ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:123/475)

SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ i PROSECCO 192

cukru pudru -1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka - dodatkowo mąka do podspywania W/w składniki zagniatamy w elastyczne ciasto, przekładamy do torebeczki foliowej i umieszczamy w zamrażalniku na 15 minut. ponadto: - 6 dużych jabłek - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 szklanki mrożonych malin - 1/2 szklanki mrożonych borówek amerykańskich - 100 ml Prosecco DOC Treviso Mionetto - 2 łyżki cukru Jabłka obierz(...)skórki, zetrzyj na tarce, odciśnij sok ( możesz go wypić) Jabłka wymieszaj, z cukrem, cynamonem, dodaj prosecco. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia, wylep ciastem dokładnie. Ciasto oprósz łyżeczką kakao. Wyłóż jabłka, posyp malinami, borówkami. Na wierzch wykładamy kruszonkę, przepis poniżej. - 30 g masła - 65 g mąki pszennej - 40 g cukru kryształ Mieszamy na kruszonkę. Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

SMYKWKUCHNI
Serniczek z malinami na zimno 475

Z okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Tarta z malinami 205

Lato rozpieszcza nam przepysznymi, świeżymi owocami sezonowymi, których aż żal nie wykorzystać w kuchni. Tak więc dziś prezentuję przepyszną tartę z malinami i białą czekoladą. Smacznego! Składniki: Ciasto na tartę: 150g mąki pszennej (u mnie pełnoziarnista) 50g zimnego masła pokrojonego w kosteczki 50g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Wykonanie: Mąkę przesiewamy z cukrem i szczyptą soli. Dodajemy dobrze schłodzone(...)zasypujemy fasolą, aby je nieco obciążyć. Pieczemy przez ok. 15 min, następnie usuwamy obciążenie i papier i dopiekamy do zarumienienia. Upieczone ciasto studzimy. Składniki na masę: 300 g śmietanki 30% 200 g serka mascarpone biała czekolada - 100 g maliny - ok. 400 g Wykonanie masy: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie ubijamy dobrze schodzoną śmietankę, do powstania bitej śmietany. Następnie

psgotujemy
Ciasto styropian z owocami 163

Dzień dobry :-) Na weekend mam dla Was przepis na pyszne ciasto z owocami. Tzw. ciasto styropian. My go w połączenie w owocami właśnie uwielbiamy. Tym razem dodałam jeżyny i czerwone oraz żółte maliny. Wyszło rewelacyjnie. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 250 g zimnego masła 5 żółtek (białka(...)proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie dodajemy masło i siekamy. Na końcu żółtka i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na 60/40 % mniejszy kawałek zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na tarce o grubych oczkach ścieramy większą część ciasta. Troszkę ubijamy ręką i wkładamy blaszkę do lodówki. Składniki masa jogurtowa: 3 jogurty greckie (u mnie

kruche babeczki
Ciasto z masłem orzechowym i jeżynami 224

piekłam murzynka z masłem orzechowym. Masło orzechowe doskonale zastępuje tradycyjne masło w wypiekach. Mogę je też jeść łyżeczką prosto ze słoika. W okresie letnim trwa nieustannie pieczenie ciast z letnimi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, porzeczkami i jeżynami.. Jeżyny rosną na naszej działce, lubię je jeść prosto z krzaka, w cieście też są bardzo smaczne. Upiekłam pyszne, błyskawiczne ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik mocno jagodowy 274

Schar lub inne) 65 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć(...)Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Do dekoracji: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36 % 250 g świeżych malin 100 g świeżych jagód 1 łyżka cukru pudru cukier puder do posypania Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Przełożyć ubitą śmietanę do worka cukierniczego zakończonego ozdobną

maniapieczenia
Sernik z malinami i musem czekoladowym 292

linii Decorada Delecta Herbatniki zmielić w rozdrabniaczu, wymieszać z kakao i dodać miękkie masło. Wszystko razem rozetrzeć i wylepić dno formy o średnicy 19 cm. Odstawić w chłodne miejsce. Maliny przełożyć do garnuszka, zasypać cukrem i mieszając, podgrzewać na małym ogniu. Można podlać odrobiną soku z cytryny lub samą wodą. Kiedy owoce puszczą sok i zaczną się rozpadać przetrzeć przez(...)zimny sernik i wyrównać. Kiedy zacznie tężeć ozdobić dekoracjami cukierniczymi od Delecty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: czekolada , kremówka , maliny , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Słodkie wspomnienie lata 163

dodajemy cukier. Następnie wlewamy do blendera razem z wyciśniętym sokiem z cytryny, miksujemy na jednolitą masę . Wylewamy na przestudzoną warstwę malinową., Dekorujemy posypkami Delecty . To szybkie ciasto jest wspomnieniem smaku i zapachu lata . Maliny ukryły się na dnie zamrażarki i do dziś nie wiedziałam ze jeszcze tam są. Do tego mascarpone, herbatniki i mamy lato na talerzu. Ciasto jest także

Gotowanie jest łatwe
MALINOWY TORCIK NA ZIMNO 208

pyszny, malinowy torcik zawsze jest dobra pora. Sezon na maliny jeszcze w pełni więc zachęcam Was do przygotowania tego ciasta. Przepis zapożyczony od Sosny , ale zamiast truskawek dodałam owoce, które w tym czasie smakują najbardziej ( tym bardziej, że są z własnej działeczki ). Ciasto wyszło bardzo smaczne, intensywnie malinowe i warte grzechu. Można dodać owoce mrożone i przygotować takie ciacho

Pieguskowa Kuchnia
Sernikobrownie z malinami 380

wbijamy po jednym jajku. Do masy dodajemy podwójnie zmielony twaróg, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Miksujemy i przekładamy na brownie. Widelcem mieszamy na kształt ósemki i posypujemy malinami, delikatnie je dociskając. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 170⁰C piekarnika na   ok 45 minut. Przestudzone polewamy białą czekoladą

Kuchnia w czekoladzie
Wiśniowe brownie z musem malinowym 166

pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy przez 60-65 minut. Na końcu sprawdzamy patyczkiem czy ciasto go nie obkleja. Po upieczeniu studzimy, kroimy na dwa blaty. Z górnego blatu delikatnie ścinamy wierzch i tworzymy biszkoptową posypkę. Mus malinowy: Do garnka przekładamy maliny. Dolewamy wodę oraz wsypujemy cukier. Całość gotujemy na wolnym ogniu aż maliny puszczą sok i całkowicie się(...)lodówce. Następnego dnia ubijamy śmietankę z czekoladą na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Warstwa z galaretką: W wrzątku rozpuszczamy galaretki, dokładamy maliny. Galaretki odstawiamy do delikatnego stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat biszkoptu. Następnie równomiernie rozsmarowujemy mus malinowy, dociskamy drugim biszkoptem. Kolejno wykładamy krem śmietankowy z białą czekoladą, posypkę biszkoptową oraz wylewamy delikatnie stężałą

VioletoweKucharzenie
Beza Pavlova z owocami i bitą śmietaną 351

Beza Pavlova z owocami o bitą śmietaną To zadanie nie było łatwe. Beza Pavlova to królowa wśród wypieków bezowych i jest nie lada wyzwaniem. Przynajmniej dla mnie. Szykowałam już ciasta bezowe, najczęściej w formie tortów bezowych lub deserów, w których skład wchodziły małe beziki. Torty bezowe wychodziły zawsze pyszne, ale nie zawsze byłam z nich zadowolona, ponieważ blaty bezowe(...)cukru – 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej – 0,5 łyżeczki octu jabłkowego Dodatkowo : – 200 ml śmietanki kremówki + łyżeczka cukru pudru – owoce: u mnie borówki i maliny Samo szykowanie bezy nie zajmuje bardzo dużo czasu, ale jej pieczenie to już przynajmniej kilka godzin. Na początek najlepiej wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Jeżeli potrzebujecie narysujcie okrąg o średnicy około

Relaxtime
Sernik brzoskwiniowy na zimno 197

Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: przepis lekko zmodyfikowany z bloga  Moje Wypieki 100 g podłużnych biszkoptów duża puszka brzoskwiń (820 g) 1 opakowanie

Moja Galeria Smaku
Tarta z ricottą i świeżymi owocami 216

dosłownie 45 minut! Ciasto jest kruche i maślane, a masa z ricottą jest kremowa, z lekko cytrynową nutą! Pyszna!Idealnie smakuje ze świeżymi owocami.  Sami długo zastanawialiśmy się z jakimi owocami najchętniej byśmy ją zjedli i tu chyba przeważyła nasza tęsknota za ciepłą i słoneczna pogodą. Zamarzyliśmy o letnich owocach! Potrzeba zjedzenia słodkich truskawek czy malin była tak silna(...)włożyć delikatnie do piekarnika nagrzanego do 170 stopni piec przez 40 minut. Upieczoną tartę studzić na kratce. Ps. Jeśli brzegi ciasta zbytnio się rumienia możemy je przykryć folią aluminiową. dodatkowo:  250 g świeżych truskawek, 200 g świeżych malin, 150 g świeżej czerwonej porzeczki, świeże listki mięty cukier puder Wystudzoną tartę dekorujemy owocami, listkami mięty i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy

Plate of Joy
Tarta z rabarbarem 189

placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – tort czekoladowy z owocami – najprostsza szarlotka – szarlotka na kruchym cieścieciasto czekoladowe z gruszkami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy TARTA Z RABARBAREM PRZYGOTOWANIE : 1 h 30 minut SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Tarta z budyniem i owocami 266

wierch. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka tarta z budyniem i owocami PRZYGOTOWANIE: 50 minut(...)ilości budyniu) – owoce – borówki, truskawki, maliny lub inne dowolne – piepier do pieczenia i coś do obciążenia tarty – groch lub fasola Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę i drobno pokrojone zimne masło, dodaj pozostałe składniki: cukier, sól, śmietanę, żółtko. Rozgnieć rękami aż stworzy się kruszonka a następnie ulep kulę. Ciastem wylep formę do tarty, tak aby pokryć spód

nietylkopasta.pl