardzo elastyczny przepis: do ciasta – bazy możecie dodać dowolne owoce, te świeże (szczególnie w sezonie np. truskawki, maliny, borówki, agrest), mrożone, z puszki, suszone, bakalie wszelakie, mak, kakao lub sezam. Rabarbar wraz z kawałkami dyni też świetnie zatopią się w cieście podkreślając jego smak. Ciasto kokosowe z brzoskwiniami i dżemem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto uniwersalne. Tym razem z morelami 174

ciasto, odstawić do zastygnięcia. Smacznego! Wiem, że pod koniec sierpnia zdobycie smacznych truskawek graniczy z cudem. Spokojnie można użyć mrożonych, lub zastąpić je malinami czy jeżynami - na nie sezon teraz w pełni. Albo użyć samych moreli - ciasto będzie wtedy cudownie słoneczne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Liofilizowane jeżyny w ciasteczkach 174

momencie, gdy bliżej przyjrzymy się składnikom. Migdały są chrupiące, pyszne i świąteczne, ale to liofilizowane owoce są magicznym składnikiem. W oryginale autorka przepisu dodawała do ciasta orzechy lub owoce, ja postanowiłam połączyć je razem. Maliny zmieniłam na jeżyny nie z premedytacją, ale dlatego, że tych pierwszych zabrakło w szufladzie. Wyszło pysznie! Ciasteczka są chrupiące, lekko sypkie, z kwaśnymi nutami jeżyn(...)liofilizowanych jeżyn dodatkowo: 2 łyżki cukru Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Partiami dodawać przesianą mąkę. Następnie dodać migdały i jeżyny, wymieszać dłońmi. Z ciasta uformować wałeczek o średnicy 3 cm, obtoczyć w pozostałym cukrze. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę (można przez noc). Schłodzone ciasto pokroić w plastry grubości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z kremem budyniowym i owocami 354

tarta z owocami. Polecam szczególnie z malinami oraz truskawkami. Spód: 180 g mąki pszennej 130 g masła 1 łyżka cukru 1 żółtko szczypta soli 30 ml mleka Do mąki dodać zimne, pokrojone w kostkę masło, mleko, jajko, szczyptę soli oraz cukier. Składniki połączyć i uformować kulę. Włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Formę(...)tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto przykryć folią aluminiową i obciążyć (np. fasolą). Piec około 15 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i w tym czasie przygotować krem. Krem: 400 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki

Bullio
Tarta z kremem budyniowym i owocami 482

tarta z owocami. Polecam szczególnie z malinami oraz truskawkami. Spód: 180 g mąki pszennej 130 g masła 1 łyżka cukru 1 żółtko szczypta soli 30 ml mleka Do mąki dodać zimne, pokrojone w kostkę masło, mleko, jajko, szczyptę soli oraz cukier. Składniki połączyć i uformować kulę. Włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Formę(...)tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto przykryć folią aluminiową i obciążyć (np. fasolą). Piec około 15 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i w tym czasie przygotować krem. Krem: 400 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki

Bullio
Sernik z malinami 277

święta, jeśli oczywiście - jak ja, kochacie serniki. Cudownie się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej ...  Dzisiejszy sernik jest moją wersją Sernika Szwarcwaldzkiego. Zamiast wiśni znalazły się w nim maliny, zyskał również dodatkową warstwę w postaci bezy. Zapraszam ...  Sernik powstał na bazie twarogu półtłustego, który zmieliłam dwukrotnie.  Wiele razy rozczarowałam się serami w wiaderkach, a próbowałam ich wiele. Serniki(...)Składniki na ciasto (na blaszkę 25 cm): 700 gram twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 3 żółtka jajek (białek nie wyrzucać, tylko odłożyć na później) 2 całe jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 kubek kwaśnej śmietany 18 % (pół szklanki) 200 gramów drobnego cukru 15 gramów cukru z prawdziwą wanilią (do białek) 200 gramów (można więcej) mrożonych malin 2 tabliczki (200 gramów

Garniec Magalie
Tarta z kremem budyniowym i owocami 160

tarta z owocami. Polecam szczególnie z malinami oraz truskawkami. Spód: 180 g mąki pszennej 130 g masła 1 łyżka cukru 1 żółtko szczypta soli 30 ml mleka Do mąki dodać zimne, pokrojone w kostkę masło, mleko, jajko, szczyptę soli oraz cukier. Składniki połączyć i uformować kulę. Włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Formę(...)tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto przykryć folią aluminiową i obciążyć (np. fasolą). Piec około 15 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i w tym czasie przygotować krem. Krem: 400 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki

Bullio
Niebiańskie bułeczki z serem i malinami 405

oprzeć. Potrzebujemy: Ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 jaja 250 ml ciepłego mleka 1/2 łyżeczki soli 80 g masła klarowanego ze sklepu Kuchnie Świata Nadzienie: 400 g twarogu 4 łyżki konfitury z kokosa   ze sklepu  Kuchnie Świata 1 jajo 1 opakowanie cukru waniliowego 1/3 szklanki cukru pudru maliny Kruszonka(...)części ciasta formujemy w kulkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szklanką, a właściwie jej dnem oprószonym w mące odciskamy na środku każdej bułeczki dołek, w którym umieścimy nadzienie. Nadzienie przygotowujemy w bardzo prosty sposób: należy wszystkie składniki nadzienia zblendować na gładką pastę. Do każdej bułeczki nakładamy sporo nadzienia, a w nadzieniu zatapiamy maliny. Kiedy bułeczki mamy już

MamaOskarka
Tradycyjne racuchy drożdżowe 185

przesianej mąki. Składniki na ciasto drożdżowe. 3 szklanki mąki pszennej (około 510g) szklanka mleka (250ml) jajko 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (20g) szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia (lub masło klarowane) cukier puder do dekoracji Zalecam oczywiście do ciasta dodać w zależności od sezonowej dostępności: jabłka rabarbar truskawki banany jagody lub borówki maliny wiśnie Rodzynki także są mile(...)rzadkiej masy. Ciasto nie powinno być ani za rzadkie, ani za gęste. Gęstość ciasta zależy przede wszystkim od jakości mąki oraz wielkości jajka. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką mąki lub rozcieńczamy łyżką mleka. Miskę z ciastem przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 60 minut. W tym czasie ciasto podwoi swoją objętość. Smażę racuchy. Gdy ciasto drożdżowe podrośnie

Ania gotuje
Ciasto makowe z kremem, truskawkami i galaretką-Makowa Panienka+FILM 195

prawdę wspaniale smakuje.   Sezon na truskawki w pełni, więc gorąco zachęcam do jego przygotowania, jednak wspaniale smakuje też z malinami czy jagodami. Zapraszam też na film, a w nim przygotowanie tego ciasta krok po kroku SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę około 25x35cm ***szklanka u mnie to zawsze 250ml*** KREM -1250ml mleka -6 łyżek mąki pszennej tortowej (pełne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Żytnie placuszki z ricottą i malinami 176

sól. W drugiej: mleko, jajka, ekstrakt z wanilii i ricottę. Gdy składniki mokre będą dobrze połączone, dodaj je do suchych i wymieszaj. Dodaj maliny, ponownie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny. Dodawaj po łyżce ciasta i smaż około 3 minut. Następnie odwróć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi sezonowymi owocami, syropem klonowym i jogurtem naturalnym. Smacznego! Artykuł Żytnie placuszki

Moja pasja smaku
Tarta z malinami i budyniem 247

wlewamy na spód ciasteczkowy, wstawiamy do lodówki.  Gdy budyń będzie letni, układamy na nim maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy tartę w lodówce na 2 godziny. Swoją tartę przygotowałam w jednorazowej foremce papierowej od PapilArt . To bardzo fajne rozwiązanie, gdy chcemy zabrać ciasto na piknik lub zabrać ze sobą idąc na spotkanie rodzinne - nie musimy się martwić o zwrot

Gotowanie i blogowanie