skórkę z cytryny. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości - u mnie zajęło to mniej więcej 60 minut. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na średnio rozgrzanym oleju. Racuszki wystarczy oprószyć cukrem pudrem, natomiast ja wzbogaciłam je malinami. 3 garści mrożonych malin, łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki syropu z płatków róży, skórka starta z cytryny
Plate of JoyTruskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone - na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli! Składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 36% 3 łyżki
pink envelopeTo ciasto jak żadne inne kojarzy mi się z jesienią. Marchewka , bakalie , zapach cynamonu rozgrzeją nas gdy za oknem jesienna plucha. Ciasto już samo w sobie
Malinowa KawiarenkaDziś ciasto proste w wykonaniu , orzeźwiające dzięki dodatkowi owoców. Ja robie je z jogurtem naturalnym , bo lubię jego kwaskowaty posmak , ale można zastąpić go także
Malinowa Kawiarenkajesieni bo mamy do wyboru całe spektrum owoców, moje ulubione to jabłka, gruszki i śliwki. Ale chyba przede wszystkim maliny! O tak! Maliny jesienne to najlepsze co Nas może teraz spotkać. Miałam ochotę na proste i nieskomplikowane ciasto z owocami. I nagle przypomniała mi się crostata. To bardzo proste ciasto, pozwalające Wam użyć dowolnych owoców. Nawet nie musicie mieć blaszki(...)składniki zagniatamy szybko w elastyczne ciasto, owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Dodatkowo: - sezonowe owoce: śliwki, gruszki, brzoskwinie, jeżyny, maliny, borówki, jabłka - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 płaskie łyżki cukru pudru Ciasto rozwałkuj na cienki blat, ułóż na blaszce do pieczenia, poukładaj owoce, pokrojone w cienkie plasterki. Tak jak tutaj: Brzegi ciasta zawiń do środka. Ciasto
SMYKWKUCHNICiasto podobne trochę do ciasta zebry.Tutaj dodatkiem jest gazowana woda mineralna.Ciasto proste i szybkie do zrobienia.Można je zrobić z owocami lub bez-też będzie pyszne.U mnie były maliny. Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 opakowanie szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 3 łyżki(...)cukrem waniliowym na puszystą masę.Nastepnie dodajemy mąkę pszenną przesianą razem z proszkiem do pieczenia.Potem olej i wodę gazowaną.Miksujemy krótko tylko do połączenia się składników.Następnie dzielimy ciasto na połowę.Do jednej dodajemy kakao a drugą połowę zostawiamy taką jak jest. Foremkę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i na przemian wlewamy raz jasne ciasto raz ciemne ciasto
Mała w garnku mieszaprawami! To jak można zjeść deser na śniadanie to czemu nie! Ja wciąż mam zapasy mrożonych owoców w zamrażalniku, postanowiłam zatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany
SMYKWKUCHNIktórym jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy, kto upiecze malinową chmurkę, znajdzie swój sposób na zdobycie uznania(...)komponowanie dodatków i wspólne chrupanie w pogodnej atmosferze wyzwoli wrażenie przeniesienia się w świat dziecinnej beztroski. Te szczęśliwe chwile na długo pozostaną w pamięci uczestników spotkania! Ciasto można przygotować wcześniej. Różne owoce – maliny, borówkę amerykańską, jeżyny, truskawki, jagody, pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasy z puszki - umieścić w misach. Do tego cukier puder, tarta czekolada, sosy owocowe i czekoladowe, bita
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiastka z Ciasta Francuskiego z masą budyniową i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasteczka wyglądają efektownie i
Słodka Stronatwarogu z wiaderka * 3/4 szklanki cukru pudru * 2 budynie waniliowe bez cukru * 1/3 szklanki oleju * 5 jajek * 2 białka * 2 szklanki malin (u mnie mrożone, ale mogą być też świeże) Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto dobrze zagnieść. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa(...)blacha 24 cm). Zagniecione ciasto równomiernie wyłożyć na całej powierzchni dna blachy, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piekarnik nagrzać do 180'C, zapiec ciasto około 12 minut. W między czasie przygotować masę serową. Wszystkie składniki (oprócz malin) umieścić w misce, dobrze wymieszać mikserem. Na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu wyłożyć maliny. Sernik piec przez 55- 60 minut
Zrób to smaczniewierzchu, a w środku wilgotna. Upieczone ciasto odstaw do całkowitego ostudzenia. Ostudzone ciasto przekrój na pół i oderwij od papieru. Ubij śmietankę i wymieszaj z malinami i borówkami. Wyłóż nadzienie na połowę ciasta i równo rozprowadź. Na wierzchu połóż drugą połówkę ciasta, bezą do wierzchu. Lekko dociśnij i wstaw ciasto do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto pokrój na 10 kwadratów
codojedzeniaMaliny w cukrze to pomysł na wykorzystanie zbyt dużej ilości świeżych/mrożonych malin. Takie owoce są idealne do herbaty, ciasta jak i gofrów. Smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie jest banalnie proste. Składniki: maliny cukier sok z cytryny odrobina przegotowanej wody Owoce umyć, osuszyć i obrać z szypułek. Do umytych, wyparzonych i suchych słoików wkładać maliny, następnie przesypać
Ugotowaćkażdy bez wyjątku sobie z nim poradzi. Wszelkie uwagi, o których tylko pamiętałam, również napisałam. Mam nadzieję, że to słynne już ciasto w najbliższym czasie zagości na Waszych stołach i będzie właśnie wg tych moich wskazówek. Malin już nie mam w zamrażarce, ale truskawek sporo, więc już się przymierzam powoli do zrobienia wersji z tymi owocami... Normal(...)Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy bezę do rana w uchylonym. Wysuszoną bezę ostrożnie i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia tuż przed nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy mrożone maliny. Mieszamy dokładnie i jak tylko zacznie gęstnieć (u mnie było to bardzo szybko)- wylewamy na pieczony kruchy spód. Wstawiamy do lodówki i przygotowujemy krem. Krem
Kuchnia w czekoladziemalin lub wiśni; Wykonanie: Masło rozpuścić razem z czekoladą na małym ogniu, cały czas przy tym mieszając. Ostudzoną roladę rozwinąć, odłożyć ściereczkę. Roladę natychmiast posmarować kremem, ułożyć maliny i zwinąć w rulon. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki. Po schłodzeniu polać przygotowaną polewą (polałam polewą przed schłodzeniem
In my kitchen