ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:166/324)

Muffinki serowo-brzoskwiniowe 122

sukcesie muffinek szarlotkowych powstały muffinki na bazie przepisu na  sernik z brzoskwiniami. Kruche ciasto, kremowy sernik, brzoskwinie i piana z kruszonką to mini serniczki i mini porcyjki w sam raz do kawy! Pychotka… mniam. Składniki na 15 muffinek: Ciasto kruche • 1,5 szklanki mąki • 125 g masła • 2 łyżki

To co kocham
Szarlotka z truskawką po amerykańsku dla świeżo upieczonego, młodego Komunisty. 159

dzieciaków i amatorów truskawkowej słodyczy w sam raz. Ciasto proste w przygotowaniu. Zawsze się udaje - nawet na okazje. Choć oczywiście nie obyło się bez awarii. Pod "kruszonkę" dostało się powietrze i jedna część ciasta opadła. Przez co ciasto trochę kruszyło się przy krojeniu. Pewnie gdybyśmy poczekali jeden dzień z konsumpcją - kroiło by się lepiej ;) Walorów smakowych szarlotki w żaden sposób

Kuchnia po mojemu
leniwa drożdżówka z brzoskwiniami... 172

wsypać przesianą mąkę, sól -NIE MIESZAĆ- nakryć talerzem i zostawić na 5 godzin blacha z odpinanym rantem 35/24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto wymieszxać łyżką, dać do blaszki, powkładać połówki brzoskwiń skórką do dołu KRUSZONKA: po 15 dag: miękkie masło, mąka tortowa, cukier, palcami wyrobić kruszonkę, rozsypać na brzoskwiniach piekarnik elektryczny, nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK KOKOSOWO-JAGODOWY 116

sernik o smaku kokosowym z dodatkiem jagód i kruszonki, to pyszna propozycja na weekendowe ciasto SKŁADNIKI Spód: 200 g kruchych ciastek kokosowych, 15g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 4 jajka, 1/3 szkl. cukru, 4 łyżki oleju, 1 budyń kokosowy, 4 łyżki mleka, 700 g twarogu z wiaderka Kokosowa kruszonka: 2 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek

słodki bratek
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I JAGODAMI, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 439

tarki i wykładamy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko przygniatamy, następnie wylewamy chłodny budyń, na nim układamy odsączone jagody (mrożonych nie rozmrażać) i posypujemy kruszonką z mniejszej porcji schłodzonego, startego ciasta. Ja posypałam jeszcze całość płatkami migdałów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok. 30-40 minut do lekkiego zrumienienia. Ja piekłam 30 minut na termoobiegu.Przed podaniem

Smaczne Zdrowe
CIASTO DYNIOWE Z KRUSZONKĄ ORZECHOWĄ 170

ciasto dyniowe dla mnie nowe odkrycie ciasta dyniowego, ciasto warte przetestowania :) Składniki: Ciasto (30x12cm): 2 szklanki mąki pszennej ⅔ szklanki cukru ( dałam brązowy) 1 łyżeczka sody szczypta soli ½ łyżeczki mielonego cynamonu ½ łyżeczki zmielonych goździków ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej ½ szklanki żurawiny lub rodzynek 2 jajka ¼ szklanki oleju np. rzepakowego ⅓ szklanki jogurtu naturalnego ½ szklanki miodu ¾ szklanki puree z dyni ⅓ łyżeczki aromatu waniliowego Kruszonka(...)misce mieszamy ze sobą jajka, olej, jogurt, miód, puree z dyni oraz aromat waniliowy do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy do połączenia składników ciasto przekładamy do formy 30x12cm wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy kruszonką , pieczemy około 60 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Źródło: https://malacukierenka.pl/ciasto-dyniowe-z-kruszonka.html

Słodkie zapomnienie
KWIATKI Z NUTELLĄ I KRUSZONKĄ. DROŻDŻOWE 178

zmienić trochę ich formę, aby nie było zbyt monotonnie, a wciąż pysznie.  Tym razem moje drożdżówki zwinęłam nadając im kształt kwiatków  😊 Puszyste, drożdżowe ciasto + orzechowa nutella w środku + maślana kruszonka =  💕💕💕 Uczta dla podniebienia! Składniki:   2 szkl. mąki pszennej tortowej  4 czubate łyżki cukru 15 g świeżych drożdży 1/2  szkl. mleka(...)soli, dodajemy jajko, ciepłe roztopione masło, oraz wyrośnięty rozczyn z drożdży. Mieszamy i wyrabiamy ciasto, w razie potrzeby podsypujemy lekko mąką, żeby się nie kleiło do stolnicy. Formujemy kulę i wkładamy do miski, przykrywając ściereczką, zostawiamy do wyrośnięcia na ok 1,5  godziny. Wyrośnięte ciasto przekładamy znowu na stolnicę, posypaną mąką i dzielimy na 4 części. Każdą część

Walijskie Pichcenie
Owsiana tarta z borówkami 137

Sposób przygotowania: Składniki na kruszonkę miksujemy granolę miksujemy jak najdrobniej dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami), miksujemy formę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej równomiernie rozsmarowujemy ciasto na wierzch wykładamy borówki i kruszymy kruszonkę ;) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 222

dwie równe części. Standardową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta spód (można rozwałkować). Wyłożyć mus jabłkowy i rozporowadzić po cieście. Drugą część pokruszyć na jabłkach, aby powstała kruszonka (można zetrzeć na tarce po schłodzeniu). Piec w 180 stopniach przez około godzinę. Ciasto na drugi dzień będzie lepiej się kroiło, ale oczywiście świeże najlepsze

FitKot
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 121

mieszamy mąkę pszenną, kukurydzianą i ziemniaczaną dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy a następnie dosypujemy do ubitych jaj.Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzch ciasta układamy rabarbar, pokrojonego banana i ananasa.Przygotowujemy kruszonkę - mieszamy ze sobą miękkie masło, cukier i mąkę tworząc małe okruszki, którymi posypujemy ciasto.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 45 minut - do suchego

Słodkie Przyjemności
Ciasto z brzoskwiniowym budyniem i pianką. 198

Dziękuje siostrzyczka, masz smaczne pomysły. Wykonanie ciasta – Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać za pomocą noża. Musi powstać tzw kruszonka. Dodać cukier, żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części i w oddzielnych woreczkach włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wykonanie budyniu brzoskwiniowego – brzoskwinie odcedzić. Brzoskwinie przekroić na pół i odłożyć

Kuchnia Pokoleń
Aromatyczne ciasto z rabarbarem i karmelem! 158

babcia trzymała duży metalowy, emaliowany kubek wypełniony cukrem, a każde z nas co chwilę maczało w nim gałązkę rabarbaru. Im kwaśniejszy tym lepszy! Pamiętam też świetne ciasto drożdżowe z rabarbarem i dużą ilością kruszonki, przepisem na które się już z Wami na blogu dzieliłam. Dzisiaj mój autorski przepis na pyszne, mocno aromatyczne ciasto z rabarbarem, z kardamonem, cynamonem, skórką pomarańczową

SMYKWKUCHNI
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 496

pianę białka Jeśli ciasto za gęste dodać śmietanę, dokładnie utrzeć Wyłożyć do foremki, poukładać truskawki i pokrojony w kostkę rabarbar, można posypać kruszonką Piekłam w prodiżu około 60 min.            Ciasto wygląda może trochę "zakalcowato", ale smakuje wyśmienicie

Proste Potrawy
Ciasto ucierane z rabarbarem i owsianą kruszonką 216

Ciasto z rabarbarem - idealne na wiosnę! Soczysty spód przykryty grubą warstwą kwaskowatego rabarbaru, oraz delikatnie chrupiącą kruszonką z dodatkiem płatków owsianych. Powiem krótko: poezja! Tej kruszonce trudno się oprzeć, pokochasz ją od pierwszego okruszka. Jeśli jeszcze upolujesz różowy rabarbar malinowy to czeka Cię prawadziwa uczta smaków. Świeże smakuje super, na drugi dzień jeszcze lepsze. Bardzo proste do przygotowania. Polecam! Składniki(...)dodawać mąkę i mleko mieszając na najniższych obrotach miksera cisto równomiernie rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli masz wrażenie, że ciasta jest bardzo mało, nie przejmuj się, bo bardzo urośnie. Ułożyć pokrojony rabarbar i rozsypać kruszonkę. Rabarbaru ułożyłam 2 warstwy piec na środkowej szynie w 190` C 45 minut do zezłocenia kruszonki przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem i kruszonką 176

solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Do składników suchych dodać składniki mokre - wymieszać ciasto. Ciasto przekładać do foremek na muffiny, do wysokości nieco ponad połowę. Na cieście ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 197

cukier i mieszamy suche składniki łyżką. Dodajemy zimne, twarde masło pokrojone w małe kosteczki i rozcieramy je między palcami zagniatając szybko z mąką. Jak uzyskamy konsystencję kruszonki, wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto, z którego formujemy kulę, którą lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania