ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:13/475)

Ciasteczka z malinami i serem 87

którzy wpadają na kawę ? Ja ma zawsze w lodówce ciasto francuskie i mrożone owoce. mam też zawsze domowej roboty serek jogurtowy. Te dwie rzeczy pozwalają mi w ciągu 30 minut przygotować ciastka francuskie z owocami. Ciasto francuskie idealnie sprawdza się też do przygotowania wytrawnych przekąsek. Ponieważ potrawy z użyciem francuskiego ciasta powstają w błyskawicznie, warto mieć je zawsze w lodówce(...)blat ciasta francuskiego mrożone maliny 1-2 łyżki cukru kilka łyżek serka np. z jogurtu lub gotowego kanapkowego Jak zrobić roladki z ciasta francuskiego? Ciasto francuskie smarujemy serkiem na całej powierzchni, posypujemy cukrem, rozsypujemy na serku mrożone maliny, zwijamy w ciasny rulon, kroimy w grube plastry, układamy na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jogurtowiec z malinami 176

Szybkie , proste i do tego smaczne ciasto z malinami na każdą okazję.  Ciasto podałam na ślicznym talerzyku z kolekcji Gloria od  Porcelana Bogucice Jogurtowiec z malinami Składniki: Ciasto : żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa: jogurt grecki - 1200 ml budyń śmietankowy 1 opak proszek do pieczenia(...)sztywno, dodać do piany budyń z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do jogurtu, cały czas ubijając robotem.  Masę wylać na kruszonkę, poukładać maliny , posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Sernik czekoladowy na zimno z malinami 250

nadzieniem o smaku malinowym, 3 łyżki likieru z malin, 200g malin.     Krem czekoladowy zmieszać z likierem, rozsmarować na masie serowej. Następnie, ciasno ułożyć delicje. Wierzch posypać świeżymi malinami. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 137

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką Jest to dość znane i z pewnością bardzo lubiane ciasto, a przy tym stosunkowo łatwe w przygotowaniu. Oprócz tego, że wspaniale smakuje, ma jeszcze jeden atut – rewelacyjnie prezentuje się na talerzu!     Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 5 żółtek 250g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sernik z malinami, bez cukru, bez białej mąki 87

Sernik z malinami Lekkie ciasta z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców to najlepszy deser jaki można sobie wymarzyć! Szczególnie latem, kiedy mamy duży wybór świeżych, pysznych owoców. A sernik w towarzystwie soczystych, lekko kwaskowych malin przebija wszystko! Nie znam osoby, która będzie w stanie oprzeć się takiej słodkości. Takie lekkie, proste w przygotowaniu ciasta to u mnie zdecydowanie opcja, która pojawia(...)się najczęściej. Prosta, pyszna baza i dowolne owoce, w zależności od sezonu i zachcianki Tym razem postawiłam na maliny. A bazą jest lekkie ciasto bananowe, idealnie wilgotne i słodkie mimo, że nie użyłam w nim ani odrobiny cukru. Na wierzchu kremowa warstwa sernikowa, a w niej zatopione soczyste maliny. Jak zwykle w moich przepisach – wszystko w odchudzonej, zdrowej wersji

Healthycreations.pl
ciasto jabłkowo malinowe 110

połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Dodajemy je do ciasta i mieszamy. Dodajemy jabłka i mieszamy. Ciasto wykładamy równomiernie do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (ok. 21×33 cm) na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 60 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Wierzch możemy polać

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z malinami 144

miski z malinami i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy na biszkopt dopiero kiedy zauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy jest płynna ponieważ jej zawartość spłynie pod biszkopt, a na nim pozostaną same maliny (wiem to z doświadczenia ). Foremkę wstawiamy do lodówki. Masę budyniową szykujemy dopiero gdy galaretka całkowicie stężeje. Masa budyniowa: – 1 opakowanie śmietankowego(...)gotowych w torebce. Pyszna była ta, którą robiłam do karpatki . Biszkopt przekładany masą malinową i budyniową Pyszne ciasto na niedzielę, podane na desce ze Sklep10x.pl Torcik z dodatkiem malin Ciasto na weekend Smacznego!!! Justyna Źródło wpisu po moich zmianach: blog Gotuję bo lubię

Relaxtime
Bezglutenowe brownie z malinami 165

ubijam jajka z cukrem, dodaję stopniowo mąkę migdałową a następnie przestudzoną masę czekoladową. Mieszam dokładnie i przelewam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 20cm). Układam maliny na cieście. Bezglutenowe brownie z malinami - przygotowanie Ciasto piekę w rozgrzanym do 180 o C piekarniku przez około 30 minut z termoobiegiem. Jeśli wolicie żeby brownie było mniej kremowe to można(...)popiec dłużej np. aż do momentu gdy patyczek będzie suchy po wbiciu w ciasto. Bezglutenowe brownie z malinami Bezglutenowe brownie z malinami gotowe

Gotuj Się Kto Może
Ciasto z malinami, pyszne i delikatne. 7927

najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 7 jajek 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 szklanka malin do ciasta 2,5 szklanki  mąki pszennej Koszalińskiej typ 500 Młynów Stoisław 1 szklanka malin na wierzch ciasta   Blaszka 25/35 cm Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na gęsty(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Szklankę malin obsypujemy delikatnie mąką, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, na wierzchu układamy resztę malin. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, w moim piekarniku ciasto piekło się około 50 minut. Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
czekoladowy torcik z malinami 231

patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z tortownicy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie jeśli ciasto urosło z wybrzuszeniem, ścinamy nożem je aby wyrównać wierzch. Następnie przecinamy wzdłuż ciasto na 3 blaty. frużelina z malin: 500 g świeżych malin 160 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej w 1 łyżce wody 3 łyżeczki żelatyny, rozpuszczonej(...)śmietankę. Mieszamy do połączenia się składników. Gotowym kremem przekładamy ciasto. Jeśli zostawimy troszkę kremu to możemy nim posmarować boki i obłożyć ściętym i pokruszonym ciastem. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Całość schładzamy w lodówce. Dekorujemy malinami. (inspiracja z przepisu p. Doroty

Domowy Smak Jedzenia
7 pomysłów na ciasta z owocami 159

Drożdżówki z borówkami   Kruche z budyniem i malinami   Sernik borówkowy   Tarta śmietanowa z owocami   Rolada z mango i malinami   Ciasto kruche ze śliwkami i serem   Drożdżówki z jeżynami … Czytaj dalej 7 pomysłów na ciasta z owocami

czarrna od kuchni
Kakaowiec z malinami Agnieszki 133

byłam z Warszawy, ona z Włocławka. Lubiłam te jej powroty do Warszawy po każdym weekendzie. Dlaczego? Często przywoziła jakieś smakowitości. I tak pewnego razu spróbowałam tego ciasta. W wersji bez malin, za to z polewą czekoladową Ciasto w typie tych „murzynkowatych”. Uda się na pewno każdemu, nawet tym niedoświadczonym cukiernikom. Ja dorzuciłam maliny, bo to końcówka sezonu(...)żółtka i wolno wmieszać przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę. Skórkę otrzeć z cytryny, wycisnąć sok. Białka ubić na pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. W ciasto powtykać maliny. Piec ok 45 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kakaowiec-malinami-agnieszki/ MieszamWGarnku   Artykuł Kakaowiec z malinami Agnieszki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki

Mieszam w Garnku
Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką 208

Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką, to ciasto warte grzechu. Kuszę Was kaloryczną, mocno waniliową panna cottą, na maślanym cieście, a rozgrzeszam lekkim, malinowym wierzchem z galaretką. Ale, czy można przejść obojętnie obok smakowitej maliny?  Przepis na tradycyjną formę do tarty, średnią tortownicę o średnicy 23 cm - 25 cm, lub 2 mniejsze tortownice o średnicy(...)cukru pół płaskiej łyżeczki wanilii mielonej  (polecam Skworcu ) lub 1 laska wanilii 2 czubate łyżeczki żelatyny Ponadto: galaretka truskawkowa z cukrem + 350 ml wody szklanka malin Wykonanie: Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, cukier oraz dodajemy masło, które drobno siekamy nożem. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w kulkę i wkładamy na godzinę

Smak mojego domu
Murzynek z masą jogurtową i malinami 115

malinami wyszedł prze-pysz-ny. Co prawda warstwa jogurtowa spłynęła mi na dno, a miała zostać na górze ciasta, ale absolutnie nie umniejszyło to smaku ciasta. Ciasto szybko się robi, a co najważniejsze wychodzi wilgotne i bardzo smaczne. Ciasto: 250 g masła 1 i 1/2 szkl. cukru 2 łyżki kakao 1/2 szkl. wody 4 jajka 2 szkl. mąki pszennej(...)umieszczamy w misie miksera. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Większą część ciasta kakaowego wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie łyżką wykładamy masę jogurtową. Wykładamy maliny. Wierzch polewamy pozostałym ciastem kakaowym, tworząc esy-floresy. Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Źródło

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z masą jogurtową i malinami 152

cukru pudru ok 300 g malin 2 galaretki malinowe Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i ucierać aż piana będzie szklista i lśniąca. Na koniec dodać żółtka i ekstrakt waniliowy, zmiksować. Mąki przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką z masą jajeczną. Foremkę (20x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec ok 20 minut(...)rozpuścić w 400 ml gorącej wody, ostudzić. Tężejące zmiksować z jogurtem, ewentualnie dodając cukier puder do smaku. Tężejącą masę wylać na biszkopt. Powtykać maliny. Galaretki malinowe przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, zalać maliny. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze zastygło

Smakołyki Asi