Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami – Dzisiaj kolejne pyszne ciasto w Małej Cukierence :). Mocno kokosowe, na kakaowym biszkopcie z owocami. Jest smaczne, wilgotne, kremowe, waniliowe i troszkę kwaskowate od owoców. Bardzo mi smakuje. W przygotowaniu nie jest trudne, nie użyłam żelatyny, ani budyniu. Krem jest na serku mascarpone, śmietance i wiórkach kokosowych. Radzę więc użyć dobrego serka mascarpone. Zamiast(...)użyć malin, brzoskwiń. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 25g kakao bez cukru 70g mąki pszennej (użyłam tortowej) 110g cukru 50ml oleju 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Mała CukierenkaSernik straciatella z malinami Dziś w dziale ciasto na niedzielę szybkie łatwe – serniczek. I to nie byle jaki, bo z kawałkami czekolady oraz malinami, a całość na kruchym spodzie z ciasteczek. Mówię wam: pyszności!!! A do tego jeszcze sernik bardzo szybki w przygotowaniu. A jeżeli znajdziecie trochę czasu i przygotujecie spód dzień wcześniej, to samo ciasto będzie już ekspresowe(...)całkowitym ostudzeniu wstawiamy ciasto do lodówki. Z podanej foremki wykroiłam 9 porcji. Jedna to 320 kcal Maliny i czekolada w serze czyli sernik starciatella Sernik – ciasto pasujące na każdą okazję Sernik z malinami z ekologicznej uprawy Szybkie i łatwe ciasto na niedzielę Ciasto idealne nie tylko na weekend Smacznego!!! Źródło wpisu: Świat Ciasta
Relaxtimekostki (100 g) masła 1/2 szklanki cukru 1 białko 100 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka sody Z podanych składników zagniatamy ciasto, a następnie jak to bywa z kruchym ciastem chłodzimy przez ok godzinę w lodówce. Dzielimy na 4 części i każdą część rozwałkowujemy na placek wielkości blaszki (23x35). Pieczemy w 180 st. C przez ok 10-15 minut Masa(...)łyżek cukru 5 łyżeczek żelatyny Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Maliny zagotowujemy z cukrem, a następnie przecieramy na sitku, by pozbyć się pestek. Do musu malinowego dodajemy żelatynę i podgrzewamy mieszając aż żelatyna się rozpuści. Wykładamy na poprzedni placek i przykrywamy ostatnim. Ja swoje ciasto dodatkowo udekorowałam rozpuszczoną czekoladą
Cynamonowe szczęścieKARDAMONOWE CIASTO Z MALINAMI Postanowiłam przypomnieć Wam kilka moich ulubionych przepisów na ciasta, które były hitami w ubiegłych latach. Przepis na ciasto z malinami, został sprawdzony przez Was tak wiele razy! Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, nie potrzeba do niego zbyt wiele składników, jest akroamatyczne, puszyste i nie zsycha się. Ciasto nadaje się idealnie na jesienne popołudnie z kawą(...)pszennej tortowej - 1,5 łyżeczki sody - kostka margaryny - 4 jajka ekologiczne - większa połowa szklanki cukru - 2 łyżeczki mielonego kardamonu - 5 łyżek mleka - 2 garście mrożonych malin - 6 łyżek migdałów - 2 łyżki orzechów laskowych Wykonanie ciasta: - żółtka, cukier, orzechy, migdały, kardamon i roztopioną margarynę zmiksuj blenderem na gładką masę - mąkę wymieszaj z sodą - ubij na sztywno pianę z białek
SMYKWKUCHNIaromatyczną lawendę. A! Smak jest tak cudowny, że zjadłam od razu kilka kawałków. Mam nadzieję, że przekona Was to do przygotowania tego pysznego ciasta. Zapraszam na Lawendowe ciasto z czereśnią i malinami." Składniki: 4 żółtka 200 g cukru 200 g masła śmietankowego szklanka mleka 4 łyżeczki cukru lawendowego 200 g jogurtu naturalnego 400 g mąki 2 łyżeczki proszku(...)resztę, lekko łącząc z ciastem za pomocą łyżki albo łopatki. Do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy ciasto, na które wysypujemy umyte i wydrążone czereśnie, oraz umyte maliny. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 190`C piekarniku przez około 30 minut - do suchego patyczka. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Do przygotowania tego ciasta przyda
Słodkie Przyjemnościniezwykła w smaku czekoladowa tarta z orzeźwiającymi owocami malin. Czekolada i maliny to niemal połączenie idealne, a śmietanowa masa nadaje całości finezji i lekkości. Tarta Czekoladowa z Malinami - Składniki: ciasto: 120 g mąki tortowej 125 g masła (zimnego) 30 g kakao 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany szczypta soli krem: 400 g śmietany kremówki(...)dwie części i do jednej z nich dodajemy 150 g malin i jeszcze przez moment miksujemy. Krem z malinami wykładamy na ostudzoną tartę, a na nią śmietanę. Brzegi ciasta dekorujemy malinami. Polewa: Kremówkę z dodatkiem alkoholu podgrzewamy (nie wolno doprowadzić do wrzenia). Wrzucamy połamaną czekoladę i gdy tylko zacznie się topić ściągamy z ognia i dokładnie mieszamy do połączenia składników
Słodka StronaDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! […] Artykuł Czekoladowe ciasto
Pink EnvelopeKruche ciasto maliny w galaretce krem śmietanowy z mascarpone i lekka bezowa pianka To idealne połączenie któremu chyba nikt się nie oprze. Ciasto kruche 1 pełna szklanka mąki pszennej tortowej 100 gram masła 2 małe jajka M ( żółtka białka odkładamy na później 2 łyżki cukru pudru Krem 200 ml. słodkiej śmietanki 30 % 130 gramów serka mascarpone 1 czubata(...)dołu naczynia) wysmarowane wcześniej masłem, lekko nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy na złoty kolor ok. 30 minut. Na przestudzone ciasto wylać lekko tężejąca galaretą z malinami i wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężało. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę następnie dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszamy. Na papierze
Andzia Pichciciasta. Wśród nich są takie lżejsze, z piankową masą, które idealne będą przede również na Święta Wielkanocne, ale tak dobrze sprawdzą się jako ciasto na Boże Narodzenie. Oczywiście nie zabrakło pomysłów na sernik czy ciasta z makiem. Szczególnie mocno polecam sernik kajmakowy, pijaną śliwkę, ciasto bakaliowo-czekoladowe, makowca z jabłkami, murzynka piernikowego, banoffee oraz murzynka z masą jogurtową i malinami(...)bezą kokosową oraz ten z kulkami orzechowymi. Mam nadzieję, że znajdziecie pyszne ciasto na święta w którymś z przygotowanych zestawień. Ciasto jabłkowo-makowo-orzechowe Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) Murzynek piernikowy Ciasto murzynkowe z musem bananowym i kakaową pianką Ciasto Pijana śliwka Murzynek z masą jogurtową i malinami Ciasto bakaliowo-czekoladowe Ciasto na coca-coli z masą budyniową i pierniczkami
Smaki Na Talerzupieczenia, dlatego goszczą one tutaj tak często. Robi się je błyskawicznie, są lekkie, smaczne, no i tanie. Dziś, korzystając z pełni sezonu na maliny zapraszam na przepyszne, orzeźwiające ciasto z malinami i galaretką. Jest na biszkoptach, więc nie wymaga pieczenia. Znika tak samo szybko, jak szybko się je robi ;) Sprawdzone kilka razy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×26 ) PIANKA: * śmietana(...)słodką herbatą. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku ( 300 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy maliny. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy, tężejącą zalewamy ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Zajadamy! Smacznego
Ostra na SłodkoTorcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia – Zapraszam na wspaniałe, pyszne ciasto z dużą ilością malin. Nie za słodkie, delikatne, na kokosowym spodzie, bez pieczenia. Wygląda fantastycznie :), spokojnie taki torcik można przygotować na urodziny. Jest wspaniały na lato. W zeszły tygodniu robiłam go już 3 razy, znika błyskawicznie. Nie jest trudny w przygotowaniu, tylko radzę dobrze przeczytać przepis i obejrzeć film. Bardzo(...)stężeje dużo szybciej. Następnie na stężały krem wylać trzeci różowy krem (ten najjaśniejszy) i znów wstawić na chwilę do zamrażalnika. Do ostatniego, białego kremu dodać dwie garście malin, wymieszać i wylać na ciasto w tortownicy, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 4 godziny, najlepiej na całą noc. Wierzch: 10. Dobrze schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i ułożyć
Mała CukierenkaProste ciasto z malinami. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ciasta z owocami. W szczególności te, przy których jest minimum pracy, a maksimum smaku. I takie jest właśnie dzisiejsze proste ciasto z malinami. Możecie je przygotować zarówno ze świeżymi owocami, jak i tymi mrożonymi. Ja dziś właśnie takie wykorzystałam. Ostatnio pokazywałam Wam jak mrożę maliny (zainteresowanych zapraszam tutaj ). Pamiętajcie(...)cukru 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu – u migdałowy maliny świeże lub mrożone (około 2 mniejsze garście, tylko na wierzch ciasta) Dodatkowo: papier do pieczenia Stella do wyłożenia blaszki. U mnie dziś blaszka o wymiarach 18×28, ale możecie również użyć tortownicy
Słodkie okruszkicukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy śmietanę i kakao i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę, proszek(...)jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy olejek według uznania i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Maliny: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie wciskamy je lekko w masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy
IzabelawkuchniMrówkowcem”. Swoją wersję tego wypieku przygotowałam trochę inaczej, wykorzystując zalegające białka. Pieguska przełożyłam masą brzoskwiniową zrobioną ze świeżych owoców. Na wierzchu znalazła się delikatna pianka cytrynowa i maliny :) CIASTO MAKOWE: 1 szklanka białek (ok 5 białek) szczypta soli 3/4 szklanki maku suchego 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła GALARETKA(...)galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową. Na wierzchu ułożyć świeże maliny, lekko wciskając je w piankę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , mak , maliny , żelatyna
https:KKuchniaMniamLekkie, niezbyt słodkie, pachnące malinami ciasto. Puszysty czekoladowy biszkopt fajnie komponuje się tutaj z malinową warstwą ubitej śmietany i z orzeźwiającym musem malinowym. Jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta spokojnie możecie dosłodzić obie warstwy cukrem pudrem. Dla mnie jednak takie nie przesłodzone ciasta to strzał w 10-tkę :)) Biszkopt: (na tortownicę 22cm) 7 jaj 250 g cukru(...)bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok 35 minut. Biszkopt jest wysoki, ja podzieliłam go na 4 części i 2 wykorzystałam do ciasta. Mus malinowy: 400g malin 2 galaretki malinowe Maliny blendujemy. Jeśli ktoś jest bardzo wrażliwy na pestki malin - może przetrzeć zblendowany mus przez sito. Ja tego nie zrobiłam bo te drobinki w musie wcale
Walijskie Pichcenie