ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:191/475)

Racuchy z borówkami i sosem malinowym 205

odstawiamy przynajmniej na 30 minut do lodówki. W tym czasie robimy sos i ubijamy na sztywno białka. Ubite białka łączymy delikatnie z ciastem z lodówki oraz borówkami, a następnie smażymy racuchy. sos: Maliny posypujemy cukrem i podgrzewamy w małym rondlu lub na patelni, a kiedy puszczą soki i zaczną się rozpadać, całość przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek. Przecier

Bon appetit mon amie
Sernik z owocami z galaretką-polecam na upały, ciasto jest bez pieczenia 339

zmiksować z serkiem mascarpone, potem dodać cukier puder i żelatynę i miksujemy dalej na jednolitą masę i wylewamy na wyłożone herbatniki na blaszce ,ciasto na chwilę dajemy do lodówki .   Jeśli już mamy gotową galaretkę ,to maliny wykładamy na masę serową i zalewamy galaretką polecam bo jest pyszne

Moje Wyroby
Mega łatwe ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 253

Mega łatwe ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką – Pyszne, wilgotne, aromatyczne ciasto z truskawkami i maślaną kruszonką. Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, troszkę waniliowe i ładnie pachnie owocami! Jest proste i szybkie w przygotowaniu. Pamiętajmy tylko, aby składniki na ciasto były w temperaturze pokojowej. Zamiast truskawek można użyć śliwek lub malin. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony przyslijprzepis.pl

Mała Cukierenka
Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 227

rozgnieść na okruchy) albo przygotować jak ja spód wegański z nerkowców, kokosa i daktyli. Do ciasta przygotowałam też mega prostą kawę frappę na bazie Inki, która jest w cieście – na upał idealna – można użyć klasycznej lub smakowej – u mnie ulubiona karmelowa. Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru(...)agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce i daktyle namaczamy

Poezja smaku
Czekoladowy sernik z malinami 302

Trójkolorowy sernik z czekoladą i malinami. Idealnie kremowy, a jednocześnie lekki. Maliny idealnie pasują do czekolady, zarówno do białej, jak i ciemnej czekolady. Sernik wygląda jak

https:KKuchniaMniam
Leśny mech 126

ciasta dodałam olejek migdałowy , ale myślę, że dobrze sprawdzi się też z nutą cytrusową . Wrażenie robi piękny zielony kolor ciasta niczym niewzmacniany. Okruszki ciasta wykorzystujemy do przyozdobienia wierzchu i boków do tego jeszcze kilka malin , borówek czy jagód do dekoracji i prawdziwy leśny mech gotowy. Maliny, borówki lub jagody można włożyć w warstwę kremu, będzie to dodatkowa szczypta smaku. Smacznego

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z porzeczkami 156

pokojowej. To jest najważniejsza zasada. Całe wykonanie jest tak proste, że nie wymaga innych zasad. Jeżeli nie przepadasz za porzeczkami, możesz je zastąpić np. malinami czy borówką amerykańską. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 370 g mąki pszennej 100 g jogurtu naturalnego 250 g porzeczek czerwonych i czarnych (łącznie) 120 g cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Malinowa rozkosz wg Aleex 215

państwowymi. Pierwszy Maja, Święto Flagi, Rocznica Konstytucji – te święta ubarwiły moje miasteczko na biało-czerwono. Wpisując się w narodową tradycję na świąteczną niedzielę upiekłam ciasto. Łączy się w nim cieniutki blat biszkoptowy, masa śmietanowa i maliny. Mmmmm… Pyszne. Polecam. Składniki: Biszkopt: • 2 jajka • ½ szklanki cukru w tym cukier waniliowy • 2 pełne łyżki mąki pszennej • 1 pełna łyżka kakao • ½ łyżki mąki(...)cukier waniliowy • 2 łyżki cukru pudru Wierzch: • 2 galaretki malinowe • 50 dag malin (świeżych lub mrożonych) • cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt według tego przepisu , ale z podaną w tym przepisie ilością składników. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni C. 2. Ciasto ostudzić na kratce. 3. Mocno schłodzoną śmietanę wlać do wysokiego naczynia. 4. Dodać cukier waniliowy

W mojej kuchni
Owoce zapiekane pod kruszonką 157

rety, jakie to było pyszne! Z ciast najchętniej zjadam kruszonkę a mój dzisiejszy twór to właściwie sama kruszonka + owoce. Myślę już o chwili kiedy będę mogła zrobić sobie ten przysmak ponownie, myślę o lecie, kiedy to owoców do zapiekania będzie pod dostatkiem i nie trzeba będzie korzystać z mrożonek... :-) I wiecie co? Nie mogę się doczekać! 150g zimnego masła 200g(...)mogą być mrożone) 1. Masło kroimy na kawałki, przekładamy do miski i wraz z mąką i cukrem zagniatamy na ciasto. Ciasto rozcieramy w dłoniach tworząc kruszonkę. 2. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, przekładamy do foremek wraz z malinami. Posypujemy obficie kruszonką.  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut

Szefowa kuchni
TARTALETKI Z OWOCAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM 284

maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski   lub na stolnicę wykładamy   wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy i     masło, które najlepiej posiekać teraz nożem, następnie dodajemy żółtka oraz wodę, całość zagniatamy , formujemy kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut schłodzone ciasto

Słodkie zapomnienie
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI 180

Targami i straganami zawładnęły borówki ( jagody ? ) , porzeczki i maliny. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przyrządziła z nich słodkości na upalne dni jakie mamy za oknem. Po przepysznym Czekoladowym cieście z masą grysikową i owocami przyszedł czas na sernik na zimno. Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera. Taki sernik na zimno

Ostra na Słodko
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 216

limonki Jeśli używacie brzoskwiń do ciasta, to warto wykorzystać też syrop. Wystarczy, że dodacie do niego sok z cytryny lub limonki i wymieszacie. Równomiernie rozprowadźcie poncz na wystudzonym cieście. Jeśli używacie herbaty, to upewnijcie się, że nie jest ciepła przed nasączaniem. Krem: 300 g serka śmietankowego lub owocowego (np. Almette) 330 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki cukru pudru(...)voila! :) Gdy nie zużyjecie całej galaretki, to też wyczarujcie z niej coś dobrego. U mnie nic się nie marnuje! :) Dodatki: ok. 120 g malin ok. 120 g truskawek 1 opakowanie truskawkowej galaretki Na nasączone i wystudzone ciasto wykładamy krem, na wierzchu układamy owoce. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu, gdy lekko stężeje w misce, przelewamy ją delikatnie na ciasto

Cooking Monster
TARTA Z MASCARPONE I OWOCAMI 171

czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej  śmietany * 300 ml śmietany kremówki

Zrób to smacznie
Sernik na zimno + film 167

żelatynę, stale mieszając. Do gładkiej masy serowej dodajemy maliny ( możone maliny rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru soku ) i wszystko delikatnie razem łączymy. Herbatniki FIBROKIF kruszymy na mniejsze części i umieszczamy je w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na ciastka wylewamy masę serową i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą

Smakowite Dania
Ciasto z kremem migdałowym i truskawkami / Strawberry Almond Cream Cake 126

tylko zmielone migdały. Jest dość słodki, więc jeśli wolimy mniej słodkie kremy, można zmniejszyć ilość cukru - później można ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem gotowy krem. Do ciasta pasują wszelkie owoce jagodowe, wspaniale będą smakować tutaj maliny i borówki. Smacznego:) na blaszkę o wymiarach 35x24 (lub troszkę mniejszą): na spód: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku(...)owoce sezonowe Przygotować spód: w  misce wymieszać mąkę, kakao i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do wyłożonej papierem blaszki. Piec w  180 C ok. 25 minut. Wystudzić. Przygotować krem: ubić cukier z żółtkami na kogel mogel, następnie dodać mąkę. Podgrzać mleko z wanilią

Lekcje w kuchni